Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kako naj ukrepa Kresalova?

Zakon naj takoj spravi na prejšnje stanje!
30
21%
Naj zniža denarne kazni in hkrati uvede druge ukrepe.
87
60%
Zakon naj pusti pri miru!
14
10%
Zakon naj postane še bolj represiven!
6
4%
Ne vem, briga me itd.
7
5%

Skupaj glasov : 144

igor0203
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a igor0203 Sr nov 19, 2008 6:54 am

Ja, ampak v Nemčiji imajo kulturne voznike, ne pa kle pri nas, kjer te folk skoraj s ceste zrine, samo zato, da pride pred tabo.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr nov 19, 2008 7:18 am

Predvsem se bo veliko proučevalo...

in vleklo visoke sejnine. :lol:

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr nov 19, 2008 7:18 am

Kar se pijancev tiče za volanom tiče, bi šla baba blesava to ukinit - ja pajade. Naj naročijo poseben prevoz, katerega bo pijanec dodatno plačal in ga fuknejo v keho za dve dni, ne pa za par ur. Ter uvedejo družbenokoristna dela za take cepce. Za kakšne druge stvari, ki so absurd v tem zakonu pa bi lahko kazni omilili.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr nov 19, 2008 8:22 am

alphie je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:Po eni strani mislim da je to ena od potez, kako nam bo ona zlezla nekam...
Naj pa naredijo še nekaj na področju izterjevanja kazni, tam je še tudi lukenj več kot v švicarskem siru.

o čem pa ti govoriš človek. men se usedejo na račun po dobrih treh mesecih in to vsakič. če kej štima, potem štima izterjevanje kazni preko dursa.

Alphie kar se tiče kaznovanja prekrškarjev in izterjave teh dolgov je pri nas res velika luknja. Skoraj spominja na vakum v vesolju. Konec koncev na vsako kazen se je mogoče pritožiti, kar je večini postalo že hobi. Policisti ob izrekanju kazni delajo nenormalne napake.
Primer ki se mi je pripetil pred kratkim. Imel sem bližnje srečanje z drugim voznikom (minimalna škoda). Ta je odpeljal naprej, sam pa sem šel zadevo prijavit zaradi službenega vozila in da se zaščitim pred igricami po nesreči. Policista sta zadevo popisala in mi seveda izročila plačilni nalog za domnevni prekršek. Ironija vsega pa je, da plačilni nalog je obrazec v katerega se vpišejo podatki osebe ki jo kaznujejo (torej moji) in člen iz ZVCP katerega sem prekršil. V ZVCP je v nekaterih členih predpisana tudi kazen za prekrške. In dokler policisti izpisujejo plačilne naloge tako da citirajo napačen člen (v mojem primeru tistega kjer je predpisana kazen in ne opisan prekršek), tudi izterjava preko DURS-a ne zdrži. dokler se bodo dogajale takšne napake bodo kazni veselo pisali, izterjave pa ne bo. Potem je tu še kup zakonov, ki so slabo napisani in si jih vsak razlaga po svoje (velikokrat celo vsak policist po svoje). Na koncu pa je tu še postopek pritožbe ki ga za mandatne kazni vodi načelnik policijske postaje. Ker so neuki pravnih poslov, skoraj vsaka vsaj na prvi pogled pravno utemeljena zadeva pade.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr nov 19, 2008 9:12 am

Za najhujše prekrškarje (npr. alkoholizirani vozniki ter povratniki oz. stalni prekrškarji, ki povzročijo nesrečo s smrtnim izidom) bi bilo potrebno še veliko več represije. Samo na ta način bomo iz cest enkrat in za vselej spravili norce, ki se jim j**e za cel sistem. Za take bi uvedel t.i. "hitra" sodišča, ki bi jim po hitrem postopku odvzeli vozniško, odvzeli vozilo in jih po potrebi spravili v zapor za več let. Ne pa da slišiš v medijih, da nekdo ki je zakrivil hudo nesrečo in pred tem bil že neštetokrat obravnavan, da se še kar prosto giblje in vozi naokoli. To je enostavno NEDOPUSTNO! Ali pa, da je že minilo xy let, primer pa še kar ni prišel v obravnavo na sodišče. :evil:

Za normalne, nekonfliktne ljudi, ki plačujejo kazni, ker prekoračijo hitrost za 5 km/h, bi pa kazni znižal. Seveda pa še zdaleč ni vse v kaznih ampak v vzgoji. V šole in vrtce uvest izobraževalne delavnice na to temo in osveščat otroke od malih nog dalje. Samo to bo zaleglo na daljši časovni rok.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Sr nov 19, 2008 9:17 am

alkohol še lahko poostrijo zaradi mene...

za hitrosti so pa res preveč radikalne

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr nov 19, 2008 10:03 am

No, pa majo spet nekaj novega :

http://24ur.com/novice/slovenija/kazni-tudi-za-neprimerno-vedenje-v-avtu.html

Za cigarete...ok, ampak neprimerno vedenje v lastnem avtu ? Agresivna voznja? Eh, prvo sm mislu da bodo mogoce se usaj specificno opredelili na dolocene probleme, ne pa na take zadeve....
There is no time...

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Nova ministrica, nižje kazni?

Napisal/-a KARL ABARTH Sr nov 19, 2008 1:34 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Kresalova kot ministrica za notranje zadeve napoveduje analizo učinkovitosti trenutnega prometnega zakona in njegovo eventuelno omilitev:

http://24ur.com/novice/slovenija/gradil ... lakov.html

Kdorkoli je postavil anketo s takim naslovom ( Kako naj ukrepa Kresalova? )- vprašujem se ali hoče ministrici »solit pamet«, se hoče delat pametnega, ... ?

Piše - citiram : » …V svoji predstavitvi je dejala, da bo razmislila o znižanju visokih prometnih kazni in ukinitvi odvzema prostosti zaradi vožnje pod vplivom alkohola … » - konec navedka.

Torej - ministrica bo razmislila … že sedaj pa se najde nekdo, ki hoče bit bolj pameten kot ministrica in njena ekipa !!! Nekateri že jemljete " bo razmislila " ... kot, da je že uvedena sprememba zakona.

Ta trenutek ne najdem druge besede, kot da je spraševanje oz anketa s takim naslovom, kakor tudi sklepanje v smislu kot, da je že karkoli v tej smeri spremenjeno v zakonu ... čista bedarija, neumnost …

Svetujem, da se informirate kako, predvsem pa kdaj se ministra in njegovo ekipo ocenjuje.

Takrat, najbolje pa po določenem obdobju, ko bodo nedvoumno jasno, kaj je boljše oz slabše, kot pri predhodniku + ekipi bomo lahko ocenjevali.

Pa še nekaj - tu si želim čim manj politike, takšne in drugačne. Že tako imamo politike v ostalih medijih "poln kufr".

LP

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr nov 19, 2008 2:20 pm

domen_ je napisal/-a:
Mah kakšne pozitivne spremembe v zakonu pomojem ni pričakovati, ker je vsem politikom prednost lastni interes in šele nato interes državljanov.

in kaksen lastni interes ima minister, ko napise strozje zakone?

Kot prvo nisem nikjer omenil ministra. Kot drugo verjetno ne veš kako politika delujesama znotraj sebe. Konec koncev sploh ni važno ali si minister ali poslanec, samo pri skledi moraš biti med prvimi.

Žal so gospodarska rast in razvoj ter denar precej pomembnejši faktorji od človeških življenj oz. živimo v kapitalizmu.

to enostavno ni res: visja gospodarska rast pomeni vec pobranih davkov, torej vec denarja za penzije, socialno sibke, vec zaposlenih,... gospodarska rast ni slaba stvar, naj te ne zavedejo puhlice tipa "od gospodarske raste imajo korist samo bogati, navadni ljudje pa nic".
ne prevec floskul poslusat, pa mal s svojo glavo razmisljaj. ne kurcat politikov brez razloga samo zato ker je to v navadi (to me zalosti). tudi oni so ljudje, opravljajo zahtevne funkcije, vseskozi so na oceh javnosti, vseskozi pred kriticnimi mediji, mislim da bi si za marsikatero stvar zasluzili glasnejso pohvalo in vzpodbudo.

Sploh nisi razumel kaj sem govoril. Bistvo vsega je bilo, da je kapitalizem sistem v katerem pride interes zaslužka (ponavadi posameznika ali manjše skušine ljudi - lahko so to politki, podjetniki,...) vedno in vselej pred interes množice, pa najsibo ta množica državljani ali kdorkoli drug. Tako, da mislim, da je čas da ti začneš malo blolj razmišljat med branjem. Noben ni govoril, o koristi bogatih/revnih od gospodarske rasti, ker to nima v tem kar sem pisal prav nobene veze. Če te je ta gospodarska rast tako zmotila, jo enostavno presliši, ker kot sem že rekel, povedati sem hotel nekaj čisto drugega.

In ker je država kapitalistična in ker so ljudje pohlepni, sploh ko v roke dobijo oblast, ukrepov, ki bi bili zgolj v korist države ni pričakovat, ukrepi bojo vedno in vselej takšni, da od tega nekaj pobere vlada, nekaj pa narod. Večinokrat pa je tako, da največ pobere vlada narod pa samo misli, da je nekaj dobil.

Sicer si pa tudi sam želim čim manj politike tu gor.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr nov 19, 2008 3:35 pm

Kdor zniša kazni za hitrost, ukine srednjeveško kadilsko represijo in spremeni Bručanovo alkoholno budalaštino je legenda.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr nov 19, 2008 3:39 pm

Jaz tudi mislim, da je naslov rahlo pretiran. Načeloma pa menim, da so takšne ankete vredu saj gre za odražanje javnega mnenja in volje ne pa volje posameznikov kot se je to odražalo v bližnji preteklosti.

No, tako se pridružujem mnenju, da so kazni res previsoke! :?
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr nov 19, 2008 4:26 pm

Vuso je napisal/-a:Kdor zniša kazni za hitrost, ukine srednjeveško kadilsko represijo in spremeni Bručanovo alkoholno budalaštino je legenda.

...to je še od vsega najbolje, kar se je zadnjih 15 let uveljavilo........... pa še po tolkem hrupu se je hitro vse poleglo, meni pa noben pulover niti obleka ne smrdi več, ko pridem z lokala ven, ki so mimogrede zasedeni popolnoma enako, ali pa še več kot prej

P.S. le dodaten strošek imajo gostinci s porabo elektrike, ker so nabavili tiste "grelnike" 2.5 kw komad, se mi zdi......

P.S.1 o kokoši Kresalki nebi zgubljal besed, kakor tudi o novi rdečkarski vladi ne......

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Re: Nova ministrica, nižje kazni?

Napisal/-a Joie de vivre! Sr nov 19, 2008 5:47 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Kresalova kot ministrica za notranje zadeve napoveduje analizo učinkovitosti trenutnega prometnega zakona in njegovo eventuelno omilitev:

http://24ur.com/novice/slovenija/gradil ... lakov.html

Kdorkoli je postavil anketo s takim naslovom ( Kako naj ukrepa Kresalova? )- vprašujem se ali hoče ministrici »solit pamet«, se hoče delat pametnega, ... ?

Piše - citiram : » …V svoji predstavitvi je dejala, da bo razmislila o znižanju visokih prometnih kazni in ukinitvi odvzema prostosti zaradi vožnje pod vplivom alkohola … » - konec navedka.

Torej - ministrica bo razmislila … že sedaj pa se najde nekdo, ki hoče bit bolj pameten kot ministrica in njena ekipa !!! Nekateri že jemljete " bo razmislila " ... kot, da je že uvedena sprememba zakona.

Ta trenutek ne najdem druge besede, kot da je spraševanje oz anketa s takim naslovom, kakor tudi sklepanje v smislu kot, da je že karkoli v tej smeri spremenjeno v zakonu ... čista bedarija, neumnost …

Svetujem, da se informirate kako, predvsem pa kdaj se ministra in njegovo ekipo ocenjuje.

Takrat, najbolje pa po določenem obdobju, ko bodo nedvoumno jasno, kaj je boljše oz slabše, kot pri predhodniku + ekipi bomo lahko ocenjevali.

Pa še nekaj - tu si želim čim manj politike, takšne in drugačne. Že tako imamo politike v ostalih medijih "poln kufr".

LP

Abarth, če kdo soli pamet, si to ti. Namen ankete je zbiranje mnenj. Gre za osnovno orodje demokracije, česar pa ti ne razumeš.

In ne gre za nikakršno politiko, temveč za zadeve praktične narave, ki se tičejo vseh državljanov. In če se tičejo vseh nas, ima vsak pravico do svojega mnenja.

LP,
Martin

Uporabniški avatar
Fireblade
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a Fireblade Sr nov 19, 2008 7:53 pm

Voith je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:Itak pa smo po evropskih cenah - kaznih pošlihtani v nulo.
Kazen ista kot npr v Nemčiji.
Važn da so na plače pozabil.....trenutno na nivoju Albanije......

prekoracitev 30kmh v naselju je v nemciji 80 evrov ce se ne motm.

Pravilna trditev Voith, mal prehudi so pri nas
Clean...
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr nov 19, 2008 8:01 pm

Če bi Nemci vozili tako kot mi, potem bi bila kazen 800€. Očitno ni potrebe po večjih kaznih.

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso Sr nov 19, 2008 8:15 pm

sašo5 je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:Kdor zniša kazni za hitrost, ukine srednjeveško kadilsko represijo in spremeni Bručanovo alkoholno budalaštino je legenda.

...to je še od vsega najbolje, kar se je zadnjih 15 let uveljavilo........... pa še po tolkem hrupu se je hitro vse poleglo, meni pa noben pulover niti obleka ne smrdi več, ko pridem z lokala ven, ki so mimogrede zasedeni popolnoma enako, ali pa še več kot prej

P.S. le dodaten strošek imajo gostinci s porabo elektrike, ker so nabavili tiste "grelnike" 2.5 kw komad, se mi zdi......

P.S.1 o kokoši Kresalki nebi zgubljal besed, kakor tudi o novi rdečkarski vladi ne......

Ja tisti, ki pa financiramo državni proračun preko tobačnih davkov sedimo pa zunaj na minusu k ta zadnji bebci.sicer je pa to popolnoma druga tema.
rdečkarska vlada?sem mislil, da smo barve že opustili ali smo še veseli, da smo se znebili belogardistov?nvem nvem....

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Sr nov 19, 2008 8:15 pm

Kot prvo nisem nikjer omenil ministra. Kot drugo verjetno ne veš kako politika delujesama znotraj sebe. Konec koncev sploh ni važno ali si minister ali poslanec, samo pri skledi moraš biti med prvimi.

Js iz tega vidim samo to, da ne znas podkrepiti svojega mnenja. Konkretno s tem mislim na to, da si veckrat kritiziral politike (npr da je vazno samo da so pri skledi) nikoli pa nisi podal utemeljitve, zakaj naj bi temu bilo tako. Ti mislis, da je vseeno ali si minister ali poslanec, pa ni. Se zdalec ne.

Sploh nisi razumel kaj sem govoril. Bistvo vsega je bilo, da je kapitalizem sistem v katerem pride interes zaslužka (ponavadi posameznika ali manjše skušine ljudi - lahko so to politki, podjetniki,...) vedno in vselej pred interes množice, pa najsibo ta množica državljani ali kdorkoli drug.

Mislim da nisi v poziciji ko bi lahko sodil o psihosocialni dinamiki, o strukturah druzbene ureditve, o vplivu in razvoju druzbenih sistemov na posameznika, kulturo,.. in se marsikaj. To pravzaprav niti ni pomembno, js osebno bi samo rad videl da ne kritiziras politike ali kapitalizma, ker je pac to zdej moderno in ker se "tko fajn pocutis v kozi vzvisenega cinika".
To se lepo vidi v tem, da vlado postavljas v pozicijo subjekta, ki ga vidis kot enotnega s svojimi lastnimi interesi. Pa temu ni tako. Tudi ni res, da so v kapitalizmu vedno mnozice zapostavljene, kar poglej si kaksne skandinavske drzave. Tam imajo podjetja veliko posluha za svoje delavce, ocitno mnogo vec kot ti do nasih politikov. Ne mores kar nekaj vsepocez govoriti.

Sicer si pa tudi sam želim čim manj politike tu gor.

Kdor temu ni dorasel, je morda res boljse ce se tej temi izogiba.

Kriticno misljenje ne pomeni, da imas pripombe na vsako stvar. Kriticno misljenje pomeni videnje bistva stvari.

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Če nov 20, 2008 10:32 am

jaz sem proti ukinitvi odvzema prostosti zaradi vožnje pod vplivom alkohola. cene kazni pa naj se znižajo

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če nov 20, 2008 10:46 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Če bi Nemci vozili tako kot mi, potem bi bila kazen 800€. Očitno ni potrebe po večjih kaznih.

pri nas je potreba po večjih kaznih ja.
sam nažalost ne s strani voznikov, ampak s strani države. kje bojo pa nadoknadl primankljaje, ki so jih pokradli, če ne iz naših žepov :lol:

nemčija iz tega vidika res nima potrebe po večjih kaznih.

če bi pri nas resnično hoteli naresti kaj na področju prometne varnosti, ne pa sam vlečt enormnih vsot iz žepov nedolžnih ljudi, ki naredijo 5x več nesreč odkar buljijo v števc 90% časa vožnje, bi to že zdavnaj naredili in bi bile naše ceste varnejše in smrti bi bilo manj.

gre se tle za gmotne interese.
zmanjšanje krvnega davka je farsa, kar je jasno razvidno iz rezultatov novega zakona.

long live the king o/

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso Če nov 20, 2008 10:53 am

Kar se tiče manjše umrljivosti na cestah, mislim, da so rezultati optimistični.govorim sicer na pamet, ampak mislim, da je cca. 50+ manj mrtvih kot v istem obdobju lani.procentualno gledano je to veliko izboljšanje. zakaj je manj mrtvih ne vem, ampak je pa zelo dobra reklama za zagovarjanje obstoječega zakona.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov