Tajfun77 je napisal/-a:a se je mogoče kdo vprašal, da je temu "dedku" postalo slabo ?
mogoče je sladkorni bolnik. zdravstvenih težav je lahko pri toliko starem človeku veliko.
tak pol nima met kaj izpita

Tajfun77 je napisal/-a:a se je mogoče kdo vprašal, da je temu "dedku" postalo slabo ?
mogoče je sladkorni bolnik. zdravstvenih težav je lahko pri toliko starem človeku veliko.
im nobody je napisal/-a:Tajfun77 je napisal/-a:a se je mogoče kdo vprašal, da je temu "dedku" postalo slabo ?
tak pol nima met kaj izpita![]()
NaceM je napisal/-a:Vendar....
Zadnji tip, ki je obrnil na avtocesti in se v nasprotni smeri peljal skozi tadolg predor pod Trojanami, je bil star 78 let. Tip, ki je povzročil nesrečo (dva mrtva) med Šentiljem in Pesnico - spet vožnja v nasprotni smeri AC - je bil star 82 let, tip, ki sem ga imel priložnost "spoznati", ko se je vozil v napačni smeri po rondoju v Tomačevem, je imel 75 let (4 razbiti avtomobili..). Zadnja moja dogodivščina pa je ta, da sem čakal ene tri intervale semaforja, da bom zavil za BTC s Šmartinske v Ljubljani. Speljem in komaj zabremzam, ker mi je pot po desni (prehitel vso kolono) presekal dedek z zrjavelim Golfom II. (tudi tam nekje med 70 in 80 let). Ko sem ga vprašal, kako dolgo ima izpit, je rekel 45 let! Na Koprski obvoznici je v nasprotno smer po štiripasovnici peljal spet en 75 let stari dedek, ki se celo ni dal prepričat, da pelje narobe, ko je en ustavil in mu pojasnil, da vozi narobe. Tako dolgo se je pustil prepričevati, dokler se ni nekdo zaletel ravno v avto tistega, ki je temu dedku rešil življenje. Hja.. In v tem vsem času se še ni naučil vozit...In še bi lahko našteval. In še enkrat.. To dejansko je tako in ne baba-čula-baba-rekla...
Bel-Tirid je napisal/-a:Ura 7:00, jaz in sosed se pejleva v šolo. Avtocesta Lesce-Jesenice, itak prehitevalni pas, no se peljeva in v tunelu zagledam en počasn avto. Kar naenkrat čist pred mano, samo na desno sm zavil na full pa še enkrat levo da sem se za as izognil betonski bandi.
100% smrt v sekundi
Ko sem prispel v na parkplac je blo po radiju "norec vozi po nasprotnem pasu"
Na koncu se je izkazal da je šlo za starega gospoda 5km stran od doma
Sam kriv pa ni nič, ni vedu ata, samo domu je hotu pridt
Bel-Tirid je napisal/-a:Ura 7:00, jaz in sosed se pejleva v šolo. Avtocesta Lesce-Jesenice, itak prehitevalni pas, no se peljeva in v tunelu zagledam en počasn avto. Kar naenkrat čist pred mano, samo na desno sm zavil na full pa še enkrat levo da sem se za as izognil betonski bandi.
100% smrt v sekundi
Ko sem prispel v na parkplac je blo po radiju "norec vozi po nasprotnem pasu"
Na koncu se je izkazal da je šlo za starega gospoda 5km stran od doma
Sam kriv pa ni nič, ni vedu ata, samo domu je hotu pridt
myster je napisal/-a:hvala kur*u da še nism kakega psihiča (starčka) sreču na AC in ga tut nočem.
ampak statistika je res ena je#ena stvar.koliko je mladih, ki ima izpit in koliko je starostnikov, ki še ima izpit.tukaj pa mislim da ni nobenega podatka. ker če reče, da si mlad do 28 let, imaš mladostnikov od 18ga in 28 leta, ki se vsak dan vozi v šolo ali na šiht in razno.kar pa jih je zihr več na cesti (in zato smo mi vedno krivci).
dedek ti gre pa 1x tedensko na fasngo, enmu na ubisk in v nedelo v cerkev.
poznam 2 dedka, ki sta oba že 20 let v penziji in bliz 80 let.edn ima golf dvojko (ohranjena -kot nova)stara tolk ko jst-19 let, prevoženih 64 000 km, tadrugi dedek pa ima že več kot leto stari golf petko 1.9 TDI z 2800 km. jaz naredim v mesecu povprečnu 1800 km.pa še takrat ko ti gre dedek na cesto, ti ogroža promet in dela druge živčne ter ogroža sebe
na tak način sedaj jaz primerjam in naj se statistika nekam vtakne (r*t)
RED_line je napisal/-a:t da mladi vozniki plačajo višjo zavarovanje je čisto odveč. oni za razliko od starih imajo vsaj reflekse. res da nimajo izkušenj sam se tega zavedajo in vozijonekoliko počasneje.
sam ta ukrep pa da so dali višje kazni zato da bo manj nesreč je pa bedarija na kvadrat. me prav zanima kaj bodo rekli naslednje leto ko bo smrtnih žrtev enako kot letos.
ja, če so mladi nevarni, stari še bolj, ženske pa sploh, pijanih in zadetih voznikov je precej, kdo še sploh ostane na cesti ki zna vozit?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov