Ups

ops: priznam, da sem v prvi situaciji spregledal polno črto - iz avta na cesti jo sigurno ne bi. Je pa točno tako, kot pravi Nebivedu je situacija v tomačevskem križišču milo rečeno kaotična saj tisti, ki niso seznanjeni z dejstvom, da desni pas na cesti, ki se vključi iz obvoznice (iz smeri Zaloga) je zgolj in samo za takojšnji izhod desno proti Črnučam.
Tako se na tem krožišču non stop dogajajo situacije, kjer se vozi naravnost ali pa sunkovito bremza in kdor hoče obdržat pleh cel sigurno ne bo iz srednjega pasu zapeljal brezkompromisno na izhod proti Črnučam ne glede, da mu to označbe dovoljujejo. Kriv ali ne kriv je tu drugotnega pomena, ker avto ko je 1x popravljan, ravnan in štrihan pač ni več toliko vreden kot nikoli poškodovan.
Mogoče sem/smo zadevo prevzel preveč iz stališča dogajanja v real lifu - v simulaciji pa nas hočejo opozorit samo in zgolj na pravila oziroma kaj se sme in kaj se ne sme. Vendar je tako, da če bi se vedno vozil po pravilih in bi uveljaviljal prednost, kjer mi jo ZVCP dovoljuje bi bil vsak dan vsaj 3x do 4x udeležen v nesreči. Sicer ne bi bil kriv samo je pa to slaba tolažba, ko je avto razbit.
Vseeno pa bi morali avtorji narediti zadevo veliko bolj jasno in vidno predvsem pa nedvoumno, če hočejo s tem izdelkom izobraževati ljudi in jih opozarjati na previlno obnašanje v krožiščih. Mogoče ne bi bilo neumno, da bi uporabili kar kakšno pravo krožišče z vsemi oznakami in mislim, da bi bil tomačevski rondo kar tapravi kandidat.