Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dms
Novinec

Napisal/-a dms Sr feb 06, 2008 10:22 pm

adis je napisal/-a:
black je napisal/-a:Kaj pa če greš ponoči z dolgimi lučmi proti njemu?Slišal sem nekje da te tudi takrat ne more zmerit.To drži?

sej ne meri v luči ampak v tablico :roll: :lol:

nemeri se samo v tablico,ampak v karkoli.tudi v stekla,kamorkoli.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr feb 06, 2008 10:26 pm

Vsako delo je častno, ampak plačanih je pa zelo malo ljudi častno v sloveniji.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr feb 06, 2008 10:28 pm

nebivedu je napisal/-a:Vsako delo je častno, ampak plačanih je pa zelo malo ljudi častno v sloveniji.

x2 se strinjam

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 06, 2008 10:28 pm

dms je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
black je napisal/-a:Kaj pa če greš ponoči z dolgimi lučmi proti njemu?Slišal sem nekje da te tudi takrat ne more zmerit.To drži?

sej ne meri v luči ampak v tablico :roll: :lol:

nemeri se samo v tablico,ampak v karkoli.tudi v stekla,kamorkoli.

...sam da ma neki na displayu da lahko kasirajo :!:

lp

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr feb 06, 2008 10:41 pm

L Kappa, tnx za kul odgovor :tomidelej:

adis je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:kako je pa stvar v megli? se da meriti hitrost v takem vremenu?

eh podobn primer sm mel jst :D še dobro da ne more meriti, ker drugače bi jo kar fasal po denarnici :o

Se pravi je policaj stal sredi megle in čakal, da jo bo konec, da bo lahko meril, ti si pa pridivjal mimo in si rekel: "še dobro da je lih še megla" al kakšen je bil tvoj primer? :)

pa baje če maš cd obešen na notranjem ogledalu da tui ne more :vc

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Sr feb 06, 2008 10:41 pm

Ma sm tut jst že doskrat porajtu, da jih ni med dežjom ali kakim nalivom!
Me doskrat spominjajo na un komad: "Tine greva u grapa? Ne k gre dž, dž dŽ!!!"

Ma jih tudi včer ni blo na Lj-obvoznci pr Fužinah k so se mal zakantal! No pol so le pršli po daljšem premoru... :D

ps.: Ponavad je tko; tm k bi jih rabu jih pa ni!
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr feb 06, 2008 10:49 pm

Pavel_P je napisal/-a:Se pravi je policaj stal sredi megle in čakal, da jo bo konec, da bo lahko meril, ti si pa pridivjal mimo in si rekel: "še dobro da je lih še megla" al kakšen je bil tvoj primer? :)

oba policaja sta stala na križišču in "prčkala" po radarju ko sem jaz "šel" mimo ;) mislim da jim takrat ni bil glih v veliko pomoč radar, očitno je bilo tudi da sem šel čez rdečo ( beri PO NESREČI) in sta to opazila a me nista ustavila...

vmes sta neki merila hitrost a zgleda ni bilo nič oz. me nista hotla ustavit ;)

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Sr feb 06, 2008 10:53 pm

Sem danes želel to temo odpret, ker sem včeraj skoraj oči izgubil...

v okolici Ptuja megla (cca 50m vidlivosti) jaz pa na semaforih pripeljem za muholovko a.k.a bel VW Polo karavan, zadaj za mano pa marica.

bilo je več kot očitno, da gredo lovit muhe. :shock:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Policaji ustavljajo ko dežuje?

Napisal/-a nebivedu Sr feb 06, 2008 10:58 pm

Bezi je napisal/-a:Simpl ko pasulj: Ali so ves že kdai usavili ko je deževalo? :?:

Ali ti rad delaš v nalivu zunaj in se sprehajaš naokoli, pa v dežju stojiš ob cesti kjer vsi vozijo idiotsko in imaš 200% več možnosti, da te bo kdo nabil z avtom?

Mislim da ne in vsak normalne človek tega ne počne.

Bi pa rekel, da policaji ob nalivih imajo več dela z nesrečami, kot pa z ustavljanjem, ker velika večina ljudi že ob normalnih pogojih vozi bebasto, ob nalivih pa vozijo dobesedno idiotsko in je nesreč kr nekaj. Ali pa ob novozapadlem snegu, zato takrat tudi bolj malo ustavljajo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Sr feb 06, 2008 11:00 pm

eentox je napisal/-a:
L Kappa je napisal/-a:Sami so krivi, v šole bi hodili, pa bi boljšo plačo imeli.
Za 6 mesečni kurz - še preveč dobijo. Zalega !
Ne prenašam jih !

LP

PS : Sorry vsem policistom na forumu, ampak moral sem.

6 mesečni kurs so imeli ti. "instant policaji" in ti so bili poslani na shengensko mejo. Policisti, ki pa nas/vas ustavljajo na cesti pa so pravgotovo opravili vsaj 18 mesečno šolanje ;)
In strinjam se s Pavel_P-jem :!:

lp

dragi moj.....ne bodi tako prepričan.....
poznam primere......
6 mesečni kurz in evo ti policaja
kolkr vem naj bi samo nadzoroval schengensko mejo in to je to
celo pištole mislim da nebi smel zadolžit
ampak ne oni to veselo delajo saj kao noben ne ve kako pa kaj....
ustavljajo,zahtevajo prometno in vozniško (čeprav bi lahko samo osebni dokument) merijo z radarjem(čeprav jih večina sploh izpita nima za to delo) ampak to pač eni ne vejo da lahko zahtevaš da ti pokaže...pa še bi lahko našteval
in striktno se držim tega da če me ustavijo in mi reče....dober večer,nadzor državne meje....mu drugega kot osebne ne pokažem,ker enostavno mu nism dolžan pokazat ne prometne ne vozniške.....

o razni nadutosti policajov kot je primer ko stojim v križišču pa se mi prpelje nasproti,odpre okno in reče naj zapeljem vzvratno in ob mojem vprašanju zakaj reče da zato ker je on tako reku...pa raje nebi.....

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Sr feb 06, 2008 11:30 pm

damjan je napisal/-a: o razni nadutosti policajov kot je primer ko stojim v križišču pa se mi prpelje nasproti,odpre okno in reče naj zapeljem vzvratno in ob mojem vprašanju zakaj reče da zato ker je on tako reku...pa raje nebi.....

:lol:
Kje se take dogajajo?

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Sr feb 06, 2008 11:48 pm

RR je napisal/-a:
damjan je napisal/-a: o razni nadutosti policajov kot je primer ko stojim v križišču pa se mi prpelje nasproti,odpre okno in reče naj zapeljem vzvratno in ob mojem vprašanju zakaj reče da zato ker je on tako reku...pa raje nebi.....

:lol:
Kje se take dogajajo?

črnomelj-bela krajina

ok sej ne rečem naredu sm prekršek ker je blo pri trgovini špar obvezna smer desno jst sm šu pa naravnost v križišče ne da bi šu po celem parkirišču okol in okol....
priznal sm napako on pa tam ko bog i batina...

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če feb 07, 2008 12:00 am

Ja kaj, a če priznaš napako pa nisi več kriv in ne sme policaj nič naredit al kaj :)
Če bi bil jaz policaj bi te kar malo čudno pogledal. Narediš prekršek, rečeš da veš da nebi smel, potem ga pa vprašaš zakaj moraš nazaj vzvratno :D
Če je bil odnos sporen, ne vem, ne rečem nič, ker me ni bilo zraven, komentiram le policajeve in tvoje besede :)

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če feb 07, 2008 12:39 am

u nalivu jih nisem se nikoli videl.Vidim pa jih ko rahlo dezuje-rosi.Se bolj pogost pojav je megla ker to zelo dobro izkoristijo-njihovo nevidnost...velikokrat videno

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če feb 07, 2008 8:26 am

Pr nas pa policajev sploh ni, oni raj nastavjo tisto plastično maketo policaja z radarjem :lol:

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Če feb 07, 2008 8:38 am

ban je napisal/-a:Pr nas pa policajev sploh ni, oni raj nastavjo tisto plastično maketo policaja z radarjem :lol:

definitivno si doma v okolici Slovenskih Konjic :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če feb 07, 2008 8:45 am

Glede policije, ki deluje v Mostah, Fužinah, Polju, Novem Polju, Zadobrova, Sneberje, Zalogu, Vevčah..... Pred kratkim sem imel priložnost govorit z enim policistom, ki dela na PP Moste in mi je povedal sledeče... za tako velik teren, kot ga oni pokrivajo, so tisti dan imeli na voljo 2 patrulji, pokrivali so pa vsa zgoraj našteta področja... Kar je meni popolna bedarija. Do sedaj imam same dobre izkušnje z njimi, vedno so pokazali pravo mero profesionalnosti. Je pa tako, takrat ko jih rabimo se nam zdijo dobri, takrat ko nas presenetijo jih ne maramo.... in ob takem mišljenju se mi poraja vprašanje kdo tu je dovolj zrel... :P

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Napisal/-a dskrab Če feb 07, 2008 9:21 am

Dva malčka zapustila skupino in odsla po svoje... :D
Priponke
dva_malcka.jpeg
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
PiPi1883
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a PiPi1883 Če feb 07, 2008 10:41 am

Hmm, glede policajev in dela na dežju. Men se zdi de maš ob slabem vremenu res manjše možnosti naletet na patruljo ob cesti, samo men se to zdi nekak čist logično. Mislm jst ne poznam človeka k bi z veseljem delu na dežju, če mu ni treba. ;)

Kr se pa tiče korektnosti policajev. Jst imam z njimi same ''dobre'' izkušnje, sej sm že večkrat plaču kako kazn, sam jebat ga če nardiš prekršek pa te dobijo pač dobiš ''štraf''. Nasploh se mi zdi de se policaji obnašajo do tebe lih tako kokr se ti do njih, če se ti prijazno odzoveš ti včas celo spregledajo kej, če pa že žačneš u stilu: kva boš ti men... pol je pa verjetn drgačna zgodba. Logičn a ne?

Lp

PS: ja pa vem de vsi policaji niso ''normalni'', sam to so prej izjeme, večina jih je čist vredi ;)

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Če feb 07, 2008 10:44 am

damjan je napisal/-a:
eentox je napisal/-a:
L Kappa je napisal/-a:Sami so krivi, v šole bi hodili, pa bi boljšo plačo imeli.
Za 6 mesečni kurz - še preveč dobijo. Zalega !
Ne prenašam jih !

LP

PS : Sorry vsem policistom na forumu, ampak moral sem.

6 mesečni kurs so imeli ti. "instant policaji" in ti so bili poslani na shengensko mejo. Policisti, ki pa nas/vas ustavljajo na cesti pa so pravgotovo opravili vsaj 18 mesečno šolanje ;)
In strinjam se s Pavel_P-jem :!:

lp

dragi moj.....ne bodi tako prepričan.....
poznam primere......
6 mesečni kurz in evo ti policaja
kolkr vem naj bi samo nadzoroval schengensko mejo in to je to
celo pištole mislim da nebi smel zadolžit
ampak ne oni to veselo delajo saj kao noben ne ve kako pa kaj....
ustavljajo,zahtevajo prometno in vozniško (čeprav bi lahko samo osebni dokument) merijo z radarjem(čeprav jih večina sploh izpita nima za to delo) ampak to pač eni ne vejo da lahko zahtevaš da ti pokaže...pa še bi lahko našteval
in striktno se držim tega da če me ustavijo in mi reče....dober večer,nadzor državne meje....mu drugega kot osebne ne pokažem,ker enostavno mu nism dolžan pokazat ne prometne ne vozniške.....

o razni nadutosti policajov kot je primer ko stojim v križišču pa se mi prpelje nasproti,odpre okno in reče naj zapeljem vzvratno in ob mojem vprašanju zakaj reče da zato ker je on tako reku...pa raje nebi.....

To kar pišeš ni res je čista izmišljotina ker očitno nima pojma kaj govoriš.
Tudi v Yugi so policaji opravljali 6 mesečni tečaj!!!JA 6 mesečni tečaj in so postali miličmiki.Vojsko so služili v policiji in se potem 6 mesecev tam izobrazili in ven je prišel miličnik.
Ta način izobraževanja torej obstaja že leta.
To da ti na schengenski meji zahteva policist vozniško in prometno dovoljenje pri kontroli cestnega prometa je vse po pravilih.Sej e ni ustavu peš, sej se ja voziš z avtomobilom.Kaj boš pa drugega pokazu kot pa dovoljenje da lahko voziš auto - izpit in potrdilo da je auto registriran in da je to res ta auto ki ga voziš - prometna.torej se lepo vidi da NIMAŠ POJMA kaj pišeše, samo da neki natipkaš.
Vsi ki so tam imajo VSA policijska pooblastila in so enakovredni policistom v notranjosti, le da ne opravljajo vseh nalog ampak bolj je prioriteta meja.In s tem da ti nočeš pokazat
VD in PD si v prekršku.Če bi js nosu uniformo bi najdu zdravilo za tebe v ZVCP-ju :D

Tisti ki merijo z radarjem morajo imeti opravljen izpit oziroma ustrezno usposabljanje za laserski merilnik hitrosti, dobiš tudi potrdilo da si za to usposobljen.Kdor teha nima tudi s tem ne dela. Noben komandir ni tolk nor, da bo dal na radar merit ljudi ki sploh nevedo kako se z njim dela in nimajo izpita.To je laž.

In naslednjič ko te policija ustavi ob južni državni meji te lahko celega prefukajo po ZNDM 35. členu inm si nemoreš nič
:D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov