Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Po sep 08, 2003 6:00 pm

Men tut občasno kdaj poči , pa mislm da gre tut ogenj ven, smo s kolegi študiral da je to zato ker če vožiš v previsoki prestavi in do konca na gas, pol pa na hitr v nižjo prestavo pa do konca gas pa buumm, gre kao preveč benza ki ne more zgoret in pol poč v auspuhu, neki tazga :?
Born to be wild !

mondy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mondy Po sep 08, 2003 7:00 pm

Poka sam če je izpušni sistem dovolj vroč. Meni poč ko dosežem blokado in nahitro spustim gas. Pokaže se tudi en sramežljiv ogenj. :P

mondy
Novinec

Napisal/-a mondy Po sep 08, 2003 7:00 pm

Seveda pa pomaga če si brez katalizatorja. :wink:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Po sep 08, 2003 7:06 pm

jest mam celga remusa..pa mi poka samo ce ga en cajt na avtocest tiscim...pa pol spustim gas..
z ugasanjem pa neupam...da mi nebo kasne lopatice v turbini skrivilo
V8 POWER

Dani
Uporabnik

Napisal/-a Dani Po sep 08, 2003 7:38 pm

mtrkman je napisal/-a:meno so to naučl tik preden sem peljav avto na merjenje avspuha v Grosuplju. To naredišrako da naviješ obrate, nogodol z gasa, ugasneš motor, 2-4X pritisneš na gas ko je avto ugasnjen, nato pa daš kontakt. Verjemi jas sm to probau zvečer in sem bil nad efektom zelo zadovoljrn. Močno poči in skozi avspuh useka ogenj :lol:

A pa so poj kaksne posledice :?:

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Napisal/-a Mike_E_ Po sep 08, 2003 7:52 pm

mtrkman je napisal/-a:meno so to naučl tik preden sem peljav avto na merjenje avspuha v Grosuplju. To naredišrako da naviješ obrate, nogodol z gasa, ugasneš motor, 2-4X pritisneš na gas ko je avto ugasnjen, nato pa daš kontakt. Verjemi jas sm to probau zvečer in sem bil nad efektom zelo zadovoljrn. Močno poči in skozi avspuh useka ogenj :lol:

A to medtem nardiš, ko se mašina še vrti, da potem daš samo kontakt in avto nazaj vžge al prov počakaš da se mašina ustavi in medtem držiš gas? :?:

Verjetno more bit tudi za to varianto izpuh primerno segret, ne? :?:

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Po sep 08, 2003 8:17 pm

alexpag je napisal/-a:Zej ne vem kak sam od mojga frenda frend je mel na turbo petki naštimano tak da je pokalo pa tut ogen je bil, mislim pa da je to sam nekak uštimal.

Nič lažjega. verteilerkapo nazaj obrneš za par milimetrov. S tem si nastavil vžig oziroma bo prej vžgal, preden pride bat gor.
Dosežek?
Avto bo mel večjo moč in pokalo bo kot ročne bombe, samo uničuješ mašino s tem...
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Po sep 08, 2003 8:33 pm

*bojci* je napisal/-a:
alexpag je napisal/-a:Zej ne vem kak sam od mojga frenda frend je mel na turbo petki naštimano tak da je pokalo pa tut ogen je bil, mislim pa da je to sam nekak uštimal.

Nič lažjega. verteilerkapo nazaj obrneš za par milimetrov. S tem si nastavil vžig oziroma bo prej vžgal, preden pride bat gor.
Dosežek?
Avto bo mel večjo moč in pokalo bo kot ročne bombe, samo uničuješ mašino s tem...

kdo ti je pa to naklanfal o vecji moci...
predvzig se prestavi edino ( v primeru ce hoces pokat ampak avto nikamor negre) ko spremeniš mešanico benz/zrak oz. povečas dotok bencina... oz ko montiras NOS..samo s premikanjem vziga nebos dosegel nic samo mogoce prestavil navor.....
pri optimalni nastavitvi ma avto najvecjo moc
V8 POWER

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR To sep 09, 2003 6:50 am

Jst nimam katalizatorja, pa se mi še nikoli ni zgodilo, da bi mi počlo v auspuhu.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To sep 09, 2003 7:57 am

Mike_E: nabiješ gas, vzameš kontakt in medtem "pumpaš" po gasu.Sam pri najini petki to ne gre :wink: sprobano:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Napisal/-a Mike_E_ To sep 09, 2003 8:36 am

lisko1 je napisal/-a:Mike_E: nabiješ gas, vzameš kontakt in medtem "pumpaš" po gasu.Sam pri najini petki to ne gre :wink: sprobano:)

Ma če gre mtrkmanu na katri, bi mogl it tut na petki.. sj je praktično ista mašina :oops:

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman To sep 09, 2003 9:15 am

johnyr je napisal/-a:Najbolj pogosto se to dogaja pri avtih za WRC (zadevi pravijo anti-lag). Pri njih do tega pride ker imajo sistem vbrizgavanja goriva v izpuh, ker le tako dosežejo, da se turbo ne neha vrteti (ohranja nadtlak za motor).
...

Ni čisto tako: nobenega sistem za vbrizgavanje goriva v izpuh ni, le primerno nastavljen računalnik vbrizga ...

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR To sep 09, 2003 9:40 am

jakaracman je napisal/-a:Ni čisto tako: nobenega sistem za vbrizgavanje goriva v izpuh ni, le primerno nastavljen računalnik vbrizga ...

Lahko tudi razložiš kako "primerno" je nastavljen, da bomo še ostali vedl.

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT To sep 09, 2003 10:07 am

johnyr je napisal/-a:Jst nimam katalizatorja, pa se mi še nikoli ni zgodilo, da bi mi počlo v auspuhu.

Ehh... kaj če pokat tistih 60 konju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR To sep 09, 2003 11:42 am

Punto_GT je napisal/-a:Ehh... kaj če pokat tistih 60 konju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Meu bi jih več, če ga ne bi tut mati uporabljala. :oops:

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman To sep 09, 2003 2:08 pm

johnyr je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:Ni čisto tako: nobenega sistem za vbrizgavanje goriva v izpuh ni, le primerno nastavljen računalnik vbrizga ...

Lahko tudi razložiš kako "primerno" je nastavljen, da bomo še ostali vedl.

U bistvu zlo simpl: ko voznik odvzame gas, računalnik ugasne vžig, bencin pa še vedno vbrizgava. Potem ta bencin seveda ne zgori v valju, ampak udari v vroč kolektor (zato imajo tej avti tako izolirane kolektorje, da se ne ohladijo) - pok ...

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Napisal/-a eXtreme Če jan 15, 2004 9:15 pm

da nebi odpiral nove teme, bom pisal v staro:
meni se je danes porodila misel, da se v izpuhu, ce nimas katalizatorja, vzge N2O, ki je eden od nastalih plinov, in vsi vemo da je hudicevo dobro gorljiv :twisted:
kaj mislite o tem?

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če jan 15, 2004 9:36 pm

Mah pr mojem buggyu ki je brez auspuha pa gleda lukna naravnost nazaj tako lepo gori nazaj. Tut štand gas ene 5-10 cm modre plame. Če pa nahit gas spustim pa tut po 30 cm useka. Pa res zažiga ker je glih na sredini zadi in čist lepo nazaj gori.

samo sosednje so mal jezni če se ponoč vozm :lol: :lol: :lol:

Neo
Novinec

Napisal/-a Neo Če jan 15, 2004 9:49 pm

Dragi eXtreme!

Ta N2O, ki ga ti misliš spada v skupino dušikovih oksidov (NOx). Ta ni enak smejalnemu plinu, prav tako N2O. Poleg tega smejalni plin ne gori. Kar pri tako imenovanem NOS gori, je edino bencin. smejalni plin dovaja kvečjemu energijo ob razpadu. Drugače pa tisto, kar v izpuhu gori, je nezgoreli bencin. Prijatelj je iz smejalnega plina in zgorevanja naredil diplomo, tako, da ve kaj govori.

Lp

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če jan 15, 2004 10:42 pm

Vse kulj lepo in prav. Sem se nkrat peljal za eno alfo. Vedno ko je saltal je poclo pa plamen. Ampak je downside tega. Zaradi explozije ti tolce v izpusni cevi (Hello it burns out - pritisk) in pocas to sesuje cev :P
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov