Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po sep 29, 2003 10:00 pm

AAAAAAAAA

:shock: :shock: :shock:

Evo vodis to je pa res enostavno samo za zjokat. Nimas prov kaj za storit. Bemti ja, clovek spara in spara si nekaj kupi in evo. Ali pa recimo. ko gume rezejo. Mater clovek spara in spara da si kupi ene fine gume in ti jih potem eden zreze -> zakaj ze. Pomoje iz samega veselja. Baje da je bilo tako sedaj v Zelenem Gaju.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po sep 29, 2003 10:22 pm

G-4S je napisal/-a:Hm, sam men se pa zdi, da kupoprodajna pogodba glede ukradene stvari ni nična, če je kupec v dobri veri...

Predmet lastninskih razmerij (oz. bolj po domače recimo prodaja nečesa)je lahko vse, kar je predmet lastninske pravice. To so lahko imaterialne stvari ( avtorsko pravice, relativne in obligacijske pravice ) in materialne stvari. Predmet niso le fizične stvari, temveč vse kar ima lahko premoženjsko vrednost. Stvari so v civilnem pravu podvržene drugačnemu režimu kot pravice, saj so razpolagalne in prenosljive oblike drugačne. Civilno pravo je skupnost vseh lastninskih razmerij ne glede na predmet lastninske obveznosti, razmerja nastajajo med nosilci pravic ( subjekti ) in ne med subjektom in stvarjo. Pri tem so prisotna tudi varovalna sredstva, naperjena proti subjektom, ki posegajo v lastninsko sfero drugega subjekta. Pravice so izraz razmerij, v katera stopajo lastniki, oz. lastninski upravičenci z upoštevanjem sposobnosti stranke in njene avtonomije. Pri predmetu razmerij gre za prenašanje dobrin, ki so sposobne za pravni promet - vse dobrine niso sposobne. Čim imamo dobrino, ki ni sposobna (orožje, mamila, ukradene stvari, predmeti pridobljeni pri kaznivem dejanju,...) potem kakršen dogover nima nobene veljave oz. je ničen.

Sicer pa mislim, če se komu da brat, da vse piše v OBLIGACIJSKEM ZAKONIKU. V našem primeru, bi lahko šlo za 2 odstavek 49. člena OZ.

Vsaj tako nekako so nas učili.... :oops:
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po sep 29, 2003 11:04 pm

Waw tle pa se zna fol kr ustrashit... js sem lih danes kupil rabljen avto, pa mam na srecho veze na policiji, tako da si mi takoj pogledali kako in kaj je z prodajalcem in kako je z avtom, samo negdo ki te mozhnosti nima, alpa je prevech poshten in verjeme da so tudi drugi ljudje poshteni lahko zgubi celo premozhenje...

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER To sep 30, 2003 7:17 am

Če se zapelješ ob nakupu na policijsko postajo in poveš, da bi rad kupil rabljen avto in te skrbi da je ukraden ti bodo vedno preverli zadevo.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

G-4S

Napisal/-a G-4S To sep 30, 2003 8:28 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER To sep 30, 2003 12:56 pm

G-4S: poglej no, pa če boš našel kej mi povej, ker me prou zanima kako je s tem. Jst mam tko v spominu, nikakor pa ne trdim, da je 100% prou, sam kokr se mi zdi so nas tako učil!
Če nimam prou me pa prosim popravi, da se naučim pravilno! :lol: :lol:
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
bitch
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a bitch To sep 30, 2003 4:13 pm

Ma jst mu j***a zbijem... :evil:
Slika B|tCh Slika

Good Girls Go To Heaven, Bad Girls Go Everywhere! Show Me Yours,I`ll Show You Mine... :twisted:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To sep 30, 2003 9:23 pm

B je napisal/-a:Ma jst mu j***a zbijem... :evil:

Rad bi videl jaz tole.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ To sep 30, 2003 10:53 pm

Fak sam da bi se men to , bi zlomu vse v tistmu modelu ,k mi ga je prodal !!! :twisted: :evil:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov