Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr feb 13, 2008 10:51 am

Tajfun77 je napisal/-a:a se je mogoče kdo vprašal, da je temu "dedku" postalo slabo ?

mogoče je sladkorni bolnik. zdravstvenih težav je lahko pri toliko starem človeku veliko.

tak pol nima met kaj izpita :evil: ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Tajfun77
Nov uporabnik

Kraj: Mežica

Napisal/-a Tajfun77 Sr feb 13, 2008 11:00 am

im nobody je napisal/-a:
Tajfun77 je napisal/-a:a se je mogoče kdo vprašal, da je temu "dedku" postalo slabo ?

mogoče je sladkorni bolnik. zdravstvenih težav je lahko pri toliko starem človeku veliko.

tak pol nima met kaj izpita :evil: ;)

zato pa pravim, da bi bilo pametno uvest testiranje psihofizičnega stanja voznikov.

ampak bo še veliko vode preteklo predenj da bodo kaj storili v tej smeri.

to se po mojem ne bo kmalu zgodilo, ker nesreče po večini povzočajo mladi in alkoholizirani vozniki. in dokler to počnejo (nesreče) mladi, so starejši vozniki v njihovi senci in večina ljudi v zrelih letih bo rekla :"kaj, starejši povzočajo nesreče ? ste nori ? poglejte mlade kako divjajo!!"

in to je to.
Če to bereš, pol res nimaš kaj za delat.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr feb 13, 2008 1:41 pm

Kot sem že rekel.. Se ABSOLUTNO strinjam z rigoroznim kaznovanjem vinjenih voznikov in tudi raznih prepotentnežev, ki mislijo, da je cesta njihova.

Vendar....
Zadnji tip, ki je obrnil na avtocesti in se v nasprotni smeri peljal skozi tadolg predor pod Trojanami, je bil star 78 let. Tip, ki je povzročil nesrečo (dva mrtva) med Šentiljem in Pesnico - spet vožnja v nasprotni smeri AC - je bil star 82 let, tip, ki sem ga imel priložnost "spoznati", ko se je vozil v napačni smeri po rondoju v Tomačevem, je imel 75 let (4 razbiti avtomobili..). Zadnja moja dogodivščina pa je ta, da sem čakal ene tri intervale semaforja, da bom zavil za BTC s Šmartinske v Ljubljani. Speljem in komaj zabremzam, ker mi je pot po desni (prehitel vso kolono) presekal dedek z zrjavelim Golfom II. (tudi tam nekje med 70 in 80 let). Ko sem ga vprašal, kako dolgo ima izpit, je rekel 45 let! Na Koprski obvoznici je v nasprotno smer po štiripasovnici peljal spet en 75 let stari dedek, ki se celo ni dal prepričat, da pelje narobe, ko je en ustavil in mu pojasnil, da vozi narobe. Tako dolgo se je pustil prepričevati, dokler se ni nekdo zaletel ravno v avto tistega, ki je temu dedku rešil življenje. Hja.. In v tem vsem času se še ni naučil vozit...In še bi lahko našteval. In še enkrat.. To dejansko je tako in ne baba-čula-baba-rekla...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr feb 13, 2008 1:58 pm

sej tem politikom je tak vseen...sej niso butast,oni točno vejo kak bi blo prav pa ka bi mogl narditi in njih boli falus za smrtne žrtve važno da se polni na krut način njihova blagajna ;) za pobit vsi po vrstiin za vse smrtne žrtve je kriva DRŽAVA
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Tajfun77
Nov uporabnik

Kraj: Mežica

Napisal/-a Tajfun77 Sr feb 13, 2008 2:02 pm

NaceM je napisal/-a:Vendar....
Zadnji tip, ki je obrnil na avtocesti in se v nasprotni smeri peljal skozi tadolg predor pod Trojanami, je bil star 78 let. Tip, ki je povzročil nesrečo (dva mrtva) med Šentiljem in Pesnico - spet vožnja v nasprotni smeri AC - je bil star 82 let, tip, ki sem ga imel priložnost "spoznati", ko se je vozil v napačni smeri po rondoju v Tomačevem, je imel 75 let (4 razbiti avtomobili..). Zadnja moja dogodivščina pa je ta, da sem čakal ene tri intervale semaforja, da bom zavil za BTC s Šmartinske v Ljubljani. Speljem in komaj zabremzam, ker mi je pot po desni (prehitel vso kolono) presekal dedek z zrjavelim Golfom II. (tudi tam nekje med 70 in 80 let). Ko sem ga vprašal, kako dolgo ima izpit, je rekel 45 let! Na Koprski obvoznici je v nasprotno smer po štiripasovnici peljal spet en 75 let stari dedek, ki se celo ni dal prepričat, da pelje narobe, ko je en ustavil in mu pojasnil, da vozi narobe. Tako dolgo se je pustil prepričevati, dokler se ni nekdo zaletel ravno v avto tistega, ki je temu dedku rešil življenje. Hja.. In v tem vsem času se še ni naučil vozit...In še bi lahko našteval. In še enkrat.. To dejansko je tako in ne baba-čula-baba-rekla...

Se absolutno strinjam, vendar če se pogleda število nesreč, vzrok zanje in starost voznikov samo za zadnji mesec na primer, bodo številke pokazale, da so mladi vseeno vozniki z najvišjim % nesreč.

Jaz bi rekel, da držijo starejši vozniki največji % nesreč, katere povzočijo posredno, npr : stari čiča vozi počasi (ene 60) zadaj pa bi eden rad ga prehitel. pri današnji gostoti prometa je to relativno težko. in kaj se zgodi, to da vozniku zadaj malo popustijo "zavore" in gre prehitevat na nepreglednem delu. BUM, objava, da je voznik prehiteval v škarje, starost voznika npr. 24 let. Potem dalje "ja kako mladi divjajo, pa so neučakani ..."

Mladi sami sebi pljuvamo v skledo.
Če to bereš, pol res nimaš kaj za delat.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 13, 2008 3:35 pm

in potem mladi vozniki plačujemo večjo zavarovanlnino, ker smo kao pač bolj rizične osebe. jebemti a moj star ata, k ko ga zvije kaj, komaj lahko hodi, tablete itak jemlje skos one s trikotnikom, mu pa podaljšajo dovoljenje, da še sploh živ ne bo do takrat...

mislm, kje je tukaj logika. po mojem, bi mogl vsi 50let+ met vsako leto psihoteste in zdravniški pregled, ampak tak mal bl oreng, da res preverjo. al marsikomu se že vid slabša vsake pol leta...

+ to, da bi mogl plačevat večjo zavarovalnino, tako kot mladi vozniki. saj samo še berem iz neznanega vzroka zapeljal levo...90 letnik ja jeb*mu mater pokvarjeno no...

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Sr feb 13, 2008 3:43 pm

Tisti, ki več ne morejo vozit po omejitvah, ker niso sposobni in se zato vozijo pod omejitvami silijo druge k prekršku in nevarni vožnji. :roll:
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Sr feb 13, 2008 3:56 pm

Moj dedek je star 74let, pa je v prometu se presenetljivo dober. Je pa to le ena izmed izjem. Enkrat sem sel na pokopalisce, cesta do pokopalisca je navkreber, na 3/4 klanca srecam staro babico v corsi. Ona je mela 10m za it v rikverc, da bi se mi umaknla, ampak ker ni znala z rocno speljat, sem se jaz moral celo pot dol umaknit :twisted: Ampak to se nekako prebavi clovek. Me pa razfu*a to, da enostavno nimajo refleksov....zelena gori 10s, on/a se vedno stoji na semaforju....potem so zbegani v kroznih tokih ali pa jih matra prednostna/neprednostna cesta....nekako nekateri stari vozniki ovirajo promet, drugi pa ogrozajo varnost v prometu. Se pa absolutno strinjam, da morajo trenutno veljavni sistem spremeniti.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr feb 13, 2008 6:40 pm

Ura 7:00, jaz in sosed se pejleva v šolo. Avtocesta Lesce-Jesenice, itak prehitevalni pas, no se peljeva in v tunelu zagledam en počasn avto. Kar naenkrat čist pred mano, samo na desno sm zavil na full pa še enkrat levo da sem se za as izognil betonski bandi.

100% smrt v sekundi
Ko sem prispel v na parkplac je blo po radiju "norec vozi po nasprotnem pasu"
Na koncu se je izkazal da je šlo za starega gospoda 5km stran od doma

Sam kriv pa ni nič, ni vedu ata, samo domu je hotu pridt
Slika Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr feb 13, 2008 6:45 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Ura 7:00, jaz in sosed se pejleva v šolo. Avtocesta Lesce-Jesenice, itak prehitevalni pas, no se peljeva in v tunelu zagledam en počasn avto. Kar naenkrat čist pred mano, samo na desno sm zavil na full pa še enkrat levo da sem se za as izognil betonski bandi.

100% smrt v sekundi

:jao:

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Sr feb 13, 2008 6:54 pm

kak ni vedel? Saj pa je označeno v kero smer se lahko pelješ... zakaj so pa znaki....

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr feb 13, 2008 7:19 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Ura 7:00, jaz in sosed se pejleva v šolo. Avtocesta Lesce-Jesenice, itak prehitevalni pas, no se peljeva in v tunelu zagledam en počasn avto. Kar naenkrat čist pred mano, samo na desno sm zavil na full pa še enkrat levo da sem se za as izognil betonski bandi.

100% smrt v sekundi

tale tvoja izpoved je :pray: :jao: ,samo da se je srečno izšlo
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr feb 13, 2008 8:21 pm

hvala kur*u da še nism kakega psihiča (starčka) sreču na AC in ga tut nočem.

ampak statistika je res ena je#ena stvar.koliko je mladih, ki ima izpit in koliko je starostnikov, ki še ima izpit.tukaj pa mislim da ni nobenega podatka. ker če reče, da si mlad do 28 let, imaš mladostnikov od 18ga in 28 leta, ki se vsak dan vozi v šolo ali na šiht in razno.kar pa jih je zihr več na cesti (in zato smo mi vedno krivci).

dedek ti gre pa 1x tedensko na fasngo, enmu na ubisk in v nedelo v cerkev.
poznam 2 dedka, ki sta oba že 20 let v penziji in bliz 80 let.edn ima golf dvojko (ohranjena -kot nova)stara tolk ko jst-19 let, prevoženih 64 000 km, tadrugi dedek pa ima že več kot leto stari golf petko 1.9 TDI z 2800 km. jaz naredim v mesecu povprečnu 1800 km.pa še takrat ko ti gre dedek na cesto, ti ogroža promet in dela druge živčne ter ogroža sebe

na tak način sedaj jaz primerjam in naj se statistika nekam vtakne (r*t)
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr feb 13, 2008 8:43 pm

myster je napisal/-a:hvala kur*u da še nism kakega psihiča (starčka) sreču na AC in ga tut nočem.

ampak statistika je res ena je#ena stvar.koliko je mladih, ki ima izpit in koliko je starostnikov, ki še ima izpit.tukaj pa mislim da ni nobenega podatka. ker če reče, da si mlad do 28 let, imaš mladostnikov od 18ga in 28 leta, ki se vsak dan vozi v šolo ali na šiht in razno.kar pa jih je zihr več na cesti (in zato smo mi vedno krivci).

dedek ti gre pa 1x tedensko na fasngo, enmu na ubisk in v nedelo v cerkev.
poznam 2 dedka, ki sta oba že 20 let v penziji in bliz 80 let.edn ima golf dvojko (ohranjena -kot nova)stara tolk ko jst-19 let, prevoženih 64 000 km, tadrugi dedek pa ima že več kot leto stari golf petko 1.9 TDI z 2800 km. jaz naredim v mesecu povprečnu 1800 km.pa še takrat ko ti gre dedek na cesto, ti ogroža promet in dela druge živčne ter ogroža sebe

na tak način sedaj jaz primerjam in naj se statistika nekam vtakne (r*t)

Res je da se nekateri starčki ne znajdejo v prometu ampak če potegnemo statistiko od tam ko si jo ti ravno nekam porinil pa tisti z 18-28 z svojim obnašanjem (vožnja pod vplivom alkohola, prehitra in objestna vožnja) dosti bolj polnijo to statistiko.

Ne gre za to koga je več na cesti gre za to da je takih ekscesnih primerov s starčki bistveno manj. Penzionistov ki vozijo v napačno smer v tunelih je nekaj primerov na leto, 18-28 letnikov, ki z prehitro in neodgovorno vožnjo povzročajo prometne nesreče pa nekaj primerov na teden.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr feb 13, 2008 9:04 pm

Kakšen teden nazaj sem bil z enim forumašom zmenjen na kavi. Peljem se proti Brežicam, nasproti mi pelje tovornjak, en star ata (sigurnih 70 let) se pa odloči prehitevat ta tovornjak - s Seicentotom. Ko sem prvič videl tovornjak, še ni prehiteval. To kar sem doživel niso bile 'škarje' ampak trije vštric! Odmaknil sem se s ceste, po bankini in med dvema količkoma... Hvalabogu da mi je še ESP pomagal... Kako sem mimo zvozil mi še danes ni jasno...

Dobro da sem odreagiral in se nisem čelno počil v njega. Osebno sem že doživel hudo prometno nesrečo in občutki niso ravno rožnati, zato tega ne bi rad ponavljal...

Pa še nekaj: Svet za prometno varnost RS (v katerem sodeluje stroka) se je v zadnjih 2 letih sestal le ENKRAT!
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr feb 13, 2008 10:14 pm

Moj doživljaj izpred 15 min... Sem ravno prehitel enega golfa II. na avtocesti, ki je vozil brez luči (ob 21.50) in ko grem mimo, vidim, da je notri ena stara babica (nad 70). Sem ji mal potrobil... Pa nič. :D

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 13, 2008 10:55 pm

se najdejo taki, ko ponoči oz. ko se noči in v megli vozijo brez luči.

Sva pa s fotrom v začetku novembra imela tud tako prigodo, da smo bli na cesti kar trije vštric. Tud en star atek šel neki brezglavo prehitevat nekaj vozil, se sploh ni hotel umaknt nazaj na svoj pas, kot da se mu ne bi mudilo.

Bi mogli pa glede teh starih ljudi res nekaj ukrenit.
Slika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Sr feb 13, 2008 11:03 pm

t da mladi vozniki plačajo višjo zavarovanje je čisto odveč. oni za razliko od starih imajo vsaj reflekse. res da nimajo izkušenj sam se tega zavedajo in vozijonekoliko počasneje.

sam ta ukrep pa da so dali višje kazni zato da bo manj nesreč je pa bedarija na kvadrat. me prav zanima kaj bodo rekli naslednje leto ko bo smrtnih žrtev enako kot letos.

ja, če so mladi nevarni, stari še bolj, ženske pa sploh, pijanih in zadetih voznikov je precej, kdo še sploh ostane na cesti ki zna vozit?
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 13, 2008 11:09 pm

RED_line je napisal/-a:t da mladi vozniki plačajo višjo zavarovanje je čisto odveč. oni za razliko od starih imajo vsaj reflekse. res da nimajo izkušenj sam se tega zavedajo in vozijonekoliko počasneje.

sam ta ukrep pa da so dali višje kazni zato da bo manj nesreč je pa bedarija na kvadrat. me prav zanima kaj bodo rekli naslednje leto ko bo smrtnih žrtev enako kot letos.

ja, če so mladi nevarni, stari še bolj, ženske pa sploh, pijanih in zadetih voznikov je precej, kdo še sploh ostane na cesti ki zna vozit?

odgovor? Tisti, ki zakone pišejo in sprejemajo in pa policisti :lol:

lp
Komu vzeti vozniško :?: Isti odgovor, ker so ravno tako krvavi pod kožo, samo da imajo večje možnosti da se izmažejo.

lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 14, 2008 5:49 pm

Jao, kaj sem jst dons vidu. Model tm ene 55 let star se je v zgonjenemu Citroenu BX med vožnjo nacejal z Ballantinesom (oz. neki takega je mel). :roll: :roll: :roll: Kaj takega še nism vidu!
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov