nebivedu je napisal/-a:Scorp84 je napisal/-a:Če vidite da vas kdo prehiteva, lepo spustite gas pa mu s tem omogočite lažje prehitevanje in tudi vi imate čas da si naredite dovolj varnostne razdalje, ne pa tukaj greste neki komplicirat. Če vam pa mori da vas kdo prehiteva, lepo si naredite dovolj varnostne razdalje in vsakič ko boste prišli v območje kjer se lahko prehiteva pa lepo mal po gasu in tisti za vami ne bo hotu prehitet, ker vidi da pospešujete. Izjema če se najde kakšen froc z bmw-jem al pa kakšen tak k si ima za ne vem kaj. Sam se sicer velik vozim, pa se mi take stvari ne dogajajo, ker če vidim da se kera budala najde prehitevat po polni črti ga raje pustim kokr da se kej zgodi.
Probaj se tako vozit po trzinski obvoznici, sploh ko se približuješ rondoju tomačevo. Če si nardiš za 3 avte varnostne razdalje, se ti bodo še preden se boš zavedel štirje urinili pred tebe, ko je pa treba bremzat, moraš pa ti tok bolj pazit, da vseh štirih ne odpelješ (čeprav bi jih najrajš vse 4 potisnu v ograjo na sredini rondoja).
Nobenega ne mori, če ga kdo prehiteva (no vsaj mene ne), mori me pa če si naredim 10 metrov varnostne razdalje, ker je cesta mokra in spolzka, pa se mi en b****r vrine notri in imam samo še 2 metra varnostne razdalje. Aja še to, omejitev je 100km/h na tem delu. Tako da že z 10m delam prekršek in imam premajhno varnostno razdaljo.
nebivedu je napisal/-a:Med vožnjo po cestah banana republike opažam, da noben več ne upošteva varnostne razdalje. Ko sam recimo hočem imeti malo večjo varnostno razdaljo za vozilom pred mano, se mi vedno kdo naserje med mene in vozilo pred mano in mi s tem zmanjša varnostno razdaljo. Kakor pa vemo, je dolžina zavorne poti odvisna tudi od teže vozila, sploh po zmrznjenih, mokrih ali zasneženih cestah. In ker s terencem potrebujem večjo varnostno razdaljo, mi ljudje s svojim vrinjanjem to onemogočajo.
Sedaj pa vprašanje. Nekdo se zrine pred mene in sam se recimo na poledeneli cesti zato ne morem pravočasno ustaviti (poledica, mokra cesta, zasnežena cesta) in priletim vanj. Kdo je kriv? Jaz, ker nisem imel dovolj velike varnostne razdalje(ker jo je izmeček pred mano zmanjšal s tem, ko se je urinil), ali on, ker se je vrinil med mene in pred menoj vozečega?
ggg je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Med vožnjo po cestah banana republike opažam, da noben več ne upošteva varnostne razdalje. Ko sam recimo hočem imeti malo večjo varnostno razdaljo za vozilom pred mano, se mi vedno kdo naserje med mene in vozilo pred mano in mi s tem zmanjša varnostno razdaljo. Kakor pa vemo, je dolžina zavorne poti odvisna tudi od teže vozila, sploh po zmrznjenih, mokrih ali zasneženih cestah. In ker s terencem potrebujem večjo varnostno razdaljo, mi ljudje s svojim vrinjanjem to onemogočajo.
Sedaj pa vprašanje. Nekdo se zrine pred mene in sam se recimo na poledeneli cesti zato ne morem pravočasno ustaviti (poledica, mokra cesta, zasnežena cesta) in priletim vanj. Kdo je kriv? Jaz, ker nisem imel dovolj velike varnostne razdalje(ker jo je izmeček pred mano zmanjšal s tem, ko se je urinil), ali on, ker se je vrinil med mene in pred menoj vozečega?
vse lepo in prav ampak se mi zdi, da spet pametujes s tem tvojim terencem. res si car ni kaj! skoda ker ne sezidajo ene piste samo zate in za tvoje super terensko vozilo. ne vem cemu rabis celo letalisce da ustavis tisto gajbico, ki je velika toliko kot twingo. jaz imam 5m karavana in 1800kg pa ni zavorna pot nic daljsa kot pri sosedovemu mulcku v cliu 2.0rs. kupi si novejsi avto ne pa, da v vsakem forumu opozarjas na svojega terenca, jajcka.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
No, poba pomiri se.
Človek ima terenca z gumami za teren in se zaveda, da taka guma potrebuje več razdalje pri zaviranju, pa če da gor 12batne zavore.
Take gume so legalne in to je to.
Raje vidim takega voznika na cesti, kot pa mamico v Chayennu z otrokom zadaj, bolj se boj takih voznikov, ki sploh ne vejo kakšne gume imajo na avtu, kaj šele katere dimenzije so...
nebivedu je napisal/-a:Med vožnjo po cestah banana republike opažam, da noben več ne upošteva varnostne razdalje. Ko sam recimo hočem imeti malo večjo varnostno razdaljo za vozilom pred mano, se mi vedno kdo naserje med mene in vozilo pred mano in mi s tem zmanjša varnostno razdaljo. Kakor pa vemo, je dolžina zavorne poti odvisna tudi od teže vozila, sploh po zmrznjenih, mokrih ali zasneženih cestah. In ker s terencem potrebujem večjo varnostno razdaljo, mi ljudje s svojim vrinjanjem to onemogočajo.
Jorgi je napisal/-a:bila eden izmed treh avtov, ki so edini ostali nepoškodovani v sami sredini verižnega trčenja: 10 avtomobilov (trije spredaj, 7 zadaj, vmes pa mi trije).
ghandaed je napisal/-a:nebivedu pa ti ni nikoli na misel prišlo, da bi si kupil še en komplet felg z dobrimi cestnimi gumami??? Zaradi lastne in tuje varnosti predvsem.
ghandaed je napisal/-a:Pa daleč od tega da odobravam vožnjo za avspuhom... tudi mene to zelo živcira. Je pa res, da odkar mam nove gume na atu, ki so dobile najboljšo oceno v svojem razredu sem precej bolj sproščen ob takih situacijah med vožnjo![]()
sundaydriver je napisal/-a:Naj ne bi bila priporočena varnostna razdalja takšna, ki jo prevoziš v 2h sekundah? hitrost × 1000 ÷ 3600s ×2s = x metrov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov