Debate, ki niso vezane na ostala področja...

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Re: Koliko krat so vas dobili

Napisal/-a m.P. To avg 27, 2002 8:06 am

Avto imam 7 mesecev in v tem času sem šel 3x na Hrvaško in vsakič so me vstavil policaji... grrr. Zdej me je že kr strah po hrvaških cestah se peljat.
1.me je vstavil, ker sem se skozi 100m predor peljal brez luči, ki sem jih kak kilometer nazaj ravn ugasnil.... kazen 100 kun.
2. me je vstavil zaradi prehitre vožnje. Omejitev 60, jst peljal 101. Pa mi reče kazen 200 kun. Sem se skor smejat začel, ko je bla tolk nizka kazen. Ampak sem mu vseen rekel, da nimam :) Pol sva se še neki prerekala (sm se delal kot da ga 5 posto ne razumem :) pa je na koncu le spustil na 100 kun.
3. so me pa vstavil, ker sem prehiteval čez polno črto. Kakšen km naprej... je mogu pomoje z daljnogledom gledat :) Pa mi najprej neki govori o 700 kunah kanzni + sodnik + prepoved vožnje na hrvaškem za nevem kolk časa... pol reče, če plačam takoj bo pa 200 kun. Pa sem spet isto taktiko obral... da nimam... na konc tud ta pristane na 100 kunah... mu jih že molim pred nosom, nakar ugotovi, da mu je listkov za 100 kun zmanjkal :D in me je spustil. Tle bi pa res kmal umru od smeha.

Uglavnem, pri slo policajih mam pa zaenkrat še srečo (tok, tok, tok). Me zanima kolk časa še.... oz. kdaj se bom nekam zalimal :(

[Sporočilo uredil/a matjazp na dan 27.08.2002 ob 08:08 GMT]
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

life4rave
Novinec

k*** pa kisu zele

Napisal/-a life4rave Ne sep 01, 2002 9:34 pm

Prejsnji vikend ustavili pred Hombretom, napihal 1,79 promila, na posledice se cakam! :D
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 Ne sep 01, 2002 10:36 pm

Moj prvi podvig je bil ko sem spizdu policajem s ATX-om - oni za mano z Golfom (luči,sirena-kot po TV)-čez 2 tedna pa so me izsledili (zagrozili frendu) -sondik (nič kazni-mladoleten+kao nisem bil jaz-ni dokazov)+pobrali moj bolid.

Od takrat se ustavljam.
Pred nekaj meseci pripičim skozi ovinek (90stopinj ampak fuul velik) skoraj 160 (omejitev 90) in skoči ven policaj z lučko (ponoči) zaradi slabih ploščic sem ustavu enih 100 m kasneje (pred tablo 60)--sledil je temeljit pregled in nič kazni (ni bilo radarja) :)) aja avto :Clio 1.2 l.96, 155/70/13 vse original....
...ko pa sem dal gor gume 165/70/13 in prvič znamke sem se po odbitju obrnu na streho nato pa na bok-kupu stare gume-trde, ovinek 90-visi. Posledice: totalka , pretres možganov , hrbtenica....se še neve

aja, par mescev po izpitu posodi bratranec njegov GT4 turbo in sem šel skozi ovinek (90, dolg) 200 (omejitev 60) , malop je zanašalo in šlo mimo nasproti vozečega avto za las---velika sreča -(ne)izkušnje+ hitrost

LP
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Re: k*** pa kisu zele

Napisal/-a Sierrator Po sep 02, 2002 2:51 am

life4rave pravi:
Prejsnji vikend ustavili pred Hombretom, napihal 1,79 promila, na posledice se cakam! :D

Nočem strašiti, ampak zakon pravi to:
117. člen:
(5) Vozniku motornega vozila, ki ima v organizmu več kot 1,5 grama alkohola na kilogram krvi, se izreče sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja ne glede na število do tedaj doseženih kazenskih točk.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po sep 02, 2002 5:53 am

life4rave: s tem se ravno ni za hvalit in niti ni dobro pisat take stvari po forumih na sploh ... to naj bi bilo bolj izjema kot stvar ki bi se za vsak dan lahko hvalil z njo ...

velik srece pa treznosti na cesti.
Slika

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Po sep 02, 2002 8:42 am

Sej se nc ne hvalim, to se mi zdi prou zalostn! Hja cel dan skor nc jedu, sem pa hotu samo na piza burek skoct, da bi mal pojedu, pa so me pojebal, ampak nisem bil tko nabasan, mal sem ga cutu, sej potem se pa nisem strinjal z rezultatom, pa smo sli na medicinsko kri vzet, pa sem mogel po crti hodit, pa na eni nogi stat, pa neki me je s stolom vrtil, pa njegov prst gledat, pa sem vse kar dobro opravil, potem me je spraseval, ce sem imel kdaj kaksno nesreco... in to si je doktor vse v en zapisnik zapisal, potem mi je hotel pa krvico vzet, pa mu nisem dovolil, ker se igle bojim, pa sem se nazasnje samo polulu, samo iz urina se ne da razvidno doloct stopnjo alkohola, samo kdaj si nazanje pil, s tem se bom mogu pri sodniku zagovarjat, ce mi bo kako ratal, izpit obdrzat. (ker alkotesti dostikrat buce valijo) ce pojes kaksno banano ti ze pokaze alkoholol, ce mi je taksist reku, da je enkrat pojedu vrecko rumovih krogljic, pa je napihal 1.1, potem so sli pa na odvzem krvi je imel pa 0.0 in samo povisan sladkor!
Natakar Taxi Prosim!

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po sep 02, 2002 12:34 pm

eh...zmerej raj pihaj kot kri, potem pa se zahtevaj potrdilo o atestu pa tiste fore ... se velik lazje ven izmazes .. kolk pa ti je alkotest pokazal=?
Slika

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Po sep 02, 2002 12:57 pm

ja na alkotestu je pokazal 1.79, samo ko sem zahteval a test, mi je reku da ga ima na policijski postaji, ne vem kaksne buce so to! mah sej bom vidu, kako se bom zmazal, vem da se da, samo moras poznat fore, zato moram pa zdele en praven nasvet nekje dobit, da vem kako naprej urgirat, ma nej mi dajo kazen, pa tocke ampak izpita pa ne dam :D hehe cas bo prinesel svoje :)
Natakar Taxi Prosim!

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek To sep 03, 2002 6:05 am

napis da policist ni mogel izkazat atestiranost na mestu in da ne verjames da je aparat bil merodajen.
Slika

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Ne sep 08, 2002 5:10 pm

Dve leti sem vozu ko norc, pa nikoli nič. Ko sem menjal avto in se malo umiril pa se je začelo: 148km/h (bela vectra) omejitev 90 - tri točke pa ful kazni; na avtocesti s službenim Caddyjem, ki ima 80 omejitev sem peljal 145 in dobil 70 jurjev pa pet točk. Ostale malenkosti lahko zanemarim, čeprav jih je blo tut kr nekaj. Zadnje pol leta vozim brez težav - AX dizl, ki itak nikamor ne gre.

bost
Nov uporabnik

Napisal/-a bost Ne sep 08, 2002 11:08 pm

Ne še. Sm se pa 13 decembra z AX-om čelno zaletu v vectro. Pol sm zamenov šasijo in pa še (par) drugih stvari. Ko sm ga skup spravu sm se pa kr vozu. Šele predkratkm sm dobu homologacijo, prometno in tehničnga. No pa sm vseen preživu.

V soboto ko sm šu domov iz Grosuplja mi je pa še cev od auspuha počla tko da je zloooooo grmel ene 80km dokler nism pršu domu.

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po sep 09, 2002 6:23 am

hm, na kratko samo toliko povem, kako zakon pri nas sciti tiste idiote, ki res ogrozajo...

v soboto zjutraj se s kolegom odpravim proti grosuplju, od kroznega krizisca v Kranju proti AC za Ljubljano, na kar se mi za rit (20cm za mano) nalima xantia 3.0 V6 ...
Ker je malo pretiraval ga opozorim z meglenko, vendar ne jeb* ...
Naj se omenim da je v xantiji na sredinski konzoli visel otrok mlasji od 10 let, neprivezan.
No ata za mano se odloci da bo prehiteval (v nepreglednem malenkostnem ovinku) ravno takrat ko je nasproti pripeljal drug avto. Njegovo norijo je tezko opisati vendar sem se bil prisiljen umakniti na bankino ce sem hotel vsaj otroku pomagat ce je fotr ze toliko nor. No po mojem dobrodelnem dejanju se je izteklo vse dobro (vsaj zanj) mene pa je odneslov plasticen kolicek za oznacevanje ceste.

Tip s xantijo se sploh ni ustavil, grem za njim, blendam ... se vedno nme j**e in nori naprej. Pa ker nisem policaj ga nisem vec lovil, sporocim na 113 kjer mi povejo da se zglasim na PP Kranj.

Zdej pa glavni del: ko policistoma povem kaj se je zgodilo sta sicer verjela dogodku in me tudi podprla, vendar je z zadevo takole. Ker ni bilo stika z drugim vozilom se ne obravnava kot prometna nesreca, ocita se mu lahko samo pobeg s kraja nesrece, ce pa bi ze proti njemu sprozili postopek ga lahko zasijejo samo v primeru da se javi kaka nevtralna prica, v vsakem primeru pa JAZ placam kazen ker sem vozil po bankini in po vsej verjetnosti se kazen za neprilagojeno hitrost (na bankini) ker me je odneslo.?!?!?!??! What a f***?

Od same bede sem se zacel smejati ... vendar tako je. Se to so mi povedali (vendar je lahko teoreticno razpravljati po nezgodi) ... v prihodnje bi bilo OK, ce se umaknes ravno toliko da te vsaj z ogledalom odrgne, potem se zadeva odvija cisto drugace, ker se vse da dokazati.

Tukaj se mi poraja vprasanje ... naj zaradi objestnoisti drugih v prihodnje pustim nekoga da umre ali naj rajsi placujem kazni in stroske popravila ker bom reseval njihove napake?

Na sreco je bila skoda minimalna in je barva ze spolirana, tako da se nic ne vidi.

LP
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po sep 09, 2002 6:40 am

pa sem mislil, da se je samo meni zdelo, da so to soboto vsem hormoni v desne noge pobegnili...

meni se pa je en v rit zapelal :( in to v zadnjem kriziscu :(
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Po sep 09, 2002 7:03 am

Pa kaj TI si moral dejansko kazen plačat al kaj ??? Pol pa res ne vem no, mislim ... eh
Slika

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Po sep 09, 2002 10:12 am

Vladek: Tudi jaz sem imel podobno izkušnjo samo, da sem bil sovoznik, ko nas je prehiteval smart, ko je bil nasprotni avto po moji oceni 50 m od nas Smart še vštric z nami ni bil. No ko je prišel z nami v vštric je kolega samo požlajfal in na bankino(sreč ni bilo količkov) un nasproti pa isto, Vemo samo, da je bil črn smart LJ-Y1-9.., žar ne vemo cele tablice. Je pa reku kolega če vidi črnega smarta, z tako tablico, da se mu ne bo pisalo dobro. Jasno saj avto ni nič kriv šofer je problem. Vladek, če bo videl tisto xantio še enkrat, ko bo parkirana mu pošlji pozdravček.sej več kva mislim.
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

ToniTic
Novinec

Napisal/-a ToniTic Po sep 09, 2002 4:01 pm

vladek pravi:
... v vsakem primeru pa JAZ placam kazen ker sem vozil po bankini in po vsej verjetnosti se kazen za neprilagojeno hitrost (na bankini) ker me je odneslo.

To je pa podn! Ne, to je pod podnom!

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Kraj: Trbovlje

Re: Re: Koliko krat so vas dobili

Napisal/-a Kiri To sep 10, 2002 10:28 pm

dobek pravi:
pa sem mislil, da se je samo meni zdelo, da so to soboto vsem hormoni v desne noge pobegnili...

živjo dobek...
Ne mi rečt d si ti tist lastnik rumene cordobe?...kr č si pol sm jst tist butl neumn k se ti je mal u rit zaletu...res nimam pojma kva mi je blo...sorry š enkret...z avtam use ql?

LP Kiri

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 Sr sep 11, 2002 2:12 am

Ko sem se jaz vračal iz Grosuplja je bilo par 100m od srečanja tud eno čelno trčenje, potem pa še srečam en rešilec čez nekaj časa pa še en bel avto gas do fulla za njim pa policaji (AC). Verjetno je bila kriva luna,...

...kar se tiče norcev jih je treba podrsat ker drugače jim nič ne dokažeš in pa ena mini kamera v avtu bi bila dobrodošla!!!
SPEED?!-NO PROBLEM!

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan Sr sep 11, 2002 10:16 am

k smo ze glih pri norcih, men se je ze ene par takih zelo nevarnih dogodivščin pripetil, sigurno se je tudi vem že kdaj.

se peješ po cesti zunaj naselje(omejitev 90), pa se pred tabo pelje en cincar, k pelje 60. pa pugledaš naprej pred njega, frej, prešolataš, daš žmigouc pa po gasu, ko pa te on vid da ga prehtevaš, pa da še on po gasu da ga ja ne boš prehitu, v temu trenutku pa vidš da se od delč pele avto proti tebi, un ne popusti. to se mi je nadil že več k trikrat, v večini primerou sm mu accenta 1,5 92KM pa sm še bl prtisnu pa sm se zmasu, k sm biu pa s puntotm 1,2 55KM sm pa žlajfou ko neumn da sm se zmazou in pršu za njega. uglavnm enkrat mi je to naredu tut avtobus, takrt ms mu accenta, pa k sm biu pred nemu sm popizdu pa lepo u 3 dau pa se pelou 40.:)

uglavnm 2x se mi je pa nardil da je v nepreglednem ovniku po moji strani pripelou avto nasproti. to se mi je nardil v završnc pri pokopališči, kdor pozna. uglavnm uvink je v levo smer, ob levi strani ceste je pa betonska škarba visoka cca 2-3m. uglavnm ravno v ovinku nasprot pride avto po moj stran(ne cel ampak polovica), enkrat sm se zmazou po bankini, pa nism nc zadeu, enkrat me je pa obrnil s tazadnmu koncm ob desni strani avta, pa zadeu sm ob količek, k sreči ni blo nbenga avta, pa nbene škode na avtu, mau sm mogu motat da sm se prou pustavu a anprej odpelou.

2x do zdej pa sm delno odletu s ceste po moji neumnosti, obakrat brez materjalne škode, pa nebnag avtomobila kjer koli,.
prvič se mi je zgodilo ko sm v dežju prišel s hitrostjo približn 60 proti ovinku, pa sm mau hotu popbrezat, čist narahl pa so gume koj zablokirale pa sm se pelou proti travi, to je bil ovink da se poj prklučš na glavno cesto. uglavnm pristal sm s taspredno polovico v travi odbu sm količek, poj sem pa dal v rikverc pa pršu nazaj na cest, na avtu je blo sam to da je blo mau blata na njemu.
drugič sem se pa mau preveč igral na makedamskem parkirišču, je bil čist prazn pa sm z ročno obrnu, po z gasm spelvou ovink, pa sm zapeljou v lukno sred parkirišča (3-4 m od ograje), pa mn je volan izpull iz roke, k sm ga prešvoh držou, pa sem se pelou proti ugraji k sreči sm dost hitr spet zagrabu volan pa odviu pa po gasu dal da me je potegnil stran.

to bo pa kr use kar sem imel do sedaj kritičnega.:):)
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Re: Re: Re: Koliko krat so vas dobili

Napisal/-a dobek Sr sep 11, 2002 2:45 pm

Kiri pravi:
dobek pravi:

živjo dobek...
Ne mi rečt d si ti tist lastnik rumene cordobe?...kr č si pol sm jst tist butl neumn k se ti je mal u rit zaletu...res nimam pojma kva mi je blo...sorry š enkret...z avtam use ql?

LP Kiri

nisem se ga na kanal dal, da bi vse nosilce pregledal, je pa tako na zunaj vse v redu videt z odbijacem....

edino sreco si mel, da sem ze nehal zavirat, pa da sem zavoro samo se toliko drzal, da so luci zadaj gorele...ce ne bi bilo hujse...za oba ;)

mah...

bos drugic kako pivichko placal, ker sem se komaj naknadno spomnil, da me je zacel se vrat bolet :D:D:D:D
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost