Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
GerŠ
Novinec

Kraj: Žalec

Napisal/-a GerŠ Sr nov 28, 2007 6:54 pm

Narejeno je slabo.Upajmo da bodo popravli

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr nov 28, 2007 7:04 pm

vem, d je kriv tist na zunanjem pasu. Sam s prejšnjim postom sem hotel povedat, da je treba zlo dobr gleda tistga voznika/voznike zraven tebe, pa tud če ti ne boš kriv. Ni redkost v krožišču, da gredo vozniki čez polno črto.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr nov 28, 2007 7:42 pm

jst res nevem kaj je tko slabo narejeno?
sem šel čez vse vaje in mi ni niti ena dvoumna- ok razen tiste a lahko zapelješ pred drug avto, ki se vključuje
zdej kar se tiče kolesarja je lepo napisano, da ti prečka pot ;)
zdej če je problem v tem da ni 3d je pa druga ;)
lp

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 28, 2007 8:33 pm

Tukaj pri prvi vaji mene nekaj zanima, ker je že pač en tak primer v mb s temi črtami, pa si nikol nisem znal razjasnit, kdo bi bil kriv če sem jaz moder avto in zavijam desno, oni tazunanji pa zapelje čez tisto polno črto kar ravno po zunanjem pasu okoli, in sma skupaj.
Vem da je polno prevozil ja, ampak po drugi strani pa spet krivda na meni, ker sem mu pot zaprl ko sem zapeljal z notranjega pasa.
Naj mi to nekdo obrazloži. :D

Slika
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr nov 28, 2007 8:37 pm

ne sme čez polno bi bil kriv on sm se ravno zadnič z nekom o tem pogovarju.
Čeprav recimo pozimi ko je pa sneg ko pa ne vidiš črt... (to je mogoče enkrat na leto pa hitrosti so nižje samo vseeno...)

verjetno bi bilo najbolše povprašat na policijo oz kaj podobnega

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr nov 28, 2007 8:37 pm

če je polna črta nima kaj čez peljat, sej mene je 2x že skor avto tam ruknil :)

po notranjem pasu lahko samo krožiš.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 28, 2007 8:40 pm

Ja ker pride 100% med voznikoma do kregarije, čeprav on polno črto prevozi. Nekdo bi pa rekel, ja ti pa si mu pot zaprl. :lol:
Bi se blo dobro pozanimat ja.

Drugače pa v mb pri Qlandiji pa ko sem v takem rondoju s polno črto, ponavadi sme tak na notranjem pasu, vedno mečem oči pred izvozom v sosednji avto vštric mene, če bo rukno po žmigavcu ali ne, da se pripravim na še en krog okoli. :lol: :vrum
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr nov 28, 2007 8:43 pm

pač rukne prek polne, je... ga zavarovalnica časti štrihanje :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 28, 2007 10:00 pm

Na rondoju tomačevo, če prideš iz BTC-ja se ljudje postavljajo na desni pas, ki je samo za proti trzinu, potem pa čez polno črto izsiljujejo da bi šli naprej proti bežigradu. To se dogaja vsak dan, ampak smao če je na levi kak avto, ki se raje ustai. Ko tak vidi terenca, ki leti z bullbarom proti njemu, si hitro premisli in potem ga vidiš, ko na brnčičevi obrača in gre nazaj proti rondoju.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Sr nov 28, 2007 10:39 pm

kljukec je napisal/-a:
JEREMIJA79 je napisal/-a:Če bi bilo tako kot je tukaj pokazano da se ne smeš ustavljat in da moraš vedno čakat ljudi v zunanjem ringu,bi bil cel dan v krožnem. :vrum

če se ustavljaš v krožnem si pa b****r
prej morš predvidet kje se boš urinu pa je

fajn pa je, ko se ti bus ustavi sredi kroznega, da spusti kolega not v krozni :?
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr nov 28, 2007 10:40 pm

He he :P dobr da mamo take na cest da kkšne mal reda naučijo :P

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Če nov 29, 2007 12:35 am

Ma saj vse vredu, ker se trudijo, ampak je vse skupaj zelo butasto. Utripalke se slabo vidijo, sploh ker tvoj avto zakrije okno, kjer te sprašujejo DA/NE.
Sploh pa, če bi vsi vozili tako sunkovito in nenaravno, kot je to na animaciji, bi zdrseli z vozišča.

IMHO podpovprečna simulacija. Več časa sem porabil, da sem ugotovil kakšno utripalko ima kdo prižgano, kot pa da sem razmislil, kaj je po CPP pravilno.

Žal pa te vse to ne pripravi na realno situacijo, kjer ljudje ne upoštevajo vseh pravil in ne uporabljajo žmigavcev. Sklicevat se na pravila v takšni situaciji še zdaleč ni priporočljivo. Če imaš prednost, to še ne pomeni, da lahko samozavestno rineš kamor se ti zdi. Treba je malo opazovat druge in se prilagajat, CPP gor ali dol.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če nov 29, 2007 11:49 am

Ups :oops: priznam, da sem v prvi situaciji spregledal polno črto - iz avta na cesti jo sigurno ne bi. Je pa točno tako, kot pravi Nebivedu je situacija v tomačevskem križišču milo rečeno kaotična saj tisti, ki niso seznanjeni z dejstvom, da desni pas na cesti, ki se vključi iz obvoznice (iz smeri Zaloga) je zgolj in samo za takojšnji izhod desno proti Črnučam.

Tako se na tem krožišču non stop dogajajo situacije, kjer se vozi naravnost ali pa sunkovito bremza in kdor hoče obdržat pleh cel sigurno ne bo iz srednjega pasu zapeljal brezkompromisno na izhod proti Črnučam ne glede, da mu to označbe dovoljujejo. Kriv ali ne kriv je tu drugotnega pomena, ker avto ko je 1x popravljan, ravnan in štrihan pač ni več toliko vreden kot nikoli poškodovan.

Mogoče sem/smo zadevo prevzel preveč iz stališča dogajanja v real lifu - v simulaciji pa nas hočejo opozorit samo in zgolj na pravila oziroma kaj se sme in kaj se ne sme. Vendar je tako, da če bi se vedno vozil po pravilih in bi uveljaviljal prednost, kjer mi jo ZVCP dovoljuje bi bil vsak dan vsaj 3x do 4x udeležen v nesreči. Sicer ne bi bil kriv samo je pa to slaba tolažba, ko je avto razbit.

Vseeno pa bi morali avtorji narediti zadevo veliko bolj jasno in vidno predvsem pa nedvoumno, če hočejo s tem izdelkom izobraževati ljudi in jih opozarjati na previlno obnašanje v krožiščih. Mogoče ne bi bilo neumno, da bi uporabili kar kakšno pravo krožišče z vsemi oznakami in mislim, da bi bil tomačevski rondo kar tapravi kandidat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov