Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki To jun 17, 2008 9:15 am

blackmagic je napisal/-a:Meni bi bilo dovolj da sem zraven, ko olje in filtre menjajo :twisted:
Ker to radi pozabijo naredit, zaračunajo pa. 8)

Tako je in ko mu dokažeš da ni menjal filtra se izgovarja da je pozabil in da bodo uredili takoj sam kaj ko mora olje zopet spustit ven.
Sem nalašč označil oljni filter, tako da sem ga z žebljem narisal križec in po končanem servisu ko so ga prpelal sem reku da bi rad videl dele ki so jih zamenjali, seveda jaz sem najprej pogledal filter in me je serviser debelo pogledal, pa sem mu lepo razložu v čem je finta, potem smo šli pa še na dvigalo, in tam je bil dokaz, da mehanik ni menjal filtra ki ga je sicer prevzel v skladišču in kao menjal sam spravil sebi v žep.
Takrat so potem sicer popravili račun in dali popust, vendar mene ne vidijo več tam, raje se sam pomujam doma na kanalu in sam spustim olje da vidim da prteče in menjam oljni filter, ker ni neka umetnost to nardit. 8)
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jun 17, 2008 11:11 am

hm, tole je pa dobra ideja :D :D :D Bo treba vsak del, ki se menja zacahnt pol pa kontrolo nardit :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To jun 17, 2008 11:38 am

to cahnenje je sicer super zadeva, vendar jest mam tut slabe izkušnje s tem, uglavnem sm pocahnu oljni filter in gor z izvijačem napisal prvo črko mojga imena, no in ko sm prevzemal avto sm reku ali lahko pogledam če so res menjali filter in glej ga zlomka še vedno je bil isti s črko vgravirano gor, še pobrisal ga niso, se prav so menjal sam olje.............wtf sem reku pa koga vi nat......., pa kaj vam zgledam kt b****...........sam tip je sam gladko reku, jest nč ne vem, to nism jest delu servisa, pa vprašam ja čigav podpis pa je potem tole na delovnem nalogu in tip pogleda in reče, kaj pa vem tale kraca bi lahk bila od kogar koli..............in si pol mislte da bom po celem servisu iskal tistga ki je delal na mojmu avtu........potem sm še u sprejemni pisarni spraševal kdo je to podpisu in zahteval odgovor, zakaj ni menjan oljni filter..........in tip je trokiru, pa jest ne vem, pa sej je menjan, kako to mislite sej je na nalogu napisan da je menjan, ok sm reku filter je cel umazan in še pocahnen in sigurn ga niste menjal.............potem sm reku, nč kr akcija in olje vn ter nov filtr not..............pa tip v sprejemni prav oooo zdele pa ni časa mamo dost drugih avtov še za narest................sm se začel smejat kako mate dost avtov še za narest, če pa itak nč naredite in me je samo grdo pogledal........no po skoraj dvo urnem pregovarjanju je končn ugotovu, da pa res najbrž ni menjan filter in mi predlagu, da naj plačam samo olje in da mam naslednji servis pri njih v dobrem..........ma sm reku idite vi u qu..c in sm plaču tist olje in takoj za vogalom zavil v štacuno in kupil novo olje in nov oljni filter in doma zamenju.......sam takrat se nism upal ker je bil avto še v garanciji-sam potem pa ko sem vidu kaj počnejo na servisu sm pa kr sam nerud servis doma in sem vsaj vedu kaj je narejen...................sam to vm povem kakšno barabijo sm doživu jest že na poooblaščenem servisu......................

lp........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To jun 17, 2008 12:53 pm

Mene so nateral ven na pooblaščenem servisu. :twisted:
Sem se moral sprehajat po beli Ljubljani ene dve ure, zato, da so mi zamenjali tisti del, ki sploh ni bil v okvari :evil: :roll:

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To jun 17, 2008 1:24 pm

meni gre to tak na bruhanje, da ne moreš folku ki mu lep denar plačaš zaupat.. eno temo sem tak napisal glede kolmaniča in moje stare astre..

zdaj mam podobno pizdarijo z sosedi od kolmaniča (citroen), na servisu pred časom so rekli, da bo potrebno alternator zamenjat .. ko sem se prijavo na servis so rekli, lahko pa obnovimo in je strošek 1/4 novega alternatorja.. valda sem bil za to.. no kasneje dobim klic da je popravilo 250e in ne 100e in če bi raje novega vzel, ki ga imajo na zalogi. sem rekel ok, danes pa še 1x klic da je potrebno servo pumpo zamenjat, ker kao spušča :/

pred pol leta je bil tut štarter menjan..

nevem več, če so res take pizdraije z avtih novejših al te vsak hoče na vsakem koraku nategnit al neznam vozit al kaj...

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga To jun 17, 2008 1:32 pm

Meni osebno je pa dost bolš d je stranka zravn, je saj zanimiv med servisom. Če ne je itak dougcajt, poslušaš radjo, tist nažiganje pištole... to je pa tud vse. Čudni so te vodje servisou :?
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To jun 17, 2008 1:38 pm

Ma vse je čudno ratalo, velike delavnice so pač brezosebne in tudi tamkajšnji mehaniki, tako kot trgovke v kakem ljubljanskem megamarketu - roboti. Jaz imam srečo, da imam sama stara j***a in mi vse lahko popravijo lokalni mojstri, debatiramo, podamo kakšno orodje, spijemo kako pivo, včasih se zavleče v pozne večerne ure 8). Čista romantika.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P To jun 17, 2008 1:42 pm

Žiiga je napisal/-a:Meni osebno je pa dost bolš d je stranka zravn,

Jah ti k lepo servisiraš pa si pošten, tiste kot so bli omenjeni v prešnjih postih, ko v skladišču prevzamejo filter pa ga ne dajo na avto ampak "sebi v žep" pa moraš razumet, če je stranka zraven potem tega ne more delat..... :EE

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To jun 17, 2008 1:42 pm

black je napisal/-a:Ne delaš sproščeno če lastnik za tabo stoji.Sigurno je delo bolje narajeno če pustiš mehanike same.Če jim pa ne zaupaš,pa jbg delaj sam :twisted:
In sploh nezaposeni nimajo v delavnici kaj iskati.Servisi imajo sprejemne pisarne,tam je sigurno stol,miza,mašina za kavo...in počakaj tam.

Če je mojster pošten in profesionalen ga nima kaj motit. Sploh pa ima stranka pravico zahtevat, da si ogleda delo in to kjerkoli ne samo pri mehaniku tudi naprimer v restavraciji lahko zahtevaš, da vidiš kuhinjo in kaj se dela.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To jun 17, 2008 1:48 pm

Kadar te imajo zdravniki na kakšnem velikem servisu, te tudi ne pustijo da bi gledal in komentiral zraven. Bog ne daj, da bi podal kakšen kos orodja ali mojstru kaj prijel. Tudi te ne pustijo, da bi gledal, se učil in naslednjič popravil sam, doma. :D Šala!

Res ni v redu da te kar naženejo. Jaz sem tudi rad zraven in seveda vozim avtomobile tja, kjer mi to pustijo.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga To jun 17, 2008 2:10 pm

Pavel_P je napisal/-a:
Žiiga je napisal/-a:Meni osebno je pa dost bolš d je stranka zravn,

Jah ti k lepo servisiraš pa si pošten, tiste kot so bli omenjeni v prešnjih postih, ko v skladišču prevzamejo filter pa ga ne dajo na avto ampak "sebi v žep" pa moraš razumet, če je stranka zraven potem tega ne more delat..... :EE

Ma no nevem če je lih samo to. Pri nas, pa delam na uradnem servisu imamo samo dva mehanika. In edinkrat ko je bila stranka zraven in smo užgali pogovor je šefe takoj pršu zraven in začeu s tistimi "dej rajš delej pa mn govor"... "dej zapri vrata delavnce" ... Zakaj, sam bog ve in pa on sam...
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To jun 17, 2008 2:13 pm

hladni je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:Mene so nateral ven na pooblaščenem servisu. :twisted:
Sem se moral sprehajat po beli Ljubljani ene dve ure, zato, da so mi zamenjali tisti del, ki sploh ni bil v okvari :evil: :roll:

ja pol pa se gre drugam. Jaz sem obvezno poleg, tu sploh ni debate.

Saj "tam" sem bil zadnjič. In nikoli več! Zanimio pa je to, da imam mehanika, ki je 3 km stran od mene doma in mi pusti šnofat okol avta, ko ga rihta. Enkrat sem celo pomagal pri menjavi diskov :P . V glavnem zakon mehanik!!!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To jun 17, 2008 2:13 pm

bzzero je napisal/-a:Kadar te imajo zdravniki na kakšnem velikem servisu, te tudi ne pustijo da bi gledal in komentiral zraven. Bog ne daj, da bi podal kakšen kos orodja ali mojstru kaj prijel. Tudi te ne pustijo, da bi gledal, se učil in naslednjič popravil sam, doma. :D Šala!

HMM! Zanimivo! Tukaj imaš prav. Ampak zdravstvo in kirurgija spadajo že v neko drugo kategorijo. To ni neka komercijalna dejavnost (hmm, no naj nebi bila) kot je avtomehanika, polaganje ploščic, tapetništvo...in mislim, da so redki, ki bi si sploh želeli biti in zdržali pri operaciji.
Mimogrede, nekaj časa sem delal v malariji (fasade,fabjoni) in vse stranke so vedno opazovale kaj delam kako delamo s čim delamo tudi veliko vprašanj je bilo vedno. Mene in tudi druge to ni nikoli motilo. Stranka, ki te plača ima pač pravico videti kaj plača!

MAhe
Nov uporabnik

Napisal/-a MAhe Če jun 19, 2008 3:04 pm

Zraven svojega avta maš vso pravico stat ko ti ga popravljajo. Res je mal nerodno če ti en diha za vrat in z vsem veseljem čaka, da neki zaje**š.
Veliki večini servisov je res težko zaupat, najbolj tistim ko ti ne pustijo da si zravn.

xsara na tvojem mestu jim še olja ne bi plačal. Po 10 minutah kreganja bi samo šel čez vrate :roll:

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če jun 19, 2008 3:10 pm

ko greš lulat, te tudi žena nadzira?
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

MAhe
Nov uporabnik

Napisal/-a MAhe Če jun 19, 2008 3:25 pm

To je pa čist neki drugiga ko pa popravljanje avta. :roll:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jun 19, 2008 3:57 pm

Žena gre kasnej v kontrolo, če si dilo dal nazaj dol.
Dobr da sm svojo že odvadu, ker sem ji enostavno reku da ne bom delov tega. Ker potem nisem enakopraven, ampak podrejen.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db Če jun 19, 2008 4:40 pm

Zanimivo je, da se je enkrat moj foter naročil na veliki servis pri pooblaščenem serviserju, pa so mu že ko se je naročal rekli, da naj si vzame 2 uri časa, da bo poleg pri servisu in bo videl kaj bodo zamenjali. Ja to je bilo ene 3 leta nazaj, in je mehanik kar pred njim jemal dele iz originalnih škatel. :)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 19, 2008 4:48 pm

AgitatoR je napisal/-a:Žena gre kasnej v kontrolo, če si dilo dal nazaj dol.
Dobr da sm svojo že odvadu, ker sem ji enostavno reku da ne bom delov tega. Ker potem nisem enakopraven, ampak podrejen.

To imamo očitno vsi enake probleme... Ampak to je še dobro, nek moj übercopatast prijatelj mora sede scat :lol:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če jun 19, 2008 5:02 pm

treba bit kr previdn...pri vsaki stvari...z serviserjem še ni blo problema...je pa izkušnja nekega polagalca talnih ploščic...je naredu zelo površno in ko je blo končano je fotr sam vaservago dal na eno stopnico, pa rek da ni ravno...kar se je tut očitn vidl...pa un reku da je to sam ena...mu je še 3 stopnice preveru in vse nekam postrani, pa fuge ble neenakomerne itd...je reku:zdj se je lepilo strdilo?ka naj...je rek fotr...vredu: ti pa plaču nebom...pa je blo tut konc debate.

zato pa kar je mojga imetja dajem v servis ali posojo samo takim ki jim res zaupam...takih je vedn manj...pa dobr bo že;) ;)
Lep pozdrav :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov