Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jun 26, 2008 12:54 pm

S|icKeR je napisal/-a:bedarija da večje že dolgo nisem slišal. mogoče bi bilo dobro da čez večja mesta nebi vozili kamioni nad 7.5T, ampak za po avtocestah je pa bedarija. kaki želežniški promet neki... prvič gre to veliko počasneje pa mislim da bi blo dost dražje, ker bi blo treba komplet vse posodobit. kaki so tovorni vlaki na primorskem, pa tam okol zidanega mosta. predpotopni imo. kje bo to vozilo tolko tovora. avtoceste so take kot so in po mojem mnenju sploh niso slabe. in kaj te kamioni ovirajo na avtocesti? jaz delam 40.000km letno in mogoče enkrat na mesec naletim ko kamion prehiteva en druzga. tako da se potrpi. cest pa ne uničujejo tuji tovornjaki nič manj kot naši. najbolš da nardimo berlinski zid #2 pa bodmo samo v tej blesavi sloveniji z blesavo vlado in vse druge zaničujmo in jim prepovejmo vstop v slo. pa ja najbol še en referendum pa še 4mio€ čez okno fuknt, a pediatrična bolnca se pa dela že 15let ker za njo ni sredstev. pa tut taveliki špediterji so prevelike živine, da bi se naši revčki v parlamentu upali karkoli ukrepat proti njim.

Čudno, jaz delam letno po 50 jurjev, pa sem samo danes bil priča takemu prehitevanju kamion-kamiona vsaj ene 5-7x... Tako, da res ne vem, kje se ti voziš.

Nadalje, pa se strinjam. Problem je v tem, da je naša železnica v K... če sam pogledamo kako poteka... Pa še kompozicije imajo iz časa Franca Jožefa!

Nadalje... Kamionarski LOBI JE MOČAN. Tako, da .. S te moke ne bo kruha.

dms
Novinec

Napisal/-a dms Če jun 26, 2008 12:56 pm

S|icKeR je napisal/-a:bedarija da večje že dolgo nisem slišal. mogoče bi bilo dobro da čez večja mesta nebi vozili kamioni nad 7.5T, ampak za po avtocestah je pa bedarija. kaki želežniški promet neki... prvič gre to veliko počasneje pa mislim da bi blo dost dražje, ker bi blo treba komplet vse posodobit. kaki so tovorni vlaki na primorskem, pa tam okol zidanega mosta. predpotopni imo. kje bo to vozilo tolko tovora. avtoceste so take kot so in po mojem mnenju sploh niso slabe. in kaj te kamioni ovirajo na avtocesti? jaz delam 40.000km letno in mogoče enkrat na mesec naletim ko kamion prehiteva en druzga. tako da se potrpi. cest pa ne uničujejo tuji tovornjaki nič manj kot naši. najbolš da nardimo berlinski zid #2 pa bodmo samo v tej blesavi sloveniji z blesavo vlado in vse druge zaničujmo in jim prepovejmo vstop v slo. pa ja najbol še en referendum pa še 4mio€ čez okno fuknt, a pediatrična bolnca se pa dela že 15let ker za njo ni sredstev. pa tut taveliki špediterji so prevelike živine, da bi se naši revčki v parlamentu upali karkoli ukrepat proti njim.

Potem se pa zapelji malo proti prekmurju,saj gre vecina tranzita tam cez,ce se ps iz Trebnjega vozis v Lj.,je pa res redko da naletis.Jaz se vozim po stajerki,pa primorki,pa dnevno veckrat naletim na taka prehitevanja,tko da ne klobasat.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Re: Samo slovenski tovornjaki po slovenskih avtocestah???

Napisal/-a dj_em Če jun 26, 2008 12:56 pm

nebivedu je napisal/-a:Kaj ko bi naredili referendum, da mora država v enem ali dveh letih sprejeti zakon, da morajo vsi kamioni, ki so v tranzitu skozi slovenijio in njihovi lastniki niso slovenci, te kamione spravit na vlak in da se po avtocestah ne smejo voziti, še manj pa po regionalkah, ali lokalnih cestah.
Kamioni slovenskih lastnikov pač lahko dostavljajo robo po sloveniji, vendar z omejitvijo - v mestih z večjim od 7.5 tone nimajo kaj počet.

Mislim, da bi bile ceste bolj prevozne in tudi železnice bi nekaj zaslužile.

glede na to da oni služjo 0,11 centov na kilometer pa te zdej vprašam a bi ti bil z doma po 1 mesec in dobil plačo 400€ ki si jo med tem časem dokler si bil na poti že zapravil saj si namreč moral nekaj jesti, piti itd. učasih tut tuš prov pride a ne.. torej si si vsaj enkrat privoščil nočitev v motelu pa mogoče gdaj kuhano hrano da nisi skos samo na sendvičih saj že več kot 1 teden nisi šel na veliko potrebo ker si enostavno zaprt zaradi suhe hrane...

a bi ti še vozil če bi to naredili v Sloveniji ali pa EU, s tem seveda nebi dobil nič € ker nič nisi niti prevozil - ker si plačan na kilometer????

jest mislm da ne ...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jun 26, 2008 12:57 pm

bedarija!!
tovornjakov se ne splača dajat na vlake ker smo premajni!! splača še edino če vlak prpele že iz ukrajine!
bilo bi pa zelo smiselno povišat cene cestnine! saj bi se tako znebil tovornjakov ki sedaj raje peljejo čez slovenijo kot pa čez katero od sosednjih držav npr. avstrijo

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Če jun 26, 2008 12:58 pm

NaceM je napisal/-a:

Čudno, jaz delam letno po 50 jurjev, pa sem samo danes bil priča takemu prehitevanju kamion-kamiona vsaj ene 5-7x... Tako, da res ne vem, kje se ti voziš.

Nadalje, pa se strinjam. Problem je v tem, da je naša železnica v K... če sam pogledamo kako poteka... Pa še kompozicije imajo iz časa Franca Jožefa!

Nadalje... Kamionarski LOBI JE MOČAN. Tako, da .. S te moke ne bo kruha.

železnice so dotrajane zato ker ministri nočejo odobrit financ za postavitev novih sistemov itd..

znanje ni problem .. v sloveniji imamo strokovnjake .. samo denarja ni

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Če jun 26, 2008 1:02 pm

kolesar je napisal/-a:bedarija!!
tovornjakov se ne splača dajat na vlake ker smo premajni!! splača še edino če vlak prpele že iz ukrajine!
bilo bi pa zelo smiselno povišat cene cestnine! saj bi se tako znebil tovornjakov ki sedaj raje peljejo čez slovenijo kot pa čez katero od sosednjih držav npr. avstrijo

aja in pol bi se čudil zakaj ti ne dostavijo v roku robe ki si jo naročil iz avstrije. Zakaj moraš čakat 1 teden če stvar lahko pride v dveh dneh .. in zakaj moraš it iskat v luko koper če bi ti lahko prpelal na dom...

glede povišanja cestnine.. ... a ti se samo po mestu voziš.. ne uporabljaš AC ..

za take kt si ti .. sem vesel teh vinjet.. pa tut tko so vinjete dobra stvar .. če samo tko pogledaš da greš 5 krat iz LJ v KP mal na morje se ti vinjeta povrne kot pa da bi dajal za cestnino .. pa to je samo AC LJ - KP kaj pa ostale ???

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Če jun 26, 2008 1:04 pm

dms je napisal/-a:

Potem se pa zapelji malo proti prekmurju,saj gre vecina tranzita tam cez,ce se ps iz Trebnjega vozis v Lj.,je pa res redko da naletis.Jaz se vozim po stajerki,pa primorki,pa dnevno veckrat naletim na taka prehitevanja,tko da ne klobasat.

ja prehitevanja se dogajajo .. ampak glede na to lahko samo počakaš na varni razdalji da se umakne in greš mimo.. škoda zgubljat živcev in ostalega zato ker nekateri ne dojamejo da ne vozijo osebno avto, ki lahko gre več kot 100 km/h ...

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Če jun 26, 2008 2:35 pm

Pa daj nehajte že hvalit te vinjete...kaj pa mi ko smo v prlekiji, tolko dnara ven za dat da greš recimo na obisk enkrat na leto k teti v ljubljano...bedarija da večja ne more bit...celo leto pa se vozimo za debilnimi tovornjaki po regionalkah od ptuja v maribor naprimer....po večini 60 km/h pa še to ne vedno po odcepu z 90 km/ omejitve itd... :roll: :roll: jaz sem za da se da tovornjake na železnico ker tu se ne gre le za avtocesto...treba še pomisliti na počasno vožnjo ljudi vsak dan iz službe v in iz maribora naprimer vsak dan zaradi kamionarjev :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jun 26, 2008 3:12 pm

mogoče pa bi lahko tovornjakom zaračunali zraven cestnine okoljsko takso. Domačim bi računali recimo polovično, tujim pa bi še omejili zgornjo mejo km(npr. razdaljo od MS do KP) in ko jo prekoračijo, se taksa začne zaračunavat duplo.
Ker vrjetno to nebi uspelo, bi tisto takso za domače prevoznike zbrisali, pa bi mogoče šlo čez. Bi pa ta taksa veljala samo za tovornjake nad 7,5t, ker kar je manj, so večinoma samo dostava.
LP Rok

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jun 26, 2008 3:57 pm

vugy je napisal/-a:Pa daj nehajte že hvalit te vinjete...kaj pa mi ko smo v prlekiji, tolko dnara ven za dat da greš recimo na obisk enkrat na leto k teti v ljubljano...bedarija da večja ne more bit...celo leto pa se vozimo za debilnimi tovornjaki po regionalkah od ptuja v maribor naprimer....po večini 60 km/h pa še to ne vedno po odcepu z 90 km/ omejitve itd... :roll: :roll: jaz sem za da se da tovornjake na železnico ker tu se ne gre le za avtocesto...treba še pomisliti na počasno vožnjo ljudi vsak dan iz službe v in iz maribora naprimer vsak dan zaradi kamionarjev :roll: :roll:

Kaj se buniš, saj boš imel kmalu AC do Ormoža, takrat pa boš še kako vesel, če bodo še vinjete!

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Če jun 26, 2008 4:11 pm

Ja-nekateri so pač alergični na kamione.Vsak ima svoje razloge.Recimo-včeraj dopoldne sem se peljal iz N.Gorice proti Tolminu.Ni se mi nikamor mudilo,a vseeno sem malce po....eval.Namreč pri Anhovem sem naletel na kolono vozil,ki je potovala na odprti cesti,kjer je omejitev 90,največ60 km/h.Moj avto ni ravno dirkalnik(sportage),zato sem se vdal v usodo in matral motor,saj je bilo za peto premalo,za četrto pa malce preveč obratov.
Bil je včeraj praznik,zato zapora za kamione in od nekod se je nasproti vzel šlepar-silos,ki ni nobenga oviral,saj je bil prazen in peljal precej hitro.Ampak je vseeno zmotil policaja,ki ga je na bližnji avtobusni postaji umaknil.Kaj se je kasneje dogajalo z njim,ne vem.
Policijska butca pa nista(ali nista hotela) ustavit pred nami vozečega vodnika kolone,saj se je očitno imel za poznavalca soške doline in je peljal svojo čredo 6-ih vozil z KP in eno PO tablico na boljši zrak na tolminsko ali še naprej.
Tega in njim podobne voznike bi jaz postavil na vlak-ma ne tranzitni.Vsaj do Novosibirska,ali še dlje.In to enosmerna karta samo za avto-driver pa lepo lahki tek ob vagonu-do onemoglosti-brez pojasnil.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Če jun 26, 2008 4:44 pm

NaceM je napisal/-a:
vugy je napisal/-a:Pa daj nehajte že hvalit te vinjete...kaj pa mi ko smo v prlekiji, tolko dnara ven za dat da greš recimo na obisk enkrat na leto k teti v ljubljano...bedarija da večja ne more bit...celo leto pa se vozimo za debilnimi tovornjaki po regionalkah od ptuja v maribor naprimer....po večini 60 km/h pa še to ne vedno po odcepu z 90 km/ omejitve itd... :roll: :roll: jaz sem za da se da tovornjake na železnico ker tu se ne gre le za avtocesto...treba še pomisliti na počasno vožnjo ljudi vsak dan iz službe v in iz maribora naprimer vsak dan zaradi kamionarjev :roll: :roll:

Kaj se buniš, saj boš imel kmalu AC do Ormoža, takrat pa boš še kako vesel, če bodo še vinjete!

Kaj ti resno misliš....hahahah...ležim...tega še dolgo nebo....bi pa bil vesel normalno...kdo pa nebi bil

Uporabniški avatar
m.a.n.
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.n. Če jun 26, 2008 5:32 pm

Kot so že nekateri pred mano napisal to enostavno ni mogoče ker smo v EU in veljata načeli enakosti in prostega pretoka blaga. Zato tega ni nikjer v Evropi in tudi mi si ne mormo tega privoščit ker bi takoj sledile sankcije s strani EU. Tranzitni promet bi spravili na vlake edino tako da bi ponudili cenovno in časovno konkurenčno alternativo cestnemu tranzitu. To pa je pri naših železnicah utopija. Zmanjšali pa bi ga z višjimi cestninami, vendar bi morali za domače šoferje potem uvesti določene olajšave.
Moti pa me, da nekateri enostavno ne dojamete da je vsak kamion na cesti od nekoga naročen. Da tudi solato, ki jo pozimi kupite nekdo iz nekje pripelje, kavo ki jo zjutraj pijete, da papir za časopis, ki ga zjutraj berete vsakodnevno iz tujine dostavijo na Delo...pa to ne majhni kamiončki ampak veliki šleperji ki vam grejo tako v nos. Na nekaterih kamionih v tujini piše: Brez nas bi bile ceste že zdavnaj prazne, trgovine pa tudi.
Kar se pa prehitevanja tiče: ne vem zakaj kamion ne bi smev prehitevati ko mu to ni prepovedano z omejitvami. In tu bi lahko ljudje v osebnih avtomobilih pokazali malo več potrpljenja. Je pa res da zaradi neprofesionalnosti nekaterih šoferjev včasih ta prehitevanja trajajo v nedogled.
V službi so me dali na cesto.

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 Če jun 26, 2008 5:37 pm

UE tega ne dovoli, kot ste rekli.
Bi jih pa jst obdavčil. Glede na to, da naj bi tovornajakarji 40 krat bolj uničevali cesto, kot osebni avtomobili, bi bilo potrebno iz tega naslova pobrati več cestnine.
Samo EU se spet ne bi strinjala...

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če jun 26, 2008 5:39 pm

m.a.n. je napisal/-a:Kot so že nekateri pred mano napisal to enostavno ni mogoče ker smo v EU in veljata načeli enakosti in prostega pretoka blaga. Zato tega ni nikjer v Evropi in tudi mi si ne mormo tega privoščit ker bi takoj sledile sankcije s strani EU. Tranzitni promet bi spravili na vlake edino tako da bi ponudili cenovno in časovno konkurenčno alternativo cestnemu tranzitu. To pa je pri naših železnicah utopija. Zmanjšali pa bi ga z višjimi cestninami, vendar bi morali za domače šoferje potem uvesti določene olajšave.
Moti pa me, da nekateri enostavno ne dojamete da je vsak kamion na cesti od nekoga naročen. Da tudi solato, ki jo pozimi kupite nekdo iz nekje pripelje, kavo ki jo zjutraj pijete, da papir za časopis, ki ga zjutraj berete vsakodnevno iz tujine dostavijo na Delo...pa to ne majhni kamiončki ampak veliki šleperji ki vam grejo tako v nos. Na nekaterih kamionih v tujini piše: Brez nas bi bile ceste že zdavnaj prazne, trgovine pa tudi.
Kar se pa prehitevanja tiče: ne vem zakaj kamion ne bi smev prehitevati ko mu to ni prepovedano z omejitvami. In tu bi lahko ljudje v osebnih avtomobilih pokazali malo več potrpljenja. Je pa res da zaradi neprofesionalnosti nekaterih šoferjev včasih ta prehitevanja trajajo v nedogled.
:clapclap

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če jun 26, 2008 6:52 pm

Se čisto strinjam s slickerjem in m.a.n.-on.
Problem niso kamijoni in njihovo prehitevanje ali počasna vožnja. Ker oni vozijo lepo tekoče, edino kakšni klanci so težava.Ampak to vsaj veš zakaj gre tako počasi (ker hitreje ne more) Ampak tudi tukaj so problem debilni vozniki, ki nočejo prehitevat, ko bi lahko in ki nimajo j**c peljat 90na uro, ko se pas na avtocesti zoža za 20cm, pa grejo takoj na 40.(recimo zdej na dolejnski AC do šmarja sap) in pa takšni ko po ravni hitri cesti vozijo 70. Potem so tukaj še firbci, ki firbcajo, ko se zgodi nesreča, namesto da bi šli čimhitrje mimo.

Seveda pa je najlažje in bi bilo najbolj elegantno dvignit takse špediterjem, da bo pa to nekajkratno vdarilo nazaj na potrošnike pa nobeden ne razmisli, ker bodo vsi v verigi samo prenesli stroške na končnega potrošnika. Potem bo pa spet inflacija problem, nobeden pa nebo vedel zakaj :roll:
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če jun 26, 2008 7:14 pm

dokler so šleparji polni v obe smeri, potem se mi zdi popolnoma opravičeno. jaz sem takega mnenja: namesto da posodobimo železnice (ker se mi zdi brezveze) bi naredili več počivališč na cestah in AC...sm vidu nekaj časa nazaj ko je en šlepar delu kolono...policaj je šel 2x v škarijce, da je prehitel šleparja in ga v priliki ustavil.jezim(o) se sam zarad tega ker je kolona in zastoj zarad tovornjaka.ni najbolša rešitev, se mi pa zdi da je najugodnejša...po TV-ju vedn bol govorijo da ni prostora na počivališčih...
Lep pozdrav :)

zme_den
Nov uporabnik

Re: Samo slovenski tovornjaki po slovenskih avtocestah???

Napisal/-a zme_den Če jun 26, 2008 7:24 pm

nebivedu je napisal/-a:Kaj ko bi naredili referendum, da mora država v enem ali dveh letih sprejeti zakon, da morajo vsi kamioni, ki so v tranzitu skozi slovenijio in njihovi lastniki niso slovenci, te kamione spravit na vlak in da se po avtocestah ne smejo voziti, še manj pa po regionalkah, ali lokalnih cestah.
Kamioni slovenskih lastnikov pač lahko dostavljajo robo po sloveniji, vendar z omejitvijo - v mestih z večjim od 7.5 tone nimajo kaj počet.

Mislim, da bi bile ceste bolj prevozne in tudi železnice bi nekaj zaslužile.

Kaj pa, če bi se ti okol samo z vlakom vozu. Jest sm za. Pa če se ne boš strinjal pa s kolom nate.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jun 26, 2008 7:49 pm

vugy je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:

Kaj ti resno misliš....hahahah...ležim...tega še dolgo nebo....bi pa bil vesel normalno...kdo pa nebi bil

Kolk pa boš rabil do Draženec? A? Po tisti ravni cesti.. Manj, kot jaz rabim do autobana tu v Ljubljani!

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Če jun 26, 2008 7:51 pm

Kakšne klobase :roll:

Z druge strani pa nič ne pogledate.Sam kur*at čez tovornjake...
Skoraj v isti sapi bi hoteli imeti npr. robo za avte iz drugega konca evrope v čim krajšem času doma...Razumite da tovornjakarji ne vozijo zase ampak stvari za nas v takšni in drugačni obliki.Vem da je veliko samo tranzita čez Slovenijo,ampak tudi tuje firme razvažajo po Sloveniji.

Vse tuje tovornjake na vlak...

Potem bi prišel npr. šlepar robe iz Itajije do Sežane,tam bi šel na vlak do Postojne kjer bi ga čakal Slovenski tovornjak.Robo preložili iz enega na drugega da bi naš peljal robo na notranjsko... :bonk
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov