mogoče pa ni isti človek testiral obeh?Sportivo je napisal/-a:Vem da je off ampak bom kar tukaj vprašal ker se navezuje na porabo:
Zadnjič sem v hrvaški reviji EVO gledal povprečno porabo pri njihovih testnih avtomobilih in mi je padlo v oči to, da ima lancer evo 9 ki ga imajo na testu povprečno porabo 17,2l medtem ko ima lamborghini murcielago lp640 18,4l. Kaj je možno da je razlika tako majhna?
IcEm4n je napisal/-a:Človek, ki je do izmerjene porabe prišel, je za moje pojme BOLAN oz. je mogu delat z avtom kot svinja z mehom!
seat je napisal/-a:zagotovo lahk povem,da dizel ob priganjanju porabi veliko več goriva kot bencinski brat.
seat je napisal/-a:No jst bom pa tkole reku o porabi je blo že tolk tem napisanih in tolk enga kreganja,da glava boli.
Tist model,ki mi bo reku,da mu njegov Clio dci pije 4l/100km mu lahk v obraz povem,da je pacient.
Imam dva kolega,ki imata en 62hp Dci-ja en pa 82hp (upam,da se nisem zmotu pr cifrah) in ko se občasno peljemo kam na izlet vidim zakaj so ti vozniki tko kratkovidni.
Vožnja z 4l/100km ni vožnja ampak zame pešačenje in oviranje prometa.Očitno se nekateri ni zavedajo kaj pomeni vožnja.Voziti se pod omejitvami in ovirati promet le zato,da bo mel porabo 4l/100km je skrajno neumno in pri tej vožnji se matra motor,ker mora laufati v 5 prestavi z minimalnimi obrati.Pri nizkih obratih se tudi mazanje zniža a to nadobudni lastniki teh mlinčkov ne vedo.
Tut dizel ti ob normalni vožnji porabi čez 6 ali 7l goriva pa mi ne govorit,da ne znam voziti avta in zagotovo lahk povem,da dizel ob priganjanju porabi veliko več goriva kot bencinski brat.Zj si boste morali nekateri razčistit kaj je vožnja kaj pa pešačenje z avtomobilom in lovljenje tiste najnižje porabe.
Velikokrat gledam kolega,ki lovita tisti deci porabe a hkrati ne razmišljata,da avto teče pod prenizkimi obrati in,da mazanje ni tako celovito kot bi bilo pri normalni vožnji,
drgač fantje men dol visi kolk vam porabijo vaši dizelčki a 1.9TDI z 110hp ni nikol prišel pod 6l vsaj men ne.Velikokrat smo že debatirali kolk keremu avto porabi goriva in vselej se najdejo modeli,ki se vozijo skor na hlape in tisti so najglasnejši.
Honda z 140hp pije ob normalni vožnji 7.5-8.5l pri priganjanju pa okol 12l.
Glede tovarniških podatkov o porabi pa nebi zgubljal besed.Velik manj potencialnih kupcev bi se odločilo za avto,ki bi imel napisano,da popije 9l goriva in v veliki meri je to tudi marketinška poteza pa pustmo zj to na strani.
Poraba je odvisna tudi od kvalitete goriva,same atmosfere in tudi od utečenosti motorja,gum pa še kaj bi se našlo.Realna poraba je zmeraj višja kot pa tista,ki jo propagirajo pri prodaji in v prospektih.
seat je napisal/-a:...
drgač fantje men dol visi kolk vam porabijo vaši dizelčki a 1.9TDI z 110hp ni nikol prišel pod 6l vsaj men ne.Velikokrat smo že debatirali kolk keremu avto porabi goriva in vselej se najdejo modeli,ki se vozijo skor na hlape in tisti so najglasnejši.
vugy je napisal/-a:Jooj...zakaj se tolko obremenjujete s porabo...zato pa se vozim 40 v tretji pri omejitvi 50 za takimi.....ker tak prišparaš bencin/nafto pa še pred policaji si varen..ja kaj pa te![]()
žalostno...čisto lepo se da pelat približno 5 km/h več kot so omejitve pa ni vlke porabe ljudje pa policaji vas tui nebodo ustavli za 5 km/h ker itq je človeška avtomatika da ko zagleda radar avtomatsko nogo iz gasa pa prideš na 50....v primeru da voziš 40 pa prideš na 35....to pa me razpizdi...pa to fejst
samo mesarec je napisal/-a:Seat, praviš, da je pacient tisti, ki pravi, da pije 4L. Zakaj pa ne? odvisno kdo vozi.
Včeraj sem prišel iz Orebiča(Pelješac) in sem naredil natanko 1366 Km, tankal točno 61,5L nafte, pa imam 1,9 JTD 115 km od slovenske meje skoz po jadranski magistrali dol in gor, naložen in 2 osebi, se pravi poraba 4.5L. Avto cesta samo v Slo. in tisti del proti Rijeki ,ki pa je ni veliko.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov