Debate, ki niso vezane na ostala področja...

sine@
Nov uporabnik

Napisal/-a sine@ Sr nov 28, 2007 2:15 pm

radar je napisal/-a:Glede kaznovanja pri blendanju ne verjamem v to, ker sem že 2x poblendal policajem (bila tema, pa sem prepozno videl, da so policaji) in nikoli me tudi zaradi tega niso ustavili.
Drugače pa se naj ta tema zaklene, ker je že teme obstajajo...

P.S. upam, da res vsi blendate, kateri pišete tukaj, kajti v vsakdanji vožnji blendanje postaja vse redkejše.... :?

Lp

Meni se je tudi enkrat zgodilo ,da sm blendal policajem, pa so šli za menoj...me ustavli,pa spraševal me je če se poznava, pa sm se zgovoril, da sm mislu da je en kolega.Potem sm pa mogu pihat,opremo mi je preveru(kazni pa na srečo nobene).
LP

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr nov 28, 2007 3:11 pm

vedno blendam, opažam da vedno več ljudi to dela, kar je prav. naj norme, kje drugje delajo pujseki :D

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Sr nov 28, 2007 3:22 pm

Jaz tudi vedno blendam, moramo si pomagati in tako je prav. Jah potem bi moral policaji kaznovati tudi radijske postaje, ki opozarjajo kje so kontrole.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr nov 28, 2007 3:31 pm

radarji so zato da se umirja promet...in tud policaji nimajo nič proti tem da opozarjajo na radiu kajti ko ti slišiš da je radar tam pa tam in če si na isti lokaciji seveda voziš po predpisih.
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 28, 2007 3:39 pm

im nobody je napisal/-a:radarji so zato da se umirja promet...in tud policaji nimajo nič proti tem da opozarjajo na radiu kajti ko ti slišiš da je radar tam pa tam in če si na isti lokaciji seveda voziš po predpisih.

In potem se radar premakne dva km naprej, ljudje k poslušajo radio prčakujejo policaje tam kjer so rekl da bodo, vendar oni so se medtem že premaknik in jih tam seveda ni. So pa lahko dva km proti tebi in glih tam ne vozš po predpisih ker jih pač pričakuješ dva km naprej, pa te majo :lol:

Golden eye
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a Golden eye Sr nov 28, 2007 4:17 pm

mam xenonke tko da ne morem blendat :(
drgač pa bi oz. sem

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr nov 28, 2007 4:24 pm

dskrab je napisal/-a:Jaz tudi vedno blendam, moramo si pomagati in tako je prav. Jah potem bi moral policaji kaznovati tudi radijske postaje, ki opozarjajo kje so kontrole.

...no nadalje jim je pa še treba vzeti frekvenco, uzakonit poslušanje samo nacionalnega radija, kjer bi 24 ur na dan prali možgane z raznimi neumnostmi in smo takoj na nivoju SZ tam po 2.svet. vojni.

se strinjam BLEEEENDAT JE TREBA.
LP

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr nov 28, 2007 4:27 pm

Vocko je napisal/-a:Jst vedno blendam, če se le da. In sem tudi zelo hvaležen, če kdo meni poblenda. Takih je pa čedalje več na srečo :)

jaz tudi, ponavadi blendam še vsaj 1-2km
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr nov 28, 2007 4:37 pm

ko le opazim policaje poblendam nasproti vozečim vozilom.... :D

sicer hvala tistim, ki pravtako to počnete

lp

Uporabniški avatar
Skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a Skeleton Sr nov 28, 2007 4:38 pm

Glede na logotip pod nadimkom malce pristransko, kaj ne?

Žmigam vsem, tudi če po regionalki peljejo 150 km/h - nikoli ne veš, kam se človeku mudi in zakaj. Navsezadnje je namen policijskega nadzora upočasniti promet in če tisti voznik zaradi upočasnjene vožnje ne bo izgubil oblasti nad vozilom ter poškodoval ali ubil sebe in še koga drugega, je namen dosežen. Kaznovanje samo zaradi neupoštevanja zapovedi ni smotrno in nikakor ne pripomore k prometni varnosti.

Hja ne vem no če bi se s tem strinjal. Problem je v tem da bo ta ki se po regionalki pelje 150 km/h, upočasnil vožnjo pred mestom kjer se izvajajo meritve, ko mu bo en poblendal, ko pa se bo odpeljal mimo patrulje, se bo pa spet peljal 150 km/h in bo ogrožal druge. Če temu divjaku noben ne poblenda, pa naleti na radar, pa dobi porcijo, da se mu zmeša je vsaj za nekaj časa mir in se bo vozil normalno in je nekaj časa manj možnosti da povzroči hudo nesrečo, al pa ga bo to tudi streznilo in ne bo več divjal.

Če se pa en pelje 150 km/h ker mora nujno v bolnico al kake druge zadeve, pa ga noben policist ne bo kaznoval, še celo mu lahko pomaga tako da se bo z modrimi lučmi in sireno peljal pred njim, če je zadeva res nujna.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr nov 28, 2007 5:17 pm

Js pa ne blendam več, ker opažam da je čedalje več pacientov na cesti, ki se peljejo s konstano hitrostjo(60 do max 80 km/h) oz čez naselje celo več kot izven njega. In tak človek za mene bol ogroža ljudi okol sebe ko pa tist ko ga po eni ravnini izven naselja "piči" 110km/h v naselju pa bremza na omejitev. Drugače pa zadnje čase sploh nikjer več ni radarjev kar mi deluje kot neko zatišje :?
LP Rok

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr nov 28, 2007 5:30 pm

tud sam poblendam tko še do 1 ali 2 km. Se pa spomnem, da sm enga audija rešu pred kaznijo, ker je kr fejst prgonu (zih več kot 110km/h - v naselje bi pa verjetno tud ene 80 ali več prpelju), še prehitel je nekoga na neprimernem mestu.
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr nov 28, 2007 6:15 pm

IcEm4n je napisal/-a:Se pa spomnem, da sm enga audija rešu pred kaznijo, ker je kr fejst prgonu (zih več kot 110km/h - v naselje bi pa verjetno tud ene 80 ali več prpelju), še prehitel je nekoga na neprimernem mestu.

In na to si celo ponosen? :?

Z veseljem z blendanjem opozorim vse tiste, ki bi sicer dobili neumne kazni za prekoračitev hitrosti v naselju do 10km/h in do 20km/h izven...niti slučajno pa mi ne pride na misel, da bi na policaje opozarjal nekoga, ki v naselju vozi 70,80+ km/h...za takega zgolj upam, da ga ujamejo v radar in s tem vsaj malce pripomorejo k varnosti na naših cestah.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 28, 2007 6:34 pm

Jest blendam samo tistemu ki mi nasproti pripelje z prižganimi dolgimi lučmi ali pa če ima kratke luči previsoko naštelane.
Če je pa radar,pa ne blendam več nobenemu.Sem včasih na veliko blendal,ko sem vidu policaje,pa se mi je zaman zdelo,ker meni ni nikol noben poblendal,zato tega ne počnem več.Raje se jest po omejitvah vozim,za ostale mi pa dol maha.Če lahk tiši gas v poden,pa naj še plača.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr nov 28, 2007 6:39 pm

ne, nisem. sej mi je blo ubistvu kr mal žal, ker glede na to, kolk je prgonu, bi si zaslužu kazen. Sj mogoče je pa v tem času že kj pokasiru :)
Slika

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Sr nov 28, 2007 6:45 pm

js tut zmeri blendam, tudi za luči, če jih kdo nima pržganih... :roll:
sm pa že ene 2x blendal polcajem, k niso mel pržganih luči...pa so jih pol pržgal :D
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
GerŠ
Novinec

Kraj: Žalec

Napisal/-a GerŠ Sr nov 28, 2007 6:58 pm

Tudi jaz velikokrat komu podblendam.Upam, da sem komu pomagal, da ga niso ustavili :P

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Sr nov 28, 2007 8:08 pm

ewo jst delam dnevno od 400 - 600 km in vedno blendam in maham z roko gor in dol,da zmanjsajo nasproti vozeči hitrost....imam občutek,da se mi vrača in tudi meni blendajo....tako tudi vsakemu pešcu praktično ustavim na prehodu in se mi nekako vrne da tudi meni ustavijo-občutek ali pa bog obstaja :roll:

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Sr nov 28, 2007 8:14 pm

imilet1, se strinjam s tabo. Tudi jaz pridno blendam in ustavljam pred prehodom, tudi če se še lahko mimo peljem. Počasi in pomalem se bo pa mogoče kultura voznikov izboljšala.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr nov 28, 2007 11:15 pm

hvala usem ki ste me že opozorili, tud sam blendam... dostkrat tud na radio kličem...
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov