Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po jun 09, 2008 6:10 pm

^^Ti maš neko dvojno moralo. Govoriš kak se kultura motoristov izboljšuje ob tem pa govoriš kako bi ob prvi priložnosti zbežal če bi te lovili.

In zakaj točno se mora nekdo pomaknit na desno? (sam se sicer umikam ko vidim razne motoriste ki vozijo po pameti,..) Ampak če jaz vozim po omejitvi in se mi zadaj zabija v rit motorist ni šans da se umaknem. Če se ti pa zdi primerno prekoračit hitrost pol se pa tud znajdi s tem prehitevanjem in prehiti po nasprotnem voznem pasu.
In ja pričakujete, da se vam kdo umakne zato, da lahko kljub nasproti vozečim prehitevate :roll:

off: kak teden nazaj sma se z bratom peljala skozi Pesnico in v centru Pesnice je na sredini med obema voziščema stal motorist in mahal z roko naj ustavima. Brat je ustavil in pomislil na to, da bo prosil za telefon ali kaj podobnega. Vprašanje: "Od kod sta se pripeljala? Stoji kje policija?" In je oddivjal naprej.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po jun 09, 2008 6:19 pm

Doche je napisal/-a:^^Ti maš neko dvojno moralo. Govoriš kak se kultura motoristov izboljšuje ob tem pa govoriš kako bi ob prvi priložnosti zbežal če bi te lovili.

In zakaj točno se mora nekdo pomaknit na desno? (sam se sicer umikam ko vidim razne motoriste ki vozijo po pameti,..) Ampak če jaz vozim po omejitvi in se mi zadaj zabija v rit motorist ni šans da se umaknem. Če se ti pa zdi primerno prekoračit hitrost pol se pa tud znajdi s tem prehitevanjem in prehiti po nasprotnem voznem pasu.
In ja pričakujete, da se vam kdo umakne zato, da lahko kljub nasproti vozečim prehitevate :roll:

off: kak teden nazaj sma se z bratom peljala skozi Pesnico in v centru Pesnice je na sredini med obema voziščema stal motorist in mahal z roko naj ustavima. Brat je ustavil in pomislil na to, da bo prosil za telefon ali kaj podobnega. Vprašanje: "Od kod sta se pripeljala? Stoji kje policija?" In je oddivjal naprej.

tist da bi zbežal je letel kot komentar na nove kazni, ki so čist lude...zato pač ja, če bi bla prilka bi rajši zbežal.
z umikanjem sem hotel sam nakazat kako so eni kulturni, drugi pa totalno nevošljivi motoristom ki se jim pač ni potrebno voziti v koloni, in jim zapirajo pot. nikjer pa nisem omenil da bi prehiteval ko prihajajo vozila nasproti...tega ne počnem nikoli, pa čeprav se mi voznik pred mano dovolj umakne, da bi lahko šel komot mimo...vedno počakam in prehitim ko se jaz za to odločim.
kaj je pa narobe s tem če te je ustavil in vprašal če je kje kak policaj??? saj med sabo se tut ustavljamo in se vprašamo take stvari, pa kje smo bli pa kaj kje dogaja.
za mene osebno je vožnja z motorjem še vedno čisti užitek in najboljši način relaksacije...da sploh ne omenjam občutka svobode ki ti ga da, včasih pa tut adrenalin ;) sam sj...kot sem že napisal par postov prej...to se bo očitn kmal nehal kokr se stvari stopnjujejo
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Po jun 09, 2008 7:07 pm

Zdi se mi pač nepotrebno ustavljat promet na tak način kot ga je izvedel ta motorist. Zganjal je tako paniko kot,da je kaj narobe in potem postavil brezvezno vprašanje. Drugič, ko bo njegov kolega npr. padel ali kaj podobnega pa mu kdo ne bo ustavil, ker bo pričakoval ravno tako vprašanje.

In kako bi to izgledalo, da bi jaz ustavil sred ceste z avtom in spraševal če je kje kak radar, da se ne rabim držat omejitev.

Naj se pelje pa bo videl ali radar je ali ga ni. Potem naj se pa obrne in pot ponovi. (sicer pa če bi prinorel in bi radar bil, bi mu pa tako ali tako poblendal ;) )

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Po jun 09, 2008 7:13 pm

Matjazy je napisal/-a:Med vikendom sem se z motorjem peljal nekje 150km/h.. za policajem motoristom.

Sicer pa da, hitri avtomobilisti so nevarnejši od hitrih motoristov. Ubijejo poleg sebe običajno tudi druge, motoristi pa le sebe.

Halo, pa kaj si ti nor?
En ali dva tedna nazaj je na cesti NM-Metlika grupa Švicarskih motoristov prečkala Vato.
Nakar je eden izmed motoristov zaradi nepoznavanja cestišča v ovinku padel, se zapeljal po tleh na drugo stran cestišča, po kateri je PRAVILNO pripeljal mlad voznik in ga prevozil, nakar je motorist umrl za posledicami poškodb v bolnišnici.
Stari, pob bo imel nažalost to vedno na vesti, pa še noru ni. To ni nič manj grozljivo, kvečjem bolj.
In še ko vsak dan gledam motoriste kako po naselju prehitevajo in to ponavadi še čez križišče, me prime da bi mu zarinu tist auspuh u eno luknjo. Pol bo pa JOKU ko ga bom s špegučkem sklatu pa ga povozu. S tem, da v ljubi Sloveniji noben k... ne daje žmigovcev za svoj premik, a on gre v križišču po levi mimo. Halo.

S tem da sem sam med hitrejšimi vozniki avtomobilov, a vedno pazim, da dam žmigovec in oprezam za motoristi in kreteni k se mi za p... vozjo po naselju, po 90 pa gužvo delajo. Potem te pa skuterist pa en junak za njim na Yamahi na mal večjem motorju prehitevata po naselju in to v Nm, od Vindišerja v dolino čez križišče, s tem, da je bil promet gor in dol dokaj zgoščen z 40km/h. Jupi, jst ga bom sklatu, un k bo šu nasprot pa povozu-Zarota proti motoristom.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Po jun 09, 2008 7:42 pm

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jun 09, 2008 8:06 pm

Oba sta pacienta. Voznik avta motorja ni videl, ker je bil ta v mrtvem kotu. Pomoje, da če mu nebi motorist tok za ritjo vozil, da bi bilo malo drugače.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Po jun 09, 2008 8:53 pm

tlele se mi zdi krivda čista malomarnost avtomobilista, ker ni opazoval dogajanja na cesti in vozil kot bi bil sam...motorist ni vozil agresivno in dovolj dolgo je bil za avtom da bi ga un moral opaziti. Je pa tudi res, da če bi motorist vozil bolj agresivno bi bil lahko že mimo ko je avto zavil ven...tko da :?
jst v takih primerih vedno opazujem voznika v vzvratnem ogledalu in se prepričam da me je videl pa tudi lahko malo predvidevam kako bo reagiral
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jun 09, 2008 9:31 pm

če bi motorist bol levo potegnal bi prio lepo mim. Je pa tak, da včasih ker motorist tak zamučka, da pol potegnem pred njim, čeprav ga vedno prvo počakam. itak nimaš za burek proti motorju, pri prehitevanju in ga sam oviraš.
LP Rok

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Po jun 09, 2008 9:38 pm

Ne da zagovarjam onega v avtu ampak motorist bi lahko malo na varnostno razdaljo popazil. Pa prehiteval bi lahko par metrov pred avtom ne pa v taki bližini.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Po jun 09, 2008 9:40 pm

...
Zadnjič spremenil Doche, dne Po jun 09, 2008 9:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Po jun 09, 2008 9:41 pm

Imaš motoriste in "motoriste". Prvi vozijo motor Zaradi užitka v vožnji in upoštevajo če že ne omejitev vsaj obnašanje drugih in spremljajo promet z zavestjo da se ti lahko vsak trenutek kaj zgodi, drugi so pa KRETENI, ki morajo svoje komplekse in frustracije sanirat z dobršnjo mero adrenalina.... Potem pa vsak dan beremo "avto IZSILIL motorista... Saj to, da je motor, motorista ipd izstrelilo 50m od mesta nezgode (skoraj vedno v naselju) ne pomeni nič.
Oprostite admini in modi, JEBEŠ taka izsiljevanja. Zaviranja ni, če motorist nabaše v polno v avtomobil, je voznik avtomobila (skoraj vedno) kriv izsiljevanja prednosti.
Satelitsko sledenje na motorje, pa da vidimo, koliko bo "izsiljevanj".
Vsaj v naseljih se nadgospodje motoristi držite omejitev, lepo prosim.
LP
Martin

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Po jun 09, 2008 10:16 pm

no jest bom mal izkoristu to temo,da povem vsem motoristom,da če se že v križišču rinejo naprej nej se NE postavljajo pred avtomobil ampak zraven
zato ker ko se postavi pred avtomobil je ponavadi že čez črto katera označuje kje moraš ustavit,pa zato ker če ne misle pospešit ga bom jest u rit nabov ker jih mam povn k.... da nemorm spelat tko kakor men paše,res budale teli frajerji ki se pred avto postavljajo,vsak mopedist bolš spelje,res to pa tolk sovražim,pa uni ki neznajo po ovinkih pelat nej tut po ravnini ne prehitevajo ,zato ker jih jest po kakšnih nepreglednih ovinkih nemorem nazaj prehitet,nej nebodo egoistični pa sebični,ampak nekaterim bolj sede avto kot motor,in tut avtomobilisti se radi sprostimo z dinamično vožnjo.

res to mi gre tok na k.... mislm za po p.....
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po jun 09, 2008 10:17 pm

martk je napisal/-a:Imaš motoriste in "motoriste". Prvi vozijo motor Zaradi užitka v vožnji in upoštevajo če že ne omejitev vsaj obnašanje drugih in spremljajo promet z zavestjo da se ti lahko vsak trenutek kaj zgodi, drugi so pa KRETENI, ki morajo svoje komplekse in frustracije sanirat z dobršnjo mero adrenalina.... Potem pa vsak dan beremo "avto IZSILIL motorista... Saj to, da je motor, motorista ipd izstrelilo 50m od mesta nezgode (skoraj vedno v naselju) ne pomeni nič.
Oprostite admini in modi, j**eŠ taka izsiljevanja. Zaviranja ni, če motorist nabaše v polno v avtomobil, je voznik avtomobila (skoraj vedno) kriv izsiljevanja prednosti.
LP
Martin

Word Martk! :bow

Ne mi govorit o ludih kaznih in o ne vem čem- sem preletu temo .... Avtomobilisti vemo, da bomo dobili po p**ki, če bomo vozili prehitro... zato svoje konje pod havbo brzdamo. Se je že kdo peljal po tanovem iz smeri Dvora proti Kočevju? Na vsakem ovinku tabla - pozor!!!! motoristi - kao lahko zdrsnejo po cestišču itd itd... Boli me k***c za take motoriste, kateri ne vozijo z glavo!! če bom kdaj videl motorista, ki drvi proti meni zaradi objestnosti ter attention whore sindroma, zaradi njega ne bom zavil pod cesto, da ga rešim, ubiil bi pa zaradi tega sebe ter svoje drage! Mi bi morali voziti defenzivno, da bi gospodje motoristi. za katere (očitno)!! zakoni CPP ne veljajo lahko vozili ofenzivno. Pojdite na Lašče... tam je lepo videti, kako je to, če bi moral voziti motorist 50... vozil pa je... :roll: Še vedno trdim, da motoristi niso enakovredni udeleženci v prometu! Za njih veljajo posebna pravila. :evil:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jun 09, 2008 10:38 pm

gasperozimek je napisal/-a:tlele se mi zdi krivda čista malomarnost avtomobilista, ker ni opazoval dogajanja na cesti in vozil kot bi bil sam...motorist ni vozil agresivno in dovolj dolgo je bil za avtom da bi ga un moral opaziti. Je pa tudi res, da če bi motorist vozil bolj agresivno bi bil lahko že mimo ko je avto zavil ven...tko da :?
jst v takih primerih vedno opazujem voznika v vzvratnem ogledalu in se prepričam da me je videl pa tudi lahko malo predvidevam kako bo reagiral

Absolutno je tako in če se res držiš tega načela boš še dolgo živel in te ne bomo prebirali na straneh črne kronike. Predvidevanje, predvidevanje in še enkrat predvidevanje. Tukaj je bila tipična situacija, da je nekdo počasi vozil in šofer avtomobila se je pripravljal, da bo šel mimo in če bi motorist to predvidel ne bi prišlo do karambola.

Kadar je težko prehitet (zavita cesta, malo mest za prehitevanje) bo večina veliko bolj osredotočena na dogajanje pred sabo in iskanje idealnega mesta za prehitevanje kot pa na dogajanje za sabo. To, kot vozeči zadaj, moraš vzeti v račun pa ne glede ali prehitevaš z motorjem ali pa avtom. In če se lotiš takega prehitevanja je to pametno storiti šele po tem, da to sporočiš s kratkim pritiskom na hupo in s tem daš vedeti tistemu pred sabo, da greš v prehitevanje in preprečiš, da se bo tudi on istočasno spravil v prehitevanje.

Že res, da je v tem primeru krivda na strani šoferja avtomobila, ampak motoristu to nič ne pomaga, če bo na nagrobniku pisalo: "tukaj počiva Jože Novak - imel je prednost".

Kaj hočem povedati - v prometu opazuj dogajanje - obstaja cel kup indikatorjev, ki ti povedo kaj bo kdo naredil in če znaš opazovati in se temu prilagoditi imaš veliko verjetnost, da ne boš nikoli doživel nesreče. In nikar verjeti zgodbicam o tem, da ima nekdo tako smolo, da vsake pol leta doživi nesrečo in nikoli ni kriv. Po pravilih mogoče res ne ampak, če je hlod za volanom mu noben ZVCP ne bo pomagal saj ne bo videl nijans in malenkosti, ki se dogajajo v prometu - in ravno te odločajo a boš vozil varno al bo kar naprej treskalo. ;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Po jun 09, 2008 11:01 pm

Spidojc je napisal/-a:no jest bom mal izkoristu to temo,da povem vsem motoristom,da če se že v križišču rinejo naprej nej se NE postavljajo pred avtomobil ampak zraven
zato ker ko se postavi pred avtomobil je ponavadi že čez črto katera označuje kje moraš ustavit,pa zato ker če ne misle pospešit ga bom jest u rit nabov ker jih mam povn k.... da nemorm spelat tko kakor men paše,res budale teli frajerji ki se pred avto postavljajo,vsak mopedist bolš spelje,res to pa tolk sovražim,pa uni ki neznajo po ovinkih pelat nej tut po ravnini ne prehitevajo ,zato ker jih jest po kakšnih nepreglednih ovinkih nemorem nazaj prehitet,nej nebodo egoistični pa sebični,ampak nekaterim bolj sede avto kot motor,in tut avtomobilisti se radi sprostimo z dinamično vožnjo.

res to mi gre tok na k.... mislm za po p.....

tole pa verjetn bolj leti na skuteriste, ne...teh pa tut jst ne prenašam...tiste glasne prdule :evil:
Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Po jun 09, 2008 11:12 pm

pugi405 je napisal/-a:
martk je napisal/-a:Imaš motoriste in "motoriste". Prvi vozijo motor Zaradi užitka v vožnji in upoštevajo če že ne omejitev vsaj obnašanje drugih in spremljajo promet z zavestjo da se ti lahko vsak trenutek kaj zgodi, drugi so pa KRETENI, ki morajo svoje komplekse in frustracije sanirat z dobršnjo mero adrenalina.... Potem pa vsak dan beremo "avto IZSILIL motorista... Saj to, da je motor, motorista ipd izstrelilo 50m od mesta nezgode (skoraj vedno v naselju) ne pomeni nič.
Oprostite admini in modi, j**eŠ taka izsiljevanja. Zaviranja ni, če motorist nabaše v polno v avtomobil, je voznik avtomobila (skoraj vedno) kriv izsiljevanja prednosti.
LP
Martin

Word Martk! :bow

Ne mi govorit o ludih kaznih in o ne vem čem- sem preletu temo .... Avtomobilisti vemo, da bomo dobili po p**ki, če bomo vozili prehitro... zato svoje konje pod havbo brzdamo. Se je že kdo peljal po tanovem iz smeri Dvora proti Kočevju? Na vsakem ovinku tabla - pozor!!!! motoristi - kao lahko zdrsnejo po cestišču itd itd... Boli me k***c za take motoriste, kateri ne vozijo z glavo!! če bom kdaj videl motorista, ki drvi proti meni zaradi objestnosti ter attention whore sindroma, zaradi njega ne bom zavil pod cesto, da ga rešim, ubiil bi pa zaradi tega sebe ter svoje drage! Mi bi morali voziti defenzivno, da bi gospodje motoristi. za katere (očitno)!! zakoni CPP ne veljajo lahko vozili ofenzivno. Pojdite na Lašče... tam je lepo videti, kako je to, če bi moral voziti motorist 50... vozil pa je... :roll: Še vedno trdim, da motoristi niso enakovredni udeleženci v prometu! Za njih veljajo posebna pravila. :evil:

ja te table so zdj obesl k so cestarji nesposobni cesto zrihtat...pesek iz bankin na vsakem ovinku, potem pa še fuknjeni kmetje polivajo nafto po ovinkih
edit: ok, tle se bom opraviču kmetom...ne vem kdo je tisto nafto polil, sam prou grozn zgleda ko v vsakem ovinku vidiš masto špuro po celem cestišču
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po jun 09, 2008 11:24 pm

nismo vsega vedno krivi motoristi no,so tudi določeni vozniki avtomobilov malo nori!!!
jaz vem da ko se peljem skozi naselje 50(avti se malokdaj peljejo 50),se večkrat peljem po sredini ceste-lepo normalno.nekateri vozniki avtomobilov se pa peljejo strogo po sredini ceste(al pa kar gor po črti),pol te pa čudno gledajo ko ga prehitišin mu pokažeš da je cesta dovolj široka da se lahko pelje po sredini svojega pasa in bom jaz še vedno lahko šel lepo mimo njega(no za njem pa nenormalna kolona,ker se je odločil da se bo peljal 30 namesto 50!!! :evil:

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Po jun 09, 2008 11:32 pm

ne sploh ne,sej sm napisu d so še mopedisti(skuteristi)bolši, iz skutaristi sploh nimam velik problemov,vsake tolk časa se kšn najde,ki se po sredini ceste fura,ampak to sm hitr mem,nejveč problemov imam iz unimi ki cestake furajo,k misle, kva bom spelu,itak sm najhitrejši....ja ja če verjamš...mal preveč samozavesti majo motoristi tkole po križiščih,pol jim pa kr ni jasn k ga prehtim takoj ko je zalena,nazadnje sm mogu res prov odvit na trzinki da ga nism porinu,
pa neboš vrjel enkrat mi je motorist v nepreglednem ovinku po mojem pasu nasprot prgonu,tko d sm šu jest po levem pasu mem,on pa po mojem,še zdej mi je žov d nism šu za njem pa ga ubutov,res poraz, nejslabš pa je k se motorist v avto zabije pa je ponavad avtomobilist kriv ker ga je izsilu, noben pa ni povedu da je šov motorist 200+
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jun 10, 2008 12:31 am

nebivedu je napisal/-a:Oba sta pacienta. Voznik avta motorja ni videl, ker je bil ta v mrtvem kotu. Pomoje, da če mu nebi motorist tok za ritjo vozil, da bi bilo malo drugače.

Loud pipes save lives. Če bi mel akrapota, bi ga tisti v avtu najverjetneje slišal. Ko bo enkrat čas za motor (in to bo), je prva stvar xenon luč, druga je stabilizator, zadnja pa glasen izpuh. Vse to ti lahko reši življenje.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jun 10, 2008 1:30 am

bass je napisal/-a:Ko bo enkrat čas za motor (in to bo), je prva stvar xenon luč

Tu pa mene začenja motiti, ko se mi komaj vsak deseti pripelje nasproti s pravilno nastavljeno kratko lučjo. Vsem preostalim pa sveti nekam v marsovce, nevem če jo nalašč dvignejo, ali vozijo z dolgimi podnevi, ali kaj jim je :? Zelo moteče v glavnem.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov