Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 25, 2008 5:43 am

Takih politikov, ki enačijo mmandat z življenjem, je res premalo in žal hitro izumirajo :P . Morda bi poskusili s podaljšanjem mandata? Ali vsaj z manj fatalnim zaključkom - na primer s kastracijo? Ali če bi jim zaključek zamolčali ali jim ga prikazali kot happy end?

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama To nov 25, 2008 7:20 am

Če bi bil po znamenju škorpijon, bi se glasilonekako takole: Ma če morem nekoga zaj...t ga bom, pa tud če še sebe zran!!! Ergo: Ko bom zamenjal avto, bom kupil indijsko TATA-o. Nov in poceni, da jim lepo mamico... Pa nej pol kej sikajo. Ampak-nobena župa se ne poje tolk vroča kakor se skuha. A si kdo predstavlja nove članice EU, kjer je vozni park v povprečju star več kot 10let? Kolk davkov z naslova bencin bod te države zgubile, če ne bo vozil. Stare uničit, za nove pa ne bo denarja... Kako boš plačal kredo, če ti gre podjetje v ku-kuruz. Nekdo prodaja buče!!!!

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Uničenje avtomobila starejšega od 10 let...

Napisal/-a KARL ABARTH To nov 25, 2008 7:20 am

gasy je napisal/-a:Torej zdajle sem gledal 24 ur zvečer, da naj bi dala evropska komisija al koji k* so tejle, direktivo, da jo preučijo, da naj bi uničli se vsi avti v evropi starejši od 10 let, da bi povečali prodajo. In so vsi direktorji glavnih avto firm se ze strinjal z temu. Mislim, kaj ljudem ni jasno. Jih resno žene samo še denar in ne vidijo ničesar pred sabo?!?

Sam osebno mislim da to sploh ni uresničljivo, ker mene noben ne bo prepričal da recimo dam avto v uničenje. Kljub temu da dobim nek del njegove vrednosti. In kako naj si privoščim 3 leta star avto, potlej se bo prodaja še zmanjšala, ker si ljudje ne morejo privoščiti novega avta. Res mi ni jasno, kako jim kaj takega sploh na glavo pade :roll:

Kaj pa vi mislite o temu.

PS: Pa prosim konstruktivna mnenja, in brez raznih prcanj in kreganj...

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/sta ... odpad.html

Lp, Gapi

Nič novega. To se je že in se bo očitno še dogajalo. Po različnih EU državah z različnimi recimo temu scenariji.

Vsi ki mislite, da ni uresničljivo - očitno slabo poznate potrošniški duh. Vse kar izdelovalci oz prodajalci vozil potrebujejo je ponuditi ustrezne pogoje nakupa.
Pa malce pobrskajte po zgodovini - mislim, da je kaj tudi na "net"-u zapisano o tem.

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To nov 25, 2008 7:42 am

Popolna traparija. Kmalu bo novica odšla v pozabo, tako da se je brez veze s tem sploh ukvarjat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 25, 2008 7:50 am

Patetičen izgovor za reševanje avtomobilske industrije. ČE JIM GRE TOK SLABO, POTEM PA NAJ PROPADEJO, BODO DRUGI PRIŠLI, KI BODO BOLJŠI!!!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To nov 25, 2008 8:34 am

nebivedu je napisal/-a:Patetičen izgovor za reševanje avtomobilske industrije. ČE JIM GRE TOK SLABO, POTEM PA NAJ PROPADEJO, BODO DRUGI PRIŠLI, KI BODO BOLJŠI!!!

Se strinjam. Tole vlečenje iz gnoja samo podaljšuje agonijo in zmanjšuje konkurenčnost in onemogoča tiste ki so dejansko uspešni. Tako je bilo v bivši jugi, ko so se firme skoz šlepale izdelki pa zaradi zagotovljenega trga 20 let za časom.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To nov 25, 2008 8:42 am

Super ukrep, temu sledi še prepoved prodaje avtomobilov azijskih in ameriških proizvajalcev v Evropi, da bomo zaščitili evropsko industrijo (ki btw. večinoma sploh ne izdeluje v Evropi).
Glede na to, da delam v avtomobilski industriji in vidim, kako nas zategujejo iz leta v leto s cenami, avti pa grejo gor, je jasno. Isto kot nafta in nepremičnine, napihnjen balon cen, ki more počit.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 25, 2008 8:47 am

Ta kriza sploh ni tako slaba, kot je bilo na začetku videt. Končno bodo cene take kot morajo biti, firme, ki stagnirajo in jih rešujemo z brezupnimi pomočmi, bodo propadle in ustvarile se bodo nove, ki bodo boljše.

Očitno je da tale kriza mora priti v vse segmente našega življenja, da se lahko začne nova doba blaginje.

Osebno bi si kupil nov avto, če bi ga plačal toliko kot je resnično vreden in ne neke prenapihnjene cene.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 To nov 25, 2008 9:00 am

Ja, če cel življenje natepavaš rožičevo potico, se je težko pol navadit na prepečenc.

Enim pač ne gre v glavo,da bodo morali nehat bogatet in začet normalno služit.

Jest sam čakam cajt (je pred vrati), k se bo dal vodo razbit na vodik in kisik in bo to uporabniku prijazna energija. Pol bodo pa šejki lahko spet kamele preganjal po puščavi.
Ne pa da ima nekdo,ki je bil še pred 200 leti pastir sedaj možnost , da podraži nafto zato, k mu ga ni sužnja dobr potegnila zjutri.

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab To nov 25, 2008 9:01 am

Če bodo to realizirali, kar močno upam, da res ne bi se s tem začela 3. svetovna vojna.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To nov 25, 2008 9:28 am

uros_p je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:Pa si me prehitel :P Sem hotel tudi jaz objavit ;)

V bistvu je to dobro a po drugi strani pa ni. Zmanjšalo bi se število avtov, ki veliko onesnažujejo okolje...pa tudi nevem, če bi se kdo hotel ''rešit'' kakega avta, ki ga ljubiteljsko vzržuje, neguje...seveda ne bodo nikomur vzeli 10 let star avto in ga uničili. Verjetno bodo ponudili možnost tistim, ki imajo 10 let star avto, da kupijo novega po dokaj nizki ceni.

Saj bi dal repliko o tem, kako uničujoča je za okolje proizvodnja novega avta v primerjavi z 10 ali še več let starim avtom, pa bom to raje prepustil komu drugemu, ki o tem ve še več.

Saj to je največja bedarija. Vedno neke pretveze o varčnosti, varovanju okolja. Noben pa ne pove, da se pri proizvodnji novega vozila sprosti n-krat več svinjarije, kot se je med življensko dobo avta. Če bi hoteli varovati okolje, bi morali delati avte, ki bi BP zdržali 20+ let.
Npr. naš 12 let star Accent ima sedaj z zamenjanim katalizatorjem, delujočo lambdo in porabo na relaciji 5,5L sigurno manjše emisije kot nek nov 3,0 traktor. Ampak ne, oni bi ga dali v prešo, da ne bi toliko onesnaževal okolja :rofl
:bonk
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To nov 25, 2008 9:34 am

primozek69 je napisal/-a:Ja, če cel življenje natepavaš rožičevo potico, se je težko pol navadit na prepečenc.

Enim pač ne gre v glavo,da bodo morali nehat bogatet in začet normalno služit.

Jest sam čakam cajt (je pred vrati), k se bo dal vodo razbit na vodik in kisik in bo to uporabniku prijazna energija. Pol bodo pa šejki lahko spet kamele preganjal po puščavi.
Ne pa da ima nekdo,ki je bil še pred 200 leti pastir sedaj možnost , da podraži nafto zato, k mu ga ni sužnja dobr potegnila zjutri.

Če še ne veš, je vodo možno razbiti že od začetka časov. :vc
Sicer pa to lahko narediš doma - vzemi navadno baterijo, nalotaj na oba pola 2 žici in ju potunkaj v vodo. Čudež - na eni žici se bodo začeli nabirati mehurčki kisika, na drugi pa vodika. Osnovnošolska kemija. :idea:
Vprašanje pa je, kaj si s tem dosegel. Premog se je skuril v elektrarni, z elektriko so naredili osnovne sestavine baterije, in iz baterije si ti naredil vodik. S tem si dobil ven par % (ali celo promilov) prvotne energije premoga. In s tem bi ti poganjal avto? :twisted: Ma če 2 tonski parni stroj na premog v avtu voziš imaš boljši izkoristek. :[]
Sicer je že vse zapisano v temi o alternativnih pogonih.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 25, 2008 9:41 am

Direktiva ni mišljena, da bodo zdaj kar avtomatično uničevali stare avtomobile, ampak bi ljudem ponudili nagrado za prostovoljno uničenje starega avtomobila. Tak projekt trenutno poteka v Italiji. Če pač nočeš dat svojega konjička, ga ne boš dal, enostavno. Drugače pa je na Japonskem ali v Singapurju, tam mislim, da je dovoljena starost avtomobila določena z zakonom.

Če mi dajo 2000€ za ZX-a, sem se takoj pripravljen menit :) .

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 To nov 25, 2008 9:47 am

Govorim o vodikovih celicah.

Zdej men je vseen, če si mel kemijo 4 v OŠ, ni bil point mojga posta dokazovajne (ne)znanja kemije. Hočm rečt, da čakam cajte, k boš v avto sipnu 30l vode, (ne pitne, deževnice,al pa iz čistilne naprave)in se peljal neki 100 km z enakim voznimi lastnostmi kot sedaj.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To nov 25, 2008 9:57 am

Problem pri tem je, da ima veliko patentov odkupljenih tista peščica ljudi, ki si je to lahko privoščila - se pravi ravno šejki & co. Ko bo šla poraba nafte k vragu, hop na trg z novimi tehnologijami in so zopet prvi. Saj niso neumni, brez skrbi da razmišljajo vnaprej.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To nov 25, 2008 10:21 am

primozek69 je napisal/-a:Govorim o vodikovih celicah.

Zdej men je vseen, če si mel kemijo 4 v OŠ, ni bil point mojga posta dokazovajne (ne)znanja kemije. Hočm rečt, da čakam cajte, k boš v avto sipnu 30l vode, (ne pitne, deževnice,al pa iz čistilne naprave)in se peljal neki 100 km z enakim voznimi lastnostmi kot sedaj.

Na žalost takih časov ne boš dočakal, pa če čakaš do konca časov. No, razen če spravijo fuzijski reaktor na mere 1x1x1 meter (poskusni se sedaj razprostira na nekaj hektarih površine in bo mogoče proizvedel toliko energije, kot jo bodo vložili vanj :twisted: )

Tudi če maš vodikove celice - a misliš da vodik raste na njivi?

ON: mislim, da je edina varianta ta, ki jo je navedel JdV - ponuditi možnost ZELO ugodnega nakupa novega avta. Ne pa to neki zakonsko, po mojm bi bila revolucija.
Zadnjič spremenil Energetik81, dne To nov 25, 2008 10:27 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To nov 25, 2008 10:25 am

Menim, da je to neizvedljivo. Kako visoka pa bi bila premija ob uničenju 10 let starega vozila?
EU pozablja, da ima pod isto streho kar nekaj revnih držav in kdo bi vse skupaj financiral? EU ali posamezne države?
Vzamimo moj primer, če bi jaz dal uničiti moj avto, ki je vreden od 2000-3000 € in bi ostal brez njega in še brez prihrankov za novo vozilo, bi potreboval 15000€ za nov osnovni model Octavije. Torej, koliko denarja bi jaz dobil od države in kolikšna je moja zmožnost za kredit, če sem kreditno nesposoben?
Ali bi si sploh lahko privoščil kak avto?
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To nov 25, 2008 10:29 am

dskrab je napisal/-a:Če bodo to realizirali, kar močno upam, da res ne bi se s tem začela 3. svetovna vojna.

nevem zakaj.. vendar tudi meni po glavi hodi vojna...
upam da je nebo...

čeprav.. če se bo vse skupaj vleklo par let, in bo šlo vedno na slabše.. se zna komu sneti :?
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 To nov 25, 2008 11:01 am

energetik: ne bi jest kr tkole, čez palec uporabljal izraza 'do konca časov'.

Tisti, ki so trdili,da človek ne bo nikoli poletel čez 100 m na smučeh, so čez dve leti pod mizo lezli od sramu...

Pa tud mi ne zgledaš glih kompetenten (beri:poučen) , da bi določal, kolk je lahko fuzijski reaktor velik...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To nov 25, 2008 11:13 am

Ej ne da se mi več debatirati, tuki gre za osnovne fizikalne zakone. In leteti na smučkah je fizikalno povsen možno, imeti perpetuum mobile (ki iz nič prideluje energijo) pa niti teoretično ne.
Smo pa OT, prava tema za take pogovore je že tukaj.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov