kako hitro prestavi nogo s pedala na plin na zavorni pedal. Če je ta premik hitrejši kot običajno, je jasno, da je voznik presenečen nad prometno situacijo in da zavira v sili.
Cash je napisal/-a:Voith, poglej komentar od avtorja posnetka http://www.youtube.com/watch?v=_rgjoxw36l0
LinuxFuter je napisal/-a:XTR je napisal/-a:Rad bi te videl, kako bi ti v tako kratkem času prižgal žmigavce![]()
Oh ja, ko je men zapelov šlepar na prehitevalni pas (z manj kot 90, jaz sem mel pa realnih 130 not), sm avtomatsko vsekal po vseh 4ih (pa ne zrd bremzanja, ampak zato ker sm že vidu crash)
Voith je napisal/-a:kako hitro prestavi nogo s pedala na plin na zavorni pedal. Če je ta premik hitrejši kot običajno, je jasno, da je voznik presenečen nad prometno situacijo in da zavira v sili.
opa... zanimiva ideja. naceloma sem ful proti tem pomagalom, sam tale se pa glede na prebrano zdi super. mogoce bi znal tole res spremenit mal prometno situacijo, ceprav uprasanje kaj bi blo pol z naleti al pa recimo v primeru zanic/zvitih diskov, raznih luftov po podvozju in podobno.
cuoresportivo je napisal/-a:Gre se pač samo zato, če je funkcija sploh noter, piše da je. Kolega na 206ki vidi, da se mu prižgejo, kako ima pa to renault, pa ne vem. Sem že parkrat hudo zaviral, pa na armaturki ni nič zasvetilo. Bom kolega prosil, da bo od zadaj gledal.
Hvala za odgovore.
XTR je napisal/-a:No to sem že napisal, da deluje na tem principu časovnega zamika, problemov z naleti pa po vsej verjetnosti ne bo, ker sistem ne zavira na polno, do ustavitve, ampak samo trenutno hitro zavre, potem pa tako ali tako po potrebi že sam pritisneš do konca, če pa spustišš bremzo pa ne zavira do ustavitve!
BAS zmanjša le reakcijski čas, pri tem pa še prižge žmigavce, tako da imaš pač proste roke, namesto da iščeš stikalo za vse 4 žmigavce ta čas raje razmišljaš kako se boš ognil oviri.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov