Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Pe dec 26, 2008 8:42 pm

ahaha,kere eni strelajo, da če nimaš centrirnega obročka da pri zaviranju na polno odleti feltna :rofl
fantje ne govort kr neki no. Tist centrirni obroček ne nosi praktično nič sil in je samo zaradi tega kar že njegovo ime pove, da pri montaži feltne sede feltna v center pesta, oziroma da potem ne opleta.
Sam imam na litkah večje centrirne obročke za 2mm in sem se zdej vozil 2 sezoni, popolnoma brez problema. S tem da ga res nisem šparal, je blo kr dost raznoraznih obremenitev in stresov na kolesa.... Imam feltne na 5 matic in če lepo križno zateguješ čisto nič ne trese

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Re: feltne drži samo vijak in ne pesto

Napisal/-a XTR Pe dec 26, 2008 9:02 pm

splash je napisal/-a:zanima me če lahko dam lite feltne gor na avto, tako da jih držijo na mestu samo vijaki (luknja na feltni je večja od premera pesta). to ne bo za vozit, ampak samo tolko da avto spustim na tla in da vidim, kolko bo treba spustit avto v poden (kake fedre kupit)

bo zdržalo, al je bolje da najprej naredim distančnike?

upam da sem bil razumljiv....

hvala

Nič ne bo narobe, če boš dobro privil vijake. Vprašaj pri Bartogu za te plastične distančnike, so poceni, vsaj včasih so bili.
Pa vseeno se malo zapelji da se avto lepo posede preden meriš sicer boš rabil precej kratke fedre :D

Luky

Napisal/-a Luky Pe dec 26, 2008 9:28 pm

ti kr zašraufaj pa spust na tla, sam vozit se pa ne...

sm že mel tak primer na bmw7, k je tipu tresla ena felga in pol ugotovimo da sam na tisti ni blo tega obroča...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Pe dec 26, 2008 9:58 pm

sem avto zapeljal dol z dvigalke in je blo ko šus nobenih problemov... tudi peljal sem se 1 km in je blo ok.

zanima me samo slednje. saj potem če imaš ta plastični centrirni obroček, to sploh nosi kaj, al samo vijaki nosjo?

so potem plastični ok, ali je bolj pametno dat delat aluiminjaste. ker za zadaj moram en distančnik datz delat, da bo kolo 1 cm bolj ven...

pa še nekaj me zanima. ugotovil sem da levo sprednje kolo pride bolj vez iz blatnika kot desno. a je to problem optike? ker optiko imam zanič, ker če se peljem naravnost volan ni naravnost...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe dec 26, 2008 10:12 pm

splash je napisal/-a:zanima me samo slednje. saj potem če imaš ta plastični centrirni obroček, to sploh nosi kaj, al samo vijaki nosjo?

...nisi bral poste?(vsaj tiste normalne)........obroček ne nosi nič: PREPREČI FELTNI OPLETANJE, KER ČE OPLETA POVIJE VIJAKE....je čist možno, da jih ne odšraufaš več,...pa trese, da ni za povedat kako........

Je vseeno al je plastika, al aluminij....
zlabon je napisal/-a:je samo zaradi tega kar že njegovo ime pove, da pri montaži feltne sede feltna v center pesta, oziroma da potem ne opleta.

...in kaj se zgodi če "opleta"..... :?: :roll:

...torej le ni samo zato, da feltno lažje natakneš na pesto......- si sam napisal....

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll So dec 27, 2008 6:20 am

kakšne komentarje dajate eni :shock:

bodite raje tiho kot da se osmešite

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So dec 27, 2008 9:22 am

folk! ma kaj veste kolk teže zdrži tak vijak????

kar probi brez problemov ;)
Slika

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon So dec 27, 2008 2:45 pm

zlabon je napisal/-a:je samo zaradi tega kar že njegovo ime pove, da pri montaži feltne sede feltna v center pesta, oziroma da potem ne opleta.

...in kaj se zgodi če "opleta"..... :?: :roll:

...torej le ni samo zato, da feltno lažje natakneš na pesto......- si sam napisal....

logično da če trese, da je lahko kaj narobe, ampak je pa tud logično da vsak človek ki ima kanček zdravega razuma bo opazil da trese in bo zadevo zrihtal.

Jaz sem pri sebi takrat probal brez obročkov, ker jih nisem takoj dobil, in sem ugotovil da se da čist lepo dati gor feltno v center. Je pa res da imam 5 vijakov in verjamem da je pri tistih s 4 lahko kaj drugače

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So dec 27, 2008 6:05 pm

hvala za odgovore.

še spodnje me zanima

splash je napisal/-a:pa še nekaj me zanima. ugotovil sem da levo sprednje kolo pride bolj ven iz blatnika kot desno. a je to problem optike? ker optiko imam zanič, ker če se peljem naravnost volan ni naravnost...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 So dec 27, 2008 6:54 pm

splash je napisal/-a:hvala za odgovore.

še spodnje me zanima

splash je napisal/-a:pa še nekaj me zanima. ugotovil sem da levo sprednje kolo pride bolj ven iz blatnika kot desno. a je to problem optike? ker optiko imam zanič, ker če se peljem naravnost volan ni naravnost...

!
Da! Če se to opazi na oko je verjetno kaj zvito...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne dec 28, 2008 12:51 pm

splash je napisal/-a:hvala za odgovore.

še spodnje me zanima

Odgvor na tvoje vprašanje je malo bolj kompliciran. Možnosti sta dve. Prva, kot si sam ugotovil, da je nekaj na podvozju poškoodvano in je zato optika zanič. Preveril pa bi tudi drugo možnos: Da je bil avtomobil karaboliran in slabo popravljen (beri slab blatnik ali bok).

Pred leti sem imel Twinga, ki je bil na leve boku. Popravljen solidno, vendar ne povsem natančno. Dokler sem vozil normalno obremenjenega (beri 3 ali 4 osebe) ni bilo težav. Ko pa sem vanj natlačil 5 ljudi in še cel kup prtljage (študentska leta) pa je levo zadnje kolo na večjih grbinah podrsalo po notranjosti boka. Po temeljite pregledu s kolegom, ki je ličasr sva ugotovila, da je optika takšna kot mora biti (preverjeno na merilnih napravah), vendar je bil bok slabo naravnan. in zato malce bližje kolesu kot bi moral biti.

Preveri še to možnost.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov