Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Ne nov 04, 2007 10:40 am

pri razkladu je bil totalka? pol si ga pa itak tolk cenej dobil, da lahk kupiš nov EGR... mal se hecam, sam mal je pa tut res!
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Ne nov 04, 2007 11:45 am

Firediver je napisal/-a:Ne. Samo želim ti, da tebi crkne egr ventil in da boš v isti situaciji kot Dalmatinec. Ti bi brez pomisleka zamenjal ta egr ventil in čez cca 4 leta zopet menjal. Pač zgleda, da si rojen pod srečno zvezdo glede viška financ in si lahko dosleden glede menjave vsakršnegakoli kosa na avtomobilu, pa čeprav ta kos služi samo čistejšemu okolju, tebi pa dela packarijo v motorju.
Ne želim nobenemu nič slabega (razen tistemu, ki misli, da se mu to ne more zgodit), samo dejte se postavit v kožo tistega, ki ima tak problem in bodite človeški, ne pa tako papeški.

Ne zdj bit pamtn gor dol ipd. Ce nima kesa za vzdrzevanje avta, naj ga ne ima. Naj si kupi ksnga frckota pa bo meu mir. Sam sem student, ki doma vzdrzujem 2 kamiona in 2 avta, pa se vseno nekako pridem skozi mesec, s tem da si lahko se privoscim "zuranje" vsak vikend.
Kar je treba zamenjat je treba zamenjat. Glede na tisto tvoje napisano bi reku da ti uporabljas isti komdom parkat.

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Ne nov 04, 2007 12:06 pm

Vse stvari ki jih tovarna naredi na motorju so dane gor z nekim namenom pa čeprav samo za čistejše okolje. In ta EGR je gor ker mora opravljati neko funkcijo se pravi da ni gor BREZVEZE.
Po moje so bolj brezveze les v notranjosti, aluminij, alu felne, spojlerji, itd.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne nov 04, 2007 12:08 pm

PiLLLe je napisal/-a:
Firediver je napisal/-a:Ne. Samo želim ti, da tebi crkne egr ventil in da boš v isti situaciji kot Dalmatinec. Ti bi brez pomisleka zamenjal ta egr ventil in čez cca 4 leta zopet menjal. Pač zgleda, da si rojen pod srečno zvezdo glede viška financ in si lahko dosleden glede menjave vsakršnegakoli kosa na avtomobilu, pa čeprav ta kos služi samo čistejšemu okolju, tebi pa dela packarijo v motorju.
Ne želim nobenemu nič slabega (razen tistemu, ki misli, da se mu to ne more zgodit), samo dejte se postavit v kožo tistega, ki ima tak problem in bodite človeški, ne pa tako papeški.

Ne zdj bit pamtn gor dol ipd. Ce nima kesa za vzdrzevanje avta, naj ga ne ima. Naj si kupi ksnga frckota pa bo meu mir. Sam sem student, ki doma vzdrzujem 2 kamiona in 2 avta, pa se vseno nekako pridem skozi mesec, s tem da si lahko se privoscim "zuranje" vsak vikend.
Kar je treba zamenjat je treba zamenjat. Glede na tisto tvoje napisano bi reku da ti uporabljas isti komdom parkat.

Vsaka čast, študent pa še dva avta in dva kamiona za vzdrževat. Verjetno maš tud privat firmo, kjer lahko vse živo, kar se pokvari na (službenih) vozilih + (pooblaščene) servise pišeš pod stroške, tako, da imaš res lahko vse tip top.

Kaj pa vsi ostali, ki imajo svoj avto in teh stroškov ne morejo nikjer uveljavljati? Pa da imajo, recimo, 500eur plače na mesec, dva froca v šoli in nobenega drugega dohodka? So res obsojeni na to, da ne smejo imet avtomobila z egr ventilom, ker ga v primeru okvare le-tega (po tvoje) NE SMEJO blokirat, ampak ga morajo zamenjat, ker si drugače lastništva nad tem avtom ne zaslužijo?

Dejte bit tolerantni do takih, ki jim ne gre tako dobro v življenju kot vam. Vsak vzdržuje svoj avto po svojih močeh.

Pa ni treba žalit ljudi, če kaj vprašajo ali izražajo svoja mnenja.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

scuba
Novinec

Napisal/-a scuba Ne nov 04, 2007 12:57 pm

Če nima denarja ga naj zablokira za božjo voljo!!!
Če pa lahko stisne oz. če mu finance dopuščajo pa ga naj menja.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Ne nov 04, 2007 1:35 pm

Firediver je napisal/-a:Vsaka čast, študent pa še dva avta in dva kamiona za vzdrževat. Verjetno maš tud privat firmo, kjer lahko vse živo, kar se pokvari na (službenih) vozilih + (pooblaščene) servise pišeš pod stroške, tako, da imaš res lahko vse tip top.

Kaj pa vsi ostali, ki imajo svoj avto in teh stroškov ne morejo nikjer uveljavljati? Pa da imajo, recimo, 500eur plače na mesec, dva froca v šoli in nobenega drugega dohodka? So res obsojeni na to, da ne smejo imet avtomobila z egr ventilom, ker ga v primeru okvare le-tega (po tvoje) NE SMEJO blokirat, ampak ga morajo zamenjat, ker si drugače lastništva nad tem avtom ne zaslužijo?

Dejte bit tolerantni do takih, ki jim ne gre tako dobro v življenju kot vam. Vsak vzdržuje svoj avto po svojih močeh.

Pa ni treba žalit ljudi, če kaj vprašajo ali izražajo svoja mnenja.

Nic ne pisem pod stroske ker nemorem iz takih in drugacnih razlogov.

Najlazje je jamrat, vzdrzevat pa najtezje. Zato pa mamo tako situacijo kot jo imamo.Rabljeni avti so danes pol kurca vredni (slabo in primitivno vzdrzevanje).

Uporabniški avatar
Dalmatinec
Nov uporabnik

Kraj: Zadar

Napisal/-a Dalmatinec Ne nov 04, 2007 9:05 pm

PiLLLe je napisal/-a:

Daj študentek ne nakladaj. A misliš če maš polno rit vsega po fotrovi zaslugi, da me lahko tu zajebavaš ali kaj? Vprašal sem tiste, ki malo več vedo, pač v zvezi s tem EGR ventilom in najmanj kar je, rabim da mi en vsega sit študentek tu moralizira, jasno? Če mi nimaš kaj pametnega za povedat, bodi tiho pa se s svojim luksuzom hvali tam, kjer bi te radi poslušali.
Avto sem si lahko privoščil, brez problema, žal pa se je situacija v zadnjem času tako obrnila, da je pač malo težje. ker seveda ne veš nič o lajfu, ne skapiraš, da tako v življenju pač včasih pride, časi so nepredvidljivi; za tiste, ki moramo sami skrbeti zase in se brinuti o svoji prihodnosti in o tem, kako bomo skrpali konec pa začetek meseca, jasno študentek?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne nov 04, 2007 9:14 pm

:pivo :bow :clapclap :clapclap :[]
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Ne nov 04, 2007 11:05 pm

Dalmatinec je napisal/-a:Daj študentek ne nakladaj. A misliš če maš polno rit vsega po fotrovi zaslugi, da me lahko tu zajebavaš ali kaj? Vprašal sem tiste, ki malo več vedo, pač v zvezi s tem EGR ventilom in najmanj kar je, rabim da mi en vsega sit študentek tu moralizira, jasno? Če mi nimaš kaj pametnega za povedat, bodi tiho pa se s svojim luksuzom hvali tam, kjer bi te radi poslušali.
Avto sem si lahko privoščil, brez problema, žal pa se je situacija v zadnjem času tako obrnila, da je pač malo težje. ker seveda ne veš nič o lajfu, ne skapiraš, da tako v življenju pač včasih pride, časi so nepredvidljivi; za tiste, ki moramo sami skrbeti zase in se brinuti o svoji prihodnosti in o tem, kako bomo skrpali konec pa začetek meseca, jasno študentek?

E sad ko si vs vroc gres lahko na kolena in mi ga popusis. Men fotr nc ni dau, mi je kvecjem uzeu, vse kar mam sm si sam kupu in to kar sm si kupu sm si kupu v tem rangu kar sm zmozen financirat. To koliko vem o lajfu nebomo debatiral ker neves kaj vse se dogaja v mojem lajfu. Tudi meni kdaj zaskriplje pa vseeno mam vse izpravno, pa me naus nikjer vidu jokat po forumu, fak bremze so mi u kurcu, sj dela ena pa itk pravjo da je ena bremza dost..... Ne eni raje jokate in to je to. Upate da vam bo kdo odgovoril tisto kar zelite slisati. Dj dol nerabis...skoda denarja....ipd. Ko pa nekdo kaj kontra rece je pa takoj vojna.

Uporabniški avatar
Dalmatinec
Nov uporabnik

Napisal/-a Dalmatinec Po nov 05, 2007 7:45 am

PiLLLe je napisal/-a:
Dalmatinec je napisal/-a:Daj študentek ne nakladaj. A misliš če maš polno rit vsega po fotrovi zaslugi, da me lahko tu zajebavaš ali kaj? Vprašal sem tiste, ki malo več vedo, pač v zvezi s tem EGR ventilom in najmanj kar je, rabim da mi en vsega sit študentek tu moralizira, jasno? Če mi nimaš kaj pametnega za povedat, bodi tiho pa se s svojim luksuzom hvali tam, kjer bi te radi poslušali.

E sad ko si vs vroc gres lahko na kolena in mi ga popusis. Men fotr nc ni dau, mi je kvecjem uzeu, vse kar mam sm si sam kupu in to kar sm si kupu sm si kupu v tem rangu kar sm zmozen financirat. To koliko vem o lajfu nebomo debatiral ker neves kaj vse se dogaja v mojem lajfu. Tudi meni kdaj zaskriplje pa vseeno mam vse izpravno, pa me naus nikjer vidu jokat po forumu, fak bremze so mi u kurcu, sj dela ena pa itk pravjo da je ena bremza dost..... Ne eni raje jokate in to je to. Upate da vam bo kdo odgovoril tisto kar zelite slisati. Dj dol nerabis...skoda denarja....ipd. Ko pa nekdo kaj kontra rece je pa takoj vojna.

Jap, na forumu je lahko vsakdo heroj. Tudi ti. Poleg tega nisem jokcal, ampak sem samo postavil vprašanje glede smotrnosti EGR ventila. In najmanj kar si želim je, kako mi nekdo meče pod nos, kakšen avto naj si kupim. Kaj pa te koji falus briga? če ti kaj ni všeč, me pa ignoriraj. Tudi jaz se namreč ne bom niti malo spuščal v to, ko nakladaš,kako kot študent vzdržuješ dva kamiona in dva osebna avta, pa še za ne vem kakšen luksuz da ti ostane. Tu sta samo dve možnost; ali nakladaš 100 na uro ali pa maš bogatega fotra. Nisem jaz iz Lune, da mi bo en smrkavec tu solil pamet glede teh stvari. In tudi jaz sem si zmožen kupit ta jebeni ventil, tu sem se pač samo informiral malo okrog tega. Svoje pravljice pa pojdi deci v vrtec razlagat. Mogoče ti bo kateri celo verjel! :tomidelej:
Ljubi svoju zemlju, ljubi blagoslovljen plod
i ponosno po njoj hodaj svoj zemaljski hod..

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Po nov 05, 2007 10:19 am

Kup ga, pa ne sprasuj po forumu. Simple as that.

Uporabniški avatar
Dalmatinec
Nov uporabnik

Napisal/-a Dalmatinec Po nov 05, 2007 11:09 am

PiLLLe je napisal/-a:Kup ga, pa ne sprasuj po forumu. Simple as that.

Nop, niti slučajno ga ne kupim. Ga ne rabim, so mi drugi malo bolj prijazni tu gori že svetovali.

Sicer pa kdo si ti, da mi boš govoril kaj naj kupim in kje naj sprašujem? A nisem na avtomobilskem forumu, kjer naj bi se debatiralo tudi o takih stvareh?

Ma spelji se, razvajen sinček. A misliš da če lahko starce komandiraš in jim težiš, da boš tudi meni?
Ljubi svoju zemlju, ljubi blagoslovljen plod
i ponosno po njoj hodaj svoj zemaljski hod..

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po nov 05, 2007 11:39 am

imilet1 je napisal/-a:EGR kolikor jaz vem odpira vakuum preko cevke,ki je nanj priključena.Svetujem ti da to cevko odklopis oz. jo snameš dol in vanjo našraufaš vijak, da ne pride umazanija noter.Tako bo egr deaktiviran.

PS:EGR je zgolj eko sredstvo in z vracanjem neizgorelih plinov tudi paca kolektor.-.-..

To je najlažja varijanta.Sam verjetno tut egr ni znotraj preveč čist in ne dihta,zato bi raje naredu tak:

EGR dol uzel, ga spucal,ga nazaj gor dal,pa v vakum cevko šrauf al pa kako kroglico od ležaja not porinu.

Če pa ima EGR gor senzor položaja EGR ventila,potem pa bi ga blindiral s ploščico med cevjo iz izp. koletorja in med EGR ventilom.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po nov 05, 2007 12:16 pm

eni tle rabte egr ventil na usta, da vm neizgorele besede nazaj v nos poslje se men zdi.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Po nov 05, 2007 5:29 pm

" words. Blow me 8)

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po nov 05, 2007 5:53 pm

Ti ga samo blindiraj , pa ne poslušaj drugih, sam sem tudi tako naredil na Mitsubishiju, ki je mel motor z direktnim vbrizgom benzina, ki je kar zakompliciran, pa ni nič jebal, še lepše je šel, PA MANJ PIL, pa če bi vsi videli kako sranje naredi EGR v sesalnem kolektorju in na dušilni loputi, bi ga vsi takoj zjutraj odklopili in blindirali, če vam je mar za vaše motorje, pa jebeš tehničnega...... Pa mislim da taki motorji ,ki majo EGR vedno delujoč, ščasoma tako zasajajo da zgubijo dosti moči tudi 30%...
Pa še nekaj si predstavljajte, kaj se lepše vžge oz. bolše zgori čisti zrak ali pa mešanica ispušnih plinov in zraka....?
Ti ga kar pusti priklopljenega in zablindiraj tisto cevko ,ki pelje od ispušnega kolektorja u EGR, z enim tanjšim plehom, ki ga izdelaš po tistem tesnilu, ki je nameščeno....
BMW E46

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po nov 05, 2007 6:42 pm

Za vse wannabe ekologe tu gor:

Vzamite eno cev.In en konc cevi si porinte v rit,drug konec cevi pa v usta.a si zdej lahko predstavljate EGR ventil pri avtu?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po nov 05, 2007 10:08 pm

mal sem pozen, pa nič ne de.EGR ventil ni dobro blindirati, ker ima kar nekaj pomenbnih funkcij, poglavitna pa je ta, da del izpuha vrača v delovno komoro, ta ispuh je dosti bolj vroč kot zrak,ki ga vsesava, tako ne potrebuje delovati s polno energije, da segreje na temp. ki je potrebna za brezhibni delovanje motorja, ob enem pa zmanjšuje emisije.
Bolje ga je očistiti občasno.
Pa še to v USA ga v grajujejo že od 1960 in to z namenom povečanja moči motorja in seveda redukciji emisij, ob enem pa so ugotovili, da nedelovanje EGR vent. povzroča polenitev motorja in sčasoma povzročanje -povečanje ropota in to v samem motorju. :/:o:/

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po nov 05, 2007 10:20 pm

Sami ekologi...nimaš kaj.
Torej bote men tko kamenjali ker svinjam z enim 2.5 dizlom ki nima ne filtra delcev ne EGR ventila in blokiran by pas na turbini....in z drugim 1.6 dizlom ki spije liter olja na 5.000Km.....Oba pa izpolnita norme na tehničnem.

Samo zavoham še kregarijo v tej temi pa gre pod ključ jasno?

Očitno moramo v SLO postat vsi študenti...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

scuba
Novinec

Napisal/-a scuba Po nov 05, 2007 10:30 pm

...........in seveda bomo vsi kmalu bolj pametni kot inženirji ki sestavljajo motorje in verjetno vedo kaj delajo ali ne :?:
....ČE JE TAM , JE TAM Z DOLOČENIM NAMENOM DRUGAČE GA NEBI BILO!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov