MacTron je napisal/-a:...ps. opazam da se sami mladi vozniki oglasajo (razen izjem)
MacTron seveda, saj se verjetno večjemu delu uporabnikov, ki niso več mladi vozniki, ne da debatirati o stvareh, ki jih nebojo neposredno prizadele.
No, da pa še jaz dodam malo svojih misli. Menim, da bi bil tak zakon še eden v vrsti zgrešenih potez pri zagotavljanju prometne varnosti trenutne vlade. Ker je očitno, da se odločitve ne sprejemajo po trdnem premisleku ter posvetovanju z strokovnjaki, temveč tako, da se poskuša sprejeti nekaj kar naj bi po mnenju politikov (in ne strokovnem mnenju!) prineslo k zmanjšanju nesreč ampak nažalost so ti ljudje diplomirali iz malce napačnih ved za pravilno odločanje na danih področjih brez pomoči.
Če ne drugega, bi bilo zanimivo gledati zastoje na avtocestah, ki bi jih mi (mladi vozniki) povzročili poleti, ko bi se s prižgano klimo in polno naloženim avtom peljali na morje

Nasplošno pa bi tak zakon bil tudi precej nesocialen, saj prenekateri študent oziroma še dijak opravlja delo pri katerem je potrebno voziti kombije, za katere pa še nisem slišal da bi imeli 1.1 kubične motorje in bi jim s tem tudi onemogočili opravljanje dela.
Obenem bi s takim zakonom odrekli pravico do vožnje z avtomobilom velikemu delu mladih slovencev, katerih družine pač niso tako premožne, da si lahko poleg enega družinskega avtomobila privoščili še dodaten avto z manjšo kubikažo, saj bi trenutni imel zelo vrjetno "preveč" moči.
Zdi pa se mi tudi, tako kot nekaterim drugim uporabnikom, ki so pisali pred mano, da ni pomembna moč temveč mentaliteta voznika. Nekdo ki ima 50 hrčkov pod havbo in nima treh čistih, bo dirkal ali z 50 ali 500KM če bi mu bile navoljo, nadrugi strani pa so tisti, ki se mirno vozijo kljub 130+ konji v prvem avtu.