Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kaj meniš o novem Zakonu o varnosti cestnega prometa?

Zakon je povsem napačen - na referendumu bi glasoval proti
86
54%
Zakon ni dovolj dober - na referendumu bi glasoval proti
39
25%
Zakon je dovolj dober - na referendumu bi glasoval za
4
3%
Zakon je dovolj dober - sem proti referendumu
4
3%
Zakon ni dovolj dober - a sem proti referendumu
10
6%
Zakon ni dober, a ne bi šel na referendum
5
3%
Zakon je dober, a ne bi šel na referendum
1
1%
Ne poznam
9
6%

Skupaj glasov : 158

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Če feb 28, 2008 12:05 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Tipični Balkanci boste pa itak spodbijali vsak zakon, ker Slovenci nimamo radi zakonov, vidimo jih kot zaroto proti nam, namesto da bi jih videli kot koristne.

Naj me nekdo prosim razsvetli in mi razloži zakaj že je tak zakon koristen (predvsem tisti del o višjih kaznih in odvzemih vozil). Ali bo manj nesreč in smrtnih žrtev na cestah (ne bo, se je pokazalo že dvakrat kako je s tem), ali se bo cestno prometna kultura dvignila (se ne bo, kultura ne more temeljiti na zastraševanju in represiji), ali bo zaradi tega manj pijancev in zadetkov na cesti (malo morgen), ne, tak zakon "koristi" samo polnjenju državne blagajne (pa ko bi vsaj to priznali, ne pa da nam mečejo pesek v oči) in ničemur drugemu. Zaradi drastičnega dviga kazni bodo nekateri vozili še bolj po polžje, prestrašeno in nesigurno kot dozdaj, spet drugi se bodo nasmrt dologčasili za volanom (zaradi prvih) in počeli 100 drugih stvari ki ne sodijo za volan (telefoniranje, hranjenje, branje smsov in časopisov, sanjarili, gledali v zrak in odmislili promet, itd.), tretji pa se bodo na vse skupaj požvižgali ter prehitevali in cikcakali med prvimi in drugimi. Ja res je, tak zakon bo veliko prispeval k varnost, ampak žal v negativnem smislu. Cestno prometna kultura bo še bolj na psu kot je, ljudje bodo še bolj brezglavo vozili, nihče več se ne bo posvečal vožnji (da se voziš po omejitvah se ti dejansko ni treba), če bo kdo na kaj pozoren bodo to policaji in ne promet, krasna perspektiva, ni kaj!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 12:12 pm

In kaj predlagaš? Da opustimo zakone, razglasimo anarhijo in se lepo pobijamo še naprej?

NE! Nabiti kazni! Jaz bom vozil po omejitvah z 0 promila in ne bom plačal niti centa, ti pa kakor hočeš.

Mislim, ste asi ej. Pri nas bi spodbijali vsak zakon, ko bi se pa Volvo5er, Speedy in podobni pripeljali s svojim avtom na Švedsko, bi se pa vsi ponižno peljali 100 na uro, vse do Nordkapa.

Grem stavit, da tudi po Hrvaški, Avstriji ali Italiji vozite strogo po omejitvah, kljub temu da imajo nižje kazni kot mi. Zakaj, če se vam vse skupaj zdi tako nesmiselno in zarotniško? Zakaj torej skozi Brnco na Koroškem vozite 50, skozi Medvode pa 80?

Nazaj k osnovni temi: iz raznih debat in komentarjev ljudi okoli sebe ali v domači gostilni , če hočete, imam občutek, da je mnenje razdeljeno na 50:50. Skoraj vsi se pa strinjajo, da nam ne bo pomagal nobeden zakon, dokler ne spremenimo mentalitete.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če feb 28, 2008 1:03 pm

Navajate probleme tam kjer jih ni - avtoceste. Kot sem že omenil, da so najvarnejše, ne glede na to ali se folk vozi 130 ali 200.

Problem so vaški divjaki, smrtni izidi pa se že po pravilu največkrat zgodijo ponoči (vračanje iz gostiln in diskotek). Prepotentni mladež najprej pred gostilno razkazuje svojo gajbo, nabija gas, cvili z gumami, na poti domov pa obleži v jarku. To so resnični problemi, ki se dogajajo vsak vikend.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 1:16 pm

PureTNT je napisal/-a:Se zavedaš, da je Nordkapp na Norveškem?

Vsekakor, ampak do njega moraš priti preko cele Švedske, se zavedaš tega?

PureTNT je napisal/-a:Na Švedskem se niti slučajno ne vozi tako zelo po omejitvah, kot skušaš prikazati ti. Prometni tok je na omejitvi 110 km/h (avtoceste) ponavadi 130 km/h, s tem da ni posebno redko videti tudi vozil z 200 km/h in več. Ni seveda potrebno omenjati, da imajo Švedi že sedaj nižje kazni kot mi, z novim zakonom pa bomo v samem evropskem vrhu (Švedi prav tako nimajo kazenskih točk).

Hočeš povedati, da če bi v Sloveniji znižali kazni in ukinili točke, bi se situacija izboljšala? Ne moreš nas Balkancev primerjat z discipliniranimi Severnjaki.

PureTNT je napisal/-a:Ne vem kakšna je tvoja poklicna usmeritev, da tako zelo navijaš za višje kazni? Si psiholog in veš, da bo to pozitivno vplivalo na miselni proces udeležencev v prometu ali pa si morda pravnik in te na to napeljujejo delovne izkušnje in študije? Si morda prometni strokovnjak?

Če nisi nič od zgoraj naštetega, potem nimaš nikakršne realne podlage za vročično zagovarjanje oderuških kazni - to je le tvoje subjektivno mnenje, ki ga vsiljuješ ostalim. Če se s hitrostnimi omejitvami strinjaš, dobro, drži se jih in nihče ti en bo zameril, vendar ne sklepaj, da se ostali strinjajo s teboj.

Sem učitelj, spoznam se na psihologijo in vem samo to, da gre z disciplino strmo navzdol od ministra Gabra in njegove prijazne šole naprej. Ko smo bili na obisku na neki češki šoli, je bilo ob zvonenju in med odmori vse tiho, otroci so se povsem disciplinirano selili iz razreda v razred, pri nas pa te skoraj poderejo na tla ali pa oglušiš od hrupa. zakaj je bilo na češkem drugače? Zaradi nepopustljive represije in nagrajevanja. Kdor ga serje, faše klofuto (še vedno), kdor je priden, ga ravnatelj lepo potreplja po hrbtu. Zato se mi represija tudi na cestah zdi zaenkrat edina možna rešitev. Ob grožnji 1000€in 9 kazenskih točk bomo vsi vozili 50, verjemi mi.

PureTNT je napisal/-a:Hitrost niti slučajno ni glavni faktor prometne varnosti - tu gre za nepozornost, nepremišljenost (živčna prehitevanja) in neprimernost za vožnjo ter nepoznavanje predpisov. Strpnost žal ob količini voznikov in voznic, ki so popolnoma neprimerni za normalno funkcioniranje v prometu, ni dana v neomejenih količinah in nesreče se posredno dogajajo zaradi teh ljudi.

Primer:
Nekdo na zelenem semaforju na Tivolski cesti čaka 10 sekund, preden spelje, ženska na mobilnem telefonu brez nakazane smeri zavije naravnost v tvoj bok, da se komajda rešiš trka, pavlihi s tablico MS se zdi dobra ideja voziti 45 km/h, tam kjer omejitev znaša 60 km/h, nato pa se na cesti med Ljubljano in Mednim za starim očakom cijaziš s 65 km/h. Ko ti končno prekipi in se spraviš v nepremišljeno prehitevanje, slabo preceniš situacijo in naenkrat čelno pred seboj zagledaš drugo vozilo.

V zgoraj opisani situaciji sem bil nekaj let nazaj sopotnik, k sreči na koncu ni prišlo do trka. Za razliko od tebe menim, da večina ljudi ni ne ljubiteljev hitrosti ne samomorilskih norcev, pa vendar se nesreče dogajajo prepogosto. Kar nam manjka je vozniška kultura. Pred živalskim vrtom v LJ sem že nekajkrat naletel nab situacijo, da je mati/oče/družina z otrokom čakala na prehodu za pešce, ustavil pa ni nihče - pa so se mimo peljali samo vzorni vozniki s 50 km/h. Nepoznavanje predpisov je druga cvetka, saj je vključevanje na AC z 80 km/h, ali pa celo z zaustavitvijo na začetku pospeševalnega pasu in vklopljenim levim smernikom zelo pogost pojav, kot tudi splošno nepoznavanje CPP (90% populacije bi moralo na novo iti v avtošolo). Ljudem lahko vozila elektronsko omejiš na najvišjo dovoljeno hitrost za vsak odsek posebej, pa trkov, z izjemo pijanih mladoletnikov, ki se ob treh zjutraj vračajo z veselice, zato ne bo nič manj.

Poslanci žal - preverjeno - ne razumejo kaj je potrebno za hiter in varen potek prometa, in zato sprejemajo tako porazne zakone, kakršen je trenutni, z novelo vred.
Vprašaj uporabnika 'Shebo', kolikokrat se je v zadnjih dveh letih sestal Svet za varnost in preventivo v cestnem prometu, ki ga plačuje država; enkrat (1×). Potrebujemo popoln izbris ZVCP-1 in sveže pisanje prometne zakonodaje.

LP
[/url]

Italijani, Avstrijci, Nemci ali Francozi če hočeš niso nič boljši vozniki. Tudi tam narajmaš na mečkača, ki gre po podeželski cesti 60, tudi tam najdeš mečkača, ki 10 sekund čaka pred zeleno lučjo, povsod je tako. Raznih Aixamov (45 km/h) je v Avstriji kot listja in trave, še vedno ko sem bil gor sem naletel na kakšnega. pa je žrtev vseeno veliko manj kot pri nas.

Nekateri tukaj govorite, kot da ste najboljši vozniki na svetu in imate samo vi pravico do uporabe cest. Ne gpspodje, cesta je od vseh, mlajših starejših, boljših in slabših, spretnejših in nespretnejših, pogumnejših in presranih.

In zatiskate si oči fantje. Še vse prometne, ki so se zgodile v moji okolici, so nastale zaradi brzine, prehitevanja, nestrpnosti in alkota. Edina točka, kjer se strinjam s tabo, je kaznovanje pretiranih počasnel, to pa ja.

LP, JdV

P.S. Še vedno mi niste odgovorili, zakaj v tujini skozi naselje vsi vozite 50/90/130, pri nas pa vam je to tak grozen problem?
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Če feb 28, 2008 1:25 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 28, 2008 1:21 pm

Jaz pa ti svetujem, da greš nazaj v osnovno šolo, točneje 7. razred - Regionalna geografija Evrope in se naučiš, kje je Nordkapp. :D

Če že učitelj.. Pa en, ki zelo slabo obvlada geografijo. Pol pa se čudimo, kje je dandanes naše šolstvo. :D
Pa sori za offtopic.
Zadnjič spremenil NaceM, dne Če feb 28, 2008 1:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 1:30 pm

NaceM je napisal/-a:Jaz pa ti svetujem, da greš nazaj v osnovno šolo, točneje 7. razred - Regionalna geografija Evrope in se naučiš, kje je Nordkapp. :D

Če že učitelj.. Pa en, ki zelo slabo obvlada geografijo. Pol pa se čudimo, kje je dandanes naše šolstvo. :D
Pa sori za offtopic.

Stari moj, saj se nerad hvalim, ampak na takole otročjo žalitev se moram odzvati - poglej tole temo in potem sodi o mojem geografskem znanju:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 51&start=0

Tebi očitno ni jasno, da moraš prevoziti celo Švedsko, če hočeš priti do Nordkappa.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če feb 28, 2008 1:47 pm

PureTNT je napisal/-a:Hitrost niti slučajno ni glavni faktor prometne varnosti - tu gre za nepozornost, nepremišljenost (živčna prehitevanja) in neprimernost za vožnjo ter nepoznavanje predpisov. Strpnost žal ob količini voznikov in voznic, ki so popolnoma neprimerni za normalno funkcioniranje v prometu, ni dana v neomejenih količinah in nesreče se posredno dogajajo zaradi teh ljudi.

Primer:
Nekdo na zelenem semaforju na Tivolski cesti čaka 10 sekund, preden spelje, ženska na mobilnem telefonu brez nakazane smeri zavije naravnost v tvoj bok, da se komajda rešiš trka, pavlihi s tablico MS se zdi dobra ideja voziti 45 km/h, tam kjer omejitev znaša 60 km/h, nato pa se na cesti med Ljubljano in Mednim za starim očakom cijaziš s 65 km/h. Ko ti končno prekipi in se spraviš v nepremišljeno prehitevanje, slabo preceniš situacijo in naenkrat čelno pred seboj zagledaš drugo vozilo.

Tvoje pisanje jasno kaže na to, da je tvoje razmišljanje o tej problematiki na nekem začetnem, primitivnem nivoju. Opravičuješ visoko hitrost, delal bi lastno selekcijo med sposobnimi in nesposobnimi vozniki, daješ slabe primere in tudi v glavi imaš zagotovo neuporabne rešitve!

f.taunus je napisal/-a:Navajate probleme tam kjer jih ni - avtoceste. Kot sem že omenil, da so najvarnejše, ne glede na to ali se folk vozi 130 ali 200.

Torej se lahko po avtocesti vozimo vsi 200, oz. kolikor nam največ avto gre :?: Tudi na avtocesti so problemi :!:

Joie de vivre! je napisal/-a:P.S. Še vedno mi niste odgovorili, zakaj v tujini skozi naselje vsi vozite 50/90/130, pri nas pa vam je to tak grozen problem?

Sej ne vozijo :) Sem jih videl na lastne oči v tujini svoje sodržavljane...

Samo njim itak ni treba, ker so pač zelo sposobni vozniki ;)

lp

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če feb 28, 2008 2:01 pm

Jaz sem takoj za tak referendum. Podpiram idejo, ker se mi zdi smiselno, da se pove kaj ni prav in taki radikalni zakoni to sigurno niso. Nekatri pa žal še vedno ne znajo razmišljat s svojo glavo ampak kimajo sistemu kot ovce. Zabavno ni kej :D
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 2:05 pm

STENTOR je napisal/-a:Jaz sem takoj za tak referendum. Podpiram idejo, ker se mi zdi smiselno, da se pove kaj ni prav in taki radikalni zakoni to sigurno niso. Nekatri pa žal še vedno ne znajo razmišljat s svojo glavo ampak kimajo sistemu kot ovce. Zabavno ni kej :D

Zakone torej spoštujejo samo ovce? Res evropsko razmišljanje, ni kaj.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če feb 28, 2008 2:20 pm

STENTOR je napisal/-a:Jaz sem takoj za tak referendum. Podpiram idejo, ker se mi zdi smiselno, da se pove kaj ni prav in taki radikalni zakoni to sigurno niso.

Ostrejša zakonodaja, stacionarni radarji, poostritev nadzora prometa so stvari, ki prinašajo rešitve v tej obupni situaciji. Za tistega, ki še vedno nasprotuje ali dvomi v to, lahko rečemo, da takšno stanje pač zagovarja in mu je tako kot je povsem OK!

lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 2:28 pm

Lignage je napisal/-a:
STENTOR je napisal/-a:Jaz sem takoj za tak referendum. Podpiram idejo, ker se mi zdi smiselno, da se pove kaj ni prav in taki radikalni zakoni to sigurno niso.

Ostrejša zakonodaja, stacionarni radarji, poostritev nadzora prometa so stvari, ki prinašajo rešitve v tej obupni situaciji. Za tistega, ki še vedno nasprotuje ali dvomi v to, lahko rečemo, da takšno stanje pač zagovarja in mu je tako kot je povsem OK!

lp

Točno tako. radi bi zmanjšali žrtve, hkrati pa vozili brez omejitev... Niso vsi tako dobri vozniki kot TNT in nikoli ne bodo. Tudi v moji šoli ne bodo vsi učenci tako dobri kot je Janezek, pa imajo vseeno vsi pravico do izobraževanja.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če feb 28, 2008 2:30 pm

Ja Joie ti se lahko spotikaš ob mojo evropsko (ne)kulturno razmišljanje kolikor želiš, ampak jaz bom še vedno proti zakonom, ki razjedajo demokracijo. Sicer pa menim, da kalkulacija pove svoje: torej, če predpostavimo, da delavci zaslužijo v povprečju nekje okrog 600€ je kazen 1000€ radikalna in je normalno, da tega ne podpiramo. Vejetno pa to ne bo po godu tvojemu izredno razvitemu evropsko - socialnemu čutu, saj vsi, ki ne podpiramo tega smešnega zakona po tvojem spadamo v koš balkanske sodrge. Res evropsko razmišljanje :clapclap

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 2:35 pm

STENTOR je napisal/-a:Ja Joie ti se lahko spotikaš ob mojo evropsko (ne)kulturno razmišljanje kolikor želiš, ampak jaz bom še vedno proti zakonom, ki razjedajo demokracijo. Sicer pa menim, da kalkulacija pove svoje: torej, če predpostavimo, da delavci zaslužijo v povprečju nekje okrog 600€ je kazen 1000€ radikalna in je normalno, da tega ne podpiramo. Vejetno pa to ne bo po godu tvojemu izredno razvitemu evropsko - socialnemu čutu, saj vsi, ki ne podpiramo tega smešnega zakona po tvojem spadamo v koš balkanske sodrge. Res evropsko razmišljanje :clapclap

Očitno predobro zaslužimo, da dosedanje že tako visoke kazni niso funkcionirale. TNT pravi, da ga niti 1000€ ne bo odvrnilo od prekrška.

Če ne bo funkcioniralo s 1000€, naj nabijejo na 5000€. Bodo ljudje jemali kredite, da se bodo skozi naselje lahko vozili 80 in uveljavljali svojo demokratično pravico...

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če feb 28, 2008 2:47 pm

Hočem reči samo to, da ni vse v kaznih in zastraševanju ljudi. Grem stavit, da bo po uvedbi teh kazni zmeda na cesti še večja. Ljudje bodo mečkali še bolj, zato bodo nekateri posledično še bolj znervirani in delali še večje neumnosti, ki pa privedejo slej ko prej do katastrofe. Jaz bi kazni raje pustil kot so in poslal večkratne kršitelje v Sočo ali podobne rehabilitacijske centre opravljat določeno število ur družbeno - koristnega dela, kjer bi imeli možnost spoznati ljudi po težkih prometnih nesrečah. Sam menim, da bi to "streznilo" mnoge bolj kot pa tak zakon, pri teh plačah. Seveda je to le en od predlogov za katerega lahko trdim, da je bolj smiseln kot pa take nečloveške kazni, ki bodo verjetno marsikoga spravile v socialno stisko...na drugi strani pa določenih zopet ne bodo spametovale, ker jim jur pač ne pomeni veliko, spet pri tretjih bi lahko povzročile ravno obratno reakcijo - da bodo od samega gneva do države in takega zakona vozili še bolj predrzno.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če feb 28, 2008 2:54 pm

Kot sem že neštetokrat napisal: pijančkom gate slečt, divjake v conah 30, vrtcih, šolah pozapret, ostalim naredit poligon, drkališče s kilometrsko ciljno ravnino za sproščanje adrenalina na avtocestah ukinit omejitev hitrosti oz. na določenih mestih postavit omejitev 120 (kot v Nemčiji) pa avtošole pod drobnogled uzet: kje v ustavi piše, da mora vsako tele in baba izpit naredit??? (pol pa v nedeljo na cesto, klobuk postrani, špegli zaprti.....rondo-španska vas...)Ni res, če nisi zato potem pač nisi - javni prevoz, nasploh pa ne znajo ljudje vozit, če pa že znajo, potem pa ob vožnji na 100 drugih zadev razmišljajo - kako mi drugače razložit, da nekdo z avtom zapelje na štreko prav tisti moment, ko prisopiha vlak (leta nazaj je to še voznik avtobusa naredil)tu tudi vsi psiatri tega sveta odpovedo..... CE registrsko območje se ve ...pacijenti brez primere....(prekmurci tudi niso daleč....)..... :roll:

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če feb 28, 2008 2:57 pm

nem bral sploh cele debate, ampak bom samo napisal za alkohol je še premala kazen.
Za alkohol bi jaz dal zapor+ 2000+eur!, v 70% nesrečah je kriv fuc.... alkohol v kombinaciji z hitro vožnjo. :evil:

in noben zakon nobenega ne sili, da se pelje v naselje 100km/h !!!! dajte si to

že dopovedat!
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če feb 28, 2008 3:06 pm

Lignage je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:Navajate probleme tam kjer jih ni - avtoceste. Kot sem že omenil, da so najvarnejše, ne glede na to ali se folk vozi 130 ali 200.

Torej se lahko po avtocesti vozimo vsi 200, oz. kolikor nam največ avto gre :?: Tudi na avtocesti so problemi :!:

Zaradi mene se lahko, če te dobijo in kaznijo je pa druga stvar. Sicer boš pa prej naredil štalo v naseelju pri 80km/h, kot pa na avtocesti pri 200km/h.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 28, 2008 3:48 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:Jaz pa ti svetujem, da greš nazaj v osnovno šolo, točneje 7. razred - Regionalna geografija Evrope in se naučiš, kje je Nordkapp. :D

Pa sori za offtopic.

Stari moj, saj se nerad hvalim, ampak na takole otročjo žalitev se moram odzvati - poglej tole temo in potem sodi o mojem geografskem znanju:

Tebi očitno ni jasno, da moraš prevoziti celo Švedsko, če hočeš priti do Nordkappa.

...na to se ne bom več oglašal, pa tudi gledal ne bom, kaj pišeš drugje, ker me ne zanima, samo iz Maribora do Ljubljane se lahko pelješ tudi preko Zagreba... :) Tak učitelj.. Hmm klavrno klavrno...
Kaj pa zagovarjaš.. Pa tako ali tako je težko komentirati, ker budalosti težko komentiraš.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če feb 28, 2008 4:17 pm

Joie, tokrat si pa me razočaral :D ..takega razmišljanja pa nisem od tebe niti pod razno pričakoval..ne mislim niti komentirati, bom samo rekel, da vsepovsod vozim isto kot doma, da sem že videl tako opevane kulturne avstrijce dirkati čez nepregledne ovinke, da načeloma so evropejci VELIKO bolj kulturni in boljši šoferji od nas ( no italianov ne bi komentiral ), ampak kretene najdeš vsepovsod, seveda so v naši " preljubi" kokoški veliko bolj pogosti, sploh pa vožnja ni več užitek ampak samo strah pred policaji na nemogočih mestih.

100% podpiram referendum, 100% podpiram pure tnt in podobno misleče, čeprav sem sam veliko ( preveč ) na telefonu v avtomobilu in opažam, da je to nevarneje kot hitra ( ne PREhitra ) vožnja.

Lp
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 4:21 pm

NaceM je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:

Pa sori za offtopic.

...na to se ne bom več oglašal, pa tudi gledal ne bom, kaj pišeš drugje, ker me ne zanima, samo iz Maribora do Ljubljane se lahko pelješ tudi preko Zagreba... :) Tak učitelj.. Hmm klavrno klavrno...
Kaj pa zagovarjaš.. Pa tako ali tako je težko komentirati, ker budalosti težko komentiraš.

Poznam zelo malo ljudi, ki so se na Nordkapp peljali po Norveški... Poglej si zemljevid Skandinavije in potem sodi. 99% potnikov se pelje preko Švedske, jao... Za "budalosti" si si gladko zaslužil opozorilo, tako se tukaj naj ne bi komuniciralo.

speedfreak je napisal/-a:Joie, tokrat si pa me razočaral :D ..takega razmišljanja pa nisem od tebe niti pod razno pričakoval..ne mislim niti komentirati, bom samo rekel, da vsepovsod vozim isto kot doma, da sem že videl tako opevane kulturne avstrijce dirkati čez nepregledne ovinke, da načeloma so evropejci VELIKO bolj kulturni in boljši šoferji od nas ( no italianov ne bi komentiral ), ampak kretene najdeš vsepovsod, seveda so v naši " preljubi" kokoški veliko bolj pogosti, sploh pa vožnja ni več užitek ampak samo strah pred policaji na nemogočih mestih.

100% podpiram referendum, 100% podpiram pure tnt in podobno misleče, čeprav sem sam veliko ( preveč ) na telefonu v avtomobilu in opažam, da je to nevarneje kot hitra ( ne PREhitra ) vožnja.

Lp

Prav. Dosežite referendum in zakone vzemite v svoje roke. Slovenske ceste bodo ziher postale bolj varne.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov