Debate, ki niso vezane na ostala področja...

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr feb 11, 2009 10:32 pm

to je nekaj vsakdanjega na naših avtocestah... :roll:

obstajajo primerki ki ponoči obstanejo in niti vseh 4 ne prižgejo kaj šele trikotnik

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr feb 11, 2009 10:46 pm

Potem je pa kriva prevelika hitrost, telefon in se miljon drugih stvari ter ocitkov proti vozniku, samo on umetnik ni pa nic kriv ... :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr feb 11, 2009 10:48 pm

da ne pozabim da sem doživel tudi to da je vozu avto ponoči po ac in mu niso gorele zadnje luči..

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr feb 11, 2009 11:10 pm

Kaj pa, če je babi zaribu motor, pa ga ni mogla premaknt? :roll:

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr feb 11, 2009 11:15 pm

Cash je napisal/-a:Kaj pa, če je babi zaribu motor, pa ga ni mogla premaknt? :roll:

Pri katerikoli okvari razen da ti ali totalno in brez opozorila zablokirajo zavore ali pa da ti popolnoma zamelje diferencial, ali odpadejo vsa kolesa z obesami vred lahko avto pravočasno umakneš. Če ti motor ruži in šrota ti pa vztrajaš na voznem pasu do bridkega konca potem ti ni pomoči in je najboljše da si kupiš 2m vrvi in se poskušaš obesit če pa še to ne rata... pa ne vem več.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr feb 11, 2009 11:19 pm

Templar je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:Kaj pa, če je babi zaribu motor, pa ga ni mogla premaknt? :roll:

Pri katerikoli okvari razen da ti ali totalno in brez opozorila zablokirajo zavore ali pa da ti popolnoma zamelje diferencial, ali odpadejo vsa kolesa z obesami vred lahko avto pravočasno umakneš. Če ti motor ruži in šrota ti pa vztrajaš na voznem pasu do bridkega konca potem ti ni pomoči in je najboljše da si kupiš 2m vrvi in se poskušaš obesit če pa še to ne rata... pa ne vem več.

če pa to ne rata se pa vržeš pod tapru tovornjak k gre mim, sej bo itak on kriv kr ni prilagodil vožnje razmeram na cesti :roll:

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr feb 11, 2009 11:23 pm

LukL je napisal/-a:
Templar je napisal/-a:

če pa to ne rata se pa vržeš pod tapru tovornjak k gre mim, sej bo itak on kriv kr ni prilagodil vožnje razmeram na cesti :roll:

Pa da te nič kriv šofer nosi na vesti do konca življenja?
:roll:
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 11, 2009 11:29 pm

Ne sodimo prehitro - po moje najmanj 30-40 % voznikov/voznic pojma nima, kaj storiti v podobni situaciji. Me prav zanima, koliko nas je na primer v avtošoli slišalo, da v taki ali podobni situaciji (npr če ti avto crkne na žel. prehodu ali v križišču ...) daš npr v drugo in "vžigaš" motor, kar avto brez zunanje pomoči premakne iz točke 0 v točko A, štarterju pa ne škodi prehitro.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr feb 11, 2009 11:37 pm

Templar je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:
Templar je napisal/-a:

Pa da te nič kriv šofer nosi na vesti do konca življenja?
:roll:

ne ne ne ... pozabu si da v tistem trenutku ne razmišljaš na ostale udeležence v prometu, ker nič ne ukreneš da bi bilo varno

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če feb 12, 2009 8:20 am

Mene pa tudi nekaj jez, sicer ni na AC, ampak v križiščih z več pasovi, kjer se je potrebno razvrščati. Vendo večkrat opažam recimo situacijo, vozim naravnost, pred menoj pa eden zavija levo in ima poseben pas. In kaj se zgodi, oni lukavec spredaj se pelje po sredini črte ki ločuje pas za naravnost in pas za levo. Na vsakem pasu je pol avta oni pa seveda zavira in se lepo počasi pelje proti križišču tisti, ki pa vozimo naravnost pa moremo zavirat z njim, ker enostavno ne moreš mimo, ker je premalo prostora. Oni ima pa pol pasa praznega :bonk

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če feb 12, 2009 8:42 am

Pa kaj vsi obsojate ubogo tetico. Takrt, ko je ona delala izpit še ni blo avtocest, pol ji pa tud nobeden ni povedu kako se je treba na AC obnašat (joke) :lol:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če feb 12, 2009 9:19 am

ban je napisal/-a:Pa kaj vsi obsojate ubogo tetico. Takrt, ko je ona delala izpit še ni blo avtocest, pol ji pa tud nobeden ni povedu kako se je treba na AC obnašat (joke) :lol:

Sej maš pa tud prav. Starejšim ljudem se je kar precej stvari spremenilo. Krožnih recimo tudi ni bilo. In vse spremembe, ki pridejo se moreš v bistvu nekak sam izobraževat.
To bi mogla država vsakih nekaj let pripravit, kot neke tečaje, kjer bi si obnovili znanje. Pa mogoče, če bi bila na TV kaka dobra oddaja, kjer bi predstavli novosti v cestnem prometu zadnjih let in kako reagirat v posameznih situacijah.
Najboljše bi pa bilo, da bi vsakemu, ki ima izpit domov poslali neko zloženko s cestnimi predpisi, znaki, kako ukrepat ob nesrečah, okvarah vozil, na koga se obrnit, itd..
Pol pa sredi AC odpove avto pa ne ve kam se naj da. :?
Potem tist, ko ste pisali, da je ena ustavla na prehitevalnem pa hotela desno zavit, pa vsi trobijo. Sej po eni strani je res, samo sem ziher, da je bila tista ženska ob tistem trobljenju iz vseh strani še potem dosti bolj zmešana kot sicer. Nekaj preveč uporabljat hupo v takih kritičnih situacijah tudi ni dobro. Ženska je vedela ob prvem hupanju, da je fejst narobe kar dela, če pa še potem kar naprej vsi trobijo pa začne bit živčna in pitaj boga kaj se lahko izcimi iz take situacije. Zdaj na AC je to res kriza, ker so hitrosti. Tu se potem tudi dobro vidi, zakaj so omejitve in varnostna razdalja. Ne pa 160 pa čist za ritjo. V takem primeru se vsi zložijo na kup. Pa ne moreš potem rečt, da je vse ta ženska kriva. Če se ne voziš 160 km/h pa 10 metrov za ritjo se da tudi ustavit, ko vidiš da vsi bremzajo.
Ko pa se dogajajo kašni taki manevri v mestih pa namesto, da vsi trobijo pa rinejo naprej je bolje počakat brez trobljenja pa dat tistemu prostor naj zavije kamor misli. Ne pa da pet komadov trobi pa rine na vsak način naprej, tisti, ki pa je zgrešil pa cel živčen. V taki situaciji lahko zaradi trobljenja naredi kako živčno rekacijo, ki se lahko slabo konča.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe feb 13, 2009 9:51 am

esem je napisal/-a:Ne sodimo prehitro - po moje najmanj 30-40 % voznikov/voznic pojma nima, kaj storiti v podobni situaciji. Me prav zanima, koliko nas je na primer v avtošoli slišalo, da v taki ali podobni situaciji (npr če ti avto crkne na žel. prehodu ali v križišču ...) daš npr v drugo in "vžigaš" motor, kar avto brez zunanje pomoči premakne iz točke 0 v točko A, štarterju pa ne škodi prehitro.

Vem za to finto, ampak jo na žalost ne morem izkoristiti, ker pri Accentu moraš tiščat sklopko, da štarter zalaufa.. :? Sicer se pa nikoli ne pokvar in to itak ne pride v poštev.. :twisted:

Sicer pa so naše AC res obup. Še posebej tovornjakarji. Včeraj sem bil po dolgem času spet na AC in po cestninski je en šlepar kar rinil z desne vame in potem še vozil na sredi med voznim in prehitevalnim, i****! Mu poblendam in ko pridem mimo, vidim, da je imel neke papirje na volanu in bral. J..., take bi pa kr z bazuko odstranil s ceste. :evil:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe feb 13, 2009 10:28 am

Strokovnjak je napisal/-a:En glupan je parkiral na sredini zaviralnega pasu in brskal po prtlažniku, jaz pa 130 km/h zavijem iz voznega in zadnji hip opazim da avto stoji sredi pasu ... Prej ga tudi ni bilo videti ker je bil promet po voznem pasu precej gost in rahel ovinek v levo ... No, sej se je ustavilo nekaj 10 metrov pred idiotom s tem da je ABS tolkel od začetka do konca zaviranja.

Kar si opisal je naslednje: Gospodu se je prekinil dovod goriva, ter zaradi tega obstal na zaviralnemu pasu. Kot dobro poučeni voznik, je šel v prtljažnik da vzame ven trikotnik da ga postavi. Takrat si pa ti pripeljal.

Kaj bi zej rad?

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 Pe feb 13, 2009 11:53 am

Ne glede na to, kaj se pokvari pri motorju, se avto ne bo v trenutku ustavil. Tudi če ribne mašina, lahko še vedno pritisneš sklopko in "prijadraš" do konca zaviralnega pasu.

Edini razlog za ustavljanje na tako nevarnih mestih je, če zablokira ali se razsuje kaj pri pogonu ali če popolnoma zablokirajo zavore.

Vse ostalo kaže na voznika, ki nima kaj dosti v glavi ali pa ima samomorilska nagnjenja.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe feb 13, 2009 12:37 pm

ban je napisal/-a:Pa kaj vsi obsojate ubogo tetico. Takrt, ko je ona delala izpit še ni blo avtocest, pol ji pa tud nobeden ni povedu kako se je treba na AC obnašat (joke) :lol:

To ni čisto šala. Pred leti sem na ljubljanski južni obvoznici opazil na odstavnem bel avto z vsemi štirimi vključenimi. Že na daleč.

Vozil sem kakih 120 in nekdo me je začel prehitevati. Nenadoma tista v belem avtu zapelje brez izključitve vseh štirih, in brez "zaleta" na vozni pas (skratka, kot iz parkirišča). K sreči je oni, ki me je prehiteval to opazil, se stisnil skrajno levo, jaz pa sem prišel na pol na prehitevalni pas, pa se je sešlo.

Ženskica je zapeljala k Rutarju, kamor sem šel za njo, se ustavil in jo lepo prosil, da kaj takega nikoli več ne naredi. Pa je rekla, da je že nekaj minut dajala levi smernik (ne pozabite, vključene je imela tudi vse štiri), pa je nihče ni spustil, zato se je odločila, da kar zapelje.

Potem pa sem jo poprosil, če še enkrat naredi isto in potem stopi zadaj za avto, da vidi, kaj sem jaz videl.

Izkazalo se je, da v času, ko je ona delala izpit, avti še niso bili opremljeni z vsemi štirimi utripajočimi (avtocesta pa je morda bila samo od Vrhnike do Postojne).

Ne podcenjujmo torje nivoja neznanja starejših ljudi.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Pe feb 13, 2009 9:33 pm

Strokovnjak je napisal/-a:En glupan je parkiral na sredini zaviralnega pasu in brskal po prtlažniku, jaz pa 130 km/h zavijem iz voznega in zadnji hip opazim da avto stoji sredi pasu ... Prej ga tudi ni bilo videti ker je bil promet po voznem pasu precej gost in rahel ovinek v levo ... No, sej se je ustavilo nekaj 10 metrov pred idiotom s tem da je ABS tolkel od začetka do konca zaviranja.

A pa imaš ti nasplošno težave z opazovanjem prometa in pogosto opaziš stvari zadnji hip, ali je bil to samo en izreden primer?

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Pe feb 13, 2009 9:34 pm

G17 je napisal/-a:
DJ Falco je napisal/-a:Joj joj,... :roll:

Sam moram povedat, da sem tudi imel srečo, da sem še živ. Sva se s kolegom skoraj da v tovornjak zaletela,...na AC ja,...

in sicer: se vozima po prehitevalnem, prehitima tovornjak, nato se pa pred nama en tovornjak vključi na najin pas. Zakaj? ker je kot tu zgoraj nekdo pustil avto na AC in tja postavil oni trikotnik,...in to je to. Ne da bi se postavil na odstavni pas,... :roll:
Najina hitrost je bila nekje 170-180km/h,... Zavore so pa bile vijolične, tak so žarele zaradi zaviranja,...

LP Dejan

a si pogledal čez okno kakšne barve so?

sicer pa če se človek vozi s tako ali višjo hitrostji mimo tovornjakov ali drugih sumljivih vozil je seveda potrebna še dodatna previdnost ;)

ali pa dodatna norost

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Pe feb 13, 2009 9:36 pm

DJ Falco je napisal/-a:Joj joj,... :roll:

Sam moram povedat, da sem tudi imel srečo, da sem še živ. Sva se s kolegom skoraj da v tovornjak zaletela,...na AC ja,...

in sicer: se vozima po prehitevalnem, prehitima tovornjak, nato se pa pred nama en tovornjak vključi na najin pas. Zakaj? ker je kot tu zgoraj nekdo pustil avto na AC in tja postavil oni trikotnik,...in to je to. Ne da bi se postavil na odstavni pas,... :roll:
Najina hitrost je bila nekje 170-180km/h,... Zavore so pa bile vijolične, tak so žarele zaradi zaviranja,...
LP Dejan

Ti priporočam, da drugič dobro opazuješ cesto pred sabo in hitrost prilagodiš razmeram na cesti.

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW So feb 14, 2009 9:16 am

ni izgovora zakaj je ženska ostala sredi ceste in da je čakal pred avtom. taki bi morali vzet vozniško zaradi ogrožanje ostalih ter totalno ne razumevanje pravil vožnje in ostalega. na žalost je takih preveč na cesti in ogrožajo ostale veliko več kot hitri vozniki.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov