Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To avg 26, 2003 8:29 pm

glede pospeškov dam še eno stran za pogledat kak je vrstni red :wink:

http://www.0-100.it/supercars/classifica/top69_engl.html

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura To avg 26, 2003 8:43 pm

Tele lancie so zame najlepši avteki na svetu... koliko let star design pa še zmeraj mi gredo dlake pokoncu ko jo vidim, sicer meni je nalepša Martini model, slin, slin.
Cena je pa mogoče par sto tisoč previsoka, vendar je v mejah normale, še posebej če je avto dobro ohranjen in glede na to da je zadnji letnik proizvodnje.
Je pa nažalost to avto_STOŠEK, poraba se zavrt tudi do 50l/100 km če je gas do pleha... :shock:
še pra linkov:
http://web.tiscali.it/deltona/1/img/main.htm
http://www.lanciadelta.org/main.htm
http://digilander.libero.it/hfalex/index2.htm
Zadnjič spremenil bravura, dne To avg 26, 2003 8:53 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

galli
Nov uporabnik

Napisal/-a galli To avg 26, 2003 8:47 pm

samo od jokerja tale lancia je pa samo za vikat kle pr men 100m stran ma punco al neki takega pa se kolega ga pozna tko da sm vidu to lancio ze 100* pa morm rect usakic k sm jo vidu samo samo aaaaaaaaaaaaa lahko bi dal za prtegnt en krog, pa se kukr sm jst vidu je pocas vozu ( kar ne vrjamem ) ker ko imas enkrat tako posast ne vozs pocas hvala!!!
lp

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex To avg 26, 2003 9:52 pm

Najhuje pa je da se ti pri taki pošasti zgodi tole kar je vidno na tem linku od @bravure.. :!:
http://digilander.libero.it/hfalex/index2.htm
:?
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Sr avg 27, 2003 6:16 pm

Martini izvedbo ima en tip iz okolice Domžal in je reku da mu je en šejk al kaj jest vem kakšen naziv naj bi tip imel, ponujal skoraj isto ceno kot je bila nabavna. Res pa je, da je takih kot jo ima on samo 300 narejenih. In če potem računaš da jih je ziher pol pod rušo potem je visoka cena čisto logična.

Pa še to. Vseh tistih 300 so v tovarni imeli popisanih tako da so vedeli kdo je lastnik.

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Napisal/-a +Gambit+ Sr avg 27, 2003 6:41 pm

Hehe, vsekakor bo dobu svoj dnar, brez skrbi...avto je nov.Dobesedno.V EU se tre zbiralcev, ki bi za tak avto odstel velik vec kot 3,5 miljona...ne dvomim da bo avto v roku enga leta prodal, jst bi ceno se velik bol navil...

Andy77 : Prosm ne primerji ga s Carrero...kle se govori o eni izmed zadnjih rally legend, Carrer je pa k dreka...pac stvar okusa, vem...samo tale Lancia ima tradicijo, v njej si neki hudo posebnega (za avto. poznavalce), medtem ko si v Carreri eden izmed mnogih papkov...

ce bi mel 3,5 miljona bi jo kupil.Takoj.Ne vem, kje bi za tok mal dnarja dobil tak avto no.
Slika
02' TOUGE GHOST

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr avg 27, 2003 7:32 pm

akira dvomim,da so fantje,ki si privoščijo carrero papki :evil:

me zanima kaj boš ti sposoben peljat v življenju :roll:

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr avg 27, 2003 7:34 pm

Akira Speedstar je napisal/-a:V EU se tre zbiralcev, ki bi za tak avto odstel velik vec kot 3,5 miljona...ne dvomim da bo avto v roku enga leta prodal, jst bi ceno se velik bol navil...

zato pa se avto prodaja vsake toliko...ze par let...
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

LordFebo
Nov uporabnik

Napisal/-a LordFebo Sr avg 27, 2003 9:37 pm

Crna integralka ima 182 kW, kar lahko potrdim z izpisom iz testerja (ne tako, kot eni, ki oglasujejo 270 konj, nakar se izkaze, da komaj dosega tovarniske rezultate). Do sto ima zmerjene 5,3 sekunde (odvec je, da se zdaj razvije razprava, ali je temu res tako - sam sem zmeril in kar se mene tice, je podatek verodostojen, dasiravno se zavedam, da napaka gotovo obstaja). Ta integralka je zadnja serija (evo 2) in je dalec najbolj ohranjena od vseh (petih) v Sloveniji. Res je, da ima 120.000 kilometrov, vendar je bil motor 15.000 km nazaj povsem obnovljen (novi bati, nova glavna gred in odmicne gredi, novi ventili...), turbina je nova (400.000 SIT), vse zavore so nove, cisto vsa plastika in luci so nove, hladilniki so novi, sklopka je nova... S tem nocem povedat, da je bil avto sesut in sem ga bil primoran obnovit. Nak, za svoja avta skrbim pretirano in menjam reci (recimo luci) samo zato, ker 'izgledajo' stare (primer: poglejte slikice in videli boste, da je ena meglenka temnejsa od druge. No, zdaj ni vec, ker sem kupil novo.) Verjamem, da se to nekomu zdi cez les, samo to je odgovor na vprasanje, zakaj ima avto tako ceno. Denarja ne potrebujem in brez tezav imam lahko avto se deset let (takrat bo imel najmanj dvakratno vrednost). Prodam ga, ce se najde tehnicno kulturen kupec, ki ve, kaj kupuje. Za 3,5 milijone tolarjev kupec ne bo dobil 250 konj, blazne pospeske in neverjetno lege na cesti. To je v drugem planu, kajti za ta denar bo dobil lancio delto integrale, eno zadnjih avtomobilskih legend, kakrsnih ne delajo vec. Drugace pa dobite se vec podatkov o mojem avtu na nasem mnenjalniku (www.joker.si/mnenjalnik).

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Napisal/-a +Gambit+ Če avg 28, 2003 12:31 am

menjekul je napisal/-a:akira dvomim,da so fantje,ki si privoščijo carrero papki :evil:

me zanima kaj boš ti sposoben peljat v življenju :roll:

Ne mi zdej dajat pridig...tist k ma velik dnarja pa bi rad sminkiru...bo kupu Carerro, tist k pa hoce vsakic s spostovanjem v avto sest, pa se zavedat, da sedi za volanoom prvaka, bo pa pac lancio kupo...pa ne mi zdej da ni v Porschejih papkov...vsak mulac z mal vec kesa si boxerja kup.
Slika
02' TOUGE GHOST

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če avg 28, 2003 6:37 am

Akira Speedstar je napisal/-a:
Ne mi zdej dajat pridig...tist k ma velik dnarja pa bi rad sminkiru...bo kupu Carerro, tist k pa hoce vsakic s spostovanjem v avto sest, pa se zavedat, da sedi za volanoom prvaka, bo pa pac lancio kupo...pa ne mi zdej da ni v Porschejih papkov...vsak mulac z mal vec kesa si boxerja kup.

dečko pojma nimaš o lancia delti :evil: in u boxterju lahko samo sanjaš :!:
sploh ti ne pridigam.si pa nesramen,da ljudi kličeš papke pa sploh nimaš podlage za to.sploh veš kaj papak pomeni :?: :?

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če avg 28, 2003 6:50 am

menjekul je napisal/-a:
Akira Speedstar je napisal/-a:

dečko pojma nimaš o lancia delti :evil: in u boxterju lahko samo sanjaš :!:
sploh ti ne pridigam.si pa nesramen,da ljudi kličeš papke pa sploh nimaš podlage za to.sploh veš kaj papak pomeni :?: :?

Moram rečt da je ponavadi tako da vsi, ki imajo "navadne" porsche-je ( boxer, navaden 911 ) ponavadi nimajo za burek, in so kumi sklepal denar za tak avto.

Edini, ki so v mojih očeh "frajerji" so tisti ko majo dnar za avto kupit in nato še modificirat, ali pa kupit GT3, turbo ali kaj podobnega.

Tko kot je lord febo napisu je treba za takšne in podobne avte prvo imeti nekaj tehnične kulture ne pa željo biti frajer.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če avg 28, 2003 7:09 am

čakte mal fantje.porsche je porsche.imaš 12 milj za novega osnovnega boxterja?
janez junior porscheja ne rabis nič predelovat.je že dober brez tega.očitno se še nisi peljal v nobenem,če ne ne bi takih neumnosti pisal. gt3 ima kakšno ceno?
za informacijo ti povem,da je gt2 50milj kar pomeni,da je gt3 še dražji.

je res tip faca šele,ko ima toliko denarja preveč :?: :shock:

djte se mal zresnit no.saj je sama stran polna navadnih avtomobilov pa še vedno je kak avto (lepo urejen) vreden pohvale.ne govorit,da so ljudje v poršejih papki,ker po vsej vrjetnosti si to lahko privoščijo prej kot kdo od vas kak spojler :D

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Če avg 28, 2003 7:15 am

Mal si me narobe razumel.

Za tak denar k si ljudje kupujejo "boge" porsche-je bi bilo boljše kupit "slabši" avto in ga upedenat, ker ima avto potemtakem eno osebno noto in je samo tvoj, na pa da ga ma vsak drug u nemčiji, al pa bognedaj da se spraviš u kak Monte Carlo, ka pol zgledaš ko da maš zastavo.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če avg 28, 2003 7:16 am

po mojem je vsa umetnost v tem, da so lancie (delte) ble res zadnji velik uspeh te firme na rally-ih, zato je cena tega avtomobila še prenizka, če primerjaš, kakšen renome imajo. teh avtomobilov je po svetu res zelo malo, nasprotno pa je raznih peršov, ferrarijev in druge robe veliko preveč, da bi še spadal pod eksote (čeprav še vedno pogledamo za njimi)! tu je verjetno glavno vprašanje ekskluzive!!!!!
če bi jst osebno imel 5 milj. sit preveč, bi tut rajš kupu lancio kot pa porša (sem pač nostalgik! :vrum )!
Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Če avg 28, 2003 7:17 am

Akira Speedstar: jaz mislim,da sem te razumel, ostali pa ne. Hoces povedat, da si mularija sedaj lazje privosci take avte, ker jih je vec na trgu in se pol frajerisi ceprav je takih avtov ze ful na nasih cestah , doma pa si zobe vmiva s 4 leta staro krtacko za zobe in ne poravnava dolgov.

Tisti, ki pa kupi tak avto kot je ta pa ve prav zakaj ga je kupil in ga bo znal cenit...nekaj takega, no.

Jaz tudi poznam ene par podobnih primerov, na mojo zalost.
He pa tudi poznam enega "papka", ki se po kopru vozi s porschejem!
Lejte ki besedo papak sem dal v narekovaje!!! :lol:

LordFebo: moram pa priznat, da si ti krivec (skupaj s tvojimi clanki o tem avtu), da mi je Delta postala ful vsec in sem hodil na rallyje samo zato, da vidim Bubnicevo lancio!
Tako je ce ne ves kaj vse stoji za ceno avtomobila (tudi sam sem se te malo privoscil-ne bit jezen za to hehe, se opravicujem) ampak meni se zdi cena vseeno ful visoka, ce vem, da lahko tak avto dobim tle cez mejo za pol cene ceprav res ne vem kako je avto ohranjen in tako naprej......

Pa brez zamere, zgoraj napisano je samo moje misljenje.

LP
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če avg 28, 2003 7:28 am

johnyr je napisal/-a:Mal si me narobe razumel.

Za tak denar k si ljudje kupujejo "boge" porsche-je bi bilo boljše kupit "slabši" avto in ga upedenat, ker ima avto potemtakem eno osebno noto in je samo tvoj, na pa da ga ma vsak drug u nemčiji, al pa bognedaj da se spraviš u kak Monte Carlo, ka pol zgledaš ko da maš zastavo.

"bogi" porsche sploh obstaja :shock: :?:
ti dečko lepo sem te razumel in sem točno vedel kaj boš napisal.nič pametnega.
golfov je veliko,puntotov,cliotov,206-tic,hond,astr,focusov,itd....pa vsak da gor druga lita platišča(čeprav se oz racingu nihče ne zna ognit in so vsi potem isti :har ),zatemni šipe,mal "čirečare" (z res poceni stvarmi) pa ga vsi hvalijo kok je avto super oh in sploh.
koliko je boxterjev v nemčiji je sploh irelevanten podatek poleg tega si hudo mimo vsekal.zakaj ne bi šel v monte carlo z boxterjem :?: :evil:
a tvoj clio se pa lahko kotali kjer hoče :?:

fric
Novinec

Napisal/-a fric Če avg 28, 2003 8:45 am

Jaz pa cenim vsakogar, ki ve kaj vozi in tisto vozi z dušo, pa naj bo to Fičo, 911 ali pa Delta. Preziram pa ljudi, ki si kupujejo avte zaradi nekega družbenega statusa! In to lastniki porsche-jev v večini so.

Kar se pa tebe LordFebo tiče pa ti želim, da za svoj avto nikdar ne boš dobil kupca. Oz. če že najdeš kupca, ga vsaj dobro oceni in poskrbi, da bo šla ta legenda v prave roke, ki bodo avto vzdrževale vsaj tako dobro kot ti!

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Če avg 28, 2003 8:56 am

fric je napisal/-a:Jaz pa cenim vsakogar, ki ve kaj vozi in tisto vozi z dušo, pa naj bo to Fičo, 911 ali pa Delta. Preziram pa ljudi, ki si kupujejo avte zaradi nekega družbenega statusa! In to lastniki porsche-jev v večini so.

Kar se pa tebe LordFebo tiče pa ti želim, da za svoj avto nikdar ne boš dobil kupca. Oz. če že najdeš kupca, ga vsaj dobro oceni in poskrbi, da bo šla ta legenda v prave roke, ki bodo avto vzdrževale vsaj tako dobro kot ti!

Strinjam se 100% z tvojo izjavo.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Če avg 28, 2003 9:03 am

Lord Febo: Zakaj ne gres s tvojo Delto na turisticni rally starodobnikov Adria Classic?
Dejstvo je da gre pri delti za star avto ki pa vpr. kako je z vzdržljivostjo le-tega.
Če bi ga imel res samo tko ljubiteljsko-zbirateljsko-samo za v nedelje=O.K.
kot edini avto pa ni šans--ker se enostavno ne mislem skoz trest kdaj bom na cesti ostal pri tolk starem avtu=in kolk časa mi bo nasplošno zdržal.Kje dele dobit itd.? skratka delta je sigurno ljubiteljski avto=za takega morš met pa $$$ pa še enkrat $$$

Ma Safrane: ma kaj pises neumnosti? :lol:
Kaj 94 letnik avta ti ne bos vozil, ker je ful star in, ker se bo vsak cas razpadel??
Pa sej ne prodaja prvega Forda na svetu ampak 9 let star avto, za katerega je skrbel bolj kot pa za odstranjevanje mufe z marmelade:) :lol: :lol:

Moja mazda je 92 letnik in bo po vsej verjetnosti prezivela tvojega safrana :) Ok Joke sorry!!
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov