Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe maj 01, 2009 9:27 pm

Ko bi nekateri dali na gume toliko kot na varen avto in zavore, bi bilo tudi nesreč dosti manj. Ne pa ko se nekateri vozijo z 5 let, ali več starimi gumami, pa še povrhu nepravilno skladiščene čez zimsko sezono.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe maj 01, 2009 9:30 pm

M4rko je napisal/-a:Jebiga sej se drugi vate zaletavajo.. pa tud če boš po omejitvah vozil ipd... :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=jhKQaYte ... re=related :P

Sam tole ni EuroNCAP.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Pe maj 01, 2009 9:44 pm

AgitatoR je napisal/-a:
M4rko je napisal/-a:Jebiga sej se drugi vate zaletavajo.. pa tud če boš po omejitvah vozil ipd... :roll:

Sam tole ni EuroNCAP.

Pomoje je tale testiran pri 40km/h.Tako kot tale porsche.
http://www.youtube.com/watch?v=gU4yX8eLO1U

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Pe maj 01, 2009 9:51 pm

abbe je napisal/-a:
perkmandlc je napisal/-a:tle nima pa noben potnik kakšne šanse da preživi

mogoce un v prtlazniku.
drgac pa je un posnetek od lagune pri 80km\h dokaz da avtomomobilska industrija ne gradi varnih avtou za voznike ampak za ncap.vazn da se pri 64 cim manj "razleti" pr 80 se pa glih se enkrat tok rabije k pr 64

a tole si si prebral z linka : ne smemo namreč pozabiti, da se kinetična energija in s tem zavorna pot avtomobila povečujeta s kvadratom hitrosti vožnje!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe maj 01, 2009 10:02 pm

fiatpowered je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

mogoce un v prtlazniku.
drgac pa je un posnetek od lagune pri 80km\h dokaz da avtomomobilska industrija ne gradi varnih avtou za voznike ampak za ncap.vazn da se pri 64 cim manj "razleti" pr 80 se pa glih se enkrat tok rabije k pr 64

a tole si si prebral z linka : ne smemo namreč pozabiti, da se kinetična energija in s tem zavorna pot avtomobila povečujeta s kvadratom hitrosti vožnje!

Noja tukaj je zdaj spet neka fizika, ampak realnost je pa spet drugo, ki ni fizika da bi to preračunal. ;)

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Pe maj 01, 2009 10:07 pm

lancia hf je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

mogoce un v prtlazniku.

Noja tukaj je zdaj spet neka fizika, ampak realnost je pa spet drugo, ki ni fizika da bi to preračunal. ;)

ni fizikika da bi to preračunal... sem hodil na srednjo prometno, in višjo prometno, verjemi da smo računali skoraj vse možno kaj se lahko zgodi v prometu.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 01, 2009 10:26 pm

abbe je napisal/-a:

mogoce un v prtlazniku.

ne.
to kar sem sem napisal sem napisal tut v eni drugi temi k je bla podobna teli.ze ksn let nazaj,tko da.
drgac pa ja.se strinjam s trditvijo.
Ni vse res kar napišem

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Pe maj 01, 2009 10:29 pm

par dni nazaj ko se je tip pjan z laguno zabil čelno v golfa... števec na 140km/h... un v laguni zlomano stegnjenico un u golfu mrtu.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe maj 01, 2009 10:44 pm

Senad je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

mogoce un v prtlazniku.

ni fizikika da bi to preračunal... sem hodil na srednjo prometno, in višjo prometno, verjemi da smo računali skoraj vse možno kaj se lahko zgodi v prometu.

Sej je use lepo in prav, samo potem pa pojdi z tem paperjem na cesto, in bo takoj 50% manj nesreč, ali kako bi že temu papirju rekel. ;)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe maj 01, 2009 11:00 pm

Zanimivo, da sonček odpre take teme, kjer je zmeraj veliko debatiranja :)
Jaz sem se s petko skantal pri cca. 90 km/h in končal z lažjimi telesnimi poškodbami... in verjamem, da bi bila druga zgoba, če bi se čelno v zid, ampak pustimo zdaj to.
Za nesrečo pa nisem bil kriv.

Je pa veliko odvisno od situacije, okoliščin.
Nekateri primeri ncap testov so mi prav smešni. Recimo Aveo/Kalos. Ista identična avtomobila in eden je dobil 1,5 zvezdice, drugi pa 3 zvezdice. Je pa avto dobil zelo veliko točk pri bočnem trku, ampak to noben ne pove in vsi so ''pametni'' (tudi nekateri na a.com-u ampaj ne bom imensko), da kako je Aveo/Kalos nevaren avto samo, ker se vpičijo v tiste 1,5 zvezdice in spet bodo vsi povedali, da jih ima 1,5 in da je identičen avto dobil tudi 3 zvezdice pa ne bo noben povedal :) Heh, zanimivo!
Na nekaterih drugih testih (neevropskih) jih je precej bolje obnesel. Mislim, da če bi šteli kot na ncap-u, da bi dobil 4 zdezdice.
Tako, da jaz ne gledam kaj te ncap teste in se ne obremenjujem s tem ;) Kot sem napisal je odvisno od voznika, okoliščin in marsičesa drugega ;)

lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe maj 01, 2009 11:19 pm

Zdaj sem se spomnil nesreče, ki se je zgodila zraven moje službe cca 14 dni nazaj, ko sta se zaletela Polo prve serije, in Daewoo Nexia prve serije, oba sta peljala max 20 km/h, več cesta ne dopušča. Posledice so bile na Daewoo-ju počena prednja leva luč, in na odbijaču odtis tablice od Polota, Polota je pa tako "zmečkalo" spredaj, da je prav hladilnik polomilo.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 01, 2009 11:47 pm

lancia hf je napisal/-a:Zdaj sem se spomnil nesreče, ki se je zgodila zraven moje službe cca 14 dni nazaj, ko sta se zaletela Polo prve serije, in Daewoo Nexia prve serije, oba sta peljala max 20 km/h, več cesta ne dopušča. Posledice so bile na Daewoo-ju počena prednja leva luč, in na odbijaču odtis tablice od Polota, Polota je pa tako "zmečkalo" spredaj, da je prav hladilnik polomilo.

zj ce hoces s tem povedat da je polo tok zanic.te moram razocarat.to je zarad tega ker pr vw-ju vejo kaj so meckalne cone pri daewo-ju pa takrat tega se niso vedl.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe maj 01, 2009 11:55 pm

abbe je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Zdaj sem se spomnil nesreče, ki se je zgodila zraven moje službe cca 14 dni nazaj, ko sta se zaletela Polo prve serije, in Daewoo Nexia prve serije, oba sta peljala max 20 km/h, več cesta ne dopušča. Posledice so bile na Daewoo-ju počena prednja leva luč, in na odbijaču odtis tablice od Polota, Polota je pa tako "zmečkalo" spredaj, da je prav hladilnik polomilo.

zj ce hoces s tem povedat da je polo tok zanic.te moram razocarat.to je zarad tega ker pr vw-ju vejo kaj so meckalne cone pri daewo-ju pa takrat tega se niso vedl.

Odvisno kako razumeš to, jaz to razumem da pri 20 km/h narediti totalko. Take mečkalne cone si nej oni v ...... zatlačijo :roll:

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So maj 02, 2009 6:40 am

jao jao

probej se v warburga zaletet z novo S klaso pri 60, pa porocej o poskodbah na plehu.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So maj 02, 2009 8:28 am

chevy je napisal:
Kot sem napisal je odvisno od voznika, okoliščin in marsičesa drugega!

@lancia hf
no jest ne bom odkrival tople vode ampak vseeno naj povem da je polo leta 1995 veljal za daleč najbolj varnega malčka proti raznim corsam, cliotom in podobnim mlinčkom!

lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So maj 02, 2009 8:40 am

King1 je napisal/-a:chevy je napisal:
Kot sem napisal je odvisno od voznika, okoliščin in marsičesa drugega!

@lancia hf
no jest ne bom odkrival tople vode ampak vseeno naj povem da je polo leta 1995 veljal za daleč najbolj varnega malčka proti raznim corsam, cliotom in podobnim mlinčkom!

lp

Sigurno da so bili najbolj varni, saj če narediš totalko že pri 20 km/h, se kaj več že ni varno peljat, ker te bi verjetno potem kar zrediralo s ceste, zato tudi tako malo poskodovanih oseb, v tem avtomobilu.
PS Je pa res, da je zelo odvisno, kam in pod kašnim kotom se avtomobila zaletita. Saj sem tudi že videl, ko sta se BMW in Twingo malo podrsala. Twingo je imel na boku odtis od BMW-jeve prednje gume, na BMW-ju je pa odtrgalo gumo

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So maj 02, 2009 8:45 am

@lancia hf

se strinjam s tabo!
lp

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko So maj 02, 2009 8:59 am

ESTEMP je napisal/-a:
AgitatoR je napisal/-a:

Sam tole ni EuroNCAP.

Pomoje je tale testiran pri 40km/h.Tako kot tale porsche.
http://www.youtube.com/watch?v=gU4yX8eLO1U

ni euroNCAP je pa crash test :P
Nitro ga mal bl piči v tem testu, kot porsch, če me občutek ne vara :)
http://www.youtube.com/watch?v=3moxP0K_ ... re=related

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek So maj 02, 2009 10:03 am

Ja kdo ve kako je z varnostjo pri npr. alfa 147 ki je že lep čas na trgu, testi so bili delani pomoje 2001, ali je varnost avtomobila ista kot 8 let nazaj.......
batek

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So maj 02, 2009 10:08 am

meni ne izgleda dobr. ne bom pa trdil kako in kaj!
evo link:
http://www.youtube.com/watch?v=o9Sa4I5v1OI
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov