Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe avg 22, 2008 8:35 pm

Luky je napisal/-a:
suhokranjec je napisal/-a:Tut če ni prižgan motor servo volan mota in zavore delajo. Moraš pa bit dedc, ne pa pussa. Za pivo ti "zašaram" po asfaltu z ugasnjenim avtom. (Smo me vlekli po iber klancu navzdol z štrikom, pa dobro vem kako je).

zakaj so te pa potem sploh vlekli, če je blo navzdol???

:cry :cry :cry

recept
Novinec

Re: Vlačenje avtomobila

Napisal/-a recept To avg 26, 2008 7:39 am

Driv3r je napisal/-a:Lep pozdrav,
mene zanima če se sme vlečti avtomobil ki ni registriran z registriranim avtomobilom ?
hvala in pa če kdo ve kje bi dobu odgovore na vprašanja ki se vežejo na vlačenje avtomobila naj mi prosim pomaga: D hvala in lep pozdrav

Mislim, da je v ZVCP povsem jasno zapisano:

ZVCP UPB5 je napisal/-a:86. člen

(1) Pokvarjeno motorno vozilo je dovoljeno vleči z vrvjo ali drogom:
– z vrvjo samo trikolo, lahko štirikolo, štirikolo ali osebni avtomobil, ki ima brezhibno delovno zavoro in brezhibno napravo za upravljanje, ki delujeta tudi, kadar motor ne deluje,
– z drogom vozilo, ki ima brezhibno napravo za upravljanje, če pa njegova skupna masa presega maso vlečnega vozila, pa tudi brezhibno delovno zavoro, ki deluje tudi, kadar motor ne deluje.
(2) Če pogoj iz prejšnjega odstavka ni izpolnjen, se lahko vleče motorno vozilo le tako, da je oprto na vlečno vozilo.
(3) Pri vleki z vrvjo razdalja med vlečnim in vlečenim vozilom ne sme biti manjša od 3 m in ne večja od 5 m.
(4) Motornega vozila, ki ni registrirano, ni dovoljeno vleči z vrvjo ali drogom.
...

Ne vem pa, če pod "registrirano" sodi tudi preizkušnja.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov