Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ESP ali ASR?

ESP
45
90%
ASR
5
10%

Skupaj glasov : 50

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po apr 20, 2009 4:05 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Se strinjam z "pskoda".
ESP je za ljudi, ki vozijo po omejitvah, ne pretiravajo v ovinke, in če jim slučajno kdaj MALO zanese avto (sploh kje na snegu ali mokrem cestišču) jim elektronika pomaga da v paniki avtomatsko ne pritisnejo na zavoro ali polni gas, ker pač tukaj vmes poseže elektronika in "ulovi" avto.
Popolnoma druga pesem pa je, če nekdo zna lovit avto in uživa v hitri vožnji, avto odnese, ti pa ravno misliš po gasu v ovinku, pa te elektronika lepo zajeb** !
Osebno stestirano na primerni stezi.

Sedaj pa me popluvajte!

jst se strinjam z napisanim
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po apr 20, 2009 4:48 pm

abbe je napisal/-a:
ESP je za ljudi, ki vozijo po omejitvah, ne pretiravajo v ovinke, in če jim slučajno kdaj MALO zanese avto (sploh kje na snegu ali mokrem cestišču) jim elektronika pomaga da v paniki avtomatsko ne pritisnejo na zavoro ali polni gas, ker pač tukaj vmes poseže elektronika in "ulovi" avto.
Popolnoma druga pesem pa je, če nekdo zna lovit avto in uživa v hitri vožnji, avto odnese, ti pa ravno misliš po gasu v ovinku, pa te elektronika lepo zajeb** !

Sedaj pa me popluvajte!

jst se strinjam z napisanim

Jaz pa ne!!!

Res je da ESP odvzame "užitke" vožnje po čez in ne moreš avta loviti z gasom, ampak v večini avtov je sistem izklopljiv!!
In če bi rad norel, se vozil po čez....si pač izklopi sistem in je!!

Ko pa se voziš "normalno" pa noben ne pričakuje da ti bo odneslo rit ali da ti bo pobegnil prednji konec......in v takih trenutkih si nepripravljen, avto imaš v "nepravilni" prestavi (5 ali 6) in predno ti odreagiraš ( prestaviš na dol, ker v 5ti prestavi avto pač ne vleče) in predno zreagiraš z volanom je že prepozno!!!!
V takem primeru je ESP (sploh sodobni) v VELIKI prednosti in takrat rešuje!!!

Tudi sam sem malce hitrejši voznik (sploh ovinki), pa me je avto že dobil "nepripravljenega" in predno sem se zavedal je ESP že naredil svoje in sem se peljal dalje.Brez ESPja pi se pošteno namatral, da bi ga ujel.

Uporabniški avatar
CrossMAX
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a CrossMAX Po apr 20, 2009 5:16 pm

Sedaj pa me popluvajte!

V mokrem in normalni vožnji, sploh v dežju imam ESP(Nissan VDC + TCS) vklopljen, ker se mi kdaj pa kdaj še vedno zgodi, da pikica preveč po plinu in zadnji konec takoj uide po svoje. Ko se imam pa namen malce pozabava, pa pač izklopim ESP. Malce je zoprno, ker se precej znamkam ESP ob zdrsu avtomatično spet vklopi. Zadeva me je prvi teden ko sem dobil avto na zadnji pogon in je blo orto nalivov, rešila najmanj 10x.

Nissan VDC = ESP, par gyrotov in senzorjev, ki "opazi" zdrs vozila in "blokira" določena kolesa, ter odvzame plin, da se ta spet poravna.

TCS - kontrola zdrsa pogonskih koles.
What doens't kill me,...makes me stronger.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po apr 20, 2009 5:30 pm

lenivec :tomidelej:

potemtakem mi ni jasno zakaj so pametni inženirji sploh nardili to,če ga itak skor noben ne rabi,in te lahko še bl zajebe :ue :roll: :jao:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po apr 20, 2009 5:40 pm

Avtomobili niso mišleni za dirkat, zato je ESP za normalno vožnjo sigurno pozitivna stvar, če pa avto preganjaš oz se trajbaš po kakšnem poligonu je pa ESP samo za v kanto in v takem primeru je LSD zakon oz je v vsakem primeru 1a, tist ki pravi da ni ga sigurno še ni imel

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po apr 20, 2009 6:07 pm

ESP mi je rešil rit če sem natančen ene 10krat, 130km/h v ovinek, pri katerem je omejitev 60km/h nevem če bi lahko speljal brez te zadeve. V dežu bi brez tega avto že 3krat prevrnil, pred rutarjem sem priletel lepo in me je sam poravnaval in šel v tisto smer v katero sem jaz hotel. Tko da ESP rešuje.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po apr 20, 2009 6:18 pm

Gosic je napisal/-a:ESP mi je rešil rit če sem natančen ene 10krat, 130km/h v ovinek, pri katerem je omejitev 60km/h nevem če bi lahko speljal brez te zadeve. V dežu bi brez tega avto že 3krat prevrnil, pred rutarjem sem priletel lepo in me je sam poravnaval in šel v tisto smer v katero sem jaz hotel. Tko da ESP rešuje.

lej ce vidis da nisi zmozen varno vozit avtomobila si raje omisli kolo. :roll: sam vprasanje casa kdaj te tut esp ne bo resu...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po apr 20, 2009 7:12 pm

juhica je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:ESP mi je rešil rit če sem natančen ene 10krat, 130km/h v ovinek, pri katerem je omejitev 60km/h nevem če bi lahko speljal brez te zadeve. V dežu bi brez tega avto že 3krat prevrnil, pred rutarjem sem priletel lepo in me je sam poravnaval in šel v tisto smer v katero sem jaz hotel. Tko da ESP rešuje.

lej ce vidis da nisi zmozen varno vozit avtomobila si raje omisli kolo. :roll: sam vprasanje casa kdaj te tut esp ne bo resu...

:lol: x2 :tomidelej:

tle se je tut že precej predebatiralo o ESP-ju :

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po apr 20, 2009 9:06 pm

lenivec je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Avtomobili niso mišleni za dirkat, zato je ESP za normalno vožnjo sigurno pozitivna stvar, če pa avto preganjaš oz se trajbaš po kakšnem poligonu je pa ESP samo za v kanto in v takem primeru je LSD zakon oz je v vsakem primeru 1a, tist ki pravi da ni ga sigurno še ni imel

in kaj imajo dirkalniki veze v tej temi. tu je govora o navadnem osebnem avtomobilu in ne dirkalniku za na pisto

hotu je povdat da ce z avtom "dirkas" ti esp samo nagaja\ometa.zato mu ni vsec.ce se pa vozis lepo navadno je pa esp zlo dobta pogruntavscina.je pa treba povedat da vsi esp-ji niso enaki.da majo novejsi avti bolj izpopolnjene razlicice...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po apr 20, 2009 9:20 pm

bmwjev dsc je fenomenalen. točno ve kdaj more posredovat in kdaj ne. Sicer mi ni jasno kak, ampak ve. npr v golfu dosti prej posreduje. Oba avta(e46 in IV) sta isti letnik, v drugih še nisem mel možnosti sprobat.

Je pa esp zlata vredna pogruntavščina.
LP Rok

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po apr 20, 2009 9:24 pm

4tuning_team je napisal/-a:...pri VW koncernih je tako:
ASR je samostojen;
ESP pa vključuje ASR;
... upam, da si dobil odgovr.
Boštjan

Boštjan točno tvoj odgovor je potrdil moje domneve. Sedaj pa se lahko tudi vsi ostali razpišete (vidim, da ste se že) o ESP dogodivščinah.... Sedaj sem 1000% prepričan, da avta samo z ASR nebom kupil.

Hvala fantje :D

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To apr 21, 2009 11:00 am

lenivec je napisal/-a:ah kje fantje vsi ki rabite esp ste navadni luzerji. mislim halo da bo računalnik bolje in hitreje odreagiral od vas ahaha. pa saj smo ja vsi kot sokoli v avtu vedno 100% pripravleni in totalno skoncentrirani. ceste poznamo v nulo, vsaka flika peska, vsaka razpoka, člužica, bananin olupek vse nam je popolnoma poznano in vse je predvideno pri divjanju proti domu po šihtu/šoli.

Res kake pi*ke smo vsi k mamo radi vse kratice vgrajene v avtu.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To apr 21, 2009 11:17 am

cordo je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:ah kje fantje vsi ki rabite esp ste navadni luzerji. mislim halo da bo računalnik bolje in hitreje odreagiral od vas ahaha. pa saj smo ja vsi kot sokoli v avtu vedno 100% pripravleni in totalno skoncentrirani. ceste poznamo v nulo, vsaka flika peska, vsaka razpoka, člužica, bananin olupek vse nam je popolnoma poznano in vse je predvideno pri divjanju proti domu po šihtu/šoli.

Res kake pi*ke smo vsi k mamo radi vse kratice vgrajene v avtu.

Ironija, mogoče?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
207cc
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a 207cc To apr 21, 2009 11:25 am

pskoda je napisal/-a:ESP je smrt, zaradi njega sem na predprejšnim avtu totalko naredil

Dej mi poj nekej povej. OPC-jka ma stalno izklopljiv ESP. A maš ti poj izkloplenga zmeri?

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To apr 21, 2009 11:43 am

Shebo je napisal/-a:Ironija, mogoče?

:D :D itak

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko To apr 21, 2009 12:08 pm

Meni je pa ESP super.. zadnji pogon, spolzka cesta, ovinek in če dam mal več po gasu, ga fajn uravna..

Polbrat je šel na tisti poligon varne vožnje.. Kjer je tudi izkusil razliko z in brez ESPja na spolzki progi.. tiste brez ESPja je ponavadi na progi obrnilo.. Fora je to.. da on sploh ni vedel da ima njegova alfica ESP (brez gumba za izklop) in tako je vedno speljal ta spolzki ovinek.. je že mislil kako obvlada :lol:
Ker so se porajali dvomi, si je pač sposodil Mazdo 6 od sestre in lejga zlomka prvi poskus ga je takoj orbnilo (brez ESP seveda).. :)

Aja pa še ena moja izkušnja z ESPjem konkretna.. V BTCju na krožnmu, me je skoraj obrnilo, ko sem med obračanjem malo bolj stisnil na gas.. Takrat sem imel ESP izkloplen (ponesreči).. Takrat sem res zacviknu..

Nevem no meni je zakon :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To apr 21, 2009 12:58 pm

razlika med tem ko nimaš ESP(vkloplen ali pa ga nimaš) in pa če imaš:

http://www.youtube.com/watch?v=86qdRZcFra4
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr apr 22, 2009 5:31 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:razlika med tem ko nimaš ESP(vkloplen ali pa ga nimaš) in pa če imaš:

http://www.youtube.com/watch?v=86qdRZcFra4

Tiff ocitno slabse vozi od nasih "boy racerov" na forumu ;)
:twisted:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov