Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jun 05, 2008 7:15 am

Jaz sem enkrat videl nesrečo (prišel sem kakšnih 30 s za tem, ko se je zgodila), ko so ljudje ostalo ukleščeni v avtu. Na gasilce smo čakali kar nekaj časa, da jih izrežejo, ker je bil odstavni pas na AC zabasan z nestrpnimi vozniki. Še zdaj vidim ta prizor, ko zaprem oči...

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Če jun 05, 2008 7:23 am

evo pišem vam iz zdravilišča.........

tudi sam sem 15.3 doživel hudo prometno nesrečo z motorjem........in preživel.....

o podrobnostih kdaj drugič.....se pa trenutno rehabilitiram po skupno 10 zlomih na obeh nogah in po prestanih 8 operacijah.v ovinku zapeljal na (prebrano iz policijskega zapisnika) madež neznane tekočine in zletel naravnost v skale.......na srečo bil cel čas pri zavesti......

najbolj sm pa vesel da sm preživel......eni žal nimajo te sreče

Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jun 05, 2008 7:26 am

Stole je napisal/-a:...sam da je blo včasih manj tega,ampak zaradi slabih avtov isti šmoren.

No, glede tegale bomo pa malo debatirali. Ali so šli atomobili 10 let nazaj kej počasneje od teh danes?

Poglej, v avtomobilih se razvija oprema, hitrosti so dosegali že 20 ali 30 let nazaj tisti biljši avtomobili, pa še slabšo opremo so imeli, pa je bilo manj nesreč.
Tukaj ne gre za kvaliteto vozil ali zaradi slabših avtomobilov. Gre bolj zato, da smo postali leni in gremo 100m od hiše raje z avtom, kot da bi šli peš. Danes še pse peljejo z avtom do travnika, odprejo vrata in čakajo da se pes nalaufa in da pride nazaj v avto (doživel zadnjič, da je tip spustil 2 pitbula iz avta na travnik brez vrvice od polno drugih psov na vrvicah in ju čakal v avtu, da se podelata in prideta nazaj).
Poleg tega ima že vsak skoraj 2 avtomobila (enega za v štacuno in drugega za pokazat pred prijatelji).
Vedno več je avtomobilov na cestah in posledično bo tudi vedno več nesreč. Zato bi morali bolj izrecno upoštevat zakone o prometu in naši vrli "inteligentneži", ki jih pišejo, bi morali pisati bolj človeške zakone in tisti, ki postavljajo signalizacijo bi morali tudi to postavljati bolj človeško in po pameti, ne pa tako kot jo imamo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jun 05, 2008 7:59 am

damjan je napisal/-a:evo pišem vam iz zdravilišča.........

tudi sam sem 15.3 doživel hudo prometno nesrečo z motorjem........in preživel.....

o podrobnostih kdaj drugič.....se pa trenutno rehabilitiram po skupno 10 zlomih na obeh nogah in po prestanih 8 operacijah.v ovinku zapeljal na (prebrano iz policijskega zapisnika) madež neznane tekočine in zletel naravnost v skale.......na srečo bil cel čas pri zavesti......

najbolj sm pa vesel da sm preživel......eni žal nimajo te sreče

Slika

Stari... Pa ne morem verjet... Raje ne bom pisal na kaj sem pomislil ko si kupil ta motor.... Hvala bogu da so samo kosti, pa da si prezivel... Kako je zdaj zdravstveno stanje ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Če jun 05, 2008 8:09 am

zdravstveno stanje je dobro....2 meseca in 20 dni sm preležal v bolnišnici...sedaj pa rehabilitacija,postavlanje na noge......jeba vglavnem.....
poškodbe:
-3x odprti zlom desne stegnenice
-zlomljena desna pogačica
-2xzlom desne goleni
-2x zlom leve stegnenice
-2x zlom leve goleni
-izpah levega stopala

se mi pa stanje izboljšuje glede na to da sm izgubil 5 litrov krvi (odprti zlomi) in se res zdj po vsem tem počutim kar dobro..

srečen sm samo da se je tako končalo v končni fazi......in da bom kmalu spet na nogah (berglah)

kot praviš COURAGE res je bil motor močan (z vsemi vgrajenimi dodatki je presegu moč 200 konjev)...sam žal tako je....taka je usoda.....pa če boš kaj kupoval kot si mi omenu te prosim da ne šparaš na opremi,saj je le ta meni zagotovo rešila življenje.

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Če jun 05, 2008 8:13 am

RENO911 je napisal/-a:Slika

Vir: http://24ur.com/novice/crna-kronika/pijan-v-skupino-kolesarjev.html

Lepo jih je.

j**e se njemu za bicikl pa za tistega ki goni. Samo da se on pela.

"jaz sem pa zgazu cel taborniški vod, s kazalci v zraku so iskali zahod", Zmelkoow, komad Gravitacija.

.

Hm, sam kot jst poznam ta komad, se tudi zmelkow furajo s kolesom.. :)

Da ne bo sam offtopic: u tej temi se popolnoma strinjam z voithom: človek je krhko bitje, in linija med življenjem in smrtjo je precej tanka. Se mi zdi da prav pride obdobje, ko je človeško življenje bolj cenjeno, in ko ni vredno prebite pare. Saj ne rečem, življenje mi dosti pomeni, ampak ko pride rabelj...
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jun 05, 2008 8:16 am

Courage™: ko sem to bral sem pomislil na tebe in te mislil kliknit :(

damjan: upam da bo vse ok.

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Če jun 05, 2008 9:06 am

[quote="damjan"]zdravstveno stanje je dobro....2 meseca in 20 dni sm preležal v bolnišnici...sedaj pa rehabilitacija,postavlanje na noge......jeba vglavnem.....
poškodbe:
-2xzlom desne goleni
-2x zlom leve stegnenice
-2x zlom leve goleni
-izpah levega stopala

se mi pa stanje izboljšuje glede na to da sm izgubil 5 litrov krvi (odprti zlomi) in se res zdj po vsem tem počutim kar dobro..

srečen sm samo da se je tako končalo v končni fazi......in da bom kmalu spet na nogah (berglah)

kot praviš COURAGE res je bil motor močan (z vsemi vgrajenimi dodatki je presegu moč 200 konjev)...sam žal tako je....taka je usoda.....pa če boš kaj kupoval kot si mi omenu te prosim da ne šparaš na opremi,saj je le ta meni zagotovo rešila življenje.

ja maš veliko srečo ja ,zato pa jst ne maram motociklov
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jun 05, 2008 10:00 am

damjan je napisal/-a:Slika

f***.. :shock:

clovek ti mors ocitno se neki narest na tem planetu preden umres.

tok razmontiranga motorja pa se nism vidu.. pokojni kolega in sosed, je mel podobno ninjo, ce je tole ninja sploh.. in je bla sam mal popraskana po nesreci.. njemu je pa pol glave asfalt odsmerglal.

pascke na celadi zapenjat fantje.. soseda ni vec samo zato ker je mel odpeto celado.

2 dni preden se je ubil sm obcudoval motor, ki ga je kompletno obnovil, in sm reku, da si bom kej podobnga tut sam omislu. tip me je smrtno resno pogledal in odvrnil: ne si tega kupovat ker pol se nas bo pa ze prevec pobil.. ocitno je slutil kaj se bo zgodil.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če jun 05, 2008 10:49 am

damjan, srečo maš, da so ti uspeli rešit noge, ker po tolko zlomih...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jun 05, 2008 10:55 am

damjan je napisal/-a:zdravstveno stanje je dobro....2 meseca in 20 dni sm preležal v bolnišnici...sedaj pa rehabilitacija,postavlanje na noge......jeba vglavnem.....
poškodbe:
-2xzlom desne goleni
-2x zlom leve stegnenice
-2x zlom leve goleni
-izpah levega stopala

Kaj si nor, nisem sploh vedo da je cloversko telo sposobno prenest take poskodbe... Sigurno ti je zivljenje resila tudi tvoja masa, ce nebi bil tak grajen kot si, te danes verjetno tukaj ne bi blo, al pa bi bil brez nog.

To je trenutek da se se enkrat spomnimo na nasega soforumasa, ki pa zal ni imel taksne srece....

Crazi, pocivaj v miru moz. :idea:
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če jun 05, 2008 11:00 am

malo offtopic, sam kaj je to "bil" za en motor?

drgač pa 5l krvi, to je pr malo večjemu moškemu polovica(na grobo), drugič si se rodil marca...

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Če jun 05, 2008 11:01 am

ja res je imel sem gromozansko srečo da sem preživel in da bom spet se postavu nazaj na noge.motor je sesut v nulo....celga ni praktično nč......ko malo zberem vse slike,pa ko pridem domov bom odpru eno temo in not prlimau vse slike ki jih mam da bote vidl kako se pri razmeroma majhni hitrosti v mojem primeru cca 100-120 še kako hitro zgodi nesreča.......dobro je sam to da ko sm vidu kaj bo sm odskoču z motorja in odletu direktno v skale takoj za motorjem.....

nočem soliti pameti sam fantje vozte motorje z glavo.in to tazgornjo ne taspodnjo,saj hitro pride do nesreče tud pri majhnihj hitrostih.nikoli se nism preseraval z motorjem al pa nekaj kurču,sm žal se je to moglo zgodit,čeprav se nenehno sprašujem zakaj glih jst...zakaj glih meni...ampak eni pravjo da je to usoda SAM TEŽKO SE JE S TEM SPRUJAZNIT...

evo še ena slikca na hitro,več pa ko pridem domov

Slika

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jun 05, 2008 11:05 am

damjan je napisal/-a:se mi pa stanje izboljšuje glede na to da sm izgubil 5 litrov krvi (odprti zlomi) in se res zdj po vsem tem počutim kar dobro..

Pa enkrat ko boš že do konca rehabilitiran, pejdi na kako krvodajalsko akcijo, ker smo ti tud krvodajalci življenje rešil.. Fajn se pozdrav!

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Če jun 05, 2008 11:08 am

snikerson je napisal/-a:malo offtopic, sam kaj je to "bil" za en motor?

drgač pa 5l krvi, to je pr malo večjemu moškemu polovica(na grobo), drugič si se rodil marca...

po pogovorih z zdravniki ima odrasel človek približno 0.7 litra krvi na 10 kilogramov torej je 5 litrov krepko več kot polovica.....

je pa to bla kawasaki ninja ZX 12 R

Slika

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če jun 05, 2008 11:17 am

Uf, a tolko celo, pol pa res že na čudež meji, žal nimajo vsi te sreče...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če jun 05, 2008 2:12 pm

ena dvanajstina telesne teže predstavlja kri...
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked Če jun 05, 2008 3:01 pm

Men ni jasno zaka ga je vrgl v zrak, js sm takle razumeu pele se pred tabao za enim avtom in ga naenkrat vrze v luft z motorjem in pade na tla ? Ka je biu pa vzrok da ga je fuknal tk v luft.
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jun 05, 2008 3:09 pm

w!cked je napisal/-a:Men ni jasno zaka ga je vrgl v zrak, js sm takle razumeu pele se pred tabao za enim avtom in ga naenkrat vrze v luft z motorjem in pade na tla ? Ka je biu pa vzrok da ga je fuknal tk v luft.

kučne čarolije.

kaj misls kaj te lahk vrze v zrak?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Re: Še nikoli tako blizu smrti

Napisal/-a a_sist Če jun 05, 2008 3:13 pm

w!cked..tole malo bolj pozorno preberi še enkrat..

snikerson je napisal/-a:Zagledal sem ga na koncu dolge ravnine, ko je priletel izza ovinka in mu je motor začel uhajati iz nadzora. Naredil je nekaj popravkov, zavil na našo stran ceste ter se za trenutek skril za vozilo pred mano.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov