Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če maj 15, 2008 1:35 pm

No vsekakor bo bolje vozit po predpisih ampak kaj bi se zgodilo.če bi se zmanjšalo število močnih avtov in bi folk kupoval zgolj kavne mlinčke z nizko kubitažo in močjo...
velik manj denarja bi se stekalo v državnega prašička,velik manj goriva in trošarin bi blo in država bi s5 bla prisiljena denar iskat drugje.Blo bi lepo,če bi se državljani oz. vozniki eno leto držali omejitev in kdo bo pol polnil prašička.....
Drgač pa sem tudi jst za umiritev prometa a to na naseljenih območjih.avtocesta pa naj bi le bla neki "raj" za voznika
Za vzgled nam je lahko autobahn v nemčiji.... a to so mokre sanje prenekaterega lastnika jeklenega konjička
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

recept
Novinec

Napisal/-a recept Če maj 15, 2008 1:44 pm

boklavdi je napisal/-a:Kar pa se tiče AC je pa bilo verjetno že ničkolikokrat napisano, da prehitevalni pas ni za vožnjo temveč je namenjen prehitevanju,...ampak,..če jaz prehitevam par avtomobilov ki vozijo 100km/h, jaz pa vozim 120km/h,...potem pa se mi nadutež s štirimi krogci zalima in mi blenda,....

Naj bo jasno. Blendanje je znak nizke kulture.

Zate blokavdi pa: prehitevanje kolone vozil je v vsakem primeru preopovedano.

Velja pa

3. odstavek 37. člena ZVCP je napisal/-a:Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.

Skratka na avtocesti sicer smeš prehitevati več vozil, vendar ne smeš ovirati nekoga, ki pride za tabo (on pa seveda ne voziti več kot je omejitev).

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Če maj 15, 2008 1:46 pm

recept je napisal/-a:
boklavdi je napisal/-a:Kar pa se tiče AC je pa bilo verjetno že ničkolikokrat napisano, da prehitevalni pas ni za vožnjo temveč je namenjen prehitevanju,...ampak,..če jaz prehitevam par avtomobilov ki vozijo 100km/h, jaz pa vozim 120km/h,...potem pa se mi nadutež s štirimi krogci zalima in mi blenda,....

Naj bo jasno. Blendanje je znak nizke kulture.

Zate blokavdi pa: prehitevanje kolone vozil je v vsakem primeru preopovedano.

Velja pa

3. odstavek 37. člena ZVCP je napisal/-a:Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.

...pa to hočem povedati.
Bravo...

lpB

Skratka na avtocesti sicer smeš prehitevati več vozil, vendar ne smeš ovirati nekoga, ki pride za tabo (on pa seveda ne voziti več kot je omejitev).

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Če maj 15, 2008 1:52 pm

Ko nas bodo pa že čist omejili, mi pa ne bo preostalo drugo, kot en Ducati.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če maj 15, 2008 1:57 pm

Se prav, če ti pri prvo točki, kjer te je sliku, pripelješ 180km/h in na drugi točki 80km/h (da hitrost izgubljaš lepo konstantno), jo odneseš brez kazni, čeprav si šel 50km/h čez omejitev. Fajn, a ne?
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 15, 2008 2:29 pm

IcEm4n je napisal/-a:Se prav, če ti pri prvo točki, kjer te je sliku, pripelješ 180km/h in na drugi točki 80km/h (da hitrost izgubljaš lepo konstantno), jo odneseš brez kazni, čeprav si šel 50km/h čez omejitev. Fajn, a ne?

to ne deluje tko.on te "odcita" kdaj si prsu.pa te zacne stopat dokler ne gres meme druge kontrolne tocke.na podlagi casaa ki si ga porabiu da prevozis od a do b.pa razdaljo med a in b on izracuna povprecno hitrost in ce je ta vec kot dovoljena dobis kazn.

aja a kr 80 se bos vozu po avtocesti?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Če maj 15, 2008 2:35 pm

brezveze se mi zdi ko nektari govorite, da se boste pelali 200, pol pa čik skadili na počivališču.

eno vprašanje: kaj si profitiral s tem??? NIČ. edino pol bos lahko rekel kao 200 sem se vozil (nevidim logike)

časovno nisi nič profitiral...
poleg tega si pa še več benza pokuril, ko si ga peglal 200, namesto 130.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle Če maj 15, 2008 2:38 pm

a ta bo homologiran za 250+ km/h ? :twisted:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če maj 15, 2008 2:57 pm

abbe, dal sem samo primer. Mi niti na misel ne pride da bi na AC vozu manj kot 100, čeprov se raj tistih 130 držim
Slika

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če maj 15, 2008 3:14 pm

se strinjam s Senadom...

drgač bi pa loh na tem 4km odseku 2km vozu 180, 2km pa 90 in povprečje bi ti izračunal najbrž okol 135km/h... enkat vozš prehitr, enkat prepočas, v nepravih okoliščinah je oboje loh zlo nevarno... res enkratno povečanje varnosti na avtocestah...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če maj 15, 2008 3:35 pm

Tole bo blo tud za čez 300kmh...hehehe... načeloma

Nobenih počivališč ne bo vmes...to bo na zaprtem delu.

Drugač pa.... vedet bo treba kje je to, in se boš pač peljal tiste 4km 130.... do zdaj si samo pred kamero pribremzal, zdaj boš pa malo dlje počasi vozil...čeprav še vedno ne vidim smotra v tem... tist folk k bo za to vedu in ki redno tam goni, bo še vedno prišel mimo brez kazni, najeb. bo pa laik, ki se bo 1. peljal tm 140.... porazno skratka.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če maj 15, 2008 4:24 pm

debili. prekleta policijska drzava.

zanalasc se bom vozu 270 pol pa ustavu na odstavnem pasu in sel ven na cik ce se to zgodi mater jim j***m.

zakva ne uvedejo rajs tko k v muslimanskih drzavah, da ce krades da ti roke porezejo stran.

bi vsi nasi poslanci in politiki hodil okol brez nog in rok preklete pizde zajebane ciganske. grrr

MAhe
Nov uporabnik

Napisal/-a MAhe Če maj 15, 2008 4:48 pm

Men se ne zdi neki posebnega. Resno.

Sicer pa neke izmecke bi res mogli mal kaznovat sam fak ej se mal pa bojo naredli to da ko bo kamera na avtu opazla znak al pa ga zaznala prek nekega sranja se ti bo avto sam prilagodil na to hitrost ...
Mal preveč že pretiravajo. Mislijo da bojo visje kazni naredle mir. Najebejo pa sam tisti ko se 1x na tedn pelajo mal okol pa se takrat mal prekoracijo ko spregledajo znak ...

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Če maj 15, 2008 4:52 pm

hahaha, zdej pa vem zakaj majo aixami tako nelogično visoko ceno. ker bomo čez 5-10 let sam še ta j***a vozil, k se noben nebo upal 55 pelat, in bojo mogl na frčotih SPET služit!

jst se velik bl varnga počutm na avtocesti, pr 150 enmu na riti, kukr pa v naselju pr 60, al pa izven pr 100. ZAKAJ: ker vsaj vem, da mi noben (NAJ NEBI)/nebo nasprot prpelu!

očitno samo ena nova verzija služenja denarja, k ga bo v darsovem tošlu po uvedbi vinjet premalo

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če maj 15, 2008 5:00 pm

Z nečim bo pač treba odplačat kombije :roll:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če maj 15, 2008 5:13 pm

Kaj je s tem narobe, da se ulovi po spisku vse, ki ne vozijo po predpisih? Za nekatere voznike popolnoma nič, tiste pa, ki cesto uporabljajo za sproščanje svojih adrenalinskih užitkov in manjvrednostnih kompleksov pa je seveda vse narobe.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če maj 15, 2008 5:22 pm

smo že napisal kaj nas mot in zakaj, pejt še enkat brat... ni problem v kaznovanju, ampak v tem da ne bo učinkovito in bojo možne zlorabe...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če maj 15, 2008 5:33 pm

sebaveh je napisal/-a:Z nečim bo pač treba odplačat kombije :roll:

Glavno, da imajo tile kombiji parksenzorje.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če maj 15, 2008 5:34 pm

... k na avtocestah pridejo zelo prav :roll: seveda se dela kermu so te kombiji namenjeni, ne da opravljlat v avtu z enopodročno klimo, to bi blo nemogoče... :?
tut mp3 radio je nujno potreben, navadn ni uredu 8)

Uporabniški avatar
Mosa
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Šiška

Napisal/-a Mosa Če maj 15, 2008 5:50 pm

Ja kr, najbolš da zablokerajo vse avte da ne grejo več k 130.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov