Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe okt 10, 2008 12:17 pm

Zaradi takihle dogodkov se sam, če je le možno, ne zadolžujem. Pač kupim si avto v okviru lastnih finančnih zmožnosti.

Kar se pa krize tiče, začasno so že ustavili proizvodnjo v Oplu, VW-ju, BMW-ju, Renaultu,... odpuščenih bo tudi precej ljudi. Mislim pa, da je panika vseeno prevelika. Jasno pa je, da bodo preživeli tisti, ki bodo inovativni, ki bodo ponudili kvaliteten izdelek po razumni ceni.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Pe okt 10, 2008 6:13 pm

Kot so že omenili, je res, da folk večinoma kupuje avto na kredit. In, če bo kreditov malo, bo prodaja upadla. Itak je prodaja že mala in se pozna v avtomobilski industriji.
Vsaj stara pločevina bo bolj cenjena iz strani lastnikov.
Avto, moj partner!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe okt 10, 2008 11:24 pm

hladni je napisal/-a:prodaja bo padla zaradi dragih kreditov, saj je 90% avtov kupljenih na kredit oz. lizing. Čeprav mislim, da na pleh vdarjenega slovenčka to nebo preveč prestrašilo, pač bo namesto 5 žemljic kupil le še 2, avto pa preplačal da bi še kaj zraven lahk kupil zato. Poleg tega pa banka ne bo dajala kredita več vsem oz. bo močno zaostrila pogoje, kar se že dogaja. Danes vzet kredit za stanovanje je skoraj misin inposible. :con

Saj Lizingi in podobno sranje so precej krivi za krizo ki je...

Primer:

Podjetje na lizing kupi več strojev v vrednosti par miljonov €. Po prvem mesecu nehajo plačevat obroke. Banka jim vzame stroje. Podjetje začne zaračunavat najemnino banki, ker ima le ta stroje v prostorih od podjetja... ker banka strojev ne rabi oziroma si z njimi nima kaj začet jih po smešni ceni proda. Gre par miljonov evrov v 0.

Pa ne mislite da je to kakšna izmišljena zgodbica...
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So okt 11, 2008 12:01 am

in vse več in več novih podjetjih in starih jemlje stroje na lizing! to se jim najbolj splača. Če gre karkoli narobe, se nimajo česa bati, pač jim vzamejo tiste stroje v primeru, da ne morejo več plačevati lizinga. Tako pač je v današnji dobi. To se očitno še najbolj splača. Pri kreditih pa je malo drugače ne, tam ti pa ne morejo kr uzet, ampak ti pridejo zarubit hišo ali pač kar imaš v lasti. Se pravi je najboljše vzeti stvar na lizing, ker tam ti pač samo tisto vzamejo.

Zanima pa me še nekaj, v primeru, da ti vzamejo vozilo, ki ga imaš na lizing, kaj si ti dolžan plačati? Plačaš kakšno kazen ali kaj?
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So okt 11, 2008 9:17 am

snoopek je napisal/-a:in vse več in več novih podjetjih in starih jemlje stroje na lizing! to se jim najbolj splača. Če gre karkoli narobe, se nimajo česa bati, pač jim vzamejo tiste stroje v primeru, da ne morejo več plačevati lizinga. Tako pač je v današnji dobi. To se očitno še najbolj splača. Pri kreditih pa je malo drugače ne, tam ti pa ne morejo kr uzet, ampak ti pridejo zarubit hišo ali pač kar imaš v lasti. Se pravi je najboljše vzeti stvar na lizing, ker tam ti pač samo tisto vzamejo.

Zanima pa me še nekaj, v primeru, da ti vzamejo vozilo, ki ga imaš na lizing, kaj si ti dolžan plačati? Plačaš kakšno kazen ali kaj?

Primer 2.

Kupiš si vozilo na Lizing, ga samo voziš in tankaš , servisi so zate španska vas. Po letu ali dveh daš vozilo nazaj in si nabaviš drugo.

Primer 3.
Podjetje nabavi par 10 vozil na Lizing. Jih neha odplačevat. Banka jih vzame, ker pa si z njimi nima kaj začet vozila stojijo na zemlji od podjetja. Podjetje veselo začne kasirat parkirnino od banke...

Ste še vedno tako navdušeni nad sposobnostjo bank ?

Ko so imele milijonske dobičke nismo dobili niti centa. Zdaj ko so v težavah pa bi jim morali mi pomagat.
Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So okt 11, 2008 10:01 am

Polo78 je napisal/-a:Zaradi takihle dogodkov se sam, če je le možno, ne zadolžujem. Pač kupim si avto v okviru lastnih finančnih zmožnosti.

:tomidelej: točn tko
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So okt 11, 2008 12:47 pm

ne moreš vrjet. heh, banke so pa res zakon :) ne moreš vrjet, kam nas to vse vodi, pomoje v propad, ne samo slovenije pač pa vsega sveta. Kar se pa današnje čase dogaja je pa že neverjetno!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So okt 11, 2008 3:51 pm

Saj ni tako slabo no bomo pač manj hodli kupovati in samo gledati :idea: :D Pa saj imamo praktično že vse samo za novejše menjamo po kakih 10 mesecih ali pa še prej :evil:
JAZ sem tudi od 31.10.2008 na prostem beri brez službe REVOZ odpušča tudi SLOVENCE !!! in ne samo 200 tujih, ki imajo itak že delo drugje po SLO za celih 4,2€ na uro :roll: mi pa neto 2,16€ / h , za nočne , v paniki prodajam oba vozila ter vse delnice in še kaj samo, da bomo preživeli zimo poleti bo lažje ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So okt 11, 2008 4:28 pm

leta 1929 je bila "velika gospodarska kriza" i njen vzrok je bila hiperprodukcija ( prevelika proizvodnja -> prenapolnjena skladišča -> manjše zanimanje po tem produktu = kriza).

takrat je v 3 letih krize bankrotiralo 3000 bank po svetu in temu jaz pravim kriza...

skratka že lansko leto se je vedlo da bo prišlo do "poka finančnega balončka" že zaradi same infrastrukture hypo kreditov in zaradi slabe politike v usa, katera je dodeljevala hipotekarne kredite kar tako, kdor je želel je dobil to je eden večjih razlogov za krizo.

no ta kriza za katero VI pravite da je kriza bo privedla do sledečega: manjša cena nafte :shock: ter znižanja stopnje inflacije česar si pa ja vsi želimo

ta tema je res obsežna kar se tiče razprave tako, da če imate konkretne podatke jih le povejte vse ostalo je "nabijanje" in ne bodite "ovce" in ne sledite novinarjem in njihovim zgodbam kajti oni znajo iz muhe narediti slona

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne okt 12, 2008 10:47 am

Napovedujejo pocenitev nepremičnin.
Godspodarska kriza ima svoje pluse in minuse.

Proizvodnja avtomobilov se je zmanjšala. Manjša prodaja, manjši zaslužek in manj denarja v razvoj.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne okt 12, 2008 5:38 pm

moj-avto je napisal/-a:Napovedujejo pocenitev nepremičnin.

Proizvodnja avtomobilov se je zmanjšala. Manjša prodaja, manjši zaslužek in manj denarja v razvoj.

Ma kaki razvoj no je vse že znano ene 30 let samo ven ne sme priti no sem od leta 1983 pa še 1985 imel Quattroruote in podobne revije so bili že takrat AB ter ABS in Xenon ter led luči pa vsi možni pogoni tudi samo ven ne sme to priti bencinski lobiji :evil: verjemite, da sem požiral vsak stavek, ker tega pri na s v JUGI sploh ni bilo :shock: :D

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To okt 21, 2008 12:32 pm

Gospodarska kriza se močno kaže v avtomobilski prizvodnji.
Prizvodnja se zmanjšuje, celo ustavlja.
VIR:http://24ur.com/novice/gospodarstvo/avtomobilov-bo-se-manj.html
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To okt 21, 2008 12:37 pm

Mene pa resno zanimva kdo je mel leta 83 led-diode :D
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To okt 21, 2008 12:40 pm

Ivan36 je napisal/-a:

Ma kaki razvoj no je vse že znano ene 30 let samo ven ne sme priti no sem od leta 1983 pa še 1985 imel Quattroruote in podobne revije so bili že takrat AB ter ABS in Xenon ter led luči pa vsi možni pogoni tudi samo ven ne sme to priti bencinski lobiji :evil: verjemite, da sem požiral vsak stavek, ker tega pri na s v JUGI sploh ni bilo :shock: :D

Zaskrbljujoč je nadaljni razvoj. Kaj te briga preteklost in sedanjost. Zri v naprej.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To okt 21, 2008 12:43 pm

Kr nej se ustavi malo. Bomo svoje stare kište lahko dražje prodal, pa bencin se bo zaradi stagniranja močno pocenil, ker ga ne bomo tok kupovali in se bo trg nasičil. Pocenila se bodo stanovanja, material za gradnjo se bo tudi pocenil. To so vse prednosti.

Edina slabost pri vsem tem je, če bomo lahko obdržali službe, da si bomo vse to lahko privoščili.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To okt 21, 2008 12:45 pm

nebivedu je napisal/-a:Kr nej se ustavi malo. Bomo svoje stare kište lahko dražje prodal, pa bencin se bo zaradi stagniranja močno pocenil, ker ga ne bomo tok kupovali in se bo trg nasičil. Pocenila se bodo stanovanja, material za gradnjo se bo tudi pocenil. To so vse prednosti.

Edina slabost pri vsem tem je, če bomo lahko obdržali službe, da si bomo vse to lahko privoščili.

Z tem se lahko popolnoma strinjam. Vsaka plat medalje ima tudi pozitivne stvari.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To okt 21, 2008 1:03 pm

Ivan36 je napisal/-a:

... s pomembno razliko ; leta 1983 je imela serijski ABS peščica vozil, večina pa ne. Danes je obratno; večina ima ABS, peščica ga nima.

In danes je poraba +4-6 l/100 km realnost (množična vozila oz.razred :CLIO, GOLF), čeprav so avtomobili pridobili skoraj pol tone na teži.

Skratka ; razvoj vsekakor je in nikakor ni zanemarljiv, v veliko pogledih je velik - pogojen pa je jasno s širšo, množiščno "uporabo"

Kriza (trenutna, bodoča ... ) v razvoju ? Nič bat - vse ob svojem času !

Sicer pa - kot je bilo že rečeno : eno je če informacije dojemate ozko kot "ovce" (ber:slepo sledi zapisanemu) ali imate širši "razgled".
Za začetek priporočam, da se malce "razgledate" po recimo plačah v Nemški avtomobilski industriji, njihovih sindikatih in vsem kar se tiče zaposlenega - pa primerjajte z razmerami v SLO. Tudi zgodovina takšnih in drugačnih kriz je zanimivo poglavje, ki se ga splača vsaj okvirno spoznati, preden karkoli rečemo o temu kar se dan danes dogaja.

LP
Zadnjič spremenil KARL ABARTH, dne To okt 21, 2008 1:09 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To okt 21, 2008 1:06 pm

Proizvajalci so zelo zaskrbljeni glede napredka avtomobilov, to je kar sem jaz že govoril.
VIR:http://www.zurnal24.si/cms/avto/index.html?id=70811

Slika

V Volkswagnu imajo največ težav s Seatom, po drugi strani gre še vedno zelo dobro Audiju. Generalni direktor VW-ja Martin Winterkorn upa, da bo koncernu uspelo ustvariti vsaj nekaj dobička
Avto, moj partner!

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe okt 24, 2008 7:45 pm

CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So okt 25, 2008 8:04 pm

eh ni panike. dokler je mir se mamo super. kr nej propadajo banke mal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov