gasperozimek je napisal/-a:lisko je napisal/-a:GapiChrysler je napisal/-a:bom kar tu vprašu da ne odpiram nove teme.
namreč na uho mi je prišlo da policaj ne sme stati na avtobusni postaji ali na zemljišču neke tretje osebe zdaj nevem ali to res drži ali ne. torej da vas policaj ustavi na tujem zemljišču in vam hoče napisati kazen in dati za pihat vam nemora...tako sem jaz slišal zdaj mi pa povejte če je to res
Ne drži.....Na vseh javnih površinah lashko nadzoruje...... avtobusna postaja je javna površina..... in mislim da tudi dva metrski pas ob cesti je ozemlje cestišča.....
Je pa res da če imaš svojo gošo ali travnik...... tam pa ti res nič ne more. Ampak samo v primeru če na njej ni vpisana javna cesta.
torej kaj, če me ustavi na kaki privat zemlji na primer kakega kmeta (kar je pogosto v sitacijah ki sem jih goraj napisal v šenterneju) potem mi nič ne morese lohk ustavim in se mu smejem al se sploh ne rabim ustavt
no, to sprašujem tko na pol zares na pol za hec, če je kdo slučajn že imel kako tako situacijo
Če te ustavi na cesti , ki je vpisana v kataster oz. opredeljena kot cesta potem te lahk......in ni pardona

Drugo pa je če te ustavi na sred travnika (kjer ni seste je samo traktorski kolovoz)..... takrat te lahk ustavi tudi če nimaš izpita pa ti nič ne more... Tudi na svoji nivi lahk orješ brez izpita za traktor.... ampak do njive se ne smeš pripeljat po drugi zemlji kot svoji in ne po javni cesti. Vsaj kok jaz vem...