Hmm sm iz blizine Nove Gorice... tolk da zacnem
Kar jaz mislim je pa takole...Avti na primorskem so vecina bolje ohranjeni kot v Ljubljani recimo, to je dejstvo lahko pogledate avte iz avto.net pa greste jih v zivo gledat, pa boste videli da bodo slabse ohranjeni v celini kot na primorskem... Razlogov ki jih jaz vidim je vec...
Eden je to s soljo... ki je tako tako... dan danes solijo ceste tako tuki pri nas kot tudi v Ljubljani, dobro ponavadi mate Ljubljancani vec zime vec snega in posledicno daljse obdobje soljenja cest...Ampak ce ima avto primernega lastnika da mu opere podvozje vsaj 1x na teden po solnati voznji mislim da ni nobene panike glede rjavenja in takih reci se posebno pri novih avtih ki imajo na to celo po 12let garancije na karoserijo. Tako da tuki je predvsem odvisno od lastnika...Ceste pozimi pa so skoraj povsod soljene ce ne zaradi drugega zaradi poledice...
Drugi faktor je pa ta ki mene bolj povlece k primorskim avtom, vsaj v vecini pravim niso vsi taki
En normalen ljubljancan recimo...se vsaki dan s svojim predragim avtom vozi delat v sluzbo recimo kakih 6-8km max...pri tem v najvecij ljubljanski jutranji guzvi...avto skoraj nikoli ne vidi 3 prestave v teh kolonah ter sklopke trpijo ter se in se... Seveda gre ljubljancan tudi konec tedna kam pohajat da se avto malo zlufta na kaki avtocesti do morja ampak vecinoma casa se vozi delat pa domov...
Ce primerjamo to z enim navadnim primorcem recimo da je doma nekje kjer jst in da bi recimo delal v Novi Gorici rabim do tja ene 17km...v katerij pa avto tece v vseh 5 prestavah...brez ustavlanja ter speljavanja...razen ko prides v Gorico ob jutranjih urah je malo guzve vendar dalec od tega kar je v Ljubljani.
Tako ce bi zdej kupoval avto bi prvo delo pregledal vse avte po primorski ce je kak ki mi ustreza in sele nato bi sel gledat drugam, pa najbolj bi gledal obrabljenost materialov kajti lahko ima primorski avto na 130.000km veliko boljse vozno stanje kot en enak ljubljanski avto pri 30.000km...predvsem iz zgoraj navedenega razloga... seveda so tukaj izjeme ko ljubljancan se vozi delat tudi po 50km....vendar to so izjeme vecinoma so zataknjeni v jutranjih kolonah...
To je kar si jaz mislim...pa ne me pluvajt ker sem posten fant

lep dan