damjan je napisal/-a:eentox je napisal/-a:L Kappa je napisal/-a:Sami so krivi, v šole bi hodili, pa bi boljšo plačo imeli.
Za 6 mesečni kurz - še preveč dobijo. Zalega !
Ne prenašam jih !
LP
PS : Sorry vsem policistom na forumu, ampak moral sem.
6 mesečni kurs so imeli ti. "instant policaji" in ti so bili poslani na shengensko mejo. Policisti, ki pa nas/vas ustavljajo na cesti pa so pravgotovo opravili vsaj 18 mesečno šolanje
In strinjam se s Pavel_P-jem
lp
dragi moj.....ne bodi tako prepričan.....
poznam primere......
6 mesečni kurz in evo ti policaja
kolkr vem naj bi samo nadzoroval schengensko mejo in to je to
celo pištole mislim da nebi smel zadolžit
ampak ne oni to veselo delajo saj kao noben ne ve kako pa kaj....
ustavljajo,zahtevajo prometno in vozniško (čeprav bi lahko samo osebni dokument) merijo z radarjem(čeprav jih večina sploh izpita nima za to delo) ampak to pač eni ne vejo da lahko zahtevaš da ti pokaže...pa še bi lahko našteval
in striktno se držim tega da če me ustavijo in mi reče....dober večer,nadzor državne meje....mu drugega kot osebne ne pokažem,ker enostavno mu nism dolžan pokazat ne prometne ne vozniške.....
o razni nadutosti policajov kot je primer ko stojim v križišču pa se mi prpelje nasproti,odpre okno in reče naj zapeljem vzvratno in ob mojem vprašanju zakaj reče da zato ker je on tako reku...pa raje nebi.....
To kar pišeš ni res je čista izmišljotina ker očitno nima pojma kaj govoriš.
Tudi v Yugi so policaji opravljali 6 mesečni tečaj!!!JA 6 mesečni tečaj in so postali miličmiki.Vojsko so služili v policiji in se potem 6 mesecev tam izobrazili in ven je prišel miličnik.
Ta način izobraževanja torej obstaja že leta.
To da ti na schengenski meji zahteva policist vozniško in prometno dovoljenje pri kontroli cestnega prometa je vse po pravilih.Sej e ni ustavu peš, sej se ja voziš z avtomobilom.Kaj boš pa drugega pokazu kot pa dovoljenje da lahko voziš auto - izpit in potrdilo da je auto registriran in da je to res ta auto ki ga voziš - prometna.torej se lepo vidi da NIMAŠ POJMA kaj pišeše, samo da neki natipkaš.
Vsi ki so tam imajo VSA policijska pooblastila in so enakovredni policistom v notranjosti, le da ne opravljajo vseh nalog ampak bolj je prioriteta meja.In s tem da ti nočeš pokazat
VD in PD si v prekršku.Če bi js nosu uniformo bi najdu zdravilo za tebe v ZVCP-ju
Tisti ki merijo z radarjem morajo imeti opravljen izpit oziroma ustrezno usposabljanje za laserski merilnik hitrosti, dobiš tudi potrdilo da si za to usposobljen.Kdor teha nima tudi s tem ne dela. Noben komandir ni tolk nor, da bo dal na radar merit ljudi ki sploh nevedo kako se z njim dela in nimajo izpita.To je laž.
In naslednjič ko te policija ustavi ob južni državni meji te lahko celega prefukajo po ZNDM 35. členu inm si nemoreš nič