boklavdi je napisal/-a:Kar pa se tiče AC je pa bilo verjetno že ničkolikokrat napisano, da prehitevalni pas ni za vožnjo temveč je namenjen prehitevanju,...ampak,..če jaz prehitevam par avtomobilov ki vozijo 100km/h, jaz pa vozim 120km/h,...potem pa se mi nadutež s štirimi krogci zalima in mi blenda,....
3. odstavek 37. člena ZVCP je napisal/-a:Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
recept je napisal/-a:boklavdi je napisal/-a:Kar pa se tiče AC je pa bilo verjetno že ničkolikokrat napisano, da prehitevalni pas ni za vožnjo temveč je namenjen prehitevanju,...ampak,..če jaz prehitevam par avtomobilov ki vozijo 100km/h, jaz pa vozim 120km/h,...potem pa se mi nadutež s štirimi krogci zalima in mi blenda,....
Naj bo jasno. Blendanje je znak nizke kulture.
Zate blokavdi pa: prehitevanje kolone vozil je v vsakem primeru preopovedano.
Velja pa3. odstavek 37. člena ZVCP je napisal/-a:Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
...pa to hočem povedati.
Bravo...
lpB
Skratka na avtocesti sicer smeš prehitevati več vozil, vendar ne smeš ovirati nekoga, ki pride za tabo (on pa seveda ne voziti več kot je omejitev).
IcEm4n je napisal/-a:Se prav, če ti pri prvo točki, kjer te je sliku, pripelješ 180km/h in na drugi točki 80km/h (da hitrost izgubljaš lepo konstantno), jo odneseš brez kazni, čeprav si šel 50km/h čez omejitev. Fajn, a ne?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov