Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr jun 04, 2008 10:49 pm

nebivedu je napisal/-a:Faaaaak - oklepnika si bom naredu s 500 konji, pa naslednjič ko bo taka gužva bom rinu ljudi z narobe postavljenimi avtomobili dol s ceste pred rešilcem, da bo vsaj pravi čas lahko prinesreči.

:clapclap :clapclap :clapclap

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jun 04, 2008 10:54 pm

Dvigalo je bilo naročeno pol ure ponesreči in tudi odšlo proti mestu nesreče, prispelo je pa 3 ure in pol po nesreči, ker je obtičalo v gužvi.

Jaz vseeno mislim, da bi ljudje morali bolj pazljivo vozit in se postavljat pravilno, da reševalci lahko pridejo do nesreče.

Kaj je res tak problem se umaknit na desnem pasu skrajno desno in na levem skrajno levo, da reševalci pridejo mimo?
Seveda da je, ker se bo tisti za tabo zato po sredini mimo odpeljal(ker vidi frej plac) in to mu je treba preprečit, zato se vsak postavi tako,da blokira vse ostale!

Misim tako razmišljanje mi gre pošteno na živce. Ob nesreči si dolžan narest prostor, da lahko reševalci pridejo do nesreče in konec. Tisti ki tega ne naredijo, bi morali dobiti kazen za oviranje in še tožbo od ponesrečenca(če uspe preživeti, drugače pa od njegove familje).
Zame je to eno izmed osnovnih pravil v prometu in če tega ljudje ne vedo, potem za moje pojme nimajo kaj iskat v današnjem prometu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jun 04, 2008 10:59 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Spet smo pametnjakoviči, generali po bitki, čeprav se strinjam z esemom, da bi bili reševalci morda lahko bolj pragmatični in se kake stvari lotili manj konvencionalno.

So bili zelo pragmatični in so zelo hitro posredovali in tudi hitro zadeve začeli urejati, vendar jih je prehitela gužva in ko so enkrat obstali niso imeli več možnosti nikamor. Moral bi videt to v živo. Kolona je bla od predora golovec pa do nesreče in od izvoza za bežigrad do nesreče. Vsega skupaj skor 10km kolone, pa nikjer nobenega placa, da bi lahko kak reševalec ali policija prišla vmes, vsi so bili tako postavljeni, da jih ja nebi kdo prehitel v koloni, trobil vsi, se drl drug na druzga, če je kdo začel rint naprej lih tok, da se niso stepl z njim in podobno.

Sprašujem se kaj se zgodi z ljubljano da za 3 dni zmanjka elektrike in za en teden crknejo mobiteli? Pomoje da pomre pol ljubljane odvisnikov od mobitelov, četrt zarad tega, ker se nebi mogl umil in ker bi bili brez vode (črpalke nebi dale vode v bloke) in ostala četrtina bi začela ropat štacune pa s policaji bi se zapletl v obračune. Pomoje da bi moral policijsko uro uvest.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne Sr jun 04, 2008 11:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jun 04, 2008 11:00 pm

Se strinjam z vsem, a to je pri nas zgolj teorija (tudi zato, ker policaji skoraj nikoli ne kaznujejo "oviralcev" in prehitevalcev). Zato bi morale službe to realnost upoštevat - sploh pa v prometni konici - in delovat bolj prilagodljivo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jun 04, 2008 11:04 pm

Veš kaj je najhuje, da ob pol dvanajstih še naj nebi bilo gužve (takrat se je namreč zgodila nesreča) in da se je kar naenkrat vse zabilo - nihče ni tega pričakoval - to ponavadi pričakuješ v konici, recimo od 13 do 17 ure.

Evo kako so bili postavljeni avtomobili inkamioni - mimo se ni dalo priti nikakor.
Slika
Zadnjič spremenil nebivedu, dne Sr jun 04, 2008 11:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr jun 04, 2008 11:08 pm

Govorim o prilagodljivosti. Ko so videli, da se je zabasalo (to se vedno takoj pri takem prometu, koz je proti Domžalam), bi po mobiju poklicali in bi nekdo poslal drugo dvigalo z druge strani. Ravno v tem je point.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 04, 2008 11:11 pm

js sm mel sreco danes. kamorkol sem sel je bila samo moja cesta prevozna okoli pa vse zabasane.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jun 04, 2008 11:18 pm

Esem, dvigalo so poklicali okol 12h, predvidevali so da bo lahko prišlo iz bežigrada do nesreče v zelo kratkem času, kar pa se ni uresničilo. Problem je pa ker teh dvigal ni veliko in so imeli smao tega na izbiro - na žalost se nekateri kopajo v denarju iz proračuna, ostali pa smo bolj ko ne odvisni od tega, kar imamo na voljo.

Motijo me pa takele izjave mojstrov, ki naj bi bili profesionalni vozniki???
Tretje nikjer ne piše da tovorno vozilo ne sme stati na prehitevalnem pasu v času zastojev.če ima AC odstavni pas mora le ta biti prost za dostop reševalcem oz policajem in gasilcem.kjer ni odstavnega pasa se morajo vozila pomakniti na levo in desno da je na sredini prosta pot za reševalce in gasilce ter policaje.Zato ne bodite preveč pametni.

Tip očitno ne pozna niti osnov, pa je profi voznik kamiona, ker je tako da se morajo povsod umaknit levo in desno, da reševalci pridejo po sredini do nesreče in ne samo tam, kjer ni odstavnega pasu.

Komentar je iz 24 ur, lahko si celega preberete na 24 ur, tukaj:
http://24ur.com/novice/crna-kronika/tov ... rela.html#

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr jun 04, 2008 11:30 pm

Ta isti stric je napisal tudi to

#
Prehitevanje kamionov, gre vsem ljudem v nos. pa da vam jz povem nekaj vsak kamion ne gre točno z isto hitrostjo oz. enako.vedno je nekdo hitrejši.Kar se pa tiče dolgega prehitevanja kamionov ki nekateri pravijo da trajajo tudi po 5-10 min je pa vsak voznik avta sam kriv.ZAKAJ je tisto vprašanje. zaradi tega ker nekateri živci na avtocesti priletijo tudi po več kot 130 km/h za kamionom in potem ker drugega ne znajo začnejo blendati z dolgimi lučmi.In kar mene osebno to moti in mislim da tudi druge in kaj naredim JAZ. zanalašč izklopim tempomat in začnem voziti vzporedno z drugim kamionom pa se vi pol jebite tm uzad si mislm jz.

In takih je verjetno kar nekaj - vsaj po mojih izkušnjah

Bolj zanimivo je tale komentar

ampak Madžarski tovornjak je bil na AVTOCESTI "parkiran" že OD VČERAJ???
Kaj pa delajo skrbniki za avtoceste???? A SPIJO???

Če je to res, je to spet šlamparija Darsa oz drugih služb. Potem bodo pa, ko jih bo ADAC ali kdo drug kritiziral, spet govorili, da se ravnajo po pravilih. Kot da nekateri šefi vidijo v uporabnikih cest kanonfutr. :roll:
Zadnjič spremenil esem, dne Sr jun 04, 2008 11:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jun 04, 2008 11:31 pm

Danes sem popizdeval, vrhunec pa je bil, ko mi je star ata "skočil" čez rdečo na prehod in se še pizdil, ker mu trobim. Kamen v robec pa na gobec. To je terapija, primerna za 50% današnjih udeležencev v prometu, z avtom, peš ali s kolesom, nima veze. IDIOTI!
Izpit dandanes dobiš v štacuni zraven kruha al kaj?!

Par stvari, ki se mi na slovenskih cestah gnusi in so danes prišle do nepredstavljivih razsežnosti pa je:

- preseravanje na zeleni

(mal spimo, saj bo že nekdo potrobil ko bo zelena, aja pa ročna, aja pa še v leru je, prva, počas da se ne zatakne menjalnik, aha evo ga...počaaas sklopko, bencin je drg, pa nč gasa do 20, pol pa hit v četrto pa počas, kazni so previsoke, ja, ja.... lej ga tega v alfi zadi, ja kaj si pa ti čist penast poba, gužva je, kaj čmo?!)
JA ZMIGI IMBECIL! Zarad tebe pa je gužva, i****!

- vožnja v rdečo
(en od 50ih je mlad objestnež, ki misli, da mu avto gre bolj kot v resnici zaradi športnega filtra, vsi ostali pa lepo lagano, jah mal smo zaspal na zeleni pa je treba nadoknadit tistih 10 sekund...kot po domačem dvorišču lepo v rdečo, ja super, bravo nov zakon...)

- stanje na sredi križišča - tudi avtobusarji so začeli s tem idiotizmom
(jah je mal gužva, sej bo šlo naprej, ane, kaj pa čem, bomo počakal...)
NE, i**** izrojeni, počakaj PRED križiščem!!!

- vožnja 10-20 pod omejitvijo
(Ne mi, prosim, vozit 30, če piše 50!!! Jebiga, ni spet taka gužva!)

- usmerjanje prometnih policajev
Kaj pa, če bi malo za štos, enkrat naredil kaj koristnega??! Brez veze ti mahaš, vse kar v gneči vidim tvojega, je tista "police academy" kapca in gužvo, ki si jo ustvaril...

- ležerno sprehajanje pešcev/kolesarjev čez rdečo
Pa čaki mal, iz koga se ti delaš norca?! Jaz mam tono pa pol pleha okrog sebe, ti pa dežnik pa vrečko v roki...
...hmmm...Vprašanje za miljon €: kdo bo utrpel hujše posledice, jah bogsigavedi ane!

- označbe na slovenski
Če se pravilno spomnim prispevka na tv, ko je nek imbecil komentiral to veleumno potezo:
"Menimo, da pešci nimajo dovolj svobode na cesti, zato smo popleskali celo slovensko, (čez katero so že tako ali tako skakali "kamikaze style") da se zavedajo svojega prostora.
Naj že zaprejo to slovensko, ker je vožnja po njej zdaj bolj podobna gledanju tenisa: levo-desno-levo-desno...me zanima kdo bo tisti, ki ga bo javnost linčala, ker je "prinorel z neprilagojeno hitrostjo (40, več ne gre) in podrl ubogega pešca", KI JE (čisto nepomembna, trivialna malenkost) ŠEL ČEZ RDEČO!?!?!?!?

Ob taki situaciji na cesti me vedno bolj mineva vozit avto...raje kakšen supermoto za slalom med imbecili.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jun 04, 2008 11:38 pm

Hmm, a ni kazen, če je avto več kot tok pa tok časa na odstavnem pasu, ker ga moraš nujno vsaj do prvega izvoza povlečt ali pa do prvega počivališča, če je to prej kot izvoz.

Mene so na počivališču policaji hotl štrafat in so mi razbijal pošipi z baterijo, ker sem zaspal za ene 2 ure na vrhu višnje gore. So trdil, da sem pijan, ker hočem spat. Sem pa delal cel mesec po 16 ur in potem vsak dan še 40km do doma po šihtu, pa en dan nisem zdržal in sem zapeljal na počivališče, da bi se malo spočil in bi potem nadaljeval vožnjo.
Pač se mi je bolje zdelo nekje na počivališču odspat nekaj urc, kot pa povzročit nesrečo.

Očitno pri nas, če si tujec lahko skoraj vse počneš, tut avto pustiš na odstavnem pasu in greš za 2 dni stran od njega.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jun 04, 2008 11:53 pm

esem, točno tole, kar si v citiranju odebelil, je tud mene zmotilo. Sej ni čudno, da iz živčnosti rata še večja živčnost, potem se gredo pa variante milo za žajfo....

kar se pa tvojega komentarja, bass, tiče. Me je tale prva točka zelo nasmejala in je tud resnična - zelena že gori, model(ka) ti pa tkrt šele prvo prestavo išče (in to kot voznik za njim prov lepo vidiš). Opažam pa tud, da folk sploh ne upošteva tistih semaforjev, kjer odšteva cajt do zelene/rdeče. Pa je*enti, sm mislu, da bodo taki semaforji mal olajšal zastoje in počasna speljevanja, pa vidim, da prov nič! :evil: :evil:

To, da folk kar rine v križišče kljub temu, da bodo imeli tisti iz leve in desne kmalu zeleno. Hja, in kaj se zgodi, če počakam pred križiščem, ker nisem siguren, če bom čez križišče prišel: enkrt je en frajerček za mano tako odskakoval v avtu, kot da bi bil na trampolinu. Enkrt avtobusar za mano isto - ja potrobit, da bo ja le on lahko hitreje zapeljal na postajo, ki je takoj za križiščem, čeprav bom jst oviru promet s stranskih cest. Tovornjakar pa tudi nedolgo nazaj - še ustavil se nisem, pa začne jodlat s tisto svojo trobljo. Tuki se pa resno vprašam, a folk sploh ve, da se je potrebno pred križiščem, če je na drugi strani zabasano, ustaviti!? Očitno NE!

Aja, pa še to. Pa kakšni so to imbecili na cestah, ko se ti ustav na voznem pasovu na izvozu za Bežigrad (iz smeri Tomačevega), deluje pa hladen k špricer - mu dol visi, kaj se okrog njega dogaja. Pa kaj se človk ne zaveda, da bi mu jst lahko s 100km/h odnesu tisto njegovo Audijevo ritko, če ne bi pravočasno opazu in stopu na bremzo (ker prehitevalni ni bil prazen, da bi se tja umaknil), bognedaj, da bi bil namesto mene tovornjak, ker njegov audi ne bi bil več cel. :evil: :evil:
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jun 05, 2008 12:03 am

Jst delam zdele tole za na avto, pol nej pa trobijo za mano, ko bom pred križiščem počakal ker je naprej zabasana cesta , al pa naj se probajo v tole zaletavat.

Take črne štange gredo na avto, kot so na temle. Samo da ta ima fi25, jst bom dal pa fi30 debelostenske mimo blatnikov, pa spredaj, zadaj in pod vrati fi60 debelostenske.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če jun 05, 2008 1:49 am

nebivedu je napisal/-a:Jst delam zdele tole za na avto, pol nej pa trobijo za mano, ko bom pred križiščem počakal ker je naprej zabasana cesta , al pa naj se probajo v tole zaletavat.

Take črne štange gredo na avto, kot so na temle. Samo da ta ima fi25, jst bom dal pa fi30 debelostenske mimo blatnikov, pa spredaj, zadaj in pod vrati fi60 debelostenske.

Pa je potrebno to homologirat, ali ne? Drugače pa fajn, ampak problem zna bit, če koga nagaziš s tem, pa potem zavarovalnica noče plačat škode, ki jo narediš drugemu ker si spreminjal avto, pa ta ni primeren za na cesto. Najverjetneje je težko nekaj kar sam doma zašvasat in potem homologirat. Pa ni sprejet tudi nek zakon, da bi naj bile cevi zaradi varnosti pešcev prepovedane ali je to samo severno od nas?

Drugače pa lep tank, ta avto.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jun 05, 2008 6:49 am

nebivedu je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:
zlabon je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:Samo skor ne morem verjet, da so BANANE pobirali po cesti od 11h do 17h popoldan. Potemtakem so si delavci kar konkretno privoščili ocvrte banane. :) (Glede na to, da je tovornjak naložen z njimi veselo gorel.)

Mislim kar ne morem verjet kakšne eni ven mečete, kaj a misliš da so bili gasilci in reševalci tam zato da so jedli banane? :roll: :roll: Dej folk raj dvakrat preberte svoj komentar preden ga oddate, ker na koncu izpade hudo butasto. Da ne rečem neokusno, glede na to da je voznik kamiona hudo poškodovan (opečen), eni pa zbijate šale na račun pečenih banan...

Si preštel, koliko ur so pucali cesto?

Banane so že hitro spravili iz ceste, tisto je bil še najmanjšiproblem. Ampak spravit dvigalo do besreče je bil cel podvig, ker je to dvigalo čakalo na to da bo prišlo mimo gužve cele 3 ure, da se je folk zbral in da so se mu tok umaknili, da je lahko prišel na mesto nesreče in ostanke tovornjaka na prehitevalnem pasu odstranil.

Mal se je za zamislit kaj ljudje počnejo na avtocesti, ko je nesreča, namesto, da bi sprostili sredino ceste za gasilce in reševalce, se postavijo tako, da rešilec ne more mimo in je moral rešilec it naokoli pa po pasu za proti ljubljani priti do nesreče, kjer so reševalci šele lahko posredovali.
Faaaaak - oklepnika si bom naredu s 500 konji, pa naslednjič ko bo taka gužva bom rinu ljudi z narobe postavljenimi avtomobili dol s ceste pred rešilcem, da bo vsaj pravi čas lahko prinesreči.
Kaki kreteni so današnji vozniki. Pa sej temu še verjet ne moreš.

Nismo pred kratkim govorili o imbecilih, ki v gužvi vozijo po odstavnem/intervencijskem pasu?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jun 05, 2008 7:19 am

IcEm4n je napisal/-a:To, da folk kar rine v križišče kljub temu, da bodo imeli tisti iz leve in desne kmalu zeleno. Hja, in kaj se zgodi, če počakam pred križiščem, ker nisem siguren, če bom čez križišče prišel: enkrt je en frajerček za mano tako odskakoval v avtu, kot da bi bil na trampolinu. Enkrt avtobusar za mano isto - ja potrobit, da bo ja le on lahko hitreje zapeljal na postajo, ki je takoj za križiščem, čeprav bom jst oviru promet s stranskih cest. Tovornjakar pa tudi nedolgo nazaj - še ustavil se nisem, pa začne jodlat s tisto svojo trobljo. Tuki se pa resno vprašam, a folk sploh ve, da se je potrebno pred križiščem, če je na drugi strani zabasano, ustaviti!? Očitno NE!

Evo, točno to gre meni isto na živce! Folk kar rine in rine v križišče, čeprav je vse zabasan. Take bi bilo treba sistematično kaznovat, enega za drugim. Ker pa očitno te kazni ne pomagajo in ne dosežejo svojega namena, bi jaz v t.i. 'prime time-u' na TV (tik pred poročili npr.) vrtel kratke filmčke poučne narave (dolge do 3 min.) kako pravilno ravnati v takih in podobnih "kriznih" situacijah. Nevem, tolk se govori o vzgoji in še enkrat o vzgoji, naredi se pa NIČ!

Kar se pa tiče včerajšnjega prometnega kaosa, ga jaz nisem občutil, ker se vozim s kolesom v službo. :D Se mi je prav fajn zdel, ko je vse stalo na Celovški, z biciklom pa lepo elegantno mimo vsega pleha po kolesarski,... Očitno je bencin/nafta še veliko prepoceni, da se folk ne poslužuje drugih prevoznih sredstev. Vsaj tisti, ki smo iz LJ ali bližnje okolice in imamo službo v LJ bi se lahko vozil z bicikli ali mestnimi avtobusi. Ampak sevede, dons se je treba frajarišit čez mesto za tiste boge 3 ali 4 km,... :roll: Enako velja za tiste izven LJ, ki imajo možnost, da jih vlak pripelje "od vrat do vrat" pa se tega ne poslužujejo. No saj po drugi strani pa ne krivim ljudi, tu je država v zadnjih 20-tih letih totalno zaspala in zaostala kar se tiče javnega prometa, sploh pri železniški infrastrukturi, zato pa imamo tako stanje kakršno je, da se vsi hočejo samo z avti vozit... :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jun 05, 2008 8:31 am

gužva je bila neizmerna saj sem videl na svoje oči kolone in kolooonee ki so se vlekle kot polži...ša malo pa bo to postala vsakodnevna rutina - gužve na lj obroču in ne zaradi nesreč ampak zaradi vse večjega št. avtomobilov žal...

Zenith
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenith Če jun 05, 2008 8:53 am

Danes zjutraj je bila podobna štorija na obvoznici. Malo dežja pa potem nekateri mislijo, da je varno vozit 40km/h po prehitevalnem pasu. Pa 500 metrov varnostne razdalje.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 05, 2008 9:11 am

Mislim, da bi morali v LJ doživeti še kakšen takle šok, da bi narod spoznal, da se je vožnja z avtomobilom preveč razpasla... 300m do trgovine, ali pa magari iz centra do BTC, vse to se da z biciklom.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jun 05, 2008 10:47 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Mislim, da bi morali v LJ doživeti še kakšen takle šok, da bi narod spoznal, da se je vožnja z avtomobilom preveč razpasla... 300m do trgovine, ali pa magari iz centra do BTC, vse to se da z biciklom.

Človek, ki se za avto zapufa za 7 let, se potem ne bo z biciklom okol kazal..

Je za razmislit.. Ena nesreča, pa stoji v koloni pol države.. Jaz sem včeraj vozil iz LJ ( sever) do NM skoraj 2 uri.. Severna in vzhodna obvoznica sta bili popolnoma zabiti ( nevem zakaj, ker nesreča se je zgodila v drugo smer..), pred Trebnjami pa je tovornjaku počila guma in so policisti spuščali mimo promet izmenično ( razlog za približno 2km kolono). Take 'mamo. Obvezna oprema je dobra muzika, da pomaga ohranjati mirno kri..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov