RENO911 je napisal/-a:esem je napisal/-a:RENO911 je napisal/-a:...Takšna je teorija in zagovor strokovnjakov.
Samo strokovnjakov neoliberalne smeri - to je točno tistih, ki so pripravili teren za sedanjo gospodarsko krizo. j**eš take "strokovnjake"
Gospodarsko krizo so pripravile banke, s katerimi pa država in ekonomisti nimajo neke veze in vpliva, čeprav se včasih kaže drugače kot recimo sedaj z prisilnim znižanjem obresti in podobnim.
ajkula je napisal/-a:mene pa predvsem čudi da je slovenija sploh dogurala tako daleč kot je dogurala,
Če npr. vzamemo da je v slo 2 milijona prebivalcev in je od teh 2 milijona 650 tisoč upokojencev, 400 tisoč še neaktivnih (premladih ali se šolajo), 150 tisoč v javnem sektorju, 100 tisoč pa brezposelnih nam ostane bogih 700 tisoč zaposlenih od česar jih je sigurno okol 100 z minimalno plačo (točno pač ne vem). Če zraven vzameš da slovenija nima naravnih bogastev oz surovin za industrijo in tako skorajda nima primarnega sektorja, sekundarni sektor oz. predelovalna industrija pa itak crkuje že zadnjih 20 let in je potrebna velikega prestrukturiranja, ugotoviš da slovenci v bistvu živimo od storitev, torej terciarnega sektorja.
Torej kako, da vse skupej še ni crknlo, to mene najbolj čudi....
LukL je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:LukL je napisal/-a:moje mnenje pa je naj tisti ki delajo z dobičkom ostanejo...
Saab, dela z dobičkom?
ne ne to pa je letelo na Opel ker je delal z dobičkom, pa je tudi pod GM
cruiser1 je napisal/-a:LukL je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:LukL je napisal/-a:moje mnenje pa je naj tisti ki delajo z dobičkom ostanejo...
Saab, dela z dobičkom?
Veš. da mi res ni jasno kaj hočeš povedati!
LukL je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:LukL je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:LukL je napisal/-a:moje mnenje pa je naj tisti ki delajo z dobičkom ostanejo...
Saab, dela z dobičkom?
Veš. da mi res ni jasno kaj hočeš povedati!
sej ti bom razložu...
mene je zanimal v bistvu če bo saab propadel ne.
in pol mi un začne nabijat da nej crknejo usi ki so pod GM
js sm pa reku naj ostanejo tisti ki delajo z dobičkom in s tem sm mislu opla
ni nič letelo na saab, sam tisto če je res da je propadel
domsas je napisal/-a:če prav razumem je GM obupal nad SAAB-om, le-ta pa je vložil papirje za neke vrste bankrot (ali pa reorganizacijo pod nadzorom sodišča):
http://www.autoblog.com/2009/02/20/saab ... -wants-1b/
se mi ne da poglabljati v članek
E=mc^2 je napisal/-a:ma...verjetno zna bit res, da bo crknil saab, volvo je v nevarnosti, če ne najde dobrega partnerja...kdor se bo povezal, bo pomoje preživel. Sem pa skoraj prepričan, da bo polovica ameriških firm pocrkala, kar pa je edino prav.
LinuxFuter je napisal/-a:v bistvu je GM v škripcih, ker so delali trgu neprilagojene izdelke :P (pa una firma iz zda na C tut... ) (preveliko, požrešni motorji + drag bencin = slaba prodaja, posebej če ma konkurenca bulšo ponudbo).
cruiser1 je napisal/-a:Tudi jaz pravim naj pocrkajo vse, glede na to, da že nekaj časa pomalem izdelujejo avtomobile, ki so tehnično podobna evropskim in japonskim jajčecom: pogon na prednja kolesa, motorji pod 3.0l
manjka samo še špartanska oprema (el. stekla in klima že "kao" luksus), ročni menjalnik (kamena doba?
) in avto velikosti potovalne torbe registriran za 5 oseb
. Če se bo ta trend nadaljeval do te mere, da bo že večina avtomobilov tako bednih, potem je res bolje, da vse propade in naj to raje kitajci skup mečejo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov