Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 02, 2008 12:17 am

gasperozimek je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
GapiChrysler je napisal/-a:bom kar tu vprašu da ne odpiram nove teme.
namreč na uho mi je prišlo da policaj ne sme stati na avtobusni postaji ali na zemljišču neke tretje osebe zdaj nevem ali to res drži ali ne. torej da vas policaj ustavi na tujem zemljišču in vam hoče napisati kazen in dati za pihat vam nemora...tako sem jaz slišal zdaj mi pa povejte če je to res

Ne drži.....Na vseh javnih površinah lashko nadzoruje...... avtobusna postaja je javna površina..... in mislim da tudi dva metrski pas ob cesti je ozemlje cestišča.....

Je pa res da če imaš svojo gošo ali travnik...... tam pa ti res nič ne more. Ampak samo v primeru če na njej ni vpisana javna cesta.

torej kaj, če me ustavi na kaki privat zemlji na primer kakega kmeta (kar je pogosto v sitacijah ki sem jih goraj napisal v šenterneju) potem mi nič ne more :D se lohk ustavim in se mu smejem al se sploh ne rabim ustavt ;) no, to sprašujem tko na pol zares na pol za hec, če je kdo slučajn že imel kako tako situacijo

Če te ustavi na cesti , ki je vpisana v kataster oz. opredeljena kot cesta potem te lahk......in ni pardona :) Tudi mene so ustavli na avtobusni postaji....

Drugo pa je če te ustavi na sred travnika (kjer ni seste je samo traktorski kolovoz)..... takrat te lahk ustavi tudi če nimaš izpita pa ti nič ne more... Tudi na svoji nivi lahk orješ brez izpita za traktor.... ampak do njive se ne smeš pripeljat po drugi zemlji kot svoji in ne po javni cesti. Vsaj kok jaz vem...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Ne mar 02, 2008 9:24 am

Mene so ustavili z radarjem na avtobusni postaji,pa sem jih tožil ker zakon pravi,da na avtobusni postaji ne sme stati drugo vozilo kot avtobus.
Tožbo sem dobil pravtako opravičilo s strani policije in kazen je bila ovržena!
Tak da po zakonu nimajo kaj stati na avtobusnih postajah!
Z video materialom jih lahko zašiješ če imajo prižgan motor! Spet zakon več kot 3 - 5 min ne smeš meti avta prižganega ko stoji! Na zemljišču tretje osebe tudi nimajo kaj iskati če jim lastnik zemljišča ne da dovoljenja!
ozemlje cestišča je pol metra, maximalno 1 meter od cestišča oziroma pločnika!
Sorry za off.
Make my day

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne mar 02, 2008 11:19 am

velenje-arja vas v delu vinske gore. prvo križišče (pri gostilni Hren)- 100 m pred in po križišču je omejitev 60, vmes pa s vsake smeri avtobusna postaja. ko se pelaš mimo, je ovineki ki je toliko zaokrožen da ne opaziš avtobusne postaje in ko jo opaziš te čaka policaj z radarjem, ki se smihlja ker te je dobil. v vinski gori mamo 2 taka križišča.prav tako omejeno na 60 je malo naprej od gostilne Hren proti velenju. enako je z obeh strani avtobusna postaja in imata dolgo progo (tam ko avtobus not zavije)-skor že pristajalno stezo in ko se policajem zahoče, ostavljajo ko nori(beri nad tri voznike vsaj).ponavadi (ko se ogreje) ustavljajo motoriste, ker je cesta skor ravna in se lahk kamot pelaš 160 ali več.ponavadi na prvi postaji čakajo z radarjem, pri gostilni Hren pa te policaj pridno ustavi.
Lep pozdrav :)

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Ne mar 02, 2008 11:22 am

Badmike je napisal/-a:Mene so ustavili z radarjem na avtobusni postaji,pa sem jih tožil ker zakon pravi,da na avtobusni postaji ne sme stati drugo vozilo kot avtobus.
Tožbo sem dobil pravtako opravičilo s strani policije in kazen je bila ovržena!
Tak da po zakonu nimajo kaj stati na avtobusnih postajah!
Z video materialom jih lahko zašiješ če imajo prižgan motor! Spet zakon več kot 3 - 5 min ne smeš meti avta prižganega ko stoji! Na zemljišču tretje osebe tudi nimajo kaj iskati če jim lastnik zemljišča ne da dovoljenja!
ozemlje cestišča je pol metra, maximalno 1 meter od cestišča oziroma pločnika!
Sorry za off.

Hm, zanimivo tole z avtobusno postajo. Mene so dvakrat ustavili na busni, samo avta niso imeli direktno na postaji (kjer ustavlja bus), ampak enkrat na travniku za postajo (litijska) enkrat pa na pločniku poleg postaje (tam kjer pešci stojijo (poljanska)). Na plocniku in travniku pa zgleda lahko stojijo al kaj... :roll: Drugace pa po Lj ob vecernih urah, ko busi vec ne vozijo (pa vcasih tudi cez dan), na veliko stojijo po busnih postajah.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Ne mar 02, 2008 12:18 pm

lisko je napisal/-a:Kaj pa Stražunski gozd u Mb? kok je tam men znano je tisto maribor....se pravi omejitev 50 ker ni nikjer druge table...... Cesta je široka na vsaki strani pa samo gozd.

To tudi mene zanima, ker se dostikrat tam peljem. Drugače pa na teznu v mariboru (ptujska ali zagrebška po večini) dnevno srečujem srebrno hondo accord.

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Sr maj 28, 2008 8:36 pm

Eno opozorilo za Ljubljancane..v zadnjem tednu sem dvakrat opazil da stojijo na Roski, in sicer na uvozu do tistega novega bloka pod Gradom. Ustavljajo pa tako, da moras zapelat na plocnik :!: Res varno in to..Roska je pa na tem odseku seveda 4pasovna, siroka, pregledna..klasika pac. :roll:

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr maj 28, 2008 9:40 pm

Psepi je napisal/-a:cesta Krško-Drnovo(proti AC izvozu sredi največje ravnine je za kratko obdobje tabla 60m, ker je drugje 90... Seveda ne stojijo tam ko se ljudje mimo petrola vozijo 120km/h.... gledajo kdo gre 67km/h)..

Pravite da jim gre samo za denar.... zakaj potem tukaj kaznujejo za 7kmh preveč, namesto da bi pri tem petrolu, kjer grejo 30kmh več? Potem so na izgubi, ne štekam....

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 28, 2008 9:44 pm

am zaloška - standard v smeri proti mostam, ali pa v obratni smeri pri postaji proti polju, čisto pri sombrerotu
potem nasproti porodišnice kjer je omejitev 40 ;)

Uporabniški avatar
Mosa
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Šiška

Napisal/-a Mosa Sr maj 28, 2008 9:46 pm

Stojijo doskrat pr semaforju pred slovenija avtom (Šiška smer Šentvid) pa za McDonaldsom pr avtomontaži una avtobusna isto v šiški smer šentvid pol so pa proti centru direkt nasprot meka. Pa še pr stegnah sm jih vidu zej ene parkrat uzadi una ta dolga cesta pr Mercator hipermarketu v smeri centr pr unih tehničnih pregledih.

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle Sr maj 28, 2008 10:19 pm

RED_line je napisal/-a:glupa lokacija? ko greš čez most v semedeli proti kopru. takoj po mostu čakajo (valjda, je klanček). na začetku in na koncu izolske obvoznice. kaj delajo tam piz** ne pomnim ene nesreče da se je na teh lokacijah zgodila. skratka na samih ravnih cestah merijo.

sicer je blo kar nekaj nesreč na koncu izolske obvoznice. a zadnje čase policaje večkrat vidim merit 200m naprej pri hill burgerju. razlaga: na koncu izolske obvoznice je omejitev 90 malo naprej na naslednji ravnici pa 50. :roll:

pod semedelskim mostom pa veš komu delajo družbo ;) po kopru pa se jih itak najde samo tam kjer so dvopasovnice (axle in nasproti porscheja) in to le v večernih urah, da bi komu padlo na pamet urejat promet na križišču v času konice :idea:

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če maj 29, 2008 7:21 am

Pavel_P je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:cesta Krško-Drnovo(proti AC izvozu sredi največje ravnine je za kratko obdobje tabla 60m, ker je drugje 90... Seveda ne stojijo tam ko se ljudje mimo petrola vozijo 120km/h.... gledajo kdo gre 67km/h)..

Pravite da jim gre samo za denar.... zakaj potem tukaj kaznujejo za 7kmh preveč, namesto da bi pri tem petrolu, kjer grejo 30kmh več? Potem so na izgubi, ne štekam....

Ker jim tisti s 30 km preveč ne ustavijo.

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Če maj 29, 2008 8:34 am

Dolenska cesta v Ljubljani: edina vpadnica ki ima omejitev 50 v Ljubljani (zakaj? nimam pojma!).

nič ve so popravili na 60 8)
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če maj 29, 2008 8:36 am

NaceM je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:

Ker jim tisti s 30 km preveč ne ustavijo.

Aha, in potem ko bo ta isti pripeljal 67 na omejitev 60, bo pa ustavil?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če maj 29, 2008 9:00 am

Karneki je napisal/-a:Dolenska cesta v Ljubljani: edina vpadnica ki ima omejitev 50 v Ljubljani (zakaj? nimam pojma!).

nič ve so popravili na 60 8)

off: pravtako so označili letališko z omejitvijo 60 km/h a kaj ko nekateri še vedno vozijo 50 km/h :evil:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 4 gostov