Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe dec 19, 2008 11:33 pm

Slovenijo je težko ocenjevati, ker se večino časa vozimo na naših cestah zato seveda poberemo tudi tiste ta najbolj katastrofalne primere.

Glasoval bi za Italijane kot najbolj obupne voznike (sploh po mestih), sledijo jim pa Avstrijci, ki jim je zgleda termin linksfahrer že kar dodobra prešel v kri. Precejšnje število avstrijskih voznikov žal še nikoli ni slišalo za prometna pravila. Pograjal bi pa še Hrvate predvsem tiste s tablicami ZG - toliko arogance, kot jo je v njihovi politiki jo zgleda prenašajo tudi na ceste.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So dec 20, 2008 8:52 am

Sam bi izpostavil Italijo z njihovimi "ipsilon djeci" in 160 km/h po AC v 5ih v avtomobilu.

dBAss
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: V kateri državi ste srečali najboljše oz. najslabše vozn

Napisal/-a dBAss So dec 20, 2008 9:15 am

gustelj je napisal/-a:
Žumi je napisal/-a:Moram reči, da se vsak teden vozim v italiji. služba pač. veliko potujem z avtomobilom po evropi. letno naredim od 55.000-65.000km. vse sem že doživel a kaj takega kar se na ital. avtocestah dogaja to je nevejetno. ljudje ne poznajo cestnoprometnih pravil.
-vožnja z zadnjo meglenko. da pada dež vsi vozijo z menglenko
-prehitevalni pas je za njih vozni pas.tako da moram vedno blendati da se umaknejo

Prehitevalni pas je vozni pas! In kaj ti počneš na njem, da si pridržuješ pravico, da odganjaš druge z njega, sam pa se po njem voziš?

Vozni pas je samo v primeru da ni avtocesta (recimo Celovška cesta v LJ), na avtocesti je skrajni levi pas prehitevalni, če bo eden na prehitevalnem s 110 km/h prehiteval drugega na voznem, ga prehitel, se je dolžan umaknit na voznega če za drugim ne bo imel več koga prehitet ali pa če se bo naslednji na voznem peljal hitreje kot ta na prehitevalnem (stalna vožnja po prehitevalnem je prepovedana). In potem prideš ti z največjo dovoljeno hitrostjo, on se MORA umaknit pa se ne :roll: Dolker boš ti vozu z dovoljeno hitrostjo, imel prižgan levi smernik in prehiteval počasnejša vozila na voznem imaš 100% pravico do vožnje po prehitevalnem pasu. Če te bo oviral počasnejši in bo imel možnost se odmaknit na vozni pas pa se ne bo je v prekršku on, prav tako je v prekršku tisti ki vozi za tabo s hitrostjo večjo od dovoljene in ti blenda, takrat se ti ni treba umaknit razen če nimaš nikogar več za prehitet in se lahko odmakneš na vozni pas, za tistega za tabo ki vozi prek omejitve pa je odgovorna policija.

Bistvo: Lah se bo vozu po prehitevalnem četudi nima smernika, četudi se pelje krepko pod največjo dovoljeno hitrostjo, četudi nikogar nima več za prehitet, še kakšen časopis preber v 50ih kilometrih ... itd. Tko da na nek način ga moraš opozorit kar pa še ne pomeni nestrpnosti ...

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo So dec 20, 2008 10:34 am

DaDek je napisal/-a:turčija zmaga.. od letališča do hotela je bilo 30km in na poti 10 nesreč, v eno smo celo bli mi udeleženi z busom, kombija (sprinterja) smo za pol metra zožali na voznikovi strani ozadaj, policaj bil lih polek.. zmenli so se v 1min in smo šli dalje.. da ne govorim v centru.. če je kdo stal na rdeči.. trobli so mu tak pa ga zmerjali :lol: :lol: :lol: v glavnem pravilo ko je jači in troba.

toi
Ja, turki so pa klasa zase... Cca 10 let nazaj sem rental v Alanyji manjsi avto (mslim da je bil suzuki samurai), prevozil v 2 dneh cca 500 km in dejansko videl vsaj 2 nesreči na vsakih 5 km... Na avtu sem imel popolnoma zlizane gume (beri: slick!) in ko sem se pritožil rentacar firmi mi je lastnik dejal: ah, saj ni važn kakšne maš gume- če ti alah nameni da se boš zaletel, se pač boš, neglede na to kakšne maš gume in v kakšnem stanju je avto. No, poleg tega na avtu niso delale luči (niti parkirne), kar sem ugotovil
šele v temnih večernih urah, kakih 100 km stran od hotela... Pot sem sicer nato srečno
prevozil z 4 žmigavci...

Kar pa se tiče števila nesreč in posledic: so pač odraz miselnosti in vere, nam se to zdi čudno, zanje je to pač način življenja.
Lep dan!

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi So dec 20, 2008 12:11 pm

Gustl a se midva poznava???
mislim da ne! tko da me ne obsojaj!!
kot sem pa že povedal.
lev pas je prehitevalni pas!!! upam da boš kdaj plačal na ta račun, da ti bodo jasna pravila!!

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj So dec 20, 2008 1:03 pm

Seveda se poznava. Z izrazitim izražanjem nestrpnosti in s sovražnostjo (tokrat recimo proti kamionarjem) si se definiral, kot sem te opisal v svojem zadnjem stavku.
Sem pa skoraj prepričan, da si mi že kdaj vozil in blendal tik za ritjo. Bi stavil.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So dec 20, 2008 1:44 pm

Žumi je napisal/-a:Gustl a se midva poznava???
mislim da ne! tko da me ne obsojaj!!
kot sem pa že povedal.
lev pas je prehitevalni pas!!! upam da boš kdaj plačal na ta račun, da ti bodo jasna pravila!!

Žumi pa dBass... ne se z gustlnom prepirat, ker on živi samo zato, da provocira in neti prepire. Res se ne splača, dejta ignorirat njegove poste, k so itak na ravni 5-letnega otroka in mislim, da sta precej pametnejša od tega nivoja.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So dec 20, 2008 1:47 pm

off:
brez kregarije in obsojanj oz. žalitev

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster So dec 20, 2008 1:47 pm

Za državo nevem...sem pa okusil oz. videl največje mojstrovine romunov :roll:

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad So dec 20, 2008 2:00 pm

definitivno bosna... tako kot povsod, maš dobre in slabe voznike.

vsako leto grem dol za par tednov. en frajer pustil avto sred semaforiziranega križišča in odšel v gostilno.

pešci???????????? doli ne obstaja beseda pešec.

policija, samo HAHAHA bom reko.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So dec 20, 2008 3:07 pm

No ja. Ko smo ze pri policiji -> vceraj sem pri nas v nasem mirnem kraju drugic letos zagledal policjo, pa se ti so mi dali pihat ... ob 3eh zjutraj hehe :D

Drugace pa Slovenci smo taksen narod. Imamo znanje za zelo lepo in elegantno voznjo, samo nekako jih 60% ne cuti potrebe po tem.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So dec 20, 2008 4:35 pm

Nevem ali nekateri tukaj vete kaka je razlika dober oz slab sofer. V nekaterih drzavah si primoran vozit kot b****, kot primer dam Beograd. Ce nisi budala, nebos nikdar prisel nikamor.

Italija je meni bla raj kar se tice voznje, pa sem leto dni bil nonstop na cesti. Ko pa sem sel preko meje pa sem po pol ure voznje bil na koncu z zivci.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So dec 20, 2008 4:53 pm

tudi meni se zdi da Turčija zmaga.. Vozil sem se od Istambula do Izmirja.. upam da čimprej najdem posnetek ko z 40 let starim avtobusom po hribu dol po tropasovnici vozimo 130, prehitevamo konjsko vprego, ob levem robu pa se vozi kolesar.. :lol: :lol:

off: vidim, da nekateri radi netite požar.. pa vendar se mi zdi, da so me v avto šoli učili, da je prehitevalni pas namenjen le za prehitevanje počasnejših vozil, torej sem se takoj, ko sem prehitel tudi umaknil na vozni pas. kaj iz tega sledi? voziti je treba po voznem pasu in potem gledati kako se preplasirati na prehitevalni pas, brez da bi koga izsilili, ne pa kot je v slovenski navadi: voziti po prehitevalnem pasu in potem, ko nekdo znori se umakniti! In ve se, da kamioni niso izjeme, še posebno tujci na primorski avtocesti sploh ne upoštevajo znakov, ki prepovedujejo prehitevanje kamionov.

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad So dec 20, 2008 5:05 pm

Jerch_ je napisal/-a: ne pa kot je v slovenski navadi: voziti po prehitevalnem pasu in potem, ko nekdo znori se umakniti!

še to... voziti se po prehitevalnem 120km/h čeprav je omejitev 130km/h.

potem se voziš 500m za enim ko se pelje 120 po prehitevalnem, mu poblinkaš, se odmakne, in te gleda kot da si največji norec na cesti in nevem kaj še vse...
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So dec 20, 2008 5:09 pm

Pac Slovenski vozniki. Ravno zarad takih pametnjakovicev ko jih imamo na forumu se na cesti delajo zastoji in kolone....
Vsak misli da se lahko vozi kjerkoli kakorkoli. Dokler 1x nekomu ne stopi na zivec in ga bo namlatil ko se bo ustavil pri semaforju ... :roll:

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge So dec 20, 2008 5:15 pm

Od vsega kar sem do sedaj vidu, so Italjani daleč najslabši. Čudno je pa to da majo manjši delež nesreč od nas. Meni ni nč jasno.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ So dec 20, 2008 5:28 pm

joj.. skoraj bi pozabil.
Sarge, če te kdaj pot zanese na grške otoke ti tudi nič ne bo jasno! Letos poleti.. Kefalonia, Itaka.. Ponoči ko smo se vračali ni bilo taxijev in so nas vedno peljali priajzni domačini.. Vsi pijani vedno, hitro vozili.. Skratka non stop, tudi čez dan sem opažal da se nihče ničesar ne drži, pa vendar se razumejo in razen podrsanih avtov praktično nimajo nesreč! Pa da ne bo slučajno kdo izjavil, da imajo ceste boljše.. Enostavno vozijo kot norci, večina. Ampak to znajo, ker prakticirajo vsak dan :D

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So dec 20, 2008 6:21 pm

Js sem letos čez Italijo naredu 1.000 km, nekaj tudi čez par mest, pa ne morem rečt, da bi imel kakšne posebne pripombe čez njih - res sicer vozijo bolj na turbo, ampak vseeno zadovoljivo, podobno sem prav užival v vožnji čez Nemčijo in Avstrijo - pravi užitek.

Kar se tiče pa bedakov za volanom, pa to velja za večino ljudi iz Slovenije ter preseratoske hrvate z BMWji, mercesedi in podobnimi hohštaplerskimi kantami. Kdor se kaj vozi na relaciji Novo mesto Ljubljana (stara dolenjka) ve kako ta teleta prehitevajo, podobno so edini poleg še kakšnega Slovenca ki se do Graza peljejo čez omejitev. Po bolj vzhodnih deželah pa še nisem vozil ;).

gustelj
Novinec

Re: V kateri državi ste srečali najboljše oz. najslabše vozn

Napisal/-a gustelj So dec 20, 2008 7:34 pm

dBAss je napisal/-a:Vozni pas je samo v primeru da ni avtocesta (recimo Celovška cesta v LJ), na avtocesti je skrajni levi pas prehitevalni, če bo eden na prehitevalnem s 110 km/h prehiteval drugega na voznem, ga prehitel, se je dolžan umaknit na voznega če za drugim ne bo imel več koga prehitet ali pa če se bo naslednji na voznem peljal hitreje kot ta na prehitevalnem (stalna vožnja po prehitevalnem je prepovedana). In potem prideš ti z največjo dovoljeno hitrostjo, on se MORA umaknit pa se ne :roll: Dolker boš ti vozu z dovoljeno hitrostjo, imel prižgan levi smernik in prehiteval počasnejša vozila na voznem imaš 100% pravico do vožnje po prehitevalnem pasu. ...

Le od kod jih pobiraš? Imeti prižgan žmigavec na avtocesti ves čas ??? V katerem zakonu si pa to prebral?
Če te bo oviral počasnejši in bo imel možnost se odmaknit na vozni pas pa se ne bo je v prekršku on, prav tako je v prekršku tisti ki vozi za tabo s hitrostjo večjo od dovoljene in ti blenda, takrat se ti ni treba umaknit razen če nimaš nikogar več za prehitet in se lahko odmakneš na vozni pas, za tistega za tabo ki vozi prek omejitve pa je odgovorna policija.
...

Bistvo sploh ni v tem. Večina voznikov se na levem pasu vozi preko omejitve, oziroma s hitrostjo s katero gre bolj ali manj strnjena kolona pred teboj. Vedno pa se najde nasilnež, ki se ti zalepi za rit in ki misli, da zato ker vozi hitreje, da se mu moraš umakniti. Le zakaj? Da se bo spet naslednjemu zalepil na rit in težil?
Varnost je na prvem mestu. Vožnja za ritjo (porivanje) je bistveno, bistveno bolj nevarna, kot vožnja pod omejitvijo. V drugih državah je tak voznik tudi mnogo bolj rigorozno kaznovan, kot pri nas, kjer se tudi policaji obnašajao enako nesramno.
Bistvo: Lah se bo vozu po prehitevalnem četudi nima smernika, četudi se pelje krepko pod največjo dovoljeno hitrostjo, četudi nikogar nima več za prehitet, še kakšen časopis preber v 50ih kilometrih ... itd. Tko da na nek način ga moraš opozorit kar pa še ne pomeni nestrpnosti ...

Neprestana vožnja po levem prometnem pasu pospremljena z neprestanim blendanjem je nič drugega, kot nestrpnost na kvadrat.

No, pri vsem skupaj pa je nabolj smešno ocenjevat tuje voznike, kot slabe. Imamo pred lastnim pragom dovolj za pomesti.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ So dec 20, 2008 7:54 pm

gustelj.. OFF: kdo si ti, da lahko pišeš, kaj nekateri delajo in da te to moti? kaj vse se dela, pa vendar imava oba iste zakone nad sabo in upam, da se jih kolikor toliko držiš ne glede na to kaj delajo drugi! Ker v avtošoli in verjetno to tudi kje v zakonu piše so me učili, da je prehitevalni pas tisti pas, katerega uporabljamo za prehitevanje počasnejših vozil, ne pa za lizanje lizik in uživanje po levem pasu ne glede na hitrost, vrsto avtomobila, čustveno pripadnostjo, starostjo itd. in vedno naj bi tudi držali ustrezno varnostno razdaljo in to pomeni, da jo je treba držati tako, ko se zavije na prehitevalni pas kot ko se gre iz njega (takrat jih večina tega ne stori, ker si pustijo tudi do kilometrske varnostne razdalje, ko se spet vrnejo na vozni pas!)

če ti je smešno ocenjevati tuje voznike in bi rad pometel pod lastnim pragom odpri novo temo. zanimivo pa je, da se v Nemčiji, kjer ni omejitev na autobahnu še vedno sem in tja najdejo tudi kašni slovenčki, katerim je treba blendati ko priletiš z 220km/h po prehitevalnem pasu.. in zanimivo je, da so me na autobahnu s 3mi pasovi vzporedno prehitela dva avta na enkrat, medtem ko sem jst na skrajno desnem, voznem pasu tiščal tistih bogih 210 al kolko že grejo moja j***a po števcu. Si lahko predstavljaš to? NE, ker očitno nimaš razčiščenih pojmov..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov