Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihakrapez Če dec 18, 2008 1:10 pm

Usnje je isto kot avtomatski menjalnik.

Vsak ki ga nima mu ni všeč. Tisti, ki pa ga ima pa nikoli več noče avta brez.

Edini downside je to, da je treba zadevico vsake toliko namazat, da ne spoka.

Jaz ga imam in o avtu brez sploh ne razmišljam več.

Must have!
Usnjen volan
Usnjen hebel
Usnjene zice
Avtomatski ali robotiziran menjalnik
Zadnji pogon
:D
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če dec 18, 2008 1:22 pm

Gadjit je napisal/-a:NE! Vse kar je oblečen v odrto kravo al pa kakšno drugo žival!!! :cry:

Šnicl je pa dober ne? :roll:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če dec 18, 2008 1:23 pm

Usnje je isto kot avtomatski menjalnik.
No, jaz še v nobenem avtu nisem imel avtomatike, pa tudi usnja ne (razen seveda na volanu in heblu) - pa bi oboje imel takoj :D
Edina ovira za realizacijo so finance... pri avtih, i so mi všeč, bi (pri ceni novega) avtomatika + usnje takoj dvignila ceno za 3000-4000 EUR...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če dec 18, 2008 1:26 pm

Odvisno kaki so sedeži v avtu.

Sam sem ga fasal v Mondeu in so prijetni sedeži, sem pa gledal C5, ga pa ravno zaradi usnja nisem vzel.
Zaenkrat me ne motijo, razen drsijo, če ne bi bil privezan bi bil hudič ko bi bremzal. :lol:

Zgledajo super, če bi pa imel šanso izbirat bi pa raje brez, razen če bi kupoval kak Bmw Coupe, tam pa že morajo bit. :lol:

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Če dec 18, 2008 1:28 pm

xandrej je napisal/-a:
Gadjit je napisal/-a:NE! Vse kar je oblečen v odrto kravo al pa kakšno drugo žival!!! :cry:

šnicl je krasen !!! :D

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Če dec 18, 2008 2:07 pm

Si ne predstavljam, kako bi lahko sedeže očistil, če ne bi bili usnjeni. Sploh poleti, ko je dosti streha dol in pride še več praha not. :-)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če dec 18, 2008 2:11 pm

timm je napisal/-a:Si ne predstavljam, kako bi lahko sedeže očistil, če ne bi bili usnjeni. Sploh poleti, ko je dosti streha dol in pride še več praha not. :-)

večina teh težav nima
je pa z usnjem res podobno kot z avtomatiko
lp

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Če dec 18, 2008 2:43 pm

katergakoli passata 3bg ki je imel ob strani usnje in po sredini alkantaro sem videl, je imel alkataro vso posvaljkano kar pa je zelo grdo za vidt.

Jaz sem isto imel passata z alkantaro isto je bila vsa zdelana zgledlao zelo grdo.Sem pa gledal nekega audija a8,ki je imel 237 000 km pa je imel alkantaro pa je bila čisto mal zmuckana taka.Se vidi razlika v kvaliteti.Drgač pa usnje je zakon pozimi je treba malo potrpeti,da se ogreje poleti pa malo,da se ohladi.Definitivno ga je pa treba vedno negovat.

Sem enkat na sejmu sedel v takemu kitajskem avtu http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2037814 ,ko sem se vsedel v ta avto,ki je bil čisto nov je smrdelo po eni plastiki.Ob koncu sejma sem pogledal robove sedeža se je poznalo da že malo pokajo rahlo.Enkrat sem gledal od kie ceed,ki je imela robove usnjene je ta usnje bil tud tak po kvaliteti bol pjastičnega otipa.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 18, 2008 2:52 pm

marej je napisal/-a:katergakoli passata 3bg ki je imel ob strani usnje in po sredini alkantaro sem videl, je imel alkataro vso posvaljkano kar pa je zelo grdo za vidt.

Jaz sem isto imel passata z alkantaro isto je bila vsa zdelana zgledlao zelo grdo.Sem pa gledal nekega audija a8,ki je imel 237 000 km pa je imel alkantaro pa je bila čisto mal zmuckana taka.Se vidi razlika v kvaliteti.Drgač pa usnje je zakon pozimi je treba malo potrpeti,da se ogreje poleti pa malo,da se ohladi.Definitivno ga je pa treba vedno negovat.

Sem enkat na sejmu sedel v takemu kitajskem avtu http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2037814 ,ko sem se vsedel v ta avto,ki je bil čisto nov je smrdelo po eni plastiki.Ob koncu sejma sem pogledal robove sedeža se je poznalo da že malo pokajo rahlo.Enkrat sem gledal od kie ceed,ki je imela robove usnjene je ta usnje bil tud tak po kvaliteti bol pjastičnega otipa.

Marej
Nehaj se izdajat za nekoga, ki to ni!!
Sedaj imaš 17 let in vsaj tretjino postov (tudi pod nicki AudiSlovenija, TomazKozar itd) si napisal, kot da imaš avto (npr A8 na plin, pa BMW 7 itd). Najmanj, kar je, je tako laganje na forumu zelo nespoštljivo do ostalih uporabnikov! Če boš s tem nadaljeval, se bomo modi pogovorili in verjetno te čaka ban! MacTron te je že večkrat opozoril, spremenil se nisi, samo na novo si se registriral in nadaljeval z lažmi in izmišljenimi zgodbicami.

To, kar počneš, meji na bolano in ti res iskreno priporočam, da o tem dobro razmisliš. Morda se bo kdo od nas pogovoril s tvojim očetom, ki mu tako vztrajno kradeš identiteto, da se res zdi primerno za poljsko obdelavo. Prekini s temi otročarijami, zrel boš, če boš odgovoren/iskren, ne pa, če boš imel navidezno Audija ali Passata, BMW-ja... Nehaj s stalnimi lažmi, s tem boš naredil največjo uslugo prav sebi.

:roll: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Če dec 18, 2008 3:49 pm

Usnje v notranjosti, to je meni najlepša notranjost.. Morda se enkrat v prihodnosti tudi sam odločim, da oblečem sedeže v usnje..

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če dec 18, 2008 4:15 pm

Če mi ni treba skrbet za ustnje in da imam popolno ogrevanje/hlajenje v sedežih potem je lahko tudi šipa prevlečena z njim. Glede na to da take eskapade stanejo je usnje na volanu in menjalniku obvezno in moboče zaželjeno na robovih sedežev, po sredni sedežev pa ne.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če dec 18, 2008 4:34 pm

@marej: ti je že @esem lepo razložil to, kar bi ti tudi jaz povedal...
zresni se človek in nehaj lagati :!:

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Če dec 18, 2008 4:35 pm

Ma, usnje, imam en avto z, en avto brez.
Usnje
+ne žre prahu
+lažje za čiščenje
+izgleda "luksuz"
-zadnja klop je drsalnica
-prvi kontakt s sedežem v vročini ali hujšem mrazu
-za vzdrževanje ni dovolj le sesalec (€)

hitre ugotovitve UPORABNIKA
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Če dec 18, 2008 4:36 pm

mihakrapez je napisal/-a:Usnje je isto kot avtomatski menjalnik.

No ja, mamo doma avto z usnjenimi sedeži, pa mi ni nič posebnega in dvomim da bi se odločil za usnje pri naslednjem avtu (razen volan, itd, kot pravi Templar). Prav tako sam vozim avtomatika, pa tudi ne vem če bo moj naslednji avto sam šaltal.. Pač je vse odvisno od človeka do človeka kaj mu ustreza..

xandrej je napisal/-a:

A ni na sedežih itak umetno usnje?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 18, 2008 4:44 pm

W|zz je napisal/-a:A ni na sedežih itak umetno usnje?

.....je skaj... (bilo v prvih stoenkah, fiat 1300/1500, Lade.....)

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če dec 18, 2008 4:45 pm

Še ena od zadev, ki me moti na sedežih iz tkanine je, da se nanjo lepijo lasje, vlakna in živalske dlake, ki jih je skoraj nemogoče odstranit. Pri usnju na srečo teh težav ni.

Drugače jaz sedeže preoblečem v usnje tudi zaradi tega, da malce poživim notranjost (da ni povsem črno-siva). Zato tudi naknadno preoblečem sedeže, ker tovarne večinoma ponujajo malo barvnih kombinacij, ki še niso na voljo z vsemi karoserijskimi barvami.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če dec 18, 2008 5:05 pm

nisem mel še usnjenih sedežev, mi pa tud ne dišijo iz splošno znanih razlogov. razmišljam pa, če bodo preveč zguleni tile iz blaga, da bi dal oblečt robove v usnje, po sredi pa blago. alcantra se mi zdi, da je preobčutljiva. mam pa usnjen volan, to se mi zdi fajn zadeva, k pr kakih avtih, še posebej, ko se mal oguli, če ni usnje, se ti vse svaljka v rokah...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če dec 18, 2008 5:53 pm

Usnje brez kombinacije alkantare sem imel in ni dobro ne pozimi ne poleti. Pozimi mrzlo, poleti na zgočem soncu pa kot bi se na roštilj usedel, pri vožnji pa vedno moker hrbet, posebno okoli križa. Navkljub klimi ...

Sedaj imam po sredini alkantaro, usnje le okoli in je neprimerno boljše. Nobenega potenja več, pozimi pa tudi ne zebe v rit.

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Če dec 18, 2008 6:24 pm

Usnjen volan je za moje pojme lažje držati kot plastičnega. Sedenje na usnju mi je pa tudi nekako... boljše. Poleg tega določena vozila s sedeži iz blaga izgledajo nekako čudno , in ne mislim samo višje razrede.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Če dec 18, 2008 6:46 pm

glede drsenja usnjenih sedežev je pa tako, da je zelo odvisno od usnja do usnja. Sem bil na kar nekaj testnih vožnjah različnih vozil, pa je pri enih zelo drselo, pri drugih pa zopet majn.
Tudi pri izbiri usnja za enak model vozila je bilo to drsenje različno.

vsekakor pa je potrebno usnje redno negovati, saj drugače spoka in ni nič prav lepo
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov