Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica To avg 19, 2003 8:38 am

e fantje ga serjete pa se strinjam s tistimi ki pravijo da bo čim del brez izpita ker sem že tudi sama imela zdaj že dvakrat srečanjem s takimi in hvala bogu sem kar lepo naredila z avtom ampak nič kriva pa še z policisti smo ga morali miriti zanimivo doživetje pa še avto je bil službeni
kako dolgo pa ima ta tvoj kolega izpit, ker vem ko je moj kolega napihal 1.3 in je bil mladi šofer so mu odzeli izpid in pa dve leti prepovedi delanja izpita komaj zdaj je prišel k pameti.
upam da se boste rešili iz tega
lp tigrica

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Galantfrik To avg 19, 2003 8:40 am

Ni mladi voznik. Izpit ima že enih 6-7 let...
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To avg 19, 2003 8:49 am

Galantfrik je napisal/-a:Ni mladi voznik. Izpit ima že enih 6-7 let...

pol je star najmanj 24 let in pri teh letih bi že lahko mal s svojo glavo razmišlju! (al pa vsaj dnar za taksi naprasku skupi) čeprav se tut jst kdaj mal nadevan okol vozim (domov :wink: ) :ne
Slika

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Napisal/-a tigrica To avg 19, 2003 9:03 am

potem pa ne vem kaj se po s tem naredilo sporočite
lp tigrica

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Napisal/-a tigrica To avg 19, 2003 9:05 am

zupi13 je napisal/-a:

pol je star najmanj 24 let in pri teh letih bi že lahko mal s svojo glavo razmišlju! (al pa vsaj dnar za taksi naprasku skupi) čeprav se tut jst kdaj mal nadevan okol vozim (domov :wink: ) :ne

pa kje imate pamet če se že gremo napit dobimo enega kolega ko sploh ne pije in se ga gremo napit potem pa stoji moj avto pred gostilno cel vikend folk si pa misli svoje
hvala bogu ko je to samo ob roj.dnevih --pa še to je prevelikokrat
lp tigrica

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 To avg 19, 2003 9:18 am

tigrica je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:

pa kje imate pamet če se že gremo napit dobimo enega kolega ko sploh ne pije in se ga gremo napit potem pa stoji moj avto pred gostilno cel vikend folk si pa misli svoje
lp tigrica

MAL NADEVAN! :P
Slika

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Napisal/-a tigrica To avg 19, 2003 10:07 am

zupi13 je napisal/-a:
tigrica je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:

lp tigrica

pet piv -malo nadevan
lp tigrica

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Napisal/-a Jovo To avg 19, 2003 10:59 am

Tud jest menm da alko ni za na cesto!!!
Najboljš avto je nov avto!!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 To avg 19, 2003 12:16 pm

tigrica je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:
tigrica je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:

lp tigrica

pet piv -malo nadevan
lp tigrica

en XXL pir - malo nadevan! :wink:
Slika

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty To avg 19, 2003 12:50 pm

Rjuhar je napisal/-a:Vinko moj Vinko, tule pa moram rect, da si brcnu malo v temo. Ze par let oz. od sprejema popravkov ZVCPja obstajajo tako imenovani tihi radarji. Ti se peljes, ono te slika, tajnica na polciji pa sliko v kuverto in jo poslje lastniku na dom. Lastnik ni vozil??? Nobody gives a spolni odnos! Ce ni vozil on potem mora vedet, komu je takrat posodil avto. Je pa res, da te za to ne privlecejo sodniku za prekrske ampak ti izrecejo mandatno kazen.

ERGO

Ce te pihne na radar - kakrsenkoli ze, pa te ne more ustavt, da bi ti to v ksiht povedu, dobis ti, al pa tvoj ata, punca, sestra ali kdorkoli ze je voznik, na dom poloznico z lepo slikico. Sorry, ampak tko je!
...

Vinko :lol: :lol: je govoru o laserju (tist kolega sm pa jaz). AFAIK pa laser nima fotoaparata gor ;)

mili
Nov uporabnik

Kraj: postojna

Napisal/-a mili So avg 23, 2003 10:37 am

Sam neki bi povedu. Zagovorniki pjancev na cesti ne bluzit. Tvoj prijatelj bi po zakonu MORAL ostati brez vozniškega. Policist spiše predlog sodniku, nato da je vse v rokah sodnika za prekrške. To pomeni:
- če je zaj**** (pravičen) bo ostal brez VD
- če je socjalc (ne verjame policistom), ga bo imel naprej
Ne vem koliko bo odvetnik pomagal, saj na zapisniku o preizkusu alkoholiziranosti vse lepo piše (voznik, vozilo, rezultat preizkusa in celo podpis tvojega prijatla).
Glede zgodbice:
- vse je lahko res ali pa je čista izmišljotina.
Samo en primer (razmišljanje nekaterh). Policist te ustavi in ugotovi da nisi uporabljal varnostnega pasu. Izreče ti pl.nalog in gotovo. Po mišljenju nekaterih najameš odvetnika, katermu rečeš da si bil pripet in dokazui izginejo. Uporabniki avtomobilizma.com: NI ODVISNO OD ODVETNIKA AMPAK OD SODNIKA ZA PREKRŠKE.

Vem pa, da v nasi RS na tak način padajo zadeve v vodo. S prijateljem se odpeljita v tujino na zahod, pa dejanje ponovita. Potem ne vem kdo vama bo lahko pomagal.

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik So avg 23, 2003 11:26 am

mili je napisal/-a:Sam neki bi povedu...

Vem pa, da v nasi RS na tak način padajo zadeve v vodo. S prijateljem se odpeljita v tujino na zahod, pa dejanje ponovita. Potem ne vem kdo vama bo lahko pomagal.

Alo model! :evil:
Kot prvo: jst nisem bil zraven! In tudi, če sam pijem avto pustim doma in pokličem taxi!
Kot drugo: Ker je to njegov prvi prekršek (pred tem ga policaji sploh še niso nikoli ustavli), tudi ni kakšen divjak, ali pijanec itd... še vedno mislim, da je za prvič kazen malo huda, čeprav seveda sploh ni ravnal pravilno, ko se je vsedel za volan tisti večer - sploh ne!
Dejstvo je, da vsi vemo (in tudi on je vedel), da je kazen za vožnjo pod vplivom alkohola zelo visoka -> TO MU BO SIGURNO DOBRA ŠOLA, pa kakorkoli se bo na koncu izteklo.
Se pač zgodi, vsi delamo napake in včasih je kazen za njih totalno huda!
Slika

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt So avg 23, 2003 11:32 am

2.2 promila, ni bil pijan in se ne spomne kaj je podpisu? to zelo skup paše ja....
kr nej mu vzamejo vozniško za neki cajta pa kšno dobro kazen napišejo. jebiga... bi pa prej mislu kaj dela

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Napisal/-a Mike_E_ So avg 23, 2003 11:49 am

mili je napisal/-a:Samo en primer (razmišljanje nekaterh). Policist te ustavi in ugotovi da nisi uporabljal varnostnega pasu. Izreče ti pl.nalog in gotovo.

Policist te ustavi, reče da si prevozil polno črto. Rečeš da nisi (ker je res nisi), on te ne je.. 5%, napiše plačilni nalog in gotovo. A tako bo šlo? Vsekakor ne.. sicer v omenjem primeru (iz naslova te teme) očitno ni šlo za napako, bi šlo pa komot in policaji še zdaleč nisi vedno pravični in inzmotljivi.. deleč od tega, eni se zavedajo da so "kao" nekaj več in to svinjsko izkoriščajo. Pač ne podpišeš naloga (kot ga v primeru s polno črto jaz nisem) in to je to. Če pride poziv k sodniku še vedno lahko rečeš da te sploh ni bilo tam, glede na to da ni podpisa (če to ni dokaz, potem lahko policija ob dolgočasnih dnevih spiše seznam naključnih izbrancev in jim pošilja plačilne naloge za prekrške ki jih niso storili :wink: )

mili
Nov uporabnik

Kraj: postojna

Napisal/-a mili Ne avg 24, 2003 10:13 am

GALANTFRIK če si tako vzoren voznik, zakaj ne vplivaš še tako vzorno na kolega in mu prišparaš denar? Navajaš da je to njegov prvi prekršek, pri tem pa pozabljaš, da ZVCP ne predvideva kazni za 1.,2., 3... prekršek. Prekršek je prekršek 1. ali 100. Za vse je cena enaka. Je jasnu MUDEL? Pohvališ se še, da so ga prvič ustavili policisti in da je to njegov prvi prekršek. MUDEL treba je ločiti med prekrški, ko te policisti zalotijo in med tistimi ko se jim spretno izogibamo. Povej tudi če je prvič vozil pijan, ne pa samo, da so ga prvič ustavili pijanega. Pa še to: ima pa lepo statistiko - prvič ga ustavijo pa že napiha. Lepo pohvalo.

Mike_E_ vem in verjamem, da obstajajo tudi taki pokvarjeni policisti. Večina jih ni. Jaz takih problemov še nisem imel, glede tega da pa bi pisali pl.naloge kar vsepovprek pa se blazno motiš. Npr. policist ti, kot navajaš v dolgočasnem dnevu napiše pl.nalog in ti ga pošlje po pošti. Ti pa dokazeš, da si bil v kritičnem dnevu nekje na morju v Grčiji. Ej to je zloraba uradnega položaja in leti iz službe. Kaj misliš da so neumni?

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Napisal/-a Mike_E_ Ne avg 24, 2003 10:41 am

mili je napisal/-a:Mike_E_ vem in verjamem, da obstajajo tudi taki pokvarjeni policisti. Večina jih ni. Jaz takih problemov še nisem imel, glede tega da pa bi pisali pl.naloge kar vsepovprek pa se blazno motiš. Npr. policist ti, kot navajaš v dolgočasnem dnevu napiše pl.nalog in ti ga pošlje po pošti. Ti pa dokazeš, da si bil v kritičnem dnevu nekje na morju v Grčiji. Ej to je zloraba uradnega položaja in leti iz službe. Kaj misliš da so neumni?

To je blo mišljeno bolj v hecu, ker vem da se to ne počne.. ampak glede podpisovanja za prekrške katere ni si storil je pa drugo. Policist reče da podpiši da si prejel plačilni nalog, sam podpis na plačilni nalog, kjer je jasno naveden storilec (ti) in prekršek nekako pomeni tudi da si priznal prekršek, ane? Zato ga jaz pač nisem podpisal..

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Ne avg 24, 2003 11:32 am

mili je napisal/-a:GALANTFRIK če si tako vzoren voznik, zakaj ne vplivaš še tako vzorno na kolega in mu prišparaš denar? Navajaš da je to njegov prvi prekršek, pri tem pa pozabljaš, da ZVCP ne predvideva kazni za 1.,2., 3... prekršek. Prekršek je prekršek 1. ali 100. Za vse je cena enaka. Je jasnu MUDEL? Pohvališ se še, da so ga prvič ustavili policisti in da je to njegov prvi prekršek. MUDEL treba je ločiti med prekrški, ko te policisti zalotijo in med tistimi ko se jim spretno izogibamo. Povej tudi če je prvič vozil pijan, ne pa samo, da so ga prvič ustavili pijanega. Pa še to: ima pa lepo statistiko - prvič ga ustavijo pa že napiha. Lepo pohvalo.

Lej kolega... -> pozab.
Ne branim kolega, je naredu napako - zasluži si kazen -> nedvomno, jebiga.

Ampak, ni pa variante , da mi boš rekel, da nikoli v življenju nisi naredil nobene napake, za katero si hotel zavrtet čas nazaj!!!!!!!!! Pa naj bo to v prometu, v šoli, pri mami ali pa pri punci - vsak kdaj zajebe - ne mi zdej pameti solit in govort, da ni prov kar je naredu, pa tud nisem povdarjal, da sem vzoren voznik... Jao jao, kaj se eni tukej skoz nekej hočte zapenjat!
Ker sva frenda mu pač skušam pomagat z nasveti, ker bi on tud meni, če bi jaz kako polomil!!!!!

Še enkrat poudarjam, da ne zagovarjam tega kar je naredu, ampak vseeno pa bi mu rad pomagal, ker mu je ful žal in ker se to pač dogaja!

POZAB!!!

Tale debata se sploh ne odvija kot sem si zamislil - je pač preveč občutljiva tema!
Prosim moderatorja, da debato zaklene. Hvala.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov