Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 13, 2007 8:42 am

ban je napisal/-a:
[Resnica je pa naslednja:

.....................................kurilc.................nafta
Viskoznost(mm2/s):..........4,150.................2,368
Vsebnost žvepla (%V/V)...0,122.................0,0025

tole ni res. toleranca v pravilniku nafte in kurilnega olja je taka, dejansko kjurilno olje je pa isto kot nafta in kot je rekel zgoraj, celo točijo iz istih cistern.

sploh pa kokr ns drzava nateguje v rit nonstop, ni nobene vecje skode ce se mi njo nazaj. kurilca not pa gas. js si bom tut enga dizla nabavu in bom touku alternativo plinu - kurilec for life ;D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 13, 2007 1:30 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Vir?

Pa po novem veljajo polovičke že nekaj časa 16 dni, ne več 8. Že tu si mimo pihno.

Pozabu sem omenit: 8 dni po pravnomočnosti p.n.

Obrazložitev:
Kršitelj lahko v osmih dneh od prejema plačilnega naloga vloži zahtevo za sodno varstvo.
Kršitelj, ki ne vloži zahteve za sodno varstvo v roku iz prejšnjega odstavka, lahko v osmih dneh po pravnomočnosti plačilnega naloga plača polovico izrečene globe, sicer se izrečena globa prisilno izterja v celoti.

A vir te zanima?

Recimo temu tako: Vir iz prve roke ;) ;)

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 13, 2007 2:03 pm

Lumpy je napisal/-a:Vir?

Pa po novem veljajo polovičke že nekaj časa 16 dni, ne več 8. Že tu si mimo pihno.

Pravzaprav sem se rahlo zmotu...namreč v veljavi je nov zakon o trošarinah,ki je v veljavi od 1.1.2007 (jest sem govoru še za prejšnji zakon).

71. člen

(prekrški)

(1) Z globo od 1.600 do 50.000 eurov se za prekršek kaznuje pravna oseba in samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, če:
1. označen energent, ki se uporablja kot gorivo za ogrevanje uporabi za drug namen, kot je določen z oznako oziroma ga toči za pogon motornih vozil ter plovil ali drugih motorjev oziroma ga toči v standardni rezervoar motornih vozil, plovila ali drugih motorjev oziroma odstrani iz energenta sredstvo za označevanje ali zmanjša njegovo koncentracijo ali energentu dodaja substance, ki onemogočajo ugotavljanje označenosti (57. člen); 2. ne zagotovi, da se energenti dajejo v promet v skladu s tem zakonom (57.a člen).
(2) Z globo od 400 do 4.100 eurov se za prekršek kaznuje tudi odgovorna oseba pravne osebe ali odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika ali odgovorna oseba posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost, ki stori prekršek iz prejšnjega odstavka.
(3) Z globo od 400 do 1.200 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki stori prekršek iz prvega odstavka tega člena.
(4) Če pooblaščena uradna oseba carinskega organa osebno zazna prekršek iz tega člena ali ga ugotovi z uporabo ustreznih tehničnih sredstev ali naprav, izda kršitelju odredbo za izčrpanje energenta in čiščenje rezervoarja. Črpanje in čiščenje rezervoarja se lahko opravita na katerem koli pooblaščenem servisu. Kršitelj mora v roku dveh delovnih dni carinskemu organu predložiti dokaz, da je odredbo izvršil.
(5) Stroške črpanja označenega energenta in čiščenja rezervoarja nosi voznik vozila, v katerem je bil odkrit označeni energent oziroma lastnik vozila.

Torej še vedno velja kot sem reku.....v 8-ih dneh po pravnomočnosti plačilnega naloga bo pač kršitelj plačal "samo" 200€.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To nov 13, 2007 2:08 pm

Torej globa tukej ni fiksna 400 €, lahko ti jo dajo tudi 1200 €, potem polovička znese 600 €.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To nov 13, 2007 3:03 pm

A tak je to. Nekaj novega zvedo.

Glede višine kazni pa jaz nisem upošteval polovičke, niti nisem vedo da je mžno tud pri teh kršitvah polovičko izkoristit. Zato sem reko da je 200€ malo malo za ta prekršek. :)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: ZA LISKOTA IN OSTALE

Napisal/-a lisko To nov 13, 2007 3:41 pm

5cho je napisal/-a:
THE NIGHTRIDER je napisal/-a:LISKO zdej mi pa povej, kako to, da potem moji kolegi, ki so nredili s kurilcem predvsem z AUDI-ji A4 in A8(4.0 TDI), GOLFI IV (pumpe duse), Mercedes E CDI, že na 100.000 tisoče kilometrov pa je vse delalo normalno in brez posledic. Tako da je to en lari fari, kot pa sem že napisal sem na lastne oči videl, kako je vlil na Petrolu rdeč aditiv v nafto ki je bila kao potem kurilc. Preventivno pa je dobro pri tistih, ki tankate nafto ali pa kurilca, da date na vsakih 6000 km aditiv za čiščenje šob in celotnega vbrizgalnega sistema (motor potem lepše dela) motorja, najboljši je od STP - ja, obstaja pa tudi za bencinske motorje. FILTER goriva pri dizelnu pa je dobro menjati na 30.000 - 40.000km in to pred zimo. :D :rofl

reklama??

Tole tud jaz močno sumim..... sicer pa night...men je vseen kaj točijo tvoji kolegi...verjamem pa svojim očem in verjem da razlika je v motorju.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 13, 2007 4:49 pm

Lumpy_ je napisal/-a:A tak je to. Nekaj novega zvedo.

Glede višine kazni pa jaz nisem upošteval polovičke, niti nisem vedo da je mžno tud pri teh kršitvah polovičko izkoristit. Zato sem reko da je 200€ malo malo za ta prekršek. :)

Ja...polovičko je možno koristit tudi pri takšnih kršitvah (ker pač tako določa Zakon o prekrških)....in kulk sem opazu,jo ljudje zelo radi izkoristijo (logično :lol: ). Do sedaj jo je še vsak izkoristu.

@ban: Ponavadi se daje tista minimalna globa,ki je predpisana v razponu v posamenem predpisu,pol pa nanjo še možnost polovičke.

Aja...ON-TOPIC:

Kurilc je velik bolj vsran kot diesel..in bojo tisti podatki,ki jih je nekdo že napisal kar lepo držali.Ni vse samo v barvi....

LP!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To nov 13, 2007 5:50 pm

Samo nightrider to za tvoje kolege je pa žalostno, da majo avte 4.0 A8 itd pol pa tankajo neko socialo :lol: :rofl

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To nov 13, 2007 6:42 pm

miljonkrat obdelana tema...lock
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov