Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Ne mar 29, 2009 9:25 pm

zgleda da nisem edini ki se pogosto znajde v taki situaciji,je kar veliko kretenov na cesti ki se hocejo kregat kao.
zanimivo je pa,da noben nima j**c ustavt avto pa izstopit iz vozila.dokler je v avtu je pa pogumen :evil:

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne mar 29, 2009 9:27 pm

isto pri meni nekaj časa nazaj, cesta arja vas-velenje, tisti, ki se tam vozite veste, da je polno ovinkov, polnih črt, omejitev in se najde nek pacient z laguno tastaro, prehiteva po 2eh polnih črtah, prehiteva v ovinek, prehiteva kolono in pol ga vidiš pred velenjem na beninski kako veselo tanka, pa se mu je splačalo tistih par km pred bencinsko vozit ko največji frajer, direkt za u WRC

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne mar 29, 2009 9:29 pm

snikerson je napisal/-a:isto pri meni nekaj časa nazaj, cesta arja vas-velenje, tisti, ki se tam vozite veste, da je polno ovinkov, polnih črt, omejitev in se najde nek pacient z laguno tastaro, prehiteva po 2eh polnih črtah, prehiteva v ovinek, prehiteva kolono in pol ga vidiš pred velenjem na beninski kako veselo tanka, pa se mu je splačalo tistih par km pred bencinsko vozit ko največji frajer, direkt za u WRC

eni vozjo hitro za uzitek ne da bi na casu prihranili,sam tok v vednost.
sicer pa ta verjetno ni vozil za uzitek ce je cez pouhno prehteval pa v ovinke,razn ce je bil samomorlec
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne mar 29, 2009 9:33 pm

če bi se kdaj/si se kdaj peljal po tej cesti pol bi vedo/veš, da se tam pač ne moreš vozit za užitek, še posebej takrat ko se je to zgodilo ne(konec tedna med 15 in 17 uro, ko je na regionalni cesti kolona, tolk o guži in unemu pacientu, ki je mislil, da je boga za j***a prijel

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne mar 29, 2009 9:35 pm

Ura je bla tam okoli 22. in sem se odpravljal od neke aktivnosti. Na eni ravni cesti (mal za hec) se zapodim za starejsim volvotom. Ocitno se mu je zelo mudilo ali pa je mislil da sem policija, ker je pritiskal tisto gajbo kolkor je slo. Po dveh minutah divjanja popustim in opazujem kam grejo luci - voznik/ca je 200m pred mano z rocno parkiral avto na neko parkirisce in zaprl luci, pol sem mogu zavit drugam. Bog ve, kaj si je mislil.. da sem policija al kaj? Ce bi bil res policaj, bi mu vse pobral. :roll:
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Ne mar 29, 2009 9:40 pm

AudiBoy je napisal/-a: Na eni ravni cesti (mal za hec) se zapodim za starejsim volvotom. Ocitno se mu je zelo mudilo ali pa je mislil da sem policija, ker je pritiskal tisto gajbo kolkor je slo. Po dveh minutah divjanja popustim in opazujem kam grejo luci - voznik/ca je 200m pred mano z rocno parkiral avto na neko parkirisce in zaprl luci, pol sem mogu zavit drugam.

Najprej njemu, pol pa še sebi...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne mar 29, 2009 9:41 pm

AudiBoy je napisal/-a:Ura je bla tam okoli 22. in sem se odpravljal od neke aktivnosti. Na eni ravni cesti (mal za hec) se zapodim za starejsim volvotom. Ocitno se mu je zelo mudilo ali pa je mislil da sem policija, ker je pritiskal tisto gajbo kolkor je slo. Po dveh minutah divjanja popustim in opazujem kam grejo luci - voznik/ca je 200m pred mano z rocno parkiral avto na neko parkirisce in zaprl luci, pol sem mogu zavit drugam. Bog ve, kaj si je mislil.. da sem policija al kaj? Ce bi bil res policaj, bi mu vse pobral. :roll:

ce bi bil policaj ga nebi smel tko preganjat...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne mar 29, 2009 9:41 pm

js pa priznam, da se mi včasih spipa, ko se nekdo vozi konstantnih 70(al pa še manj), pa se prepričujem in držim nazaj. Pa si začnem musko naglas devat in vse, da bi se lepo umirjeno peljal v koloni, ampak pol mi pa dobesedno dopizdi, ker nobena k*urba negre prehitet tistega cincavca spredi in pač prehitim kolono, da se lahko peljen svoj ritem v miru naprej.
Pa nebi reko, da bi mogli neki vratolomno prehitevat, da bi prišl mim tistega spredi. Ne je bolš bremzat na vsakem ovinku pa da te že sam nabijanje stop luči v glavo nardi živčnega. Itak da greš pol prehitevat vsepovspod kjer maš šanso.

Drugo je pa, to da se očitno kr brezveze taeni spravljajo na ljudi. Tega še, sreča, nisem doživel.

Pa ko pravite da eni vozijo in prehitevajo hitro zaradi tega ker se jim mudi. Ko se men mudi, gre po navadni cesti krepko čez AC omejitev in to je blo do zdej od akr mam izpit samo 1x. drugače pa se vozim približno 10kmh nad omejitvami.

Očitno se pa veliko ljudem mudi, da se čez naselje vozijo z nezmanjšano hitrostjo.

Pa včasih je čez polno črto bolj varno prehitevati, kot čez prekinjeno. Malo opazujte po kakšnih ovinkastih cestah z drevjem v bližini.
LP Rok

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Ne mar 29, 2009 9:47 pm

Drocky je napisal/-a:Pa včasih je čez polno črto bolj varno prehitevati, kot čez prekinjeno.

No fino...a lahko malo bolj natančno razložiš zakaj je temu tako?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne mar 29, 2009 10:02 pm

cliort je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:Pa včasih je čez polno črto bolj varno prehitevati, kot čez prekinjeno.

No fino...a lahko malo bolj natančno razložiš zakaj je temu tako?

Recimo tu

Mr.G. je napisal/-a:...
Ko prideš(regionalna cesta proti Vrhniki) do konca Logatca..PAZITE!!!, tabla je šele PO križišču za Mercator, ker nekateri v križišču že prehitevajo. ...,

Če ni drugih avtov (tudi na stranski cesti!), cesta je pa tam širša, je tam očitno bolj varno prehitevanje kot marsikje, kjer je črtkano.

Seveda pa je to grozen prekršek, zato tega ne počnite doma :P :lol:

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne mar 29, 2009 10:22 pm

cliort je napisal/-a:
AudiBoy je napisal/-a: Na eni ravni cesti (mal za hec) se zapodim za starejsim volvotom. Ocitno se mu je zelo mudilo ali pa je mislil da sem policija, ker je pritiskal tisto gajbo kolkor je slo. Po dveh minutah divjanja popustim in opazujem kam grejo luci - voznik/ca je 200m pred mano z rocno parkiral avto na neko parkirisce in zaprl luci, pol sem mogu zavit drugam.

Najprej njemu, pol pa še sebi...

Ne, ce bi bil policist. :) :EE
http://www.youtube.com/watch?v=2G_qWGTW_dQ
:con
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Ne mar 29, 2009 10:43 pm

Dokler se nič ne zgodi enostavno pozabi pretekli dogodek. Mene je že izučilo še tako sam merkam pa te budale splo ne znajo prometnih znakov. Jaz imamm prednost pa on kar gre jaz pa na prednostni.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po mar 30, 2009 6:45 am

Eni pišete glede prehitevanja, na naših cestah se enostavno ne moreš it uživancije na račun hitrosti in prehitevanja vse vprek.
Če pa kdo reče, da prehiteva, ker se mu mudi, tist pa itak laže sam sebi. Če je cesta prazna pa prehitiš koga pred seboj potem recimo, da kaj profitiraš. Ko greš pa zjutraj na šiht pa nima ama nobenega pomena prehitevat. Kaj ti koristi prehitet enega, dva, če je pa skoz kolona.
Mene tudi včasih prime, da bi koga prehitel, ko vidim, da je pred njim prazno; samo je brez veze, pogledaš pa 200 metrov pol naprej pa vidiš kolono, do katere potem ravno tako prideš pri prvem krožnem križišču ali pa semaforju, ko se vse skupaj upočasni in se spet kolona strne. Nima smisla prehitevat, lepo peta brzina 70-80 km/h pa greš lepo v toku s prometom. In ko začneš tako vozit ugotoviš, da nisi prav nič pozneje na šihtu pa še presenetljivo nizko porabo imaš pa živci so bolj spočiti.
Za varnost je pa tudi bolje, razen seveda, če se potem ne najde kak tak, ki na vsak način hoče prehitet in pridet tiste dve dolžine avta bolj naprej. Sej na koncu se mu kar splača, je kakih 10 sekund prej na cilju :)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Po mar 30, 2009 6:47 am

ja sicer nič novga in tudi nočem ustvarjati nestrpnosti proti drugim znamkam avtomobilov, sam men se zdi, da v veliki večini primerov (saj pri meni), gre za lastnike nemških vozil višjega razreda, ki izsiljujeo, prehitevajo smrtno nevarno, se posmehujejo tvoji gajbi, kažejo sredince, mislijo, da so sami na cesti, ne jeb..o ne pešcev ne kolesarjev ne nikogar.....sploh če se vozim naokol z Unotom...........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 30, 2009 7:16 am

xsara je napisal/-a:ja sicer nič novga in tudi nočem ustvarjati nestrpnosti proti drugim znamkam avtomobilov.......

Če bi bilo vsaj tako enostavno - da mi ustvarjamo nestrpnost - potem bi bilo vse odvisno samo od nas, je tako?
Tudi sam opažam dostikrat noro vožnjo BMW-jev in Audi-jev (MB je razen bolj "športnih" modelov in A-razreda večinoma izvzet) in seveda - če je kdo nestrpen oz to povzroča, so to predvsem oni.

Niso čisto jasni nameni in moralna oz kulturna izhodišča takega telebanskega obnašanja nekaterih (seveda ne vseh, a procent takih BMW/Audi voznikov je mnogo višji od ostalih) na cesti - morda ravno zato ne, ker nekateri izmed njih morale/kulture dejansko ne premorejo. Seveda so najhujši razni X/Q-ji, morda se jim ta X zdi ustrezno nadomestilo za I.

Po drugi strani je velik procent med njimi (B/A, ne SUV variacij) tudi na drugem, pozitivnem polu, kar se vidi tudi na prehodih za pešce itd.

Nekako zelo razslojeni so ti deutsche fahrerji.

Ravno dva dni nazaj sem videl dva BMW-ja gonit po ozkih uličicah (bolj parkiriščih!) Šiške mimo šole z vsaj 80-90 km/h, seveda ob omejitvi 30 km/h. In sploh ni prvič! Na srečo imam alarm v glavi polno aktiven, a kaj je z otroci ali starejšimi? Mar nimajo nekateri res nič v glavi in srcu?.

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross Po mar 30, 2009 7:26 am

Moja kolegica ima najbolši sistem. Enkrat se voziva po lj obvoznc z njenim novim Cliom in pade pred naju s prehitevanjem črn Audi in valda na pouno bremzat k je bil izvoz, ona komi ustav, in potem čez kakih 200 metrov se znajdeva pred njemu, k se je slabo vrinu, in potem ko sva bila že smer kranj na Celovški kjer prideš iz obvoznice in evo mudela na vključevalnem zravn naju in njemu kr samoumevno da se ga takoj spusti notr in mudel kr rine, a kolegica valda princip in ga prov zapira do zadnjega, šlo je za centimetre, pravi da raj mal razbije avto kakor pa da lahk tak počne kar hoče, itak bi bil on kriv in tako dalje. Kej tazga še nism vidu. Lep primer da ženske niso samo neki kar se prehiti na cesti :P
Supression!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po mar 30, 2009 7:39 am

esem je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:ja sicer nič novga in tudi nočem ustvarjati nestrpnosti proti drugim znamkam avtomobilov.......

Če bi bilo vsaj tako enostavno - da mi ustvarjamo nestrpnost - potem bi bilo vse odvisno samo od nas, je tako?
Tudi sam opažam dostikrat noro vožnjo BMW-jev in Audi-jev (MB je razen bolj "športnih" modelov in A-razreda večinoma izvzet) in seveda - če je kdo nestrpen oz to povzroča, so to predvsem oni.

Niso čisto jasni nameni in moralna oz kulturna izhodišča takega telebanskega obnašanja nekaterih (seveda ne vseh, a procent takih BMW/Audi voznikov je mnogo višji od ostalih) na cesti - morda ravno zato ne, ker nekateri izmed njih morale/kulture dejansko ne premorejo. Seveda so najhujši razni X/Q-ji, morda se jim ta X zdi ustrezno nadomestilo za I.

Po drugi strani je velik procent med njimi (B/A, ne SUV variacij) tudi na drugem, pozitivnem polu, kar se vidi tudi na prehodih za pešce itd.

Ravno dva dni nazaj sem videl dva BMW-ja gonit po ozkih uličicah (bolj parkiriščih!) Šiške mimo šole z vsaj 80-90 km/h, seveda ob omejitvi 30 km/h. In sploh ni prvič! Na srečo imam alarm v glavi polno aktiven, a kaj je z otroci ali starejšimi? Mar nimajo nekateri res nič v glavi in srcu?.

Naj mi bo že na začetku mojih razmišljanj oproščeno, kar zapisujem spodaj. Odraža le moja opažanja tekom svojih nekajletnih avtomobilističnih izkušenj.

To je zanimiv psihološki fenomen, značilen za države, ki so po letu 1990 začutile materialne dobrine v vsem svojem sijaju. Posebej zanimivo je pogledati kakšna manjša "malomeščanska" okolja v Sloveniji, kjer lokalni veljaki poznajo v avtomobilski abecedi samo črki Q in X. Njihova domišlija se nekako ustavi pri 2 znamkah in bog ne daj, da bi kupil kaj drugega, kot njegov "uspešen" sovaščan! Včasih so kmetje po vaseh tekmovali, kdo ima večjega Zetorja, danes so postali "kmetje" drugi.
Sam opažam, kakor je nekdo zaslužil, tako se potem tudi odraža njegov odnos na cestišču - če je opeharil marsikoga, da si je lahko kupil svoje zlato tele, bo ta svoj odnos do soljudi apliciral tudi v prometu.

Potem pa je tukaj še drug fenomen "mulčkov", ki so še do nedavnega vozili jugote, začutili čar bančnih posojil ter si privoščili rabljenega BMW oz Audija - s tem jim je prišel v glavo nerazumljiv miselni vzorec, da se naenkrat pišejo Bavčar ali Šrot ter se začnejo obnašat "direktorsko".

Svoje zgoraj navedene misli je najlaže argumentirati s preprosto ekskurzijo po okoliških Shopping centrih - naštejte znamke, ki parkirajo na prostorih za invalide ali pa najraje na pločniku pred vhodom v njih. Upam, da se bo nekdo od trgovcev spomnil, da bo čez čas možno parkirati tudi v avlah dotičnih centrov - seveda le za "izbrance"

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po mar 30, 2009 7:45 am

esem je napisal/-a:

Podpis. Nikdar nisem z avtom norel po cestah, ampak od kar imam naraščaj vozim še bolj defenzivno.... Me je groza sploh pomislit kaj lahko nek težak terenec naredi enemu malčku, če ga zbije. Žal znajo nekateri razmišljati o posledical šele takrat ko je že precej prepozno.

CHAN: Se popolnoma strinjam z tvojim postom.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Po mar 30, 2009 8:00 am

no pa še ena prigoda, črn audi a4, v krožnem v btc-ju, jest sm že bil s svojem unotom vključen v krožno križišče, a lej ga frajerja s črnim audijem uleti direktno pred mene, čeprav sem bil v prednosti, jest polno na bremze pa srčni utrip na 180/min...........ni še konec, kaj pol sledi, tip, ko je vidu kako sem na polno zaviral se še ustavi in mi zapre pot, in šipo dol in dretje, pa kva počneš budala, on meni, jest ga sam gledam kaj se mu dogaja, pol začne odpirati vrata češ bo kao vn prletu in me razbil al neki tazga, jest že počas začenjam zaklepat avto in prijemat za gsm, da pokličem 113........sam zgleda vseen ni mel j**c pridt bliz, pol pa vidš sam vrata zapre, šipo gor in gasa na polno, da se je vse kadil in smrdel po zažgani gumi.........kej tazga pa še ne, sicer bi ga v tistem pof....em audiju ujel v 2 sekundah z unotom, sam sem si mislil, dej človek umiri se, ne spušči se na njegov nivo, pust debila nej gre, poleg tega pa si v btc-ju, polnem otrok, pešcev in prometa z vseh strani, sam me je pa imelo, da grem vseen za njim..........ne vem kaj je blo modelu, pa čeprav je bil on tisti, ki me je izsilil je zgledal ravno obratno, najbrž je videl unota in si mislu, "kva je ti s to ropotarnco, kva iščeš na cesti-umakn se mojmu velkmu črnmu audjiu, da te ne požre"..........sam, ko bi tip vedu, kaj mam jest pod havbo, potem se ne bi več režu ko opica..............ej ko v filmu in obenem merjenje dolžine falusa........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po mar 30, 2009 9:09 am

Odlično sta napisala esem in chan nekaj postov višje.

Ne ljubi se mi opisovati vseh spodrsljajev in skrajno neumnih potez voznikov, ki sem jih v 20 letni vozniški karieri uspel videti. Priznam, da sem tudi sam kdaj naredil kako neumnost. K sreči, me ni nikoli drago stala. Sem pa v vsem tem času ugotovil, da je edino, kar se splača to, da se skuliraš in vedno ohraniš mirno kri. Kdor ima to srečo, da ima "dober" avto, naj ga pač ima. Če je srečnejši, ker se z njim postavlja na cesti in misli, da je glavni, naj mu bo. Saj to itak misli samo on, vsi ostali (oz. verjetno vsaj večina) pa si mislimo drugače. Splača se biti strpen, vljuden, prijazen in solidaren do drugih udeležencev v prometu. Poskusite enkrat za foro, kadar se boste po sistemu zadrge vključevali na drug pas, tistemu, pred katerega bi se radi vrinili, malce nakazati, da bi radi zapeljali predenj. 100% sem prepričan, da vas bo spustil. Ker bi ga bilo sram, če vas nebi. Prav tako bi bilo verjetno sram tudi vas, če bi vas nekdo prosil. Kadar vozite za počasnim starčkom pomislite, kako boste vozili vi v njegovih letih, če jih boste sploh dočakali in če vam bom penzija omogočala nakup avta. Kadar se nekomu mudi, pomislite, kako bi bilo, če bi se mudilo vam. Bodite včasih tudi malce samokritični. Še bi lahko naštel nekaj primerov, vendar mislim, da so omenjeni povsem dovolj, da normalnemu vozniku dajo vedeti, kako se obnašati na cesti. Pomislite, kako reakcijo drugih voznikov do vas bi si želeli, kadar kaj zajebete na cesti in tako odreagirajte vi do drugih, kadar kaj zajebejo na cesti.
Srečno vožnjo!
Svadreb
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov