Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Po jan 12, 2009 10:43 pm

jaz bi pa sam neki se kle izpostavu
priprava vozila, dekodiranje (kot nekdo omenil,....),... jaz osebno tega nebi placal pa naj mi dajo lepo avto zavit v folijo, na sedežih povinil,... saj konec koncev kupis tv in je tut zavit v celofan in stiropol pa ga mores tut sam odvit.
p.s. zakaj nemores placati novega avta v vrednosti recimo nekje 60k € na keš oz solarni sistem.(pare na sunce)
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po jan 12, 2009 10:54 pm

Ne vem no ampak ko vi kupite juho iz vrečke pričakujete da ko skuhate juho in jo postregli na krožnik, da bojo na juhi plavale popolne sredinske in najlepše rezine gobic kot so na sliki?

Itak da te vedno rajcajo z top modelom. Od najcenejših Dacia Sandero do Mercedesa so vedno top modeli na sliki. Na reklami nikoli ni nepobarvanih kljuk in ogledal, ali bognedaj plastičnih pokrovov.
Ampak to smo jih mi navadli tako da mislim da je dobro da tudi kupci prevzamemo odgovornost in tako postopanje vzamemo v zakup, ker to podpiramo. Po drugi strani pa si predstavljajte gostilniško debato ko bi na reklami bil osnovni model, kaj? nepobarvane kljuke? radkape? fuj in fej...
Dajte no, kdo bi pa gledal plakat z polopremljenim avtom in kak imidž o znamki bi to sporočalo?
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Po jan 12, 2009 11:06 pm

pocesnkII
Se strinjam s tabo.
Evo napremer kot tegale Reventona v Las Vegasu.
http://www.worldcarfans.com/9080512.001 ... -las-vegas
Make my day

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po jan 12, 2009 11:12 pm

Pa kakšne tepihe in obvezno opremo je tudi treba doplačat, kar je tako ali tako že tovarniško noter in vzamejo ven in zaračunajo.

Ko je teta kupovala grandeta so se tudi trudili da bi to pa ono in na koncu še druge barve, pa sem rekel, da jaz tega nočem, potem bi mi pa vi to še zaračunali, pa je prodajalka samo debelo pogledala in je dala stvari zastonj.
Pripravo avta (ki zajema, pranje, prevoz, ratkape na kolesa, okvirčke na avto pa še kaj, pa tako skoraj povsod računajo, če pa ne, je pa v ceni všteto.

Tako je, od pogajalskih sposobnosti posameznika je odvisno kako se bodo norca delali.
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po jan 12, 2009 11:28 pm

stench. Odlično povedano. Se popolnoma strinjam. Saj nihče ne ve kaj je resnično zajeto v ceno katero dobijo prodajalci. verjamem da isto stavr prodajo dvakrat kot je marsikje ravno za tepihe in obvezno opremo

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jan 12, 2009 11:31 pm

Ja isto je z nasim hisnikom na soli.
Tip je zaljubljen v Opla Astro(1.4 pa samo da ima klimo - je pač klasični ne zahtevni slo. avto potrošnik) in bi jo rad dobil za nevem 10-11t€ ker oglasujejo popuste za 5000€. Celi srecen poklice v razne salone kjer ga non stop motajo kak jih ni na zalogi pa da imajo to in ono in mu hitro nabijejo ceno na 13,5t€ - 14t€. In tip obupuje, je pa trd in se ne pusti prepricati da dobi 1 l star-nov avto zelo ugodno. In za epilog ga je tip iz salona v CE napalo da je 25.1.09 totalna odprodaja vseh Astr in da naj kar keš prinese in da mu ze kaj zrihta samo da ima kes zraven. A si lahko to mislite kak ga bo nategno samo da ga dobi v salon. Pečen je, pa itak ima 0.0% samozavesti v sebi?
Jaz pravim prodajalec je legenda moj sodelavec pa b****r!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To jan 13, 2009 12:38 am

fare je napisal/-a:Jaz pravim prodajalec je legenda moj sodelavec pa b****r!

Točno tako!! Eni res znajo vsako stvar zelo dobro porodati!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jan 13, 2009 8:56 am

Nevem no, ampak jaz sem že tudi postal imun na ta razna oglaševanja in napisi "ŽE OD xxx EUR DALJE".

Me je pa bolj zmotilo nekaj drugega in to so t.i. konfiguratorji na internetu. Po lastnih željah sem "sestavil" novega Fiat Brava in ko sem prišel v salon sem bil totalno razočaran, ko sem ugotovil, da marsikatera stvar potegne za sabo še vsaj 3 dodatne stvari, ki jih moraš doplačat ali pa da kaj od izbranega na konfiguratorju sploh ne moreš dodat. :evil: Npr. hotel sem imet določen model 17 col platišč, konfigurator mi jih je pustil dati zraven, v salonu sem pa izvedel, da to potegne za samo še ves "sport paket" in skoraj 1000 € doplačila. Pa to s platišči ni bila edina cvetka. Tako da sem se samo obrnil in šel ven iz salona. Zdaj kako je pri drugih znamkah s temi konfiguratorji pa nevem.
Antiznačkar po prepričanju

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran To jan 13, 2009 5:51 pm

Zois je napisal/-a:jap deda je moral doplačat pri hyundaju kovinsko barvo,navadne barve tuson pa v sloveniji sploh ni na voljo. Pa temne šipe je moral doplačat,brez temnih šip pa ga sploh ni mogoče dobit

Hja ko bom jaz novi avto kupoval ni šans da jim te bedarije plačam, niti prevoz,grem raje sam do kopra po njega :D

Žal nimaš prav saj se bela in črna ne doplačata.

Ni prevoz iz Kopra temveč iz Grosupljega.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 To jan 13, 2009 6:00 pm

Pri Škodi, VW, Audi, Seat imaš že v osnovi gumi tepihe , obvezno opremo. Priprava vozila aka. nulti servis pa se naknadno zaračuna cca 120€... tu notri je všeto pa da se avto da ven iz folijein ga opere, opravi se pregled vozila (tekočine, akumulator... ), priklop na računalnik in resetira števc ( ponavadi piše na pot. rčaunalniku kar nekaj), nastavi se ustrezni jezik, dotoči gorivo. To pač stane... če ste pa dobri pogajalci pa ga dobite zastoj oz. dobite nekaj popusta. Je pa res da an akcijske modele je težko dobivati popust, ker v končni fazi tut prodajlec ne more delati brezplačno.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To jan 13, 2009 7:35 pm

recimo pri http://www.jeep.si/

že od 39.990 EUR pa ga ni junaka ki bi ga za ta denar odpeljal iz trgovine (brez pogajanj), ker je obvezno plačilo prevoz in kovinska barva, kar nanese še dodatnih 500 eur.

Za moje pojme je to nategancija

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To jan 13, 2009 7:38 pm

mito155 je napisal/-a:Pri Škodi, VW, Audi, Seat imaš že v osnovi gumi tepihe , obvezno opremo. Priprava vozila aka. nulti servis pa se naknadno zaračuna cca 120€... tu notri je všeto pa da se avto da ven iz folijein ga opere, opravi se pregled vozila (tekočine, akumulator... ), priklop na računalnik in resetira števc ( ponavadi piše na pot. rčaunalniku kar nekaj), nastavi se ustrezni jezik, dotoči gorivo. To pač stane... če ste pa dobri pogajalci pa ga dobite zastoj oz. dobite nekaj popusta. Je pa res da an akcijske modele je težko dobivati popust, ker v končni fazi tut prodajlec ne more delati brezplačno.

no to je vsaj neki, ker jst še nism bil zraven, da bi dobu pri avtu poln tank- razn pr prejšnemu espacu, k so nm ga pomotoma natankal (so misnli da je testni) ;)
lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To jan 13, 2009 7:40 pm

mihaing je napisal/-a:recimo pri http://www.jeep.si/

že od 39.990 EUR pa ga ni junaka ki bi ga za ta denar odpeljal iz trgovine (brez pogajanj), ker je obvezno plačilo prevoz in kovinska barva, kar nanese še dodatnih 500 eur.

vzameš belga pa je
o prevozu pa pripravi je blo pa dovoljpovedanega

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To jan 13, 2009 7:45 pm

ja fora je v tem da belih ni na zalogi, dobavljajo novih za to ceno ne bodo več, črna pa je že za doplačati, ne vem točno kaj neka zaščita al kaj

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To jan 13, 2009 7:46 pm

mihaing je napisal/-a:recimo pri http://www.jeep.si/

Seveda je nateg! A se je kdo že pozanimal kako je s tem darilom (KIA), ki ga kakor dobiš pri nakupu avta za ŽE od 39.990eur?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To jan 13, 2009 9:24 pm

madonca nebi se bilo slabo malo pozanimati za brezplačno KIO

alexk
Nov uporabnik

Napisal/-a alexk To jan 13, 2009 9:39 pm

jst nč ne vrjamem tem raznim popustom in darilom... kdo je pa še kdaj zastonj kaj dal, sploh pa avto?... probajo na razne fore, pol pa odvisn kok je folk naivn... pr ns jih je pa še zmer dost, naivnih namreč..

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To jan 13, 2009 9:52 pm

sj ni sam pri avtooglaševalcih.lani si je brat zamerku eno bundo v hervisu in čakal na te sezonske popuste...sj je blo reklam in svašta za sezonsko znižanje.šol gledat in iskat tto bundo...presenetljivo je ni bilo v trgovini.po 14 dneh, ko je blo konc razprodaj, se je spet pojavila na policah, stem da je bla prečrtana stara kao stara (višja) cena in se je prodajala za isto ceno pred sezonskim znižanjem.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To jan 13, 2009 9:59 pm

men se zdi da v ta paket za prevzem avta spada še 5l bencina/nafte... :D

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To jan 13, 2009 10:04 pm

ja res me zanima kdo je pri nakupu novega vozila dobil poln tank?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov