Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To nov 25, 2008 5:45 pm

Mitsubishi je napisal/-a:

@pero: kar preveri, če ne verjameš. Avt.menjalnik je bil prvi v MB

Prva kvazi avtomatika je bila 1904 ;)

Prva avtomatika v današnjem pomenu je bil pa GM-ov ''hidramatic''

http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_ ... provements

Kolikor mi je znano je MB predstavil avtomatiko šele 1961 v modelu (300). Če se motim me popravi z modelom in letnikom ;)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To nov 25, 2008 6:02 pm

Enkrat sem na netu zasledil en članek glede inovacij BMW in se mi zdi da jih je bilo kar nekaj kar je navedenih gor za Mecedes pripisanih BMW-ju.

Siguren sem tudi za luči, ki se obračajo po smeri sukanja volana. Nasploh je BMW najdejavnejši na področju inovacij svetilne tehnike v avtomobilizmu
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To nov 25, 2008 6:07 pm

svetujem da si ogledate kaj vse je porsche naredil oz. "izumil"
http://www.porsche.com.cy/nqcontent.cfm ... ic&lang=l1

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To nov 25, 2008 6:26 pm

BiMMER je napisal/-a:Siguren sem tudi za luči, ki se obračajo po smeri sukanja volana. Nasploh je BMW najdejavnejši na področju inovacij svetilne tehnike v avtomobilizmu

Zdravo Jure, long time no see.

Če misliš na elektronske je morda res ampak a ni imel ID/DS že veliko prej mehanski sistem. Vsaj v teh časih se ne spomnim nobenega BMW z mehanskim sistemom.

LP

Pero

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi To nov 25, 2008 6:32 pm

BiMMER je napisal/-a:Enkrat sem na netu zasledil en članek glede inovacij BMW in se mi zdi da jih je bilo kar nekaj kar je navedenih gor za Mecedes pripisanih BMW-ju.

Siguren sem tudi za luči, ki se obračajo po smeri sukanja volana. Nasploh je BMW najdejavnejši na področju inovacij svetilne tehnike v avtomobilizmu

Tole si pa zele mal v kamn brcnu...

Močno dvomim za tvoje prvo prepričanje...namreč tut 1 stvar ki sem jo naštel, ni bila uporabljena prej v BMWju kot pri MB. Če imaš dokaze za to, potem šele piši take stvari.

Luči ki svetijo v ovinek je res prviču uporabil Citroen, v 60ih ali 70ih...potem pa šele E-klassa W211. Vendar pa je prinicp drugačen pri inteligent light system, kjer vozilo sam spozna način vožnje in prostorske razmere (če se pelješ po autobahnu sveti ožje in dlje, če po navadni cesti, bolj široko zarad srnjadi..ko zaviješ v križišče ti prižge meglenko,se zapelje oz. prižhe še eno majhno luč notri v žarometu-..tega bmw še sedaj nima. Tudi v novi 7ici ne.

Glede luči so tudi zelo inovativni pri audiju (prvi ki ima led-ice spredaj kot dnevne luči) in prvi ki so še v prejšnem a8 (facelift model 99-03) predstavili xenon plus, torej bi-xenon.

lp
Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24V & Mercedes-Benz S 420 V8 32V
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Re: IZUMI Avtomobilskih firm

Napisal/-a cruiser1 To nov 25, 2008 6:34 pm

Mitsubishi je napisal/-a:Mercedes-Benz:
-ABS
-AIRBAG
-ASR
-ESP
-VARNOSTNA KLETKA
-VARNOSTNI PASOVI
-AVT.MENJALNIK
-NIVOJSKO REGULIRANO PODVOZJE
-VAKUMSKO ZAPIRANJE VRAT
-KLIMA NAPRAVA
-DISTRONIC
-KEYLESSGO
-12 VALJNI SERIJSKI MOTOR
-AIRMATIC
-LINGUATRONIC
-TIRE FIT
-PRE SAFE SYSTEM
-ADAPTIVNI ŽAROMETI
-INTELIGENT LIGHT SYSTEM
-STRANSKI AIRBAG
-DVOJNA ZASTEKLITEV
-EL.POKLAPLJANJE OGLEDAL
-OGLEDALA S SAMODEJNO ZASENČITVIJO
-PARK SENZORJI (MEHANSKI)
-EL.SEDEŽI
Sigurno jih je še kaj, predvsem najbrž še na področju motorjev in podvozja, vendar se tu bolj slabo spoznam.

SAAB:
-MEGLENKE
-GRETJE SEDEŽEV
-BLACK PANEL

BMW:
-NAVIGACIJA
-XENON ŽAROMETI
-PARKIRNI SENZORJI (ELEKTRONSKI)
-DYNAMIC DRIVE ZADNJA OS
-I DRIVE

PEUGEOT:
-CABRIO S TRDO STREHO
-FILTER TRDIH DELCEV

VOLVO:
-PRANJE ŽAROMETOV
-ASISTENT ZA MRTVI KOT

AUDI:
-QUATTRO
-XENON PLUS (BIXENON)

VW:
-TDI

CITROEN
-HIDRAVLIKA

Čudno je to, da se v bistvu audi kuje in šteje nevem kam v premium znamko, v resnici pa v bistvu nič nikoli ne pogrunta. Ali samo posnema ali pa še to ne. Nič ne ponuja posebnega. Premium sta res bolj ali manj le MB in BMW. Audi pa je bolj nek našminkan VW al kako?...

no če ma še kdo kšn izum?..

Tuki vidim precej napak!! Itak se ve, da je v ameriških avtomobilih že od nekdaj največ inovacij!
Npr. Varnostni pasovi, avtomatski menjalnik, klima naprava, 12 valjni in 16 valjni motor, airbag, električna ogledala + poklapljanje ogledal, električni sedeži, električna okna, mehanski fuel injecton, electronic fuel injecton, tempomat....
cabrio s trdo streho? ha,ha...ford okoli leta 55!
Pa še ogromno drugih stvari je vendar priznam, da o tem ne vem veliko še posebej o teh novejših elektronskih napravic, ki skrbijo za varnost po netu se mi pa tudi ne da iskati. Veliko stvari so pa seveda pogruntali tudi drugi proizvajalci avtomobilov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 25, 2008 6:36 pm

Peugeot je naredil cabrio s trdo streho okoli 1935

Slika
Zadnjič spremenil esem, dne To nov 25, 2008 6:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To nov 25, 2008 6:46 pm

jst mislm da se mb-ju prevec prepisuje zasluga za nevem kere inovacuje
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To nov 25, 2008 6:47 pm

esem je napisal/-a:Peugeot je naredil cabrio s trdo streho okoli 1935

Slika

Res je! Sem že slišal za ta avto vendar vedno pozabim! :oops:

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi To nov 25, 2008 6:48 pm

lenivec je napisal/-a:lancia:

prvič uporabljene bremze na 4 kolesih
prvič uporabljen 5 stopenjski menjalnik v avtu
prvič uporabljen v6 mašin v avtu

pa še kaj bi se našlo pa se ne spomnim

:?: :?: :?: :?: dej no nehi no...prosm te.. še Kappa (1995) je mela 4 stopenjski najbl možn počasn menjalnik, k je loh mela že e-klassa w124 tip 5 prestavno avtomatiko če si doplačal leta 93
V6 hahaha...še bolj mi pa zmaga bremze na 4 kolesih...ja prosim te lepo no..

DOKAZI FANTJE, DOKAZI...pol vm bom vrjel..
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To nov 25, 2008 7:00 pm

lenivec je napisal/-a:lancia:

prvič uporabljene bremze na 4 kolesih
prvič uporabljen 5 stopenjski menjalnik v avtu
prvič uporabljen v6 mašin v avtu

pa še kaj bi se našlo pa se ne spomnim

:?: :?: :?: :?: dej no nehi no...prosm te.. še Kappa (1995) je mela 4 stopenjski najbl možn počasn menjalnik, k je loh mela že e-klassa w124 tip 5 prestavno avtomatiko če si doplačal leta 93
V6 hahaha...še bolj mi pa zmaga bremze na 4 kolesih...ja prosim te lepo no..

DOKAZI FANTJE, DOKAZI...pol vm bom vrjel..

pa dokazi ti kaj od tistega spiska k ga je za dve strani od mb-ja.
kr neki se kle repencis.....
pa dj ti dokaze.
pa kar je lenivec napisal je res...gre se za to.kdo je kaj PRVI vgradil ne pa da se vedno vgrajuje....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN To nov 25, 2008 7:04 pm

Odlična tema. Že če samo pogledate 1. post boste videli da je MB svetlobna leta pred ostalimo značkami. Vendar zakaj je temu tako? Odgovor je čisto enostaven - življenski cilj nem. inženirjev je da bi delali pri MB. In tako ima MB na voljo najboljše nem. inženirje(ki so tudi najboljši na svetu) in druga stvar je da zelo veliko sodelujejo z drugimi firmami - recimo Bosch(ABS, ESP, ..) . In če vse to sešteješ, kar koli se nemški inženirji spomnijo dobi MB skoraj 1. in potem še če ima Bosch kakšno inovacijo jo ne bo predstavljal VW ampak MB. Je pa res še nekaj američani so resnično najboljši inovatorji - saj imajo vse kakšno leto prej vendar nič od tega ne deluje. Saj kar koli se oni spomnijo še skorajda isti mesec dajo v proizvodno. medtem ko MB to razvija do perfektnosti kakšnih 6 let(pribljižna doba nastajanja novega avtomobila višjega razreda)

Potem si tudi napisal da je BMW imel 1. navigacijo - ne drži čisto. MB jo je imel prvi v w140
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi To nov 25, 2008 7:09 pm

Car-t-maN je napisal/-a:Odlična tema. Že če samo pogledate 1. post boste videli da je MB svetlobna leta pred ostalimo značkami. Vendar zakaj je temu tako? Odgovor je čisto enostaven - življenski cilj nem. inženirjev je da bi delali pri MB. In tako ima MB na voljo najboljše nem. inženirje(ki so tudi najboljši na svetu) in druga stvar je da zelo veliko sodelujejo z drugimi firmami - recimo Bosch(ABS, ESP, ..) . In če vse to sešteješ, kar koli se nemški inženirji spomnijo dobi MB skoraj 1. in potem še če ima Bosch kakšno inovacijo jo ne bo predstavljal VW ampak MB. Je pa res še nekaj američani so resnično najboljši inovatorji - saj imajo vse kakšno leto prej vendar nič od tega ne deluje. Saj kar koli se oni spomnijo še skorajda isti mesec dajo v proizvodno. medtem ko MB to razvija do perfektnosti kakšnih 6 let(pribljižna doba nastajanja novega avtomobila višjega razreda)

Potem si tudi napisal da je BMW imel 1. navigacijo - ne drži čisto. MB jo je imel prvi v w140

o kje si prjatu, končno en k mal ve kaj in kako :bow

aja sej reees w140 za ameriški in japanski trg, sej rees!!
Slika
Slika
kako sm loh na to pozabu?jao jest..
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To nov 25, 2008 7:10 pm

dost varnostnih zadev (ne elektronskih) so uvedli pri svedih.tko da ne tko tega mb-ja kovat v zvezde kar se inovacij tice....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To nov 25, 2008 7:11 pm

Joj Mitsubishi, Safrane, Designo, CEO vemo da (že bolestno) obožuješ MB ampak za božjo voljo nehaj že povsod zmeraj kovati to tvojo omiljeno znamko v nebo :roll: Sam si napisal ogromno trditev brez dokazov, obenem pa jih zahtevaš od vseh ostalih.

Kako že gre...Najprej pometi pred svojim pragom... :idea:
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To nov 25, 2008 7:14 pm

OFF: Čaki čaki, jaz ne vem vsega :roll: Kaj Mitsubishi, Safrane, Designo, CEO je vse ena in ista oseba :?:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To nov 25, 2008 7:17 pm

Car-t-maN je napisal/-a:Odlična tema. Že če samo pogledate 1. post boste videli da je MB svetlobna leta pred ostalimo značkami. Vendar zakaj je temu tako? Odgovor je čisto enostaven - življenski cilj nem. inženirjev je da bi delali pri MB. In tako ima MB na voljo najboljše nem. inženirje(ki so tudi najboljši na svetu) in druga stvar je da zelo veliko sodelujejo z drugimi firmami - recimo Bosch(ABS, ESP, ..) . In če vse to sešteješ, kar koli se nemški inženirji spomnijo dobi MB skoraj 1. in potem še če ima Bosch kakšno inovacijo jo ne bo predstavljal VW ampak MB. Je pa res še nekaj američani so resnično najboljši inovatorji - saj imajo vse kakšno leto prej vendar nič od tega ne deluje. Saj kar koli se oni spomnijo še skorajda isti mesec dajo v proizvodno. medtem ko MB to razvija do perfektnosti kakšnih 6 let(pribljižna doba nastajanja novega avtomobila višjega razreda)

o kje si prjatu, končno en k mal ve kaj in kako :bow

aja sej reees w140 za ameriški in japanski trg, sej rees!!
Slika
Slika
kako sm loh na to pozabu?jao jest..

nevem ce je res za japonski trg.ker japonci majo na drugi strani volan ce se ne motim
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To nov 25, 2008 7:17 pm

chevy je napisal/-a:OFF: Čaki čaki, jaz ne vem vsega :roll: Kaj Mitsubishi, Safrane, Designo, CEO je vse ena in ista oseba :?:

da
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov