Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe jan 04, 2008 7:33 pm

MacTron je napisal/-a:...ps. opazam da se sami mladi vozniki oglasajo (razen izjem)

MacTron seveda, saj se verjetno večjemu delu uporabnikov, ki niso več mladi vozniki, ne da debatirati o stvareh, ki jih nebojo neposredno prizadele.

No, da pa še jaz dodam malo svojih misli. Menim, da bi bil tak zakon še eden v vrsti zgrešenih potez pri zagotavljanju prometne varnosti trenutne vlade. Ker je očitno, da se odločitve ne sprejemajo po trdnem premisleku ter posvetovanju z strokovnjaki, temveč tako, da se poskuša sprejeti nekaj kar naj bi po mnenju politikov (in ne strokovnem mnenju!) prineslo k zmanjšanju nesreč ampak nažalost so ti ljudje diplomirali iz malce napačnih ved za pravilno odločanje na danih področjih brez pomoči.

Če ne drugega, bi bilo zanimivo gledati zastoje na avtocestah, ki bi jih mi (mladi vozniki) povzročili poleti, ko bi se s prižgano klimo in polno naloženim avtom peljali na morje :lol:
Nasplošno pa bi tak zakon bil tudi precej nesocialen, saj prenekateri študent oziroma še dijak opravlja delo pri katerem je potrebno voziti kombije, za katere pa še nisem slišal da bi imeli 1.1 kubične motorje in bi jim s tem tudi onemogočili opravljanje dela.
Obenem bi s takim zakonom odrekli pravico do vožnje z avtomobilom velikemu delu mladih slovencev, katerih družine pač niso tako premožne, da si lahko poleg enega družinskega avtomobila privoščili še dodaten avto z manjšo kubikažo, saj bi trenutni imel zelo vrjetno "preveč" moči.

Zdi pa se mi tudi, tako kot nekaterim drugim uporabnikom, ki so pisali pred mano, da ni pomembna moč temveč mentaliteta voznika. Nekdo ki ima 50 hrčkov pod havbo in nima treh čistih, bo dirkal ali z 50 ali 500KM če bi mu bile navoljo, nadrugi strani pa so tisti, ki se mirno vozijo kljub 130+ konji v prvem avtu. ;)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Pe jan 04, 2008 7:45 pm

1.1 je malo prehuda, sam omejitev na kakih 100kW pa niti ne bi bilo tako slaba ideja.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe jan 04, 2008 7:50 pm

Dobro, poteza je res nespametna...

...priblizno enako nespametna pa je za moje pojme trditev, da z "švoh motorjem" povzročaš na cesti zastoj. Lepo te prosim no. 5 let sem se fjakal naokoli z Zastavo 128, ki je vse prej kot poskočna zverina, pa ne pomnim, da bi enkrat z njo kje povzročil zastoj. V kolikor me spomin ne vara pa so bile hitrostne omejitve enake.

Ce bi ze zeleli narediti nekaj konkretnega in hkrati vzgojnega bi mladim voznikom v primeru krsitev nalozili bistveno hujse (ne nujno denarne) sankcije. In se to - ze oznaka mladi voznik je v startu zgresena. Mladi voznik je lahko nekdo s prevozenimi 150 tisoč kilometri in ima zagotovo ze nekaj "cestnih izkusenj"...za razliko od kake ome, ki se ni vozila ze dvajset let, pa ima se veljavno voznisko dovoljenje.

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Pe jan 04, 2008 7:50 pm

ven0m je napisal/-a:Z lahkoto... :?

Kaj naj grem zaj avto prodat?

Še 2 leti sem voznik začetnik, moj avto pa ma 1.6

vsak zakon, ki se ga sprejme, velja od datuma dalje (ne pa za nazaj)

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Pe jan 04, 2008 8:17 pm

eh brezveze debatirat...pa sej ni vse odvisno od kubikaže...če bi že blo bi moral bit kvocient med težo i n med močjo..... :D :D pa meni se nasploh zdi brezveze da otežujejo mladim da bi šli delat izpit......pol pa imajo željo pa naredijo izpit (tudi ni poceni), pa zmanjka za avto ali pa zavarovanje ki je še dražje za mlade voznike.....meni se to zdi bedasto...sej pa vsak ki vozi avto je bil enkrat mlad voznik pa je še po možnosti divjal zdaj pa se tu nekaj finega dela........zadnjič sem se za nekim starim but.om pelo ko se je pelo med naselji 60 ko je omejitev 90...pa še taka ura je bla ko ljudje grejo iz služb in v službe....in kaj se je dogajalo...seveda so ga prehitevali in pol ogrožali sami sebe zaradi nesposobneža.....tam čez naselje ko pa je 50 omejitev, pa se je tele pelo še dalje 60 :P :P a ta pa je sposoben avto vozit???boste rekli ker je stari maček

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Pe jan 04, 2008 8:18 pm

gofra denarne kazni nemorejo zvišati, saj večina mladih voznikov komaj denar najde za avto, potem pa še pri registraciji 20% zraven.

razne sankcije bi pa lahko bile za vse voznike, saj niso samo mladi vozniki tisti kateri povzročijo nesrečo, ampak bol iztopajo/mo iz množice.

torej kje so kaki bol trdni dokazi o teh omejitvah prostornine motorja, kot samo govorice iz gostilne?

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Pe jan 04, 2008 8:38 pm

Zakon gor ali dol, dokler si bom sam kupoval avtomobile in plačeval zavarovanje ter bencin se bom vozil s tistim avtom k sse bom sam hotu! KO pa mi bo država kupila avto, bodo pa oni povedali kaj bom mel!! Mislm kaj se bojo še spomnl

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe jan 04, 2008 8:51 pm

zakon gor ali dol, saj je vseeno kakšen avto dobi "divjak" v roke ali je to Suzuki Maruti 800kubov ali pa Bmw 3000kubov :idea: pa,da ne bo kdo mislu ,da so samo mladi divjajo imamo veliko starejših voznikov,ki norijo da kar dvakrat pogledaš ali prav vidiš,a se jim v večini vedno izide,je pa res žalostno poslušat kako mlada življenja ugašajo na naših cestah :cry:,samo z višjimi kaznimi in kubituro se "ni"in se nebo veliko spremenilo,tako je moje mnenje
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jan 04, 2008 8:59 pm

Jaz sem po eni strani takoj za tak zakon. Ampak kot je že nekdo nekje enkrat rekel.... omejitev naj bo v KM/kg. To je najbolj merodajno. Omejitev pa naj bo nekje 0,08 KM/kg.

Za moje pojme tako vsaj ne bodo mogli vsi pridet na nevem kakšen avto in takoj divjat. Po drugi strani se pa tako tudi z manjšimi avtomobili prej navadijo kaj dela tudi že 80KM na cesti.

Ostaja pa dejstvo da i**** bo i**** pri 50KM ali pri 200tih. Je pa res, da je šansa, da naredi sranje na cesti (sebi ali ostalim) pri močnejšem avtu toliko večja. Z 80KM bo letel po neki ravnini 80 medtem, ko bi z močnješim že krepko čez 100... sicer pa se tukaj lahko spet potem pogovarjamo o varnosti in boljših bremzah.......Omejitev naj bo.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

:)

Napisal/-a Paris Pe jan 04, 2008 9:03 pm

hehe, omejitev na kubaturo ta je pa dobra! :bonk :/:o:/
Prej na kW kakor je to narejeno pri motorjih!
Zato tisto z 1.1 ne drži, saj imajo Wanklovi motorji majhno kubaturo in večjo moč, npr.: Mazda rx-8!:jy
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: :)

Napisal/-a MacTron Pe jan 04, 2008 9:11 pm

zal... gostilniske debate
brez linkov, radijo (vir)...

lock
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata