Debate, ki niso vezane na ostala področja...

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Sr okt 24, 2007 10:12 pm

Potek prednostne je,če greš iz prednostne na levo.
Torej tisti,ki prihajajo iz leve strani so tudi na prednosti in tam stop ne bi smel bit.

Uporabniški avatar
plasi
Novinec

Kraj: Suhor

Napisal/-a plasi Sr okt 24, 2007 10:31 pm

Če te prav razumem je kao znak za prednostno cesto in še stop znak??
Pijem Laško pivo in j... se mi za vse živo!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr okt 24, 2007 10:35 pm

da
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr okt 24, 2007 10:37 pm

Na desni cesti je znak, ki ti pove, da si na prednostni cesti in poleg je še znak, ki ti pove, kje poteka prednostna cesta. Stop znaka bi morala biti na onih dveh cestah na drugi strani, tu pa ni treba, da je, ker če greš naravnost, upoštevaš desno pravilo in če ni avta, ni nujno, da se ustaviš-->to je pri normalnih križiščih. Pri stop znaku, ki pa je v tem križišču, pa se moraš nujno ustaviti, kar je pomoje brezveze.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Sr okt 24, 2007 11:19 pm

Cash je napisal/-a:Prednostna je tista, na kateri je znak stop in tista na desni. Uni dve, ki sta tam čez, pa sta stranski.

Točno tako ;)

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Sr okt 24, 2007 11:55 pm

mah vse porušit pa semaforje postavit :lol:
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 25, 2007 12:36 am

Nekateri bi radi naredili disertacijo iz nerazumevanja tega križišča, čeprav jih vajenc gladko poseka ter ponavlja in ponavlja (le zakaj - a je res tako nerazumljivo?), da tisti pred stop znakom niso na prednostni (zato tudi nimajo tega znaka) - ker jim le-ta seka dovoljeno pot. Za ostali dve stranski je pa dovolj desno pravilo, ki tistim pred stop znakom daje prednost. Logika je res šibka pri nekaterih...

Edini problem bi bil lahko, ko tisti iz Umaga zavije desno, nekdo iz Brtonigle zavija levo proti Savudriji, nima pa nobenega na svoji desni (stranski), na stopu pa Slovenec (?) hoče naravnost v Brtoniglo - tu bi tisti iz Brtonigle, če nima znaka, da je na neprednostni, lahko izsilil popotnika, namenjenega v oštarijo.

Logika pove tudi, da je za nekatere nepotreben znak stop zelo potreben in postavljen ne samo zaradi nesreč (zaradi nepazljivosti in spremembe režima), tudi zaradi takih nevednežev, ki bi radi čim hitreje v oštarijo v Brtonigli, pa jih nerazumevanje križišča pri tem upočasnjuje in očitno preobremenjuje. Stop znak jim tu da možnost, da ustavijo in dobro premislijo, kako naprej, kdo ima prednost, od kod se širi vonj po istrskih dobrotah in tudi, zakaj bomo napisali 10 strani o namernem postavljanju "nepotrebnega" stop znaka izključno v prid večje varnosti. Je res tako težko?

Se vam ne zdi, da je čas potekel, da nekateri niste izdelali in da se lahko temo zaklene?

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če okt 25, 2007 7:22 am

Gen|uS je napisal/-a:
piagolo je napisal/-a:Prednost imajo vozniki, ki zavijajo iz Umaga ali Novigrada na levo proti Sečovljam (na sliki iz desnega spodnjega roba proti levi strani. Sicer je pa iz obratne smeri že prej ed odcep za Umag in jih ta Stop na tangira. Ustvijo se le tisti, ki gredo proti Brtonigli.

Točno tako in to križišče je meni čist logično nareto ko se pelješ čez njega, ker drugače bi pokalo tak kot lani.

Kot je napisal piagolo. ne vidim kaj je tu problematično.
nej unim, k nerazumejo eden v PS nariše :)

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če okt 25, 2007 8:48 am

5cho je napisal/-a:
Gen|uS je napisal/-a:
piagolo je napisal/-a:Prednost imajo vozniki, ki zavijajo iz Umaga ali Novigrada na levo proti Sečovljam (na sliki iz desnega spodnjega roba proti levi strani. Sicer je pa iz obratne smeri že prej ed odcep za Umag in jih ta Stop na tangira. Ustvijo se le tisti, ki gredo proti Brtonigli.

Točno tako in to križišče je meni čist logično nareto ko se pelješ čez njega, ker drugače bi pokalo tak kot lani.

Kot je napisal piagolo. ne vidim kaj je tu problematično.
nej unim, k nerazumejo eden v PS nariše :)

Ni res.Zanimivo pa je to,da na tem križišču vsi trije kraki razen tega kjer je znak stop imajo še poleg znaka tudi potek prednostne.
Zakaj ta stop nima poleg še potek prednostne kot vsi ostali kraki?Logično,da ga nima ker pol bi folk vidu da so tudi oni na prednostni.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če okt 25, 2007 8:52 am

Napiši, kaj točno/natančno ni res! Da razčistimo enkrat za vselej...

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če okt 25, 2007 9:00 am

Cash je pravilno razumel to križišče.
Res je!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če okt 25, 2007 9:08 am

Enkrat ni res, enkrat je - odloči se že!
Cash je križišče samo opisal - ker ni kaj razumeti, vse je jasno - edino, kar je "razumel", je to, da je po njegovem stop znak brez veze. Ker je bilo nekaj nesreč, vsak dodaten znak morda reši kakšno življenje, tako da tudi "nepotreben" stop znak sploh ni brez zveze.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če okt 25, 2007 9:12 am

Cash je napisal/-a:Prednostna je tista, na kateri je znak stop in tista na desni. Uni dve, ki sta tam čez, pa sta stranski.

Še 1x citiram njegou post,da bo točno jasno glede česa se strinjam z njim.
Pravilno je razumel to križišče.Ima prav!

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če okt 25, 2007 9:33 am

Voith je napisal/-a:pol k bo pocl bo spet kriva hitrost in alkohol.

še ena neumna :!: baje da je treba gledat znake in ne vozit "na pamet" ;)

sej se mi je zdelo da je to križišče... kje drugje kot na hrvaškem in kot je rekel @adis :? :roll: ki je verjetno še en pametn ljubljančan :P
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če okt 25, 2007 9:35 am

smuky je napisal/-a:

Še 1x citiram njegou post,da bo točno jasno glede česa se strinjam z njim.
Pravilno je razumel to križišče.Ima prav!

Tista s stopom ni prednostna!
Zakaj misliš, da tista s stopom nima znaka za prednostno? Morda celo zato, ker ni prednostna? Prednostna bi bila, če bi zavijala tudi desno, ker se pa to ne sme in je že prej urejeno s posebno cesto, tisti ostanek z znakom, ki gre naravnost (in levo), ni prednostna cesta. Ti mešaš pojme cesta in vozni pas (polovica), ki lahko gre v poljubne označene smeri. In ta pas za naravnost ni prednosten (+tisti za levo), to sta edina pasova - od kje torej tebi prednostna? Tisti iz Umaga imajo svoj znak, ki velja le za njih in za to smer (za ta potek voznega pasu) - te smeri/pasu pa oni z nakom stop nimajo!
Še 1X - od kje tebi prednostna - iz znaka z nasprotnega pasu? Ta zate ne velja!!

Dodajam še to, da bo morda končno razumljeno. Tista s stopom je bila prednostna, dokler se ni razcepila na desno in naravnost - naprej pa ni več. To je tako, kot če se ne bi razcepila in bi imeli tudi pas za zavijanje desno - ta bi imel prednost, tisti za naravnost pa bi imel stop - točno tako je tudi zdaj - neprednostni pas (smer naravnost) ima stop.
Zadnjič spremenil esem, dne Če okt 25, 2007 9:44 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas Če okt 25, 2007 9:40 am

@esem :clapclap
Slika
You have to learn to follow before you can lead

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če okt 25, 2007 9:43 am

Jaz samo pravim,da je Cash in še kakšen poleg njega pravilno razumel to križišče.
Jaz gledam potek prednostne in potek prednostne je,če greš iz prednostne na levo kar pomeni,da so tudi tisti,ki prihajajo z leve na prednostni in tam ne bi smel bit stop.
V tem primeru bi mogli postavit namesto stop znak s prednostno in tukaj pride upošteu desno pravilo.To je vse.

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas Če okt 25, 2007 9:47 am

smuky je napisal/-a:Jaz samo pravim,da je Cash in še kakšen poleg njega pravilno razumel to križišče.
Jaz gledam potek prednostne in potek prednostne je,če greš iz prednostne na levo kar pomeni,da so tudi tisti,ki prihajajo z leve na prednostni in tam ne bi smel bit stop.
V tem primeru bi mogli postavit namesto stop znak s prednostno in tukaj pride upošteu desno pravilo.To je vse.

če bi ti pripeljal z leve, kateri prometni znak bi upošteval? stop znak, ki ga imaš ti ali bi stopil ven iz avta in šel pogledati na znak za prednostno kakšen je potek prednostne ceste?
Slika
You have to learn to follow before you can lead

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če okt 25, 2007 9:47 am

smuky je napisal/-a:Jaz samo pravim,da je Cash in še kakšen poleg njega pravilno razumel to križišče.

Spet mešaš vozni pas in cesto - tisti z leve niso na prednostnem pasu! Ker drugih ni (že prej razcep), niso na prednostni cesti!!
Tega Cash v (citatu) ni pravilno razumel.

Uporabniški avatar
dct
Uporabnik

Napisal/-a dct Če okt 25, 2007 9:52 am

To križišče se nahaja v Plovaniji na Hrvaškem. Jaz sem do študentskih let stanoval tam blizu. Križišče je bilo do pred dvema letoma urejeno čisto drugače, prometni režim pa so spremenili zato, da bi dali prednost trasi, ki vodi od "Istarskega ipsilona" do meje.

Že za nas domačine je bil problem se navadit na to, za tiste, ki se tam pelje enkrat vsake toliko pa je ful nevarno, ker je "STOP" čist premalo označen. Če poleti sediš v lokalčku ob cesti, imaš zelo veliko šanso, da boš videl kakšno bolj ali manj hudo prometno nesrečo. Meni se je že zelo dostikrat zgodilo, da sem moral na prednostni cesti ustavit, ker folk leti mimo stopa tudi z 80 km/h in več.

Ko bo slavni ipsilon povezan s slovenskim delom, bo zadeva potekala mimo naselja in bo to križišče hvala bogu odpadlo, do takrat pa bo ta zasilna rešitev (izsiljena) povzročala še veliko težav.

BTW: Domačini so podpisali peticijo za izgradnjo krožnega prometa, ki pa bo najverjetneje naletela na gluha uradniška ušesa.

Če se boste peljali tam mimo, PREVIDNO! ;)
Woman: "You don't understand me!"
Man: "What do you mean?"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov