Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po apr 07, 2008 5:54 pm

Reber, sožalje, a mislim, da je ubežnik že poštimal svoj Peugeot in s tem zakril dokaze o trčenju. Bi moral na lastno pest mimo kleparjev in vohuniti če je pred kako delavnico parkirano ustrezno vozilo. Če je pobegnil in ga ni bilo "doma", je že vedel kaj dela. Če me spomin ne vara, imaš ti pa res smolo s takimi jajčarji.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po apr 07, 2008 6:10 pm

kaj češ...men je tut en na parkirplacu butnu v rit avta (v Laškem na pivu in cvetju). mogu je bit nek nizek avto.avto ni zavarovan za parkirplac, tak da se lahk pod nosom obrišem za nezgodo
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To apr 08, 2008 11:22 am

Hvala za sožalje ... res imam smolo, same take brezvezne stvari, niso velike poškodbe, so bolj buške in praske, ravno toliko, da je treba barvat ... to pa ni poceni, ali pa če pustim avto obuškan :(

No, zadeva je takale, v nedeljo sem še malce sitnaril policajem in zvečer malo pred deseto me končno pokliče policaj, ki obravnava primer in mi pove, da je dobil "depešo" iz Jesenic in da so našli dva, oziroma enega kandidata ...

Našli so točno tisti P-206, ki ima na koncu v registrski 355 (no, upam, da nisem razkril preveč osebnih podatkov :P ), ampak ...

Omenjeni P-206 ima razbito ogledalo, oziroma mu manjka tista plastika, ki mu je padla dol, menda celo ostalo plastiko nekoliko razbito, v poročilu pa menda piše, da ima razbito steklo ogledala :shock: ja, razbito steklo ... ampak ne piše pa, ali se razbito steklo nahaja na ogledalu ali pa piše razbito kar tako, ker verjetno stekla sploh ni, ker ga je itak izgubil. Blejskega policaja je to motilo in je rekel, da si bo šel vozilo ogledat sam osebno na Jesenice, ampak šele v sredo, torej jutri :? ko je na šihtu. V tem času lahko lastnik sicer popravlja, zakriva dokaze, ampak jeseniški policaji so videli, kar so videli, tako da bo v primeru dodatnega prikrivanja dokazov sral v lastno skledo ... je pa skoraj sigurno tajil dogodek, ker policaj ni omenjal nobenega priznanja :?

Razmišljam o tem, da bi predlagal policiji, da odstopijo od pregona po uradni dolžnosti, če se povzročitelj/ica odloči da vse lepo prizna in da kupon ... ker v nasprotnem primeru tvega, da dobi kazen za pobeg + regres pri zavarovalnici, ker pri pobegu kupon ne velja, oziroma povzročitelj plača škodo.

Moj interes ni, da bi bil povzročitelj kaznovan, čeprav sem bil zelo jezen, sedaj sem že malo manj ali pa precej manj, ker je informacija vzpodbudna, čeprav glede na sposobnost/nesposobnost policije nikoli ne veš, kaj bodo zašuštrali. Lahko se celo zgodi, da bodo na koncu rekli, da je premalo dokazov :? in kaj takega je pri nas povsem mogoče :evil:
Podobno se je zgodilo pred leti http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=15598 lastnik avta je zatajil, čeprav sem primer raziskal sam ... in ga tudi skoraj dokazal, pravim skoraj, ker dokazov niso upoštevali :evil:

Ali lahko torej policija odstopi od uradnega pregona, če se s povzročiteljem dogovorimo in če bo hudo narobe, če zavarovalnici ne omenjamo nič, saj jim ni treba vedeti, se delamo neumne, mogoče bi povzročitelj raje priznal kot sicer, če ve, da mu grozi kazen in regres :?:
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To apr 08, 2008 11:37 am

no vsaj nekaj pozitivnega :D

am težko da bo policija odstopila od pregona, ker enkrat ko je zagnan "policijski stroj" ta mora zadevo tudi rešiti po svoji dolžnosti.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To apr 08, 2008 11:40 am

Pa imas price ki lahko potrdijo da je povzrocil prometno nesreco? Ce ne, je tvoja beseda proti njegovi - ne bo placal kazni zaradi povzrocitve prometne nesrece, pa tudi na zavarovalnici najbrz ne bo slo skozi in bo deljena krivda. Jaz sem v takem primeru koristil kasko, ker nisem uspel nicesar dokazat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To apr 08, 2008 11:59 am

bzzero je napisal/-a:Pa imas price ki lahko potrdijo da je povzrocil prometno nesreco?

reber je napisal/-a:Aja, priče so pa 3, slišali so pok in škripanje gum, ena priča je videla črn avto ... no, jaz kot voznik oškodovanec, sem videl kakšen avto in zadnji del registrske, mislim, da je to dovolj dokazov, poleg tega pa še odpadli deli iz črnega P-206.

odgovor na dlani @bzzero samo brati je potrebno ;)

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash To apr 08, 2008 12:05 pm

kkr zacne policija resvat probleme, jih nebos sprajo bek :D to bojo sli do konca, oz. naj bi sli, ampak cez 1 leto nebo ne duha ne sluha o ttmo primeru :D
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber To apr 08, 2008 12:35 pm

No ja, s tistimi pričami je bolj tako, videli so bolj malo, lahko pa nedvoumno potrdijo, da avta nisem premikal, položaj avta pa je bil s strani policije poslikan in izmerjen.
Sicer pa policija pobege drugače obravnava, saj nekdo, ki naj ne bi bil kriv naj tudi ne bi imel razloga pobegniti, mar ne, enako bi verjetno ravnala pravna služba na zavarovalnici.

Ne bom se veselil, dokler primer ne bo rešen, imam kar nekaj slabih izkušenj s sposobnostjo policije, še posebej pa zavarovalnico :evil:

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To apr 08, 2008 1:52 pm

adis je napisal/-a:
bzzero je napisal/-a:Pa imas
Koda: Izberi vse
price ki lahko potrdijo da je povzrocil prometno nesreco
?

reber je napisal/-a:Aja, priče so pa 3, slišali so pok in škripanje gum, ena priča je videla črn avto ... no, jaz kot voznik oškodovanec, sem videl kakšen avto in zadnji del registrske, mislim, da je to dovolj dokazov, poleg tega pa še odpadli deli iz črnega P-206.

odgovor na dlani @bzzero samo brati je potrebno ;)

To sem prebral, ampak pravim... price ki lahko potrdijo da je povzrocil prometno nesreco

Tako da ti preberi (Adis), preden se vsajas

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To apr 08, 2008 1:59 pm

reber je napisal/-a:No ja, s tistimi pričami je bolj tako, videli so bolj malo, lahko pa nedvoumno potrdijo, da avta nisem premikal, položaj avta pa je bil s strani policije poslikan in izmerjen.
Sicer pa policija pobege drugače obravnava, saj nekdo, ki naj ne bi bil kriv naj tudi ne bi imel razloga pobegniti, mar ne, enako bi verjetno ravnala pravna služba na zavarovalnici.

Ne bom se veselil, dokler primer ne bo rešen, imam kar nekaj slabih izkušenj s sposobnostjo policije, še posebej pa zavarovalnico :evil:

Zelim ti veliko srece. Jaz nisem uspel oz. sem prej obupal in koristil kasko. Ker sem pocakal na kraju dogodka, mi je kasneje policija poslala le kazen za voznjo preblizu roba voznega pasu, onemu ki je usel pa kazen zaradi neprilagojene hitrosti. Tako da sva oba placala. Eden vec drugi manj. Se ne splaca.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 To apr 08, 2008 5:55 pm

Takrat, ko policija "vstopi" v postopek, potem pobegli plača kazan za povzročitev z pobegom. Tudi, če bi ti odstopil od prijave. Lahko ti kvečjem nabijejo kako v smislu lažne prijave.

Kar se tiče prič:
Si siguren, da se bodo izpostavili in rekli: To je nedvoumno avto, ki je povzročil nesrečo in pobegnil. Brez tega je: rekla kazala. Razen, če vztrajaš na laboratorijski raziskavi tuje barve na tvojem vozilu. Samo za primerjavo bo pa kaj?

Pa jeseniški policisti bi (so) poslikali ta avto. Če niso so amaterji.

Upam, da bo v tvojo korist vse skupaj. Ker mi gredo na k.... taki, ki kaj storijo potem pa zbrišejo.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber To apr 08, 2008 8:18 pm

Hja, policaji imajo odpadle dele iz peugeota, tako da lahko primerjajo, kako, je pa njihova stvar ... če bodo pa zajebal, pa najbolje, da vložim tožbo zoper policijo.

Če bo vse po sreči, bom jutri izvedel kaj, če bo šel blejski policaj na ogled peugeota, če ga bo seveda dobil doma ali pa kje drugje ...
Jutri tudi prevzamem naročeno ogledalo, sedaj samo steklo (cena 55eur) da se sploh lahko nemoteno vozim v rikverc, pa da kaj vidim, ane. Avto bom dal popravljat šele v mesecu maju, ker imam konec meseca pot v Italijo (sejem Pordenone in še eni opravki), tam pa človek nikoli ne ve ...če slučajno pokasiram še kakšno buško kje na parkplacu :evil:

Kako se bo izteklo bom poročal, mogoče že jutri.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Sr apr 09, 2008 3:17 pm

Obljubljeno poročilo:

Danes me je blejski policaj, ki je delal na primeru, poklical in povedal, da je zadeva rešena. Povzročitelj/ica je priznal/a ... kdo je bil (moški ali ženska) mi ni povedal, niti pri kateri zavarovalnici, sporočil je, da je rešeno in da se lahko jutri zglasim na PP in izpolnim neko vlogo ... da gre zadeva naprej na zavarovalnico in da oni uredijo, kar imajo za uredit.

Kaj naj še rečem drugega kot :D no, upam, da ne bodo zavarovalničarji kaj zasrali, če je že policiji uspelo rešiti primer.

Mimogrede, nabavil sem kamero, ki jo bom vgradil pod ogledalo na vetrobranskem steklu v kabini ... to imam namen že kar nekaj mesecev, sedaj pa sem se resno odločil in ... bom naredil video nadzorni sistem v avtomobilu, da bom lahko snemal med vožnjo :twisted: sistem bo malo za hec, še bolj pa zares 8) tudi ta sistem bo, ko bo končan, podrobno predstavljen ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr apr 09, 2008 3:43 pm

:tomidelej:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr apr 09, 2008 4:47 pm

Me veseli, da so bumbarja dobili in je celo priznal. Itak boš izvedel kdo je, drugače nevem kako bi lahko uveljavljal škodo na zavarovalnici.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Sr apr 09, 2008 5:52 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Me veseli, da so bumbarja dobili in je celo priznal. Itak boš izvedel kdo je, drugače nevem kako bi lahko uveljavljal škodo na zavarovalnici.

Zapisnik policije. Le tega dobi zavarovalnica.
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr apr 09, 2008 5:57 pm

kako pa misls to izvest s kamero? dost zanimiva ideja sam js nevem cist tocn kako bi to naredu da nebi blo cist zanic.. za kokrtok dobr sistem bi mogla kamera met svoj disk, tega je pa treba spet nekam dt in je takoj povn krame povsod :(

drgac pa fajn da si dobu zadoscenje..

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Sr apr 09, 2008 7:05 pm

No, kot sem že napisal, pravzaprav mi je vseeno, kdo je povzročitelj, itak ga bo štrafala zavarovalnica pa še država :? sicer si je pa sam kriv, kaj pa beži ... po eni strani se mi smili, po drugi strani si pa lahko le mislim: tudi jaz se njemu nisem smilil, ko je pobegnil ...

O kameri sem razmišljal že dolgo, vse se pa zatakne pri ceni. za dobro sliko in posnetek, naj bi bila dobra kamera in tudi snemalna oprema. Za začetek imam sedaj kamero, ki dimenzijsko ustreza, slikovno pa bo tudi kar v redu, čeprav je še vedno v nizkem rangu. Snemal bom za začetek na videorekorder v prtljažniku, kasneje bom verjetno uporabil PC s kartico za kamero in snemal na disk. Seveda vsak projekt nekaj stane, predvsem pa vzame precej časa.
Za začetek bo videorekorder dober, ker bom ob začetku vožnje samo pritisnil record ali pa se bo vključilo samo od sebe, ko pa avto ugasnem, pa neha snemat. Itak posnetka ne bo nihče gledal, razen v primeru če se kaj zgodi. Mogoče bi s posnetkom lahko poskusil dokazovat nedolžnost, če bi kakšen policaj hotel kaj obtožit kakšno rdečo luč, hitrost in podobno. Hitrost se da izračunat po posnetku in to zelo zelo točno.
Zaenkrat je to zelo resna ideja, najprej moram narediti nosilček za kamero, potem pa naprej. Da ne bo off topic, vsekakor bom projekt in raziskave na tem področju nekje predstavil, verjetno na elektron.si ;) ali na moji strani.

Pogovarjal sem se že s policaji o snemanju, za sodišče menda ne velja nič, za policaje pa bi bila to zelo dobrodošla sled in dokaz, ki bi jih pravilno usmeril. Dejansko bi se policaji posnetka razveselili, še posebej, če bi s pomočjo posnetka lažje rešili primer. Aja, pa nalepko bom dal na šipo, da je vozilo pod video nadzorom ... :P Kasneje pa dodam še kakšno kamero, da snema okolico avtomobila nekje na parkirišču, če ga mi kdo obuška, pa ga bomo dobl :twisted:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr apr 09, 2008 7:50 pm

videorekorder? :o rofl :lol: popolnoma nesprejemljivo ce mene uprasas :P

kar se mene tice more bit kamera supermini in more bit sposobna precej visokih resolucij + more met avtomatsko zaslonko, vseskup se more pa shranjevat na disk, ki je v najslabsem primeru v glove compartment-u, snemat more pa ciklicno saj ene 48ur.

cena bi mogla bit pa nekje do 400e.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr apr 09, 2008 8:03 pm

Tudi jaz se pridružujem za kakšen tak video sistem, če se bo gradil. Sicer ga do sedaj nikoli nisem potreboval, na srečo še nisem imel takšnih situacij, avto je tudi zavarovan za parking; ampak nikoli se ne ve. Narod je pol hudiča.

Videorekorder niti ni tako slab. Dobiš jih že na vsakem bolšjaku, ljudje jih odpisujejo ker jih je pač čas povozil. treba ga je le predelati na 12 V, izdelati vezje za vklop in izklop snemanja ko je to potrebno (razni šok in PIR senzorji). Mogoče še celo multiplekser za istočasno snemanje iz večih kamer.

Če ne, pa namesto kasetnega videorekorderja uporabiš takega na DVD, oziroma z vgrajenim trdim diskom.

Velikost v obojnem primeru ne bi smela biti problem, saj so v velikosti avtoojačevalcev. In če tiste spravimo pod sedeže, v prtljažnik... ni vrag da še tega nebi nekam dali. 8)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov