mislim, da so ljudje živeli boljše kot danes.
Dr.M3 je napisal/-a:mislim, da so ljudje živeli boljše kot danes.
Zanimivo. Včasih je bilo precej več teh ki so se s trebuhom za kruhom odpravili v Nemčijo. V zlatih časih Yugoslavije. Ni bilo vse tako rožnato.
Sicer pa čisto odvisno. Koliko sedaj zaslužiš. Raja verjamem da je bolje živela kot danes. Vendar si z malo nadpovprečno plačo lahko privoščiš marsikaj česar si včasih nisi.
Na kratek rok se v socializmu vsekakor lepo živi (vsaj večji del prebivalstva). Ampak pokazalo se je da je rok trajanja izredno kratek. Take so zakonitosti. Hkrati pa potisne državo v par desetletni zaostanek za razvitimi državami. Tako da ja, vprašaj se kaj odplačujemo še danes.
Yugolsavija ni propadla zaradi tega ker je raja dobro živela in dejte si prosim že enkrat to v glavo ubit. Razlogi za propad so vse prej kaj drugega!
Se je pa vsaj živelo veliko boljše življenje
denarja je bilo dovolj
Dr.M3 je napisal/-a:... ...
FBR je napisal/-a:Dr.M3 je napisal/-a:... ...
Teško ti je kar koli odgovorit. Enako, kot bi človeku, ki je barvno slep razlagal kako zgleda rdeča.
Kkšna knjigca vsaj o razpadu YU ne bi škodila.
Dr.M3 je napisal/-a:FBR je napisal/-a:Dr.M3 je napisal/-a:... ...
Teško ti je kar koli odgovorit. Enako, kot bi človeku, ki je barvno slep razlagal kako zgleda rdeča.
Kkšna knjigca vsaj o razpadu YU ne bi škodila.
takoj ko ni argumentov ali znanja se ozmerja sogovorca.
Povej kaj so razlogi za propad? Menda ja ne misliš da ogromna zadolženost in ekonomija na psu ni imela kakšnega vpliva... če bi bila obljubljena dežela bi še sedaj bivali v Yugoslaviji. V 80ih je šlo vse samo navzdol. Nekateri mladiči tega ne morete razumeti
Če si pa še živel te čase v spodobni starosti, potem pa res ne vem kje si bil in koliko informiran.
Dr.M3 je napisal/-a:FBR: dečko, ekonomski razlogi so bili med TOP3. Razen če misliš da ekonomija ni potrebna in pomembna ( :P ). Tudi kapitalizem bo propadel prvo minuto ko se najde alternativa in ekonomsko ne bo več smotrn. To je dejstvo! Precej si naiven... Če bi bilo fino bi še vedno trajalo. Edino dolgove še vedno odplačujemo IN JIH BOMO ŠE DOLGOČe si pa še živel te čase v spodobni starosti, potem pa res ne vem kje si bil in koliko informiran.
Torej kaj mi točno očitaš? Da sem omenil da vsi niso živeli dobro?Ker res niso. Največ je znala o blagostanju povedati mestna mladina, še posebej LJ bežigrajska... se ve zakaj...
I'm off
sašo5 je napisal/-a:Pero je napisal/-a:DR.M3
te lahko vprašam nekaj osebnega? Koliko si star?
Če nočeš ti ni treba odgovorit, bi me pa zelo zanimalo.
....Pero: tako kot sem tebi dal prav na prejšnji strani, ima tudi DR.M3 prav..."hudičevo prav"....
5cho je napisal/-a:Smo hodili čez mejo po čokolado, po pralni prašek, včasih smo moral dati še depozit, da so te spustili čez mejo, za avto si čakal 1/2 leta, da si dobil avto, ki ni bil vedno kompletno pobarvan oziroma sestavljen al je pa bil že rjast, vsi so imeli službo (vendar niso imeli vsi dela), se pravi, da je 3/4 folka sedelo in delalo nič (zato pa danes v dobi avtomatizacije opravlja delo desetih en robot in upravljvec), moji starši so na lastni koži občutili, kako je bilo, če nisi imel knjižice in ti je lahko človek s končano OŠ in knjižico bil šef, ko si šel v trgovino si lahko izbiral med eno ali dvema blagovnima znamkama, solidarnostne sobote za nerazvite na jugu so bile v užitek... Ko si moral isti dan, ko si dobil plačo to pretopit v DM, da nisi imel prevelike izgube, ko smo hodili k sosedom na Hrvaško kupovat devize (sredi noči kot kriminalci), ko je Marković redno devalviral jugoslovanski dinar in so v tiskarnah noč in dan tiskal dnar, ko je bila letna inflacija preko 100% (to je bilo v dobrih časih) do 1000% (v slabih časih).
Jp, v stari Jugi se je dobr živel.
Po forumu brska: burek66 in 7 gostov