Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Je vaš avto že kdaj fasal točo?

DA
38
25%
DA, ampak brez poškodb
63
41%
NIKOLI
49
32%
ne vem, pozabil
2
1%

Skupaj glasov : 152

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po avg 25, 2008 8:05 pm

Če že kdo misli ustavljat v predoru, naj se postavi vsaj na odstavno (SOS) nišo, če je ta narejena.

Če pa že mora drugod ustaviti, pa naj ostane na voznem pasu (nikakor ne na prehitevalnem), prižge vse možne luči, odpre haubo, malo sabotira motor oziroma varovalke, po možnosti se postavi pred kamere, plača za avtovleko pa bo imel vsaj malo alibija.

Pa ne da koga učim tumarije, samo znajti se je treba na legalen način :] Čeprav tvegam da me bodo sedaj okrcali kot psa :P
Zadnjič spremenil sebaveh, dne Po avg 25, 2008 8:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 25, 2008 8:07 pm

Bebci, cel mesec jedo zelje in krompir (če imajo za krompir), da lahko odplačajo lizinge in kredite za velke in najboljše avtomobile na vasi - pač najboljši avto na vasi mora bit, an!. Upam, da bodo zdej 2 mesca stradal, ker bodo vse dal za kazni.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po avg 25, 2008 8:15 pm

Meni je pred ene tremi leti avto toča sesipala totalka. Kaj se pravi totalka? Poglejte lupino pomaranče pa vam bo vse jasno. Dobesedno isti je bil. Najbolj pokrov motorja in pa streha. Mi je ličar reku (in to dober ličar) ki je dal čez že veliko, da tako stolčenega avta od toče še v svojem življenju ni videl. Se spomnite nekateri toče v Črnomlju leta 2005? Potem vam je jasno. Sicer takrat nisem bil na vožnji a po pravici povem mi kaj takega ne bi prišlo NIKOLI na misel. Me je toča že ujela na cesti pa niti pomislil nisem, da bi se ustavil. Kaj šele v kakšnem tunelu/predoru. Če je pa nekaterim tako všeč tist njihov pleh... Škoda besed za tole. Sicer pa pričakovano glede na to kakšna kultura je na naših cestah. Se ne čudim. ;)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po avg 25, 2008 8:21 pm

V skoraj natančno tem primeru sem se prebil mimo vseh junakov, ki so stali, in se pogumno prebijal proti domu z nekje 50km/h. Po avtu je tolklo, da me je bilo že kar malo strah (oa ne zaradi avta), pozna se pa na starem debelem plehu itak nič :lol:

Te pacijente ki stojijo bi pa najraje s kakim kamjonom za plužit sneg počasi spravljal s ceste.

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Po avg 25, 2008 8:24 pm

xxxl je napisal/-a:... za takšne manevre v predorih in avtocestah (obračanje, ustavljanje na voznih pasovih pod nadvozom ipd), bi jaz vsem odvzel izpite ...

... a zato, ker se en kretenček(-ka) boji obtolčenega vozila od toče je pa treba narest splošno nevarnost naleta (pri tem fajn razbit avto - dosti huje od toče) in da ne omenjam možnost hujših telesnh poškodb ...

... pa, da se meni to zgodi ... mu prvo totaliziram faco in potem še avto do konca ... :x

... vsem tem kretenom izpite vzet ... :!: :!: :!:
je pa tko ob takem neurju ne vidš NČ! in ne verjamem če kdo pelje takrat več kot nvem 70.....prej 40 ko 70....

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po avg 25, 2008 8:29 pm

eh jebes pasjo radost, jebes varnost.. glavn da je novi passat coupe/limo 8)

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Po avg 25, 2008 8:29 pm

meni gre pa najbolj na kur..c to, da ko se že na daleč vidi da se pripravlja nevihta in se že bliska in grmi ... vsi začnejo voziti čisto počasi :evil: :evil: :evil: Jest ne vem kaj počnejo, ampak meni se zdi da komaj čakajo da jih dobi toča :roll: To se mi je zgodilo v soboto ko sem šel iz službe ... na poti domov imam več ali manj omejitve na cestah 60, 70, 90 ... in glej hudiča da smo se ves čas peljali samo 40 :evil:

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Po avg 25, 2008 8:52 pm

Mene je na cesti dobila toča že kar nekajkrat, vedno sem vozil s prilagojeno hitrostjo naprej, brez ustavljanja in skrivanja pod nadvozi, drevesi, ipd. Avto jo je do zdaj vedno dobro odnesel, ima sicer par manjših vdrtin po strehi in havbi, ampak ni sile. Dokler so šipe cele se ne sekiram. :)

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po avg 25, 2008 9:04 pm

Zdaj ko to beremo in je vsaj zadnja toča mimo, smo vsi pametni in superextra kritični do drugih.
Ko pa si v resnični situaciji, in iz neba letijo kosi (kot pri nas letos za veliko tenis žogico veliki), pa misliš popolnoma drugače!
Ne glede na svoja načela, sem se tudi sam leta 1999 ustavil pod nadvozom AC na voznem pasu, saj se naprej enostavno ni dalo peljati! Pe ne zaradi novega luksuznega sekretnemškegaljudskegasekretavta, ampak je bila vožnja v takšni toči popolnoma nemogoča. In ustavil si se lahko pod nadvozom ali 50m naprej. Če si bil vsaj malo zaščiten, je malenkostno manj tolklo in si po toči lahko odprl zadnja peta vrata ter izvlekel trikotnik (naprej zaradi razbitih šip itak nisi mogel)!
Če pa bi peljal v toči naprej, in se ustavil na prostem, bi se pod streho ustavili drugi lojalni podalpski udeleženci v prometu in si mislili-glej pizdeka, najprej si kupi nemško sra.nje, potem pa mu ostane še toliko keša, da plača ličarja! :D
Drugače pa, ni problem če lažemo drugim kaj bi naredili, ampak vsaj do samega sebe bodimo pošteni!
Zadnjič spremenil kofy, dne Po avg 25, 2008 9:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Po avg 25, 2008 9:09 pm

Sploh ne vem kaj jamrate!

ko je sonce in se vidi par kilometrov daleč, usi obsojate stare dedke ko vozijo v nasprotno smer po avtocesti. usi jamrate da so kazni za tako povzročeno smrt smešne v primerjavi s strelom u glavo :!:

zdej, ko pa ste osebno prizadeti (@hladni) pa potiho opravičujete taka dejanja. WTF! ja tut jst sm gledu kako mi avto taka toča tolče, kot ti omenjaš. pa ne letos! 8 let nazaj (na hitr iz spomina) u centru ljubljane. pa takrat nobenga u sloveniji ni zanimal, kdo jih je fasal. takrat je pač se to zgodil - dons je pa usak tedn tko! pa nobenmu nič ne privoščim, daleč od tega, ker me lohk jutr isto čaka!

zdej k pa povsod razbija, pa usi tulte nesmiselne ideje pa revolucijo. pomislte prvo kaj blebetate, ker vs zna fasat glih nazaj u vš tošl pa vš lajf! upam da nism komu napovedal prihodnosti :?

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Po avg 25, 2008 9:18 pm

Hm, kje bi vi ustavili, če bi vas toča ujela pred šentviškim predorom :twisted:

O.K., takih stvari se ne počne in tistih 260€ je odločno premajhna kazen za prekršek, katerega posledica so lahko mrliči. Sploh, če primerjamo s kaznimi za neke bedarije, ki veliko manj ogrožajo zdravje, življenje in premoženje. Na avtocesti ni zajebancije. Sploh pa ne na voznem in prehitevalnem pasu.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 25, 2008 9:27 pm

Ne vem o kakšnih mrličih govorite... kot da folk za avtom ki ustavi goni polnih 140 kmh... tud tisti zadaj po takem ne more peljat več kot 40... torej ni mrličov pri taki hitrosti... če si pa neumen in pešačiš po AC si pa res i****!

Zdaj pa res že pretiravate.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Po avg 25, 2008 9:37 pm

Si že slišal kdaj za verižna trčenja? In kako je prva stvar, ko poči, da vozniki skačejo gledat, koliko škode je na avtu? Slaba vidljivost marsikateremu nadobudnežu ni pogoj za večanje varnostne razdalje, prilagoditev hitrosti.... In če potuje kolona recimo 10 vozil pri recimo 120 na uro, pa ena opica skoraj stoji pri 40km/na uro, znajo bit stvari krvave. Ker na avtocesti ne pričakuješ takih stvari. Potem sešteješ odzivne čase, spolzko cestišče... Avtocesta ni hec. Pa še na prehitevalnem, porkamadona, a boš s 40 na uro prehiteval?
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po avg 25, 2008 9:41 pm

Mene je že dvakrat dobila toča na avtocesti. Enkrat se mi je zgodilo, da sem zapeljal v predor, ko se je ravno pripravljalo na nevihto pred izvozom iz prededora sem že videl točo zmanjšal sem hitrost in peljal naprej. Ko pa sem zapeljal ven se je vsulo po avtu videl nisem praktično nič razen dveh čisto malih rdečih lučk od vozila pred menoj pa še te so zledale bolj kot kašne "brljivke". Seveda sem se bal za avto ampak tudi slučajno nisem pomisli, da bi obrnil ali vzratno šel nazaj v predor! HALO??!! Smo pa vsi zelo zmanjšali hitrost (cca10km/h) ker, se res ni nič videlo kje vozimo in kmalu se je vsa kolona ustavila. Verjetno zato ker so tisti spredaj ustavljali pod podvozi ipd.
Vračanje nazaj v predor je nedopustno! Vendar zmanjšanje hitrosti ali celo ustavljanje je pa včasih res nujno čeprav je nevarnost naleta. Kaj pa češ narediti, če pa niti konca haube ne vidiš več?

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po avg 25, 2008 9:48 pm

jaz dobil 250€ in 3pike za to ker sem se 15preveč pelal, debili na AC pa za vstavljanje in vožnjo po nasprotnem pasu pa skoraj isto? jebeš tako državo :roll: Vozniške pa takoj vstran vzet ap avte zaplenit kretenom. Da naletim s svojo družino v takega kretena, lahko samo obžaluje, da se je rodil. Pa toča ta vikend je bla manjša od 1cm, pa gre folk take bedarije delat. Eni so se baje od straha kar v jarek zapeljali :shock:

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po avg 25, 2008 11:03 pm

težko je reči, kaj bi človek v danem trenutku naredil, vem pa da nebi imel j**c in vozil tako kot nekateri na posnetku, čeravno sem imel namen v Lj. sem se poti raje odpovedal in preložil na naslednji dan. opozoril je bilo več kot bi pričakoval, je pa res, da nekateri tega niso mogli, služba ali kaj drugega. Zato je predor neumnost, da ni večje, kaj pa tisti ki so ostali zunaj? Upam, da bodo štrafani ko vrag!!!! :evil:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 25, 2008 11:32 pm

A si kdo zamišlja, da bi cisterna polna bencina priletela v tunel s 50km/h in bi se notri v tunelu zaradi takih prevrnila in vžgala?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po avg 25, 2008 11:34 pm

in da bi se to zgodil za prvega maja :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov