Nasty je napisal/-a:Rottie;
vsekakor to ne sodi na "navadne" ceste.
Seveda.
Silili so jih v divjanje. 
Izjava tedna.
Ko omenjaš nesrečo v Makedonijij. Glede na to kako vozijo,
sem prepričan, da tudi v tej nesreči voznik Porscheja ni vozil malo
nad omejitvijo, ampak kar precej nad omejitvijo. Saj smo to lahko
vse videli v reportažah po TV. Pa kolikokrat so šli s ceste, ker so
pretiravali s hitrostjo, pa v zaščitne ograje, pa v zid, še pa še.
Eno hipotetično vprašanje za tebe:
ne vem, če bi jih tudi zagovarjal, če bi ta s Porschejem priletel v
enega izmed tvojih bližnjih sorodnikov. Vseeno mislim, da take stvari ne sodijo na ceste. Razvajenci naj
hodijo svoje komplekse sproščati drugam, ne pa med ljudi.
Tale komentar s "silejnjem v divjanje", je bil bolj hudomušen pogled na filmček kot kaj drugega :P ... policaju se je pač dogajalo, BMW mu je pa sledil, ane.
Drugače pa, če želiš uspešno sodelovati pri teh rallyjih in priti na cilj v vnaprej določenem časovnem okviru, potem si prisiljen voziti čez omejitev. To se je lepo pokazalo pred leti, ko je sodeloval na Cannonballu nekdo s camperjem, pa je konstantno zamujal po par ur vsak dan in prihajal sredi noči, ko so ostali bili na cilju etap že zvečer. Ob vožnji po omejitvah pač ni moč doseči cilja dovolj hitro.
###Odvisno, kaj ti jemlješ kot precej čez omejitev ... vsekakor pa glede na avtomobile ne niti blizu 200 kot je bilo rečeno. Še 100 vprašanje, če je bilo... verjetno ob impactu kr veliko manj, sicer bi golfa zartrgalo, iz Porscheja pa tudi ne bi izstopili. Sem videl, kakšen je bil prijateljev avto, ko ga je nabasal v bok pri cca. 100 km/h ... smo kasneje izmerili širino razbitine tam kjer sta udarila skupaj ... 70 cm ... raztrgan in stisnjen avto z desne prav do voznikovega sedeža.
###Tile rally-ji ne bi imeli smisla, če bi ne bili na javnih cestah. Dirkališče ne da tistega, kar je poanta tega, kar predstavlja ta rally. Če nisi nekdo, ki bi želel v tem sodelovati, tega tudi ne dojameš in ti je nemogoče prikazati to kot smiselno, žal.
###Hmmm ... tako ti bom odgovoril... ko ti nekdo ubije ljubljeno ali tebi bližnjo osebo, ne razmišljaš racionalno in ga bi kaznoval, neglede na to kdo je kriv, zato da sebe pomiriš ... češ, nekdo je "plačal" za to kar se je zgodilo.
Se mi je ponesrečil prijatelj pred leti na tak način, pa čeprav vem, da je bil sam kriv in vem kako je vozil, sem bil še vedno jezen na unga drugega, k je treščil vanj v bok avta (prijatelja je odneslo počez v blagem ovinku in nasproti vozeči je treščil v njegov bok v vrata), čeprav bi lahko recimo zapeljal s ceste na bankino in preprečil tako hudo nesrečo, saj bi potem udaril v prednji del avta in bi kabina ostala več ali manj nepoškodovana). Vendar "that's life" pač. Vsakemu je nekaj usojeno... enim na cesti, drugim na stopnišču, itd ... eni pač škripnejo od starosti ali bolezni.
Nasty je napisal/-a:PureTNT;
...
Sem pa imel v življenju primer, ko se je v mene zaleten (pijan) sin privatnika,
ki je mislil, da lahko s denarjem reši vse. Malo morgen.
No, ne vem detajlov, tako da bom samo ugibal ... vendar tukaj sta dejansko samo 2 možnosti ... al si ti tak idealist, ki ne razmišlja nikoli z glavo ampak le s "srcem" in te nič ne premakne, ko gre za nekaj kar misliš da je prav, ali pa je bila ponujena vsota za uredit karambol po tihem enostavno premajhna.
Ker kar se mene tiče in tako razmišlja tudi večina ljudi, le da eni to upajo priznati na glas, drugi pa ne, ima načeloma vsaka stvar svojo ceno, za katero pogledaš v drugo stran neglede na posledice... tako je bilo tudi v primeru nesreče v Makedoniji. Na koncu so sorodniki pričali v dobro obtoženih voznikov Porsche-ja na sodišču, ker sta pač dobro plačala.