Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka So apr 05, 2008 12:25 pm

Vedno imam navado da tankam ko zasveti lučka, hkrati pa vedno spremljam število prevoženih km.
Se mi je pa zgodilo nekaj let nazaj, da sem ostal brez goriva. Izracuni po stevcu so sicer kazali da bo treba tankat , vendar ker se lučka ni prižgala sem mislil da sem bolj zmerno vozil in da posledično imam se nekaj km na zalogi. :lol:
Pa se zjutraj okrog sedmih odpravim na delo, in mi direkt pred križiščem v Ljubljani avto kar nanenkrat crkne in noče več vžgat. :shock: Cesta gre tam malce navzgor, tako da porivanje avta odpade, ob cestah pa najmanj pol metra visoki kupi snega. :?
Lahko si predstavljate kako zelo so bili strpni vozniki in da ne omenjam množičnega testiranja sposobnosti njihovih hup. :roll:
Ni bilo druge kot da sem se postavil pred prvega terenca ki me je skušal obvoziti in ga vljudno prosil če me lahko šlepa do prvega parkinga v bližini.(hvala bogu da imam vedo vlečno vrv v avtu)
Ko sem enkrat umaknil svoje vozilo in obljubil gospodu eno kavo ob priliki, sem zacel tuhtati, kaj za vraga se je zgodilo, saj je avto na ravnem spet normalno vžgal.
Ker mi še na pamet ni prišlo da ni benza sem se pogumno podal zopet na cesto. :bonk
Lahko si predstavljate občutke v naslednjem križišču, ko sem podoživel strpnost in končno dojel kje je problem-lučka za benz je crknla. :!: :?: :idea: Imel sem srečo da je bil ob cesti splužen mali dovoz da sem tja poronil vozilo in poklical sodelavca, ki je prinesel benz.
Bila je dobra lekcija in razen tega da sem zamudil v službo eno uro in dobil serviranih nekaj ginekološko-folklornih izrazov, se je vse dobro izšlo.
Od
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo So apr 05, 2008 12:32 pm

Do sedaj še nisem ostal na cesti brez goriva,ko se prižge rezerva takoj tankat.

Uporabniški avatar
_sonček_
Nov uporabnik

Kraj: 10 km iz Gorenje vasi nad Poljanom v hribe

Napisal/-a _sonček_ So apr 05, 2008 12:54 pm

Men, ko pride do rdečega polja je še za 200 km nafte notri. Dobesedno
Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So apr 05, 2008 1:52 pm

ponavadi tankam polno in resetiram števc.in gledam da grem pri okoli 600km tankat na novo.Polo ima tak čudn kesl, ko je baje konične oblike.pri dobrih 400km mi kaže da imam še polovico tanka...tk mal čudn. na AX-u se je pa že tut dogajal da sm za 2€ ali pa 3€ tanku (na črpalki me je model sam gledu :shock: ), sam da sm še mel za enkrat v šolo pa nazaj.se je dalo s hlapi šparat :har
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi So apr 05, 2008 2:31 pm

Imam občutek, da ima dosti avto takšen "koničen" tank... Na audiju 3ki sem naredil s pol tanka 350km , no druga polovica je šla v 120km.... Pri 145ki pa iz sredine na četrt hitro pade toda potem kaže več kot dobro, z lučko sem naredil že čez 50km pa ni crknu avto :)

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle So apr 05, 2008 2:40 pm

@Psepi: tvoja lučka je meni delala kot stroboskop :tomidelej:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So apr 05, 2008 2:43 pm

predno prideš do rdečega polja greš tankat simpl 8)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber So apr 05, 2008 3:43 pm

Mi je že zmanjkalo bencina, ene 3x, temu bi lahko rekel malomarnost :oops:
1x na avtocesti :oops: 2x pa v bližini doma ... potem sem nabavil kantico in jo vozil s seboj. Sedaj sem spet brez kantice, ampak bolj pozorno spremljam kontrolno lučko, oziroma, ko se enkrat prižge, grem čimprej tankat, oziroma natančno spremljam koliko se vozim po tem.
5l kantica v prtljažniku je v takih primerih zelo dobrodošla zadeva, žena jo še sedaj vozi s seboj, pa nikoli ni nič smradu po bencinu.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 So apr 05, 2008 4:15 pm

mi je zmanjkalo ja enkrat...sam to na skuterju...je pa mel tko čuden tank...držal je 7 litrov...od tega je bilo 3,5 litra rezerve...se pravi da sm mel še skoraj polovico tanka ko je kazal kazalec nulo...in pač...kr hitro si pozabu kda je pokazal nulo...na srečo sm pa ostal brez blizu bencinske...in še do bencinske se je klanec spuščal...tko da...sreča...
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So apr 05, 2008 5:43 pm

Zaenrkat še nisem ostal brez bencina, bolj kot na lučko in cagar pa se zanašam na števec prevoženih kilometrov, ki ga resetiram ob vsakem tankanju. Ponavadi tankam na cca 450 prevoženih oz. po potrebi prej (recimo če se odpravim kam dlje). Tako imam vedno nekaj rezerve, če bi se znašel nekje, kjer v bližini ni odprte bencinske. Po izračunu bi z enim tankom prevozil kakih 550km, pol bi pa najbrž že fajn kolcalo (do sedaj sem jih maksimalno 510).

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So apr 05, 2008 6:07 pm

hehe nam je prejsn vikend na poti iz lichtenfelts-a na severu nemcije v slovenijo zmankal benza na avtocesti na zacetku avstrije :>

je blo pol treba okol 7km pes do tankstelle pol pa se nazaj :D adventure :lol:

smo sli s takim avtom k crkne se predn stevcek pride do podna..

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So apr 05, 2008 7:05 pm

Ejjj Soncek A si se po OBVOZNICI fural a ? Kaj pa VINJETA pol jo boš kupil če se lahko brez Nafte okol voziš :shock: 8) A samo koristiš AC do uvedbe vinjet??? ;) :roll:

Še ni zmankal benz sicer pa pokurim ene 4 tanke na mesec 65 litov za do 680km :roll:
Zadnjič spremenil Ivan36, dne So apr 05, 2008 7:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 So apr 05, 2008 7:16 pm

JSt sm samo enkrat ostal brez bencina, pa še to s tujim avtom. Je bla pa sreča, da je blo samo ene 100m od doma, tako da sm sam po kantico z bencinom skočil (mamo doma za kosilnco) . Avto je crknu v enem mal nepreglednem ovinku .. tko kr nevarno. V bistvo malomarnost lasnikov avta, ki nočejo dat popravit števca in lučke za gorivo (oboje hin - laguna pač). Zato natočijo recimo 20 litrov in to naj bi blo za 200km. No pa še za 180 ni blo.

Drugače se s svojim avtom včasih praktično cel mesec vozim z enim tankom in me že malo vest peče, tko da ponavad grem takoj, ko se lučka prižge in natočim teh 40 -45 litrov.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So apr 05, 2008 9:50 pm

zaenkrt še nisemm ostal brez benaz, je šlo pa 2krat mal bolj na tesno (1L oz. za 20km), drgač grem pa skoraj vedno tankat tm med utripanjem lučke (še za cca. 50km) in FILLUP na BC-ju (za cca. 30km).
Slika

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 So apr 05, 2008 11:39 pm

hehe js sem se že z nulo - (prestavo) z ugasnjenim avtom direkt na pumpo prpelu :P
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec Ne apr 06, 2008 4:29 am

Pr mopedu že ene parkrat, pri avtu še nikoli. Naredi pa polo 1.4 z lučko še 100km. Mi je pa za las ratalo priti do pumpe- zadnji km sem se v leru peljal.
Ko se prižge lučka pogledam kilometre, pa vem. In ker me lučka vsakič spravi ob živce ko se notri vsedem, slej ko prej tankam.
L.P.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Ne apr 06, 2008 12:21 pm

tudi sam sem ostal 1x brez goriva zjutraj,ko sem peljal otroke v šolo :x sem se tri dni vozil z lučko :P
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Ne apr 06, 2008 12:30 pm

če ostanes pri starejsem dizlu brez goriva gres enostavno v bliznjo trgovino in nalijes notri jedilno olje.Zagotovo deluje!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne apr 06, 2008 12:36 pm

imilet1 je napisal/-a:če ostanes pri starejsem dizlu brez goriva gres enostavno v bliznjo trgovino in nalijes notri jedilno olje.Zagotovo deluje!

....pri benzinu naliješ liter/dva vode_zagotovo prižgeš nazaj in se pelješ 5-6 km, ampak ko nato crkne, morate vedet, da je "crknil" za en daljši čas..... :lol:

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne apr 06, 2008 12:48 pm

JZ sm ga enkrat izcuzu do konca, da vidm cisto tapravo porabo. :) Blem je, da sm se za 1km zmotu in sm mogu peš bo bencin. :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov