Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jun 02, 2008 1:34 pm

JAO.. :? glava me boli od teh nekonstruktivnih pogovorov o porabi.
najprej bi rabli se vsi malo naučit o svojem motorju, kje je največji izkoristek in gdaj se motor uničuje.. predvsem pa gdaj je poraba najnižja, če si tega sploh želite!
ker dnevno gledam (na žalost še posebno mlade mamice), kako ljudje speljujeo z dizli pri 3500+ obratih, po drugi strani pa oče vozi dizla po mestu v 5. 55km/h prepričan kako prijazen je do motorja in svoje denarnice zaradi porabe..

Sicer pa kaj komu sploh pomaga taka tema na forumu, ki vedno preraste v neko kreganje v porabi? koga sploh briga kolko vam porabi avto? zakaj še vsak ne napiše kako dolgega ima? bi gdo povedal po resnici? :x
in kaj zdej če imam porabo ko vozim 220 proti splitu ob 3eh ponoči po prazni cesti 11litrov, spet drugič pa imam cel dan da se pritovorim dol in mi le ta pade pd 5litrov (seveda dokler ne ugotovim, da je realna malo dosti višja, ampak ok.. občutek je dober)? pa dol mi visi za porabo, res pa je da mi sem in tja zmankuje denarja in potem začnem škrtarit in vozit počasi..
kakšno porabo imate pa ostali me pa sploh ne zanima, ker v teh parametrih tekmovat je tako kot da bi imeli prvenstvo v pluvanju v daljino..

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Po jun 02, 2008 1:47 pm

Za avstrijo ne vem, sem pa zdaj 2x tankal na MOL-u, ker verjamem našemu šoferju, ki je vsak dan 8 ur v kombiju in pravi, da se pozna, kje toči. Jaz o porabi ne bi, ker na enem tanku ne moreš doktorirat, se pa stroj lepše pelje, raje vžiga.
LP
Martin

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jun 02, 2008 2:04 pm

končno en spodoben odgovor..

to sem tudi sam opazil.. in ker se navezuje tema na avstrijski bencin, kot sem že omenil, sem to opazil po parih tankih po večkratni relaciji LJ-Munchen.. tankal sem pa na neki privat Tankstelle.. dražjega izmed 2eh dizlov.

prepričan sem da se pozna tudi na porabi, tako kot se pozna ko jem določene sfejkane (narejene na poljskem) čokolade z velko vsebnostjo rožičeve moke, potem ko se tuširam z že enkrat omenjenim šamponom - pri nas gliss (prijetno mi osuši lase) v avstriji pa gliss kur.. in tako naprej.. koliko je pa razlika v porabi me pa kot rečeno ne zanima, ker smo pač obsojeni na balkan!

bi me pa zelo zanimalo, če bi kakšen mehanik povedal kdo in kdaj mora paziti in kaj zaradi tega bolj pogosto menjati.. sicer vem za naftni filter pred zimo, nekateri delate intervale olja bolj pogosto itd itd.. ampak vseeno, samo ne omenjat porabe!

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po jun 02, 2008 9:25 pm

Jerch_ je napisal/-a:JAO.. :? glava me boli od teh nekonstruktivnih pogovorov o porabi.
najprej bi rabli se vsi malo naučit o svojem motorju, kje je največji izkoristek in gdaj se motor uničuje.. predvsem pa gdaj je poraba najnižja, če si tega sploh želite!
ker dnevno gledam (na žalost še posebno mlade mamice), kako ljudje speljujeo z dizli pri 3500+ obratih, po drugi strani pa oče vozi dizla po mestu v 5. 55km/h prepričan kako prijazen je do motorja in svoje denarnice zaradi porabe..

Sicer pa kaj komu sploh pomaga taka tema na forumu, ki vedno preraste v neko kreganje v porabi? koga sploh briga kolko vam porabi avto? zakaj še vsak ne napiše kako dolgega ima? bi gdo povedal po resnici? :x
in kaj zdej če imam porabo ko vozim 220 proti splitu ob 3eh ponoči po prazni cesti 11litrov, spet drugič pa imam cel dan da se pritovorim dol in mi le ta pade pd 5litrov (seveda dokler ne ugotovim, da je realna malo dosti višja, ampak ok.. občutek je dober)? pa dol mi visi za porabo, res pa je da mi sem in tja zmankuje denarja in potem začnem škrtarit in vozit počasi..
kakšno porabo imate pa ostali me pa sploh ne zanima, ker v teh parametrih tekmovat je tako kot da bi imeli prvenstvo v pluvanju v daljino..

lej če je tole letelo na mene jes ne vozim avta v 5 prestavi 55km/h če je to za 3.prestavo pravim da pa se da z 5prestavo pelat 55km/h brez cukanja vidi pa se po parjih tankih pač mam porabo manšo za 0,5l do 0,7l na 100kmprej 6,9min zdej 6,3 manj še nisem mogu spravit (vozim skoz isto)ker mi 0,5l ne pomeni tolk važno je pa da ne cuka lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jun 02, 2008 10:33 pm

roberto-82 je napisal/-a: jes ne vozim avta v 5 prestavi 55km/h

js pa lih to skos pocnem :D

drgac pa avstrijci majo boljse kleti kot mi. dokazano :lol:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 02, 2008 11:30 pm

Voith je napisal/-a:drgac pa avstrijci majo boljse kleti kot mi. dokazano :lol:

Vinske kleti? :)

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po jun 02, 2008 11:56 pm

Lahko tudi vinska, s 300kilskimi železnimi vrati, za katerimi preživiš celo življenje :lol:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jun 03, 2008 12:09 am

pr ns mamo stojala za vino v kleti, pr njih majo pa stojala za hcerke :>

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To jun 03, 2008 1:56 am

Jaz pa ne verjamem, da je avstrijski bencin boljši. Mogoče samo posebne sorte bencina, ki so pa na določenih bencinskih črpalkah v ponudbi po višji ceni od ostalega bencina.

Pa še nekaj se morate zavedati. Če že tankate bencin, ki bi naj bil super-duper kot avstrijska kinderjajčka, morate vedeti, da čeprav ga plačate po višji ceni, kot jo ima bencin na normalni pipi, še to ne pomeni nižje porabe. Rezultat kvalitetnejšega bencina je lahko obraten od tega kar si vi predstavljate pod kvaliteto in ga avto komot spije kakšen liter več na 100km.

Mislite, da če bi imeli za 50% čistejši bencin od tega, ki ga kupujete sedaj, da bi ga avtomobili porabili 50% manj? Po veliki verjetnosti bi ga porabili veliko več.

Ampak vi ki zaupate v reklame, vam je tako vseeno, oz. če se že za kaj borite, se borite v dobro tistih, ki vas prepričujejo z reklamami. Ne, da vas z reklamo prepričajo, iz vas naredijo reklamne robote. Kako jim to uspeva?

Še enkrat, kar sem že enkrat par strani nazaj napisal - Avstrijci prodajajo samo sranje in je nemogoče pričakovati, da bi vam prodali enako kvaliteten izdelek kot ga lahko dobite doma, po enaki ceni.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jun 03, 2008 8:02 am

jup, tle pr ns je najcenejsi bencin dalec naokol, tko da rajs uzivejte zdj dokler traja.. k dvomm, da bo se dolg tok pocen.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 03, 2008 8:22 am

Hrvatje imajo skoraj 10kun za 1 liter, kar znese 1.4 evra.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
davony
Nov uporabnik

Napisal/-a davony Sr jun 04, 2008 9:01 pm

Se mogoče kdo spomni kaj se je dejansko zgodilo s tovornjaki, ki so par let nazaj tankali nafto na petrolu v Prekmurju. Baje je blo čist neki drugega in so potem obstali po nekaj kilometrih :?

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Sr jun 04, 2008 9:41 pm

Gorivo za Avstrijo in Nemcijo pride preko Trsta od koder je spleljan naftovod vse to Studgarda. V Trst pa pripeljejo iz Turcije - Ceyhan, Russija - Novorrosiysk, Gruzija- Batumi, Libija - Ras Lanuf, Egipt- Sidi Kerir... Itd itd...

K nam v Luko Koper pa pripeljejo iz Italije - Augusta ... s tem da mi dobimo ze recimo benzin or dizel

oni pa surovo nafto vec al manj...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jun 04, 2008 9:56 pm

hartge je napisal/-a:oni pa surovo nafto vec al manj...

...lepo si napisal in res je: pride surova nafta in nato se "dela" "kuha" "vari" (kakor pač hočete)dizel in bencin ter kurilc za nas, končne uporabnike......

P.S. za pivo je osnova voda, pa vsi vemo da imamo "tako in drugačno".......

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Sr jun 04, 2008 10:18 pm

Ne smemo se pozabit Kerozina s keterim oskrbujemo letalisca od Ronchija , Muncha , Ljubljane ter Budinpeste.

V Kopru ima Petrol svoj termninal in svoje rezervarje.
Za OMV ne vem tocno kako imajo urejeno... we kdo
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder, Google [Bot] in 4 gostov