Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 05, 2010 11:19 am

kolesar je napisal/-a:40 omejitev je idiotska, sam kaj ko je tolk idiotov na cest,...

slišal sem da bi naj mel na 60 nastavljene radarje, ve kdo kj o tem?

Sodelavko so ustavl zadnjič na cestninski, peljala neki čez 50 in dobila kazen, tako da ziher nimajo na 60 naštiman.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe mar 05, 2010 11:53 am

ban je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:40 omejitev je idiotska, sam kaj ko je tolk idiotov na cest,...

Sodelavko so ustavl zadnjič na cestninski, peljala neki čez 50 in dobila kazen, tako da ziher nimajo na 60 naštiman.

u sranje, bo pa res treba bol počas...

kako kazn je pa dobla 20€?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe mar 05, 2010 12:10 pm

ban je napisal/-a:Sodelavko so ustavl zadnjič na cestninski, peljala neki čez 50 in dobila kazen, tako da ziher nimajo na 60 naštiman.

Najbrž pištola?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 05, 2010 12:11 pm

kolesar je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

u sranje, bo pa res treba bol počas...

kako kazn je pa dobla 20€?

Mislm da je 50€.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 05, 2010 12:13 pm

X-Hair je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Sodelavko so ustavl zadnjič na cestninski, peljala neki čez 50 in dobila kazen, tako da ziher nimajo na 60 naštiman.

Najbrž pištola?

Pištola ja. Se je skril za hiško, bla je še tema tako da ni šans da ga vidš, kolega je pa ustavlu prehitre voznike

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Pe mar 05, 2010 12:15 pm

Pero je napisal/-a:Ma, vse eno ima 40 nek smisel. Hišice so narejene po standardih da se tam ustaviš. Omejitev pa velja tudi za dan in noč, meglo, sneg, kombije, prikolice, itd...Recimo da se kdo zatakne pri 80, ti moraš pa za njim zabremzat? Bo šlo? Imaš dovolj razdalje ker se tam promet zgosti z 130 na manj.

Se pa strinjam da se da marsikdaj voziti varno nad omejitvami, ampak predpisi so pač predpisi.

To, kar si ti zdaj naštel, so pogoji okolja in tabla nima nobene veze z njmi ... Če človek pred tabo vozi 40, pač pelješ lepo 40 za njim pa ga potem prehitiš če lahko, jst na cestninskih nobenmu v rit ne rinem ... Če je gosta megla ali kako drugačno slabo vreme, morš temu prilagodit hitrost - sej je tud na avtocesti 130 omejitev pa ne voziš vedno tako hitro, sploh če je megla ali sneg ...

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Pe mar 05, 2010 12:58 pm

Jaz se skozi cestninsko zmerom peljem po števcu cca 70km/h pa še nikoli ni blo nobenih problemov, eni pa na polno bremzajo malo pred hiško :evil: a je tak težko z neko normalno hitrostjo pelat skozi, zato pa že prej izberem pas na keterem je manj vozil, da obvozim take pacijente. Sem pa do sedaj samo 2x vido da je policaj mero tik za cestninsko postajo. Kdaj bodo že podrli te hiške? :roll:
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe mar 05, 2010 1:23 pm

acid je napisal/-a: Kdaj bodo že podrli te hiške? :roll:

Ne bojo jih. Zakaj? Maš odgovor v postih višje. Super za naše inkasante, jebeš varnost, sam da se polni rit slovenske blagajne. Ma poleti bo akcija , ko bo največ prometa po AC. Naš moto bo pa "Hitrost ubija". Komaj čakam na kilometrsko kolono. 8)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe mar 05, 2010 1:32 pm

acid je napisal/-a:Jaz se skozi cestninsko zmerom peljem po števcu cca 70km/h pa še nikoli ni blo nobenih problemov, eni pa na polno bremzajo malo pred hiško :evil: a je tak težko z neko normalno hitrostjo pelat skozi, zato pa že prej izberem pas na keterem je manj vozil, da obvozim take pacijente. Sem pa do sedaj samo 2x vido da je policaj mero tik za cestninsko postajo. Kdaj bodo že podrli te hiške? :roll:

Jaz normalno upočasnim skladno z znaki.. sicer ne na 40, ampak na 50 pa. Ne mislim več plačevati, sem že dovolj 8)

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe mar 05, 2010 1:41 pm

acid je napisal/-a:Jaz se skozi cestninsko zmerom peljem po števcu cca 70km/h pa še nikoli ni blo nobenih problemov, eni pa na polno bremzajo malo pred hiško :evil: a je tak težko z neko normalno hitrostjo pelat skozi, zato pa že prej izberem pas na keterem je manj vozil, da obvozim take pacijente. Sem pa do sedaj samo 2x vido da je policaj mero tik za cestninsko postajo. Kdaj bodo že podrli te hiške? :roll:

a je tako težko se v nekih mejah normale držat predpisov?

js pred cestninsko vedno zmanjšujem na hitrost +cca 10-15km/h več, kakor je to predvideno s tablami pa me še vedno prehiti čisto vsak. mogoče 1 od 10 da zmanjša na eno razumljivo hitrost. se pa razume, da nenadno zaviranje pred cestninskimi je neumno dejanje, razen če hočeš koga, da te nabaše. to pi*dim tud na mojga fotra vedno.

ja, se strinjam...60 500m pred cestninsko postajo (npr. postaja Kozina v smeri Ljubljane) je totalna bedarija, s take razdalje se bi vlak lahko ustavil nikar avto.

ampak bedarij v naših cestnih predpisih je še toliko, da bi bilo bolje, da bi se vsi z avtobusi vozili...pa še za okolje bi kej nardil, če se hočemo ubadat kaj preveč okoli tega.

sam se nikoli ne razburjam na nekoga, ki vozi po predpisih, seveda če v to smer ne pretirava (60 izven naselja je še vedno po predpisih, ampak na takega znesem vse svetnike, če malo karikiram)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 05, 2010 2:07 pm

ban je napisal/-a:

Kakšno leto ali dve nazaj je nekdo od odgovornih v nekem intervjuju na vprašanje, zakaj 40, dejal, da je pri nas itak folklora vozit hitreje in je 40 zato, da peljejo vsaj 60 (če že ne manj), ker da če bi omejitev bila 60, bi vozili 80 itd (To se je očitno razširilo tudi v tvoje "govorice" ("slišal sem").). Seveda je to totalna neumnost, s katero med drugim učijo voznike kršenja predpisov.

Hkrati pa policaji tega ne jebejo (niti ne morejo, če nekdo vozi prehitro, oni pa merijo), zato kot vedno nastradajo vozniki, ne pa idijot, ki je predpisoval omejitev. Če bi bilo 60, bi se verjetno večina tega držala (ostali pa delno prilagodili), tako pa vsakdo vozi po svoje, torej nepredvidljivo, kar ustvarja možnost naleta, dela večje probleme na izhodu itd.

Lahko bi bila omejitev vezana na "spolzko cestišče", da bi ob suhem bila 60, ob mokrem ali zasneženem pa 40. A to je za nekatere že preveč komplicirano. Tako pa nas učijo kršenja.... :evil: :roll:

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Pe mar 05, 2010 3:10 pm

splash je napisal/-a:merojo hitrost ki je omejena na 40kmh še krepko čez cestnino. jaz se večkrat peljem čez torovo in tam je radar takoj za znakom konec omejitev, vendar je ta znak 500 metrov naprej od postaje...

To resno al samo strašiš? Predvidevam da kanta za smeti ali pa parkiran avto?
Pred cestninsko postajo še nekako gre, večkrat so snajperji za kabinami, če pa merijo še od cestninskih postaj naprej zna bit pa kriza. :?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe mar 05, 2010 5:09 pm

sem se že dostkrat peljal čez Torovo, pa sem do zdaj opazil le policaje, ki so stali na na koncu enega od 3h pasov in to se je že od daleč videlo (če je kje rdeč X na zgornji tabli, je zihr kontrola).

Drugače pa sam vozim mimo hišic nekje 50-60 po števcu, sem pa tja se kdaj zgodi, da je tud 70, več pa nikoli, ker vidim, kak je beton/asflat tam okoli kučic.
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe mar 05, 2010 6:03 pm

Meni je čudno, da se nihče ne zbuni glede teh omejitev skozi cestninske, sploh tisti absurden znak, ki dovoli, da spet pelješ normalno, ki je skoraj 1 km po cestninski. Če bi se vsakič držal tega, torej da bi peljal 40 vse do znaka, ki preklicuje omejitev, bi me sigurno do zdaj že nekdo od zadaj vozečih ustrelil. Do zdaj se tega nisem držal še niti enkrat, ker to enostavno ni možno, še skozi naselje je dovoljena višja hitrost. Je pa zmanjšanje hitrosti iz 130 na 40 taka sprememba, da se človek vpraša če imajo ti ki postavljaje te omejtive sploh kaj izkušenj z vožnjo avtomobilov.

Recimo na prekmurski AC, kjer so cestninske že v naprej narejene z vinjetami v glavah, je omejitev 60, pa bi tam 130 bp peljal skozi, omejitev bi komot dali na 80.

Pa tudi nasplošno omejitev 110 na prekmurski AC je popolnoma debilna. V avstriji se na lokalnih cestah izven anselja lahko voziš 100, pri nas pa na AC, ki ima na sredi ograjo in po dva pasa na vsaki strani, 110.

Nevem kdo zaupa postavljanje teh omejitev takim nesposobnežom.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Pe mar 05, 2010 6:21 pm

lizard je napisal/-a:Recimo na prekmurski AC, kjer so cestninske že v naprej narejene z vinjetami v glavah, je omejitev 60, pa bi tam 130 bp peljal skozi, omejitev bi komot dali na 80.

Kot je nekdo prej napisal zakaj 40 in ne zakaj 60? Ker ce bi bilo 60, bi usi rekli zakaj ne 80? Potem bi bilo 80 in enkrat zakaj ne 120? In to se nadaljuje lahko v nedogled. Neka pravila morajo biti, se pa strinjam, da kdaj nekatere postavljene omejitve niso glih logicne.
There is no time...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe mar 05, 2010 6:24 pm

Nelogično je samo to da se je marsikaj obljubljalo glede cestninskih, naredilo pa se ni nič (kar je sicer značilno za naš podn od države.. ) :)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe mar 05, 2010 6:26 pm

Ronin je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Recimo na prekmurski AC, kjer so cestninske že v naprej narejene z vinjetami v glavah, je omejitev 60, pa bi tam 130 bp peljal skozi, omejitev bi komot dali na 80.

Kot je nekdo prej napisal zakaj 40 in ne zakaj 60? Ker ce bi bilo 60, bi usi rekli zakaj ne 80? Potem bi bilo 80 in enkrat zakaj ne 120? In to se nadaljuje lahko v nedogled. Neka pravila morajo biti, se pa strinjam, da kdaj nekatere postavljene omejitve niso glih logicne.

To vsaj iz moje strani ne bo držalo niti malo. Na starih cesninskih dat 60, kar je ena spodobna hitrost, malenkost višja kot skozi naselja. Na prekmurksi AC, kjer so pa cestninske čisto drgačne, pa 80 in je to to. Znak, da lahko pelješ več kot 40, pa le nekaj 10 m po cesninski, ne pa pol kilometra, ker se tam nihče, pa naj je še tako vzoren voznik ne pelje 40, ker je to nečloveško.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe mar 05, 2010 7:30 pm

Ronin je napisal/-a:

Glede tega te čist razumem (vedno je neka zgornja "rezervna"), zarad mene je lahko 40 omejitev, ampak bolj bi mi šlo pa na falus to, da bi me potem dr*ali vzato, ker bi mi mimo kučice namerili npr. 45km/h.

Se pa zelo strinjam z lizardom glede tega, kdaj je konec te po***ane omejitve 40 - ponavad je to tam, kjer je spet normalno 2 pasova. Resnično me zanima, koliko ljudi obstaja, ki do tja vozijo 40. Ponavadi je tako, da takoj, ko greš mimo kučic, stopiš po gasu.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe mar 05, 2010 7:33 pm

IcEm4n je napisal/-a:
Ronin je napisal/-a:

Glede tega te čist razumem (vedno je neka zgornja "rezervna"), zarad mene je lahko 40 omejitev, ampak bolj bi mi šlo pa na falus to, da bi me potem dr*ali vzato, ker bi mi mimo kučice namerili npr. 45km/h.

Se pa zelo strinjam z lizardom glede tega, kdaj je konec te po***ane omejitve 40 - ponavad je to tam, kjer je spet normalno 2 pasova. Resnično me zanima, koliko ljudi obstaja, ki do tja vozijo 40. Ponavadi je tako, da takoj, ko greš mimo kučic, stopiš po gasu.

Na Torovem imam do unga znaka jaz krepko čez 100 že noter, če bi se slučajno upal do tam voziti 40 bi me še vsi šleperji prehitel.

Radarji na cestninah so pa čisti primer inkasanstva in najboljši pokazatelj, koliko "zakon omejuje da varuje".
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe mar 05, 2010 7:57 pm

Včasih, ko se je bilo treba ustavit je bila omejitev 40 čisto smiselna, danes ko se pa samo čez pelješ je pa namenjena samo polnjenju blagajne..

lp
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov