Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr maj 28, 2008 9:20 pm

abbe je napisal/-a:sam lenivec nekaj povej.ce je nafta ista na omw in na petrolu,kako potem taka razlika pri porabi?ne recem da bi to en al pa dva napisala ampak da pa to skor usi napisejo,jst tezko vrjamem da mamo vsi blodnje.

preberi še enkrat BBosov post. je ravno obratno. :) Bzzero je to tudi potrdil. pa ni edini od kogar sem to prebral, tko da je kar mešano glede porabe...

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Sr maj 28, 2008 9:34 pm

S Sprint dislom naredim veliko manj kilometrov kot pa prej. Tako da pri meni je razlika vendar negativna.
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr maj 28, 2008 9:36 pm

lenivec
a če je omv bencinska blizo avstrijske meje,a je taj nafta iz avstrije?
pač vprašam,če že delaš tam potem moraš to vedeti!
jaz vem da mi pije avto manj z omv nafto,bi pa probal še agip,vendar ni kakega bencinskega servisa blizo

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr maj 28, 2008 10:40 pm

Da se jaz napisem kaj o OMV sprint dizlu.
Skratka sem dobo bone za 100litrov tega goriva. Namen tega je pac sprobat da pol porocas kako se avto obnasa, poraba itd ... Sem danes tankal poln kesl, pa bomo vidli kako se bo obneslo.
Testiram na `čipani` opel vectri 2.0DTI .
Prej sem tankal skoz na petrolu, zadnji tank je bla poraba natanko 6.63L na 100 kilometrov.
Zankrat se mi dozdeva da je avto rahlo bolj poskocen, kaj vec pa bom sproti oz po testiranju porocal.

lp monster

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če maj 29, 2008 1:58 am

Fantje zadeva je taka:dodajte svojemu dieslu dvotaktol olje in naredili boste zagotovo vec km s katerokoli nafto.

http://www.motor-talk.de/forum/2-takt-o ... 23039.html

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če maj 29, 2008 5:18 am

lenivec;
ti verjemi dobavnicam, jaz bom pa zaenkrat OMV, oziroma mehaniku.

Uporabniški avatar
Vocko
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Vocko Če maj 29, 2008 6:12 am

Pa je ta sprint diesel kaj dražji od navadnega?

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če maj 29, 2008 7:03 am

Nasty je napisal/-a:lenivec;
ti verjemi dobavnicam, jaz bom pa zaenkrat OMV, oziroma mehaniku.

Pa se ti ne zdi da so dobavnice nekako trdno dejstvo? :) Bom v priložnosti prašal na omw in na P. malo glede tega, me zanima kaj bojo povedali :)

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Če maj 29, 2008 7:19 am

Vocko je napisal/-a:Pa je ta sprint diesel kaj dražji od navadnega?

cena je enaka

jaz sem opazil razliko v bol mirnem delovanju motorja

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če maj 29, 2008 7:44 am

abbe je napisal/-a: predvidevam da bi znau neki povedat o tem ce delas na omw...

...nima pojma......
lenivec je napisal/-a:- višje acetansko število

...ti si tud A cetan :roll: :oops:

P.S. 7 dodatkov je v OMV -jevi nafti, zakaj so pa dobavnice enake, kot da prihaja gorivo s skladišča petrola, je pa že drugo vprašanje - mogoče ti bo kdaj kakšen najemnik črpalke, kaj več razložil......

monster_d je napisal/-a:OMV sprint dizlu

Zankrat se mi dozdeva da je avto rahlo bolj poskocen

...tako je....dobro si ugotovil........"naša" OMV črpalka v Brežicah je šla marca v prenovo in prvi tank (in edini) na obližnjem petrolu, se mi je "dozdevalo" kontra kot pri tebi.......avto zamorjen (čipan golf V) po avtocest le stežka 190, drugače 205 (po števcu).....

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če maj 29, 2008 9:19 am

Pavel_P;
v današnjem času, ni trdnih dejstev.

Vprašaj. Ampak vsak bo zagovarjal svoje. ;)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če maj 29, 2008 9:29 am

pa zanimivo
jst ne opažam čist nobene razlike pa ni važn kje tankam
je pa dejstvo če pričakuješ razliko jo boš opazu, ker je bolj al mn vse v psihi
kar se tiče petrola- mi je ful zanimiv, da je bla njegova nafta nikakva, pa tud kljub temu, da so jo kvazi izboljšal (kokr jst vem wso primadizel razvil z enim od evropskih gigantov) ni nafta nič boljša
že prej opevana OMWjeva nafta pa je zdej dobila super duper nadgradnjo ki je res fenomenalna
ker se tiče končne- men niha za cca 15km- odvisno od vlage, vetra, temperature.....
na istem odseku
- drgač pa še več, odvisno od klanca :)
uglavnem fantje priporočam vam, da kupujete OMWjevo čudežno gorivo, pa da si kupte še kakšne tabletke za zmanjšanje porabe, pa boste obiskal omw praktično le enkrat na leto
p.s. kolega vozi za petrol- in baje res čakajo v isti vrsti na nafto- agip ma baje drugje
p.s.s. kar se tiče moje porabe- tankam kje mi pač zmanjka- mi je pa definitivno k znižanju porabe najbolj pripomogu nov zakon in višje kazni
prej sm mel porabo cca. 7l, zdej jo mam 6.1
lp pa srečno šparite

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če maj 29, 2008 9:44 am

Govorit, da ni razlike je cisto mimo. Ze test razlicnih crpalk na hrvaskem je pokazal, da se ze znotraj enega podjetja veliko razlikuje od lokacije do lokacije. Tako je najbolj pomembno samo to, kako posamezna crpalka skrbi za shranjeno gorivo.

Kot je ze v vec temah bilo receno, od leta 2000 nekje, se gorivo skoraj vsako leto izboljsa - standardi EU. Predvsem je bolj cisto (diesel - manj zvepla in vode).

Ce pa pogledamo razne analize, je na splosno Petrol vedno na repu kakovosti. Toliko, da zadovolji standarde. OMV je navadno boljsi, a vseeno ne veliko. V tujini imajo vec izbire goriv in najdrazja so dosti bolj kvalitetna.

Eno gradivo o kakovosti:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... FIN:SL:PDF

lp
Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če maj 29, 2008 1:35 pm

kljukec je napisal/-a:pa zanimivo
jst ne opažam čist nobene razlike pa ni važn kje tankam
je pa dejstvo če pričakuješ razliko jo boš opazu, ker je bolj al mn vse v psihi
kar se tiče petrola- mi je ful zanimiv, da je bla njegova nafta nikakva, pa tud kljub temu, da so jo kvazi izboljšal (kokr jst vem wso primadizel razvil z enim od evropskih gigantov) ni nafta nič boljša
že prej opevana OMWjeva nafta pa je zdej dobila super duper nadgradnjo ki je res fenomenalna
ker se tiče končne- men niha za cca 15km- odvisno od vlage, vetra, temperature.....
na istem odseku
- drgač pa še več, odvisno od klanca :)
uglavnem fantje priporočam vam, da kupujete OMWjevo čudežno gorivo, pa da si kupte še kakšne tabletke za zmanjšanje porabe, pa boste obiskal omw praktično le enkrat na leto
p.s. kolega vozi za petrol- in baje res čakajo v isti vrsti na nafto- agip ma baje drugje
p.s.s. kar se tiče moje porabe- tankam kje mi pač zmanjka- mi je pa definitivno k znižanju porabe najbolj pripomogu nov zakon in višje kazni
prej sm mel porabo cca. 7l, zdej jo mam 6.1
lp pa srečno šparite

Meni je tudi moj Clio zdaj nekam malo začel piti. Pri zadnjem tankanju 5,86l/100 je pa bencinar 1.4 75KM :D Potem pa naj kdo reče, da nove kazni ne pomagajo. Na šiht pridem pa kako minuto pozneje. Zdaj pa če bi se vsi bolj počasi vozili in pri toliko avtih se že pozna ta prihranek goriva in posledično manj onesnaževanja o čemer je vedno več govora.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če maj 29, 2008 3:00 pm

sašo5 je napisal/-a:
rumena ibiza je napisal/-a:
.tko da dvomim, da je isti kt naš petrolov primadiesel...

..od kterga treba bežat kolk se le da, ne velja "pol p.....hladne vode"

OMV- je o.k. če je kaj novega ne vem, mogoč kak dodatek, ampak verjetno vse skupaj bolj komercialne narave......"trobijo" da je vsebujnost žvepla zmanjšana na minumum....

Zakaj? Jest skos tankam na Petrolu. Pa vsi dizli v familiji (Ford + VAG) se tankajo na Petrolu. Pa ni z nobenim nikoli bilo težav.Probal sem brežiški OMV, pa nisem opazu nobene razlike pri TDCi-ju.

Kje zdaj tankaš?
"Komočarjevo" nafto si že probal? Nekaj se okoli govori, da folk dela po 50km več z enim tankom "njegove" nafte in da mašine lepše & tišje delujejo. Kaj praviš?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če maj 29, 2008 3:53 pm

imam vprašanje... sicer ne spada ravno v debat, ampak vseeno..

par tankov (recimo 5) sem tankal agipov dizel, zadnja 2 pa OMVjev..
porabe imam različne, ker se ne vozim po ustaljenih poteh. sicer pa sploh moj namen ni primerjati in pisati neumnosti, kako moj avto degustira nafto.. in nič ne pije.

Torej: pri cigla gasu v 6. pri max hitrosti oziroma 15km/h prej imam zelo različne TRENUTNE porabe.. Recimo pri agipovi nafti 15,8. sedaj pri OMVjevi 15,6.. sem imel pa tudi že 15,1 (tankal v avstriji).. sicer nevem kaj naj bi to pomenilo..

no če se komu kaj sanja naj poda komentar.. Btw je bilo merjeno na podobnem odseku AC in pri podobnih temperaturah (okoli 20*) in tudi motor je bil popolnoma segret.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če maj 29, 2008 3:56 pm

Jerch_ je napisal/-a:imam vprašanje... sicer ne spada ravno v debat, ampak vseeno..

par tankov (recimo 5) sem tankal agipov dizel, zadnja 2 pa OMVjev..
porabe imam različne, ker se ne vozim po ustaljenih poteh. sicer pa sploh moj namen ni primerjati in pisati neumnosti, kako moj avto degustira nafto.. in nič ne pije.

Torej: pri cigla gasu v 6. pri max hitrosti oziroma 15km/h prej imam zelo različne TRENUTNE porabe.. Recimo pri agipovi nafti 15,8. sedaj pri OMVjevi 15,6.. sem imel pa tudi že 15,1 (tankal v avstriji).. sicer nevem kaj naj bi to pomenilo..

no če se komu kaj sanja naj poda komentar.. Btw je bilo merjeno na podobnem odseku AC in pri podobnih temperaturah (okoli 20*) in tudi motor je bil popolnoma segret.

je bil avto isto težek??
isto napumpane gume?
isto široke gume??
prtljažnik??
klima??
...
dejavnikov je še pa još ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov