Če si pismen, boš tudi znal prebrati da tudi v ZVCP ta znak ni omenjen ampak je zadrga pogojena vedno, kadar se eden izmed pasov konča ali pa je tam ovira. Znak gor ali dol.
martk je napisal/-a:NAČIN vključevanja je napačen, NAČIN.
Torej si ti razlagaš zakon, kot da se dve koloni vozita po istem voznem pasu, na koncu se pa brez nakazovanja smeri kot ovce preštejejo "prvi, drugi, prvi drugi...." Tudi razumet je treba kaj piše, ne samo prebrat. Če ne nakažeš spremembe smeri, se lahko zaradi mene tudi sredi ceste ustaviš, ker ti je avto crnu. V tem je štos.
LP
Martin
asfalt je napisal/-a:Če si pismen, boš tudi znal prebrati da tudi v ZVCP ta znak ni omenjen ampak je zadrga pogojena vedno, kadar se eden izmed pasov konča ali pa je tam ovira. Znak gor ali dol.
Če ni predpisano vključevanje po sistemu zadrge – to večinoma velja na slovenskih cestah – se ravnajte po prometnih oznakah in prometnih predpisih.
To velja na splošno ne za moj primer,ker to ni problem mojega primera.
uros_p je napisal/-a:martk je napisal/-a:NAČIN vključevanja je napačen, NAČIN.
Torej si ti razlagaš zakon, kot da se dve koloni vozita po istem voznem pasu, na koncu se pa brez nakazovanja smeri kot ovce preštejejo "prvi, drugi, prvi drugi...." Tudi razumet je treba kaj piše, ne samo prebrat. Če ne nakažeš spremembe smeri, se lahko zaradi mene tudi sredi ceste ustaviš, ker ti je avto crnu. V tem je štos.
LP
Martin
Jaz si razlagam zakon tako, da če se sosednji pas konča ali je tam ovira, bom povečal varnostno razdaljo med mano in vozillom pred mano, ter iz sosednjega pasa spustil eno vozilo predse. Smernik gor ali dol. Če nekdo ne uporablja smernika je to svar prometne policije in ali bo to neuporabo videla ali ne in ali bo to potem tudi sankcionirala ali ne. Če pa jaz ne bom spustil nekoga predse, čeprav ta nekdo nima smernika, pa bom predmet obravnave tudi jaz, ker nisem upošteval zadrge. Skratka jaz upoštevam predpise, če pa jih drugi ne se pa v to ne bom spuščal oz. ne bom nastavljal sebe in svojega avta zato ker sem jezen ker nekdo nima smernika.
Kako pa si to ti razlagaš pa je tvoja stvar.
martk je napisal/-a:Pa saj v praksi sva oba na istem. Tudi jaz spustim enega z leve ali desne pred sebe. NISI pa DOLŽAN umikati se nekomu, ki NE NAKAŽE spremembe smeri. Zavarovalnice pa zelo jasno tolmačijo zakon. In v konkretnem primeru je stvar še toliko hujša, ker tale naša neotesanka, ne samo da ni nakazala spremembe smeri, izrinila ga je nekam, kjer bi se lahko kaj zgodilo. In ti malodane zagovarjaš da je "asfalt" kriv za nastalo situacijo. Če se nimaš kam umaknit, pa nekdo rine v tebe, kaj boš? Pa še veselo benti čez tebe potem... Kultura na psu.
Nehajva zdaj, kogar zanima, kako deluje zadrga, si naj pogleda v linku na prejšnji strani.
LP
Martin
uros_p je napisal/-a:Po zakonu si dolžan narediti varnostno razdaljo dovolj veliko, da se lahko predte vkluči vozilo s sosednjega pasa. Če te varnostne razdalje nisi napravil, se vozilo na sosednjem pasu nima kam vključiti. In v tem primeru lahko pride do trka. Kriva bi bila skoraj zagotovo oba. Eden za neuporabo smernika, drugi za neupoštevanje zadrge.
IcEm4n je napisal/-a:Prav rad bi te videl konkretno v tem križišču, da bi si naredil ustrezno varnostno razdaljo, pa tud drugi. Prepričan sem, da ne bo šlo niti pol tok avtov čez, kot jih dejansko gre.
bzzero je napisal/-a:Etike vam manjka ljudje... Križišče dobr poznam in vem da te tam nihče ne spusti če si na napačnem pasu. Grem stavit, da se je ona hotela vrinit, ti pa jo zanalašč nisi hotel spustit in potem je ona "psiho" in ne vem kaj še vse - samo zato ker je tvoj ego prevelik. Lahko bi jo mirno spustil pa bi bil mir, ti pa si namerno izzival (in se najbrž še zanalšč nalimal 2mm za avto pred teboj). V vseh takih primerih velja zadrga, tabla gor ali dol. Preberi si ZVCP!
Do soudeležencev v prometu bodimo strpni. Naslednjič ko boš ti naredil napako v križišču bi pa lahko drugi limal slike tvojega avtomobila sem gor in pisali kakšen psiho si!
Odrasti človek, življenje je prekratko
TooOldVehicle je napisal/-a:Pri meni ta zadeva deluje približno takole:
"Če NE daš žmigavca ali pa če MENCAŠ ko se vključuješ pred mano, potem se ti z veseljem nastavim oziroma te ne spustim predse dokler z vso silo ne ugrizneš v pločnik oziroma oviro zaradi katere zdaj mene na opisan način izsiljuješ"
na koncu dodam še: BOG TI MATER!
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov