IcEm4n je napisal/-a:za hondo bi bla to že smrt, če bi vidla sam 3k obratov![]()
![]()
user_x je napisal/-a:IcEm4n je napisal/-a:za hondo bi bla to že smrt, če bi vidla sam 3k obratov![]()
![]()
![]()
Jst svojega najprej lepo segrejem, potem pa ga vozim, kot mi zapaše, včasih ga pritisnem tudi do rdečega, včasih pa se čez naselje vozim v 4 prestavi. Avto zaenkrat dela vredu, za razliko očetovega. Oba imava isti motor, pa gre njegov občutno slabše (prej ga je nekaj let vozila ena ženska, samo po mestu), se čuti, da je zamorjen in ima tudi višjo porabo - nekje pol litra.
Tako da moje mnenje, avtu ne bo nič hudega, če mu vsake toliko pokažeš, česa je zmožen :P
IcEm4n je napisal/-a:za hondo bi bla to že smrt, če bi vidla sam 3k obratov![]()
![]()
Polo78 je napisal/-a:
Eni pravijo, da lahko dizla voziš tudi pri 1500 obratov ali celo pod to številko, drugi spet pravijo, da ti bo jermen vtrgal, če boš tako vozil. Kaj je zdaj res?
Polo78 je napisal/-a:Ko je že ravno taka tema, naj še kdo pove, kakšni so optimalni obrati pri dizlu pri vožnji s konstantno hitrostjo. Oziroma zanima me, kolikšni so priporočljivi minimalni obrati, ko še ni treba šaltat v nižjo prestavo? Ker npr. pri meni v 6. prestavi pri 90 km/h motor lavfa malo pod 1700 obrati - je to premalo?
Eni pravijo, da lahko dizla voziš tudi pri 1500 obratov ali celo pod to številko, drugi spet pravijo, da ti bo jermen vtrgal, če boš tako vozil. Kaj je zdaj res?
Pa še eno vprašanje: Dokler se mašina ne segreje, kolikšni so max. obrati, ki še ne škodijo motorju oz. turbini? Ja vem, glupa vprašanja, ampak sem bolj nov pri dizlih...ops:
davac je napisal/-a:Moja teta je kaki 2.leti nazaj kupla čist novega bmw-ja in ona se vedno vozi samo na kratke relacije in pod minimalnimi obrati.no in avto je po nekje enem letu začel cukat pa malo zgubil na moči nakar so ga odpeljali na servis na pregled.In še danes se spomnim da je mehanik rekel da ni čisto nič narobe z avtom le treba ga je kdaj pa kdaj malo pritisnit po gasu,pa še res je bilo ene parkrat je potem šel stric na avtocesto pa ga malo'spucal po domače povedano'in vse skupaj se je porihtalo.
Polo78 je napisal/-a:Ko je že ravno taka tema, naj še kdo pove, kakšni so optimalni obrati pri dizlu pri vožnji s konstantno hitrostjo. Oziroma zanima me, kolikšni so priporočljivi minimalni obrati, ko še ni treba šaltat v nižjo prestavo? Ker npr. pri meni v 6. prestavi pri 90 km/h motor lavfa malo pod 1700 obrati - je to premalo?
Pa še eno vprašanje: Dokler se mašina ne segreje, kolikšni so max. obrati, ki še ne škodijo motorju oz. turbini? Ja vem, glupa vprašanja, ampak sem bolj nov pri dizlih...ops:
Matjazy je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:
Jst mojga dizla vozim pogosto v najvišji prestavi od 45km/h naprej. Pa ni še ničesar odtrgalo, avto pa ma skoraj pol miljona prevoženih.
5cho je napisal/-a:orbital je napisal/-a:ga držim zmeraj na/nad 4000, ker bremza boljše pa še bolj stabilen je pri velikih obratih v malo nižji prestavi
ali lahko pojasniš še to?
Matjazy je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:
Jst mojga dizla vozim pogosto v najvišji prestavi od 45km/h naprej. Pa ni še ničesar odtrgalo, avto pa ma skoraj pol miljona prevoženih.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov