Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jun 11, 2008 3:07 pm

...h nam v Brežice na "doobuko" v radijusu 5 kilometrov jih imamo (in to že en čas) kar 6 -začuda do sedaj popolnoma brez nesreč, čeprav se kakšen stari ata kdaj kontra zapelje

P.S je pa v Beogradu(kdo je bil in vozil po njem naj pove) tako imenovana "Slavija" krožišče s priključnimi osmimi cestami ter trolejbusom in tramvajem notri...... :D ;) ha, da vas vidim.....(primorci in Celjani.....)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr jun 11, 2008 5:05 pm

sašo5 je napisal/-a:...h nam v Brežice na "doobuko" v radijusu 5 kilometrov jih imamo (in to že en čas) kar 6 -začuda do sedaj popolnoma brez nesreč, čeprav se kakšen stari ata kdaj kontra zapelje

ej, ne morm verjet da se to še zmeri dogaja. ok, par let nazaj ko so bli rondoji nova stvar se je to občasno zgudl, sam da folk še zmeri ne zna...nazadnje se mi je to zgudl švoh mesec nazaj v Lj na Brdu pri Lesnini...model, Ljubljančan (35-40 let), lepo telefon na ušesu, zapeljal v rondo in zavil levo direkt v mene, pol pa sam bulu vame kot da sem jst prfuknjen...eni ljudje so res idioti
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr jun 11, 2008 5:13 pm

gasperozimek je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:...h nam v Brežice na "doobuko" v radijusu 5 kilometrov jih imamo (in to že en čas) kar 6 -začuda do sedaj popolnoma brez nesreč, čeprav se kakšen stari ata kdaj kontra zapelje

ej, ne morm verjet da se to še zmeri dogaja. ok, par let nazaj ko so bli rondoji nova stvar se je to občasno zgudl, sam da folk še zmeri ne zna...nazadnje se mi je to zgudl švoh mesec nazaj v Lj na Brdu pri Lesnini...model, Ljubljančan (35-40 let), lepo telefon na ušesu, zapeljal v rondo in zavil levo direkt v mene, pol pa sam bulu vame kot da sem JST prfuknjen...eni ljudje so res idioti

Tale je res lepa :D Potem se hoče pa še kregat s tabo, kaj se k****n ne umakneš :mrgreen:

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr jun 11, 2008 5:28 pm

Rondoji,rondoji,rondoji veliko debat je lahko glede tega.Ker se tema nanaša na rondo Tomačevo sem bil že dvakrat priča karambola ,ko je voznik napolno zavru pri vstopu v prazen rondo in je sledil bum od zadaj,nakar si avtomatsko kriv (varnostna razdalja).Doživel sem tudi,da se je voznik osebnega vozila basal mimo tovornjaka v nasprotni smeri (v Šenčurju za smer Jesenice),kaj češ bolje "idijota" pustiti mimo,ali pa se mu izognit če se le da,in da je koža in pločevina cela ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jun 11, 2008 7:15 pm

ma ja, sem zdele celo leto opazoval voznike, kako to vozijo po tem rondoju. Predno sem se začel bolj redno čez njega vozit, mi ni blo lih najbolj jasno, kako je lahko toliko karambolov. No, oktobra mi je bilo to popolnoma jasno. Res je smotano, da je vsak uvoz/izvoz drugačen in valjda to nekatere zmede.

nebivedu, sem imel nekaj mesecev nazaj na istem mestu nekak isto, le da je bila situacija lih kontra - iz zunanjega (desnega) pasu je šel en kombi čez polno črto pred mano, ki sem šel po sredinskem in zavijal za Črnuče/Trzin. Na istem uvozu sem pa tudi enkrat imel srečo, da nisem v nekoga, ki je iz smeri BTC po levem pasu kar pred mano zapeljal; je zapeljal že na desni zunanji pas, počaku na mene (ok sm vidu, da se me je ustrašu, a vseeno zapeljal pred mene.

Najjači so mi pa frajerji zjutaj ob 7ih iz smeri Črnuče proti Bežigradu. Lepo gre na desni pas, ker gre ponavadi hitreje do izvoza za Bežigrad, potem pa lepo čez polno črto na rondoju brez smerokaza pred tebe.

Hm, sm omenu smerokaze? Ja, še vedno me jezi, ko jih ne izvozih ne uporabljajo. Pol pa: al ornk pognati v rondo, al pa čakati na prvo dušco, ki bo pri izvozu uporabila smerokaz.

No, še en butast rondo, ki ga poznam, pa je tisti zadnji narejeni pred Šenčurjem. Ne vem, a imajo iz te glavne ceste Mengeš - Kranj namen narediti dvopasovnico, glede na to, da sta pred uvozom 2 pasova (razen iz smeri Šenčurja in Voklega)!? Ker 2 pasova na rondoju sta trenutno čist nepotrebna (bi ga lahko zagradili, ker skoraj vsak iz smeri Brnik Kranj oz. obratno "seka" rondo), pa tud mal mejhn se mi zdi za 2 pasova.
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr jun 11, 2008 7:17 pm

rhino je napisal/-a:Rondo Pesnica ni kaj boljši.Vsak dan stotine kamionov,bebci ki ne znajo vozit v rondoju(ko gre v rondo da žmigavec,ko ga zapušča pa ne :roll: ),kamionarji sploh ne pogledajo levo če se kdo pripelje ampak samo izsilijo(ko je jači,taj tlači),da o asfaltu sploh ne govorim(luknja ki so jo popravli pred 2 mescema je sedaj še večja).Ljudje se razvrstijo na notranji pas(levi),potem pa pri speljevanju v rondo kar zapeljejo pred tebe na zunanji pas(pa ti kažejo s sredinci kak ti ne znaš voziti). Ob dežju se vsaj en tovornjak zapelje naravnost v otok rondoja....
Res,3/4 folk sploh ne zna rondojev vozit.
Še en nasvet: če se ti ne uspe razvrstit na zunanji pas,da bi lahko zapustil rondo,se pelji še en krog okoli(ampak to je že ponavadi 20 sekund potrate časa,tako da se ne splača.Raje nekomu prednost vzamem,pa tvegam prometno v kateri bom jaz kriv,kot pa tistih par sekund... :roll: )

In rondo v Pesnici so naredli odlično samo za tiste ki pridejo iz smeri Avstrija kjer majo fizično ločene pasove, kdo takoj zapusti in kdo gre v naslednjem izvozu ven. Ko pa prideš iz MB v rondo maš pa nad vhodom v rondo tabli kjer piše kam se je potrebno razvrstit ampak tega noben ne ve :? Na vsakem vhodu/priključku bi moralo bit fizično ločeno kot iz smeri Avstrija (2-3cm visok robnik in je to to)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 11, 2008 7:38 pm

P.S je pa v Beogradu(kdo je bil in vozil po njem naj pove) tako imenovana "Slavija" krožišče s priključnimi osmimi cestami ter trolejbusom in tramvajem notri...... :D ;) ha, da vas vidim.....(primorci in Celjani.....)

Jebote posavca zagamanega..sm se po Beogradu cisz brez problema fural pa sm Celjan ( kdo bi si mislu a ne :evil: )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 11, 2008 7:42 pm

IcEm4n je napisal/-a:ma ja, sem zdele celo leto opazoval voznike, kako to vozijo po tem rondoju. Predno sem se začel bolj redno čez njega vozit, mi ni blo lih najbolj jasno, kako je lahko toliko karambolov. No, oktobra mi je bilo to popolnoma jasno. Res je smotano, da je vsak uvoz/izvoz drugačen in valjda to nekatere zmede.

nebivedu, sem imel nekaj mesecev nazaj na istem mestu nekak isto, le da je bila situacija lih kontra - iz zunanjega (desnega) pasu je šel en kombi čez polno črto pred mano, ki sem šel po sredinskem in zavijal za Črnuče/Trzin. Na istem uvozu sem pa tudi enkrat imel srečo, da nisem v nekoga, ki je iz smeri BTC po levem pasu kar pred mano zapeljal; je zapeljal že na desni zunanji pas, počaku na mene (ok sm vidu, da se me je ustrašu, a vseeno zapeljal pred mene.

Najjači so mi pa frajerji zjutaj ob 7ih iz smeri Črnuče proti Bežigradu. Lepo gre na desni pas, ker gre ponavadi hitreje do izvoza za Bežigrad, potem pa lepo čez polno črto na rondoju brez smerokaza pred tebe.

Hm, sm omenu smerokaze? Ja, še vedno me jezi, ko jih ne izvozih ne uporabljajo. Pol pa: al ornk pognati v rondo, al pa čakati na prvo dušco, ki bo pri izvozu uporabila smerokaz.

No, še en butast rondo, ki ga poznam, pa je tisti zadnji narejeni pred Šenčurjem. Ne vem, a imajo iz te glavne ceste Mengeš - Kranj namen narediti dvopasovnico, glede na to, da sta pred uvozom 2 pasova (razen iz smeri Šenčurja in Voklega)!? Ker 2 pasova na rondoju sta trenutno čist nepotrebna (bi ga lahko zagradili, ker skoraj vsak iz smeri Brnik Kranj oz. obratno "seka" rondo), pa tud mal mejhn se mi zdi za 2 pasova.

Šenčurski rondo je zakon k lahk počasnete prehitis lepo na razširitvi, kar se pa Tomačevsega rondoja tiče pa nimam nekih večjih težav se po njem furat, pa sm Celja ( Sašo :evil: ), in ga niti ne poznam preveč ( no ja... )..eni so pač antitalenti za vožnjo :roll: ( Posavci so pa razred zase itak, pa gorenci seveda :twisted: :evil: )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jun 11, 2008 7:57 pm

speedfreak je napisal/-a:[

Jebote posavca zagamanega.. pa sm Celjan ( kdo bi si mislu a ne :evil: )

...ej ne morm pomagat, če se vas pa tak sloves drži ......CE pa to ni od včeraj in sploh ni več skrivnost.......še v "cajtngih" je pisalo leta nazaj...
P.S ne se jezit - itak lahk tablco v drugem registrskem območju kupiš... :P
Kaj je res, je pa res....

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 11, 2008 8:09 pm

sašo5 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:[

Jebote posavca zagamanega.. pa sm Celjan ( kdo bi si mislu a ne :evil: )

...ej ne morm pomagat, če se vas pa tak sloves drži ......CE pa to ni od včeraj in sploh ni več skrivnost.......še v "cajtngih" je pisalo leta nazaj...
P.S ne se jezit - itak lahk tablco v drugem registrskem območju kupiš... :P
Kaj je res, je pa res....

Sej zato sem hotel PO tablico ko sem avto kupoval ( v Postojni ), samo potem ljudje ne bi bili že pravočasno opozorjeni na to, kar jih čaka :P

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Sr jun 11, 2008 9:36 pm

Ja tale tomačevski rondo je res smotano postavljen, tko da se ne čudim kaj se dogaja.

Mene nabolj spravi iz tira t.i. "švercanje", ko frajer gre po enem pasu, npr za levo ali desno in potem se pa tik pred ali celo v križišču prestavi na drugi pas, take sploh ne prenesem, take bi dal kr strelat. :evil:

Ampak to je tema o krožiščih, ... vseeno se bolje počutim. :lol:

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr jun 11, 2008 9:51 pm

Sočustvujem z vsemi, sam se dnevno večkrat vozim čez tomačevo in je narod res obupen, še takrat ko ni zastoja (in ni nobene možnosti zanj) jim ga rata naredit.

Sem pa videl enkrat kako je manjši kamionček (od ene gradbene firme), ki je peljal po srednjem pasu, stisnil avto na zunanjem pasu v robnik in mu odrsal cel bok in odbil špegel. In je kar odpeljal naprej, kot da ni bilo nič. Jaz sem bil čisto šokiran, nisem vedel, ali naj grem za njim in ga ustavim ali naj grem svojo pot.
Slika

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Sr jun 11, 2008 9:51 pm

Doche je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Rondo Pesnica ni kaj boljši.Vsak dan stotine kamionov,bebci ki ne znajo vozit v rondoju(ko gre v rondo da žmigavec,ko ga zapušča pa ne :roll: ),kamionarji sploh ne pogledajo levo če se kdo pripelje ampak samo izsilijo(ko je jači,taj tlači),da o asfaltu sploh ne govorim(luknja ki so jo popravli pred 2 mescema je sedaj še večja).Ljudje se razvrstijo na notranji pas(levi),potem pa pri speljevanju v rondo kar zapeljejo pred tebe na zunanji pas(pa ti kažejo s sredinci kak ti ne znaš voziti). Ob dežju se vsaj en tovornjak zapelje naravnost v otok rondoja....
Res,3/4 folk sploh ne zna rondojev vozit.
Še en nasvet: če se ti ne uspe razvrstit na zunanji pas,da bi lahko zapustil rondo,se pelji še en krog okoli(ampak to je že ponavadi 20 sekund potrate časa,tako da se ne splača.Raje nekomu prednost vzamem,pa tvegam prometno v kateri bom jaz kriv,kot pa tistih par sekund... :roll: )

In rondo v Pesnici so naredli odlično samo za tiste ki pridejo iz smeri Avstrija kjer majo fizično ločene pasove, kdo takoj zapusti in kdo gre v naslednjem izvozu ven. Ko pa prideš iz MB v rondo maš pa nad vhodom v rondo tabli kjer piše kam se je potrebno razvrstit ampak tega noben ne ve :? Na vsakem vhodu/priključku bi moralo bit fizično ločeno kot iz smeri Avstrija (2-3cm visok robnik in je to to)

Ja no,ne vem če bi lahko to v pesniškem rondoju izvedli.Tisti pas ko pride iz AT je pač zato tako, ker je potem takoj naslednji izvoz izvoz na hitro cesto(spet dvopasovna).Ostali izvozi(razen ta ta nov na AC za Lenart) pa so na magistralne ceste.Mogoče bi lahko pa sedaj nardili uvoz na AC ločeno tako kot praviš.Sicer pa bo mogoče malo bolje,ko bo odprta AC čez Melje

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr jun 11, 2008 9:57 pm

Tomačevski ron do bi morali opremit s kamerami ki bi štrafale debile ki ne znajo vozit. V mesecu kazni po današnjih tafirah bi se ljudje naučili peljat :)

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr jun 11, 2008 10:27 pm

Iz prometnega vidika samega navajanja, sem neverjetno vesel, da sem takrat še živel v Brežicah ko sem opravljal avtošolo in pa tam do 19ga leta in pa se na črno vozil pri 17ih, kdaj pa kdaj... To je menda edino malo mesto v SLO, ki takorekoč nima semaforjev. Oziroma ima samo enega, vsa druga križišča so pa rondoji... Tako sem se čisto navadil, kdaj stisniti pred koga in kdaj pač ne...

Zato , pa sem v Kopru par tednov nazaj dobesedno zgubljal živce ko sem se vozil iz Centra proti izvozu na AC "celo popoldne", ker noben ni vedel , kdaj kako in pred koga se stisneš ... Da ne govorimo o tem, da pomoje še zdj pol folka ne ve čemu je namenjen notranji pas rondoja ;)

Bresce rocks; mal lokal patriotizma :P

p.s. Tomačevo pa je katastrofa se strinjam, čeprav sem bil že sopotnik pri kroženju z 100+km/h po tistem rondoju od 14ih popoldne, ampak vseeno sam ne upam riskirat tudi z vožnjo 50km/h tam noter v peklenem krogu, ker folk itak skače po tem rondoju kot bi oponašal zajčji cik-cak tek :roll:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jun 11, 2008 10:39 pm

tud sam sem se peljalil kot sopotnik po tomačevskemu rondoju po notranjem pasu ene 80km/h, ampak je že dajal občutek cviljenja gum, tko da 80+ km/h bi rabu avto u podnu pa dobre gume :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jun 11, 2008 10:42 pm

Rondo tomačevo bo kmalu drugačen, ker se bo nanj prikluču krak iz novega štadiona, so že idejni načrti - kao turbo rondo (prvi tak v slo bo v mb-ju pod pohorjem kjer bo novo križišče na zahodni obvoznici)

glede pescice kak rondo bi radi pa meli? kako je blo prej ko ni blo posebej pasa iz avstrije? poleti kolone 5km..
itak pa bo ob novozgrajeni avtocesti kmalu bol ali manj sameval..

zanimiv je pa popovičev pristop... kliče na direkcijo pa reče same rondoje hočem met v kopru..

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr jun 11, 2008 10:48 pm

IcEm4n je napisal/-a:tud sam sem se peljalil kot sopotnik po tomačevskemu rondoju po notranjem pasu ene 80km/h, ampak je že dajal občutek cviljenja gum, tko da 80+ km/h bi rabu avto u podnu pa dobre gume :lol: :lol: :lol:

Js sm bil v avtu Fiat Punto 1.2 sporting al neki takga,... spuščen da so ble gume v blatnikih takorekoč... in na valjarih ki so ble tok široke v kombinaciji z švoh avtom , da smo mogli dva tri kroge nardit da smo dosegli malo čez 100 :lol:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jun 11, 2008 10:53 pm

Meni tomačevski krof ne dela težav. Levi pas, že dolgo pred vstopom gledam če je prostor in če, je lepo gas do podna pa na samotni levi pas. Pred izhodom pa seveda na primeren pas, smerokaz in to je to.

Sranje v rondojih ljudje, ki so nesposobni za volanom. Ne moreš se vključevati v rondo kjer je hitrost prometa 100km/h in hkrati paziti, da nebi slučajno trenutna poraba presegla tistih ciljnih 5,5l/100km. Torej s 40km/h med 100km/h promet...
Ampak debili kot debili se še na pospeševalnem pasu avtoceste skoraj ustavijo, svaka čast! Z nule rabiš 3x več prostora in časa, da se le zrineš med promet.
To opažam, da je večini velika težava. Najhujše so pa kake babe, ki se počasi cijazijo po pospeševalnem pasu 50, potem je pa "kar naenkrat" pred njimi črta za vključevanje in sledi seveda "scandinavian flick" na levo, namesto opazovanja ogledal pa seveda načelo "use the force". Črte se pa ja ne sme prevozit, aneda, buhnedej. Raje bomo šli eno hitro rusko ruleto, saj če zapreš oči je hitro mimo...

Če se ne znaš vključit na AC, ti je rondo najverjetneje nočna mora.
Krivda je tudi na slabih inštruktorjih v avtošolah.
Tisto šolsko cijazenje povsod s 50 na uro in s četrt gasa se v praksi ne obnese. Potem imamo pa polovico voznikov, ki gleda 5m pred sabo in jih vsak klinac preseneti, seveda je treba s punim bremzat če se ustrašiš in voila: NEPRILAGOJENA HITROST, nagrado prejme voznik zadaj.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če jun 12, 2008 7:50 am

kolesar je napisal/-a:glede pescice kak rondo bi radi pa meli? kako je blo prej ko ni blo posebej pasa iz avstrije? poleti kolone 5km..
itak pa bo ob novozgrajeni avtocesti kmalu bol ali manj sameval..
..

Sej pravim da je iz smeri avstrije zadeva popolna. Pa nima zaj veze al se bo po tem ko bo AC to uporabljalo al bo polno al prazno itd.. Nekateri manjši rondoji v Mariboru (okoli Qlandie) majo narisano da če si na zunanjem pasu moreš v naslenjem izvozu ven pa se tega ne drži skoraj noben. In če bi blo ločeno z "mini" robniki bi blo dost boljše. In tak bi lahko blo vsaj narisano če že ne robnikov v Pesnici. Ko bi ga enkrat zajahal bi si zapomno za drugič ;) Tam od samega začetka nevem če jih od 20ih ki zapeljejo noter gre 5 po notranji strani (izjema so tujci ki znajo rondoje uporabljat)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov